Serieanbefaling: The Blacklist

9_N7YV7

Helt ærligt, så er præmissen for The Blacklist ikke anderledes end det klassiske politi-og-røvere-setup, som vi har set en million gange før. Den notorisk kriminelle Raymond Reddington dukker en dag op hos FBI, hvor han insisterer på at tale med helt grønne Elizabeth Keen. Hvert afsnit hjælper han efterfølgende FBI med at fange en farlig (og ofte ret interessant) forbryder fra underverdenen. Det sideløbende plot går på Elizabeths fortid og Reddingtons relation til hende, hvilket han insisterer på at holde for sig selv.

Det lyder lidt bekendt ikke? Som en serie, der allerede findes en million af. Så hvorfor skal du se den her? James Spader. That is all. Han er fucking fantastisk i rollen som Reddington, og han bærer i min optik serien. Samtidig er der en rigtig fin balance mellem det overordnede plot og den individuelle historie i hvert afsnit. Det er meget med bang-bang og biljagter, men der er også et psykisk aspekt, og man er hele tiden ved at dø efter at finde ud af, hvad Reddingtons store plan er, og hvordan han altid kan være et skridt foran. Han repræsenterer samtidig en afsindigt fascinerende verden, som man aldrig helt kan få nok af.

Der er pt tre sæsoner af The Blacklist, og så vidt jeg er orienteret, er den både tilgængelig på Viaplay og Netflix. Enjoy!

Kommentarer (29)

 • Årh ja, er selv begyndt at se serien! Er jeg dog den eneste der synes at hele det squad af FBI agenter er uduelige? Jeg undrer mig hver gang over at det er shoot-to-kill og at de aaaaldrig ringer efter backup. Måske jeg har set for meget 24 timer…

  • Nu er de jo en hemmelig task force, så det begrænser vel deres muligheder for back-up? Men altså, det er jo en actionserie. Dem skal man nok ikke lede så meget efter logik i. 😀

 • Enig, det er en genial serie! Der er dog kun to sæsoner er tilgængelige på Netflix, mens Viaplay også har den tredje, hvor der kommer nyt afsnit hver fredag.

  • Tredje sæson er vist afsluttet nu – jeg har i hvert fald set sidste afsnit, så jeg glæder mig til sæson fire!

  • Nyd at du i det mindste har flere afsnit til gode! Jeg tror slet ikke, sæson fire er indspillet endnu!

 • Det er en virkelig god serie.
  Jeg er lige blevet færdig med det sidste afsnit og hele vejen igennem har jeg siddet ud på kanten af sofaen. Den serie formår virkelig at bevare spændingen hele vejen igennem!

 • Ved du hvilken serie, det er han er med i, hvor han spiller advokat? Og så hver aften sidder han med en gammel advokat, og så drikker de skotch sammen? Den kørte på tv2 tilbage i slut 00’erne. Kan det passe?

 • Elsker Blacklist. Og er virkelig ked af, at der kun er to sæsoner på netflix 🙁
  Er der gratis prøveperiode på viaplay?

 • Er blevet anbefalet den mange gange, men har netop holdt mig tilbage, fordi jeg synes den minder lidt for meget om noget, man har set før. Må give den et forsøg!

 • Skægt du lige nævner den. Faldt selv over den på netflix og jeg hader oprigtigt politi og røvere film og serier, men ikke den her! Jeg har ikke før helt kunne forklare hvorfor men jeg tror lige du har gjort det for mig.. så tak. 😛

 • Jeg er også vild med den. I første omgang dødede jeg midtvejs i første sæson, da jeg synes hende der spiller Elisabeth Keen er så ringe, men så begyndte de andre at få lov at vise deres talenter

  • Jeg synes faktisk, hun er meget sympatisk – i hvert fald når man lige kommer ordentligt i gang. Blindspot, derimod. Yikes. Den måtte jeg opgive efter tre afsnit…

Der er lukket for kommentarer.