5 tips til flere læsere på din blog

IMG_0925

Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke kan komme med nogle tricks til, hvordan man får nogle flere læsere til sin blog. Og helt ærligt – det er pissesvært! Der er rigtig mange om blogbudet, og det kan føles tæt på umuligt at råbe potentielle læsere op. Jeg sidder jo altså heller ikke med den hellige gral. Jeg var ikke en af de der naturtalentbloggere, der eksploderede i løbet af de første måneder, og det er det egentlig de færreste, der er. Så væbn dig i første omgang med tålmodighed. Derudover kan du overveje de fem følgende ting:

1) Brug de sociale medier. I særdeleshed Facebook. Man kan betale for at få sine indlæg ud til folk som reklame, men det mest effektive er klart, når folk liker, kommenterer og tagger deres venner. Interaktion er guld værd. Jeg har fx ikke voldsomt mange likes på bloggens Facebook  i forhold til mange af de virkelig store blogs, men jeg har til gengæld nogle læsere, der er sindssygt gode til at bakke op om mig med en tommel eller et hjerte. Der hælper I mig med at nå potentielt nye læsere, fordi jeg kan være så heldig, at mine indlæg så dukker op i jeres venners feed, og de bliver nysgerrige. Det er helt uvurderligt, når man som jeg ikke er så kommercielt populær. Så tak. Og hvis I ikke vidste, at I er the shit, så ved I det nu. 😉

2) Få nogle shoutouts. Bloglæsere læser som regel rigtig mange blogs, og derfor får man ofte en del trafik og måske også en ny læser eller to, når man bliver nævnt på en anden blog. Det er sindssygt god blogkarma, og jeg er vild med bloggere, der laver linklove og den slags. (Det halter virkelig med den slags herinde, men pt har jeg simpelthen ikke tiden til at læse særlig mange indlæg.) Man kan måske være heldig at skrive et gæsteindlæg hos en anden blogger, lave interviews eller bare hænge ud med en medblogger og skrive om det. Share the love.

3) Kommenter. Den er lidt tricky den her, for man skal passe på ikke at blive et irritationsmoment for andre læsere. Hvis man altid er den første til at lægge en kommentar på en håndfuld bloggeres indlæg med masser af links til egen blog, så lugter det meget hurtigt af “se mig!”, og man risikerer at skræmme folk væk i stedet for at lokke dem til. Jeg har fået mere end én hemmelighed tilsendt fra folk, der er ved at blive drevet til vanvid af lidt for ivrige bloggerkommentatorer, og jeg faldt stensikkert selv i den fælde i mine tidlige blogdage. Yikes! Men sporadiske, relevante, interessante kommentarer på blogs, man mener har en læserskare, der er relevant for ens egen blog, det kan føre til mere trafik.

4) Vær strategisk. Regelmæssig blogging leder til flere faste læsere. Jeg har ind imellem fundet en virkelig interessant blog, men hvis jeg trykker “follow”, og der går en måned, inden der kommer et nyt indlæg, så har jeg glemt blogge(re)n igen og klikker højst sandsynligt “unfollow”, fordi jeg ikke aner, hvad det er for noget, der er dukket op i mit feed. Derudover er der specifikke tidspunkter på døgnet, der er bedre at udgive indlæg på end andre. Meget tidligt om morgenen eller kl. 19 om aftenen, fx. Det giver nada mening i mit hoved, for der er jeg typisk travl med at henholdsvis sove og spise, men der er altså forskel. Prøv dig lidt frem og hold øje med resultatet. Anvend i øvrigt Google Analytics, hvis du ikke allerede gør det. Det kan hjælpe med den slags statistik og med at finde ud af, hvilke af dine indlæg er mest populære.

5) Vær obs på dit indhold! Det siger nok lidt sig selv, men det nytter ikke noget, at du får folk til din blog, hvis de ikke bliver hængende. Der skal helst være sammenhæng mellem dit antal indlæg og dine sidevisninger. Det er fedt at have et indlæg til at gå viralt, men alt clickbait i hele verden hjælper ikke, hvis folk efterfølgende trykker på det røde kryds og aldrig kommer igen. Pas på ikke at skrive (for mange) alenlange indlæg. Blogmediet er for de fleste afstresning, og folk gider ikke læse halve romaner. De gider heller ikke læse med, hvis de ikke har en fornemmelse af, hvem du er. (Med mindre du kun skriver om interiør eller Kanyes nyeste, hæslige sneakers og derfor ikke vægter det personlige højt.) Hvis det kan lade sig gøre, så forsøg blot at overføre hvem du er til dine ord. Jeg kan nærmest garantere, at folk kommer til at synes, at du er meget sejere, end du selv gør. Det er lige dele uforståeligt og fantastisk. 😉

Held og lykke og happy blogging!

Kommentarer (16)

 • Oh vise Miriam, tak for at dele din visdom med pøblen 😀

  Lige den med kommentarerne tænker jeg sygt meget over, for jeg er typen, der næsten ALTID har noget at sige, så jeg er mega bange for, at komme til at irritere bloggeren med al min snak (omtrent lige som jeg altid har det i undervisningen, haha). Trøster mig dog med, at jeg som regel kun skriver noget med (mere eller mindre) indhold + det fleste kan jo godt lide at få kommentarer på deres arbejde, så mon ikke nok det går? Hvis ikke, så må du lige bede mig om at lukke røven i dit kommentarfelt 😉

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Som du selv siger, så sætter bloggere generelt pris på feedback og deltagende læsere. 🙂 Tippet handler mere om, hvis man delvist kommenterer for at promovere sig selv også, som folk gerne gør, når de linker til egen blog. Der skal man være påpasselig, fordi nogle læsere kommer til at opfatte det som spam og derfor bevidst undgår at klikke sig ind, og det er jo lidt den modsatte effekt af, hvad man er ude efter! 😀

 • Tak for dejlige råd. Jeg har selv lige startet en blog, og mærker hvor utålmodig jeg selv er, haha. Og egentlig skal det jo i hvert fald ikke for mig handle om at få en masse følgere, men bare at komme ud med et budskab, om tanker, op- og nedture og emner jeg synes er værd at belyse. Ved dit indlæg er for længe siden, men super godt. Fortsæt den gode stil. Mvh. Birte

  • Selv tak. Og ja, blogging skal helst først og fremmest bare være en nydelse for bloggeren – ellers kan man mærke det på indholdet.

 • Tak for nogle gode råd. Jeg synes det kan være svært at finde ud af, hvordan jeg skal skrive for at det ikke lyder for stift. Samtidig er jeg panisk angst for SMS sprog og (alt for meget) talesprog på skrift. Det er egentlig den største hurdle synes jeg, at finde min egen stil

 • Tak, Miriam, for det her (lidt ældre) indlæg. En virkelig gavnlig overvejelse for mig, da jeg selv er i gang med at starte en blog op.
  Det lyder virkelig selvhævdende, men ens egen blog kan godt være som et lille barn, man selv elsker rigtig højt – og ikke forstår hvorfor resten af verden er så apatiske.

  Jeg håber virkelig på, at der snart kommer mere trafik på min egen blog.

Der er lukket for kommentarer.