Om liplinere og ikke-eksisterende overlæber

collage.lipliner.

Hver gang jeg smider røde læber på instagram, får jeg kommentarer fra folk, der er ærgerlige over, at de ikke kan “bære” så stærke nuancer. Sådan følte jeg det også på et tidspunkt. Størrelsesforholdet mellem min over- og underlæbe er nemlig helt hen i vejret, og det understreges om noget, når man beslutter sig for at male dem knaldrøde.

Billedet til venstre demonstrerer, hvordan jeg ser ud med rød læbestift, hvis jeg følger mine læbers naturlige linjer. Ikke just Kylie Jenner, vel? (Eller måske i virkeligheden ret meget som Kylie Jenner oprindeligt så ud.) Min overlæbe forsvinder faktisk, før den overhovedet når mundvigen. Det er edderuretfærdigt, og jeg surmulede over det i årevis. Indtil jeg opdagede glæden ved lipliner.

Med en lipliner kan man manipulere med sine læbers naturlige form og på den måde skabe et mere symmetrisk sæt, end man er blevet givet fra naturens side. For mit vedkommende betyder det at gøre min overlæbe større og min underlæbe en smule mindre. Der skal ikke voldsomt meget til, hvilket er heldigt, for det kan hurtigt gå galt, men et lille tweak er som regel nok til at ændre slutresultatet drastisk. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige nuance læbestift. Jeg har en nærmest absurd lyserød hudtone, så alt, der har bare det mindste hint af orange, får mig til at løbe skrigende væk, mens lækre, solbrune typer med fordel kan hamstre koralfarver for fuld skrue.

Det korte af det lange er, at man altså ikke nødvendigvis skal give op, fordi ens læber ikke helt naturligt er Angelina-fyldige. Mindre kan også gøre det, og meget kan man fuske sig til. Visse fordele er der trods alt ved at være pige. 😉

Jeg har brugt liplineren ColorSensational 547 Pleasure Me Red og læbestiften ColorSensational 970 Daring Ruby. Begge fra Maybelline.

Kommentarer (19)

 • Ak, altså, måske er der noget jeg ikke helt har fanget: når jeg bruger sådan en fætter løber den altså nogle gange i bittesmå åløb ud i de omkringliggende hudomgivelser! Nu er jeg jo snart fyrre, og dermed ikke så ung og spændstig som du, hvilket selvfølgelig kan have noget med sagen at gøre. Hvis ikke, hvad er så tippet? For lipliner med åløb er bare so very not pretty. Help, anyone?

  • Lipliner og læbeprimer er the way to go! 😀
   Start med at bruge et tyndt lag lipprimer. MAC og Urban Decay laver nogle gode, og de er gennemsigtige, så brug den gerne en smule uden for din naturlige læbelinje. Hvis du har tid, kan man også bruge en lille smule pudder til at “sætte den”. Det er ofte de naturlige olier i huden, der får læbestift til at bløde ud i de fine linier, og primer og pudder sætter en stopper for det.
   Derefter bruger du en lipliner i samme farve som din læbestift. Start med at forme læberne og fyld dem derefter ud. Så holder din læbestift længere. 🙂
   Slut af med et lag af din læbestift. Less is more på dette punkt – for meget kan få det hele til at “sejle en smule”. 😉

   Håber det hjælper en smule! 😀

  • Jeg tror, du skal gå efter Annes tip og investere i en primer. Jeg har ikke selv oplevet, at mine produkter flyder ud, men hvis det sker med mere end én (og altså ikke er produktets skyld), så prøv helt sikkert en primer!

 • Jeg er en af dem, der er lidt bange for de stærke farver til læberne og jeg har heller aldrig ejet en lip liner. Min viden om make-up er ikke ret stor, og det at jeg hverken har en stor overlæbe og underlæbe samt lidt gullige tænder, gør ikke sagen bedre 🙂 Men jeg lurer mere og mere på læbestifter, så jeg tror snart jeg springer ud i det 🙂

  • Jeg har også jævnt gule tænder, så visse farver kan jeg ikke bære, men prøv at starte med lidt stærkere farver og opbyg dit mod langsomt. Det virkede i hvert fald for mig! 🙂

 • Lækker farve.
  Er bedst til nude, men er på jagt efter den gode røde farve, der passer både til hudtone og tandsæt.

  • Det kan også være tough! Sådan har jeg det faktisk med de nude toner – der har jeg svært ved at finde en, der ikke clasher med min hudtone.

 • Du er så fin med læbestift! Alle burde gå med læbestift, faktisk.. Lavede du ikk engang en fin video, hvor du viste det der trick med overlæben?

 • Og ud over det, er hele tricket med læbestift så ikke bare, at man skal rocke det med mother fucking selvtillid? Man kan ikke gemme sig, når man har knaldrøde læber, så man skal bare owne looket totalt – nok også noget af det, der gør det så lækkert. Jeg elsker det tifaldtihvert! 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Jo, og at det ikke nødvendigvis ser mærkeligt ud, fordi det ser uvant ud. Man skal lige vænne sig til at have en masse farve lige der. 😀

 • Jeg synes at dine læber ser vanvittige lækre ud på det første billede (det til venstre). WOW, ville ønske at jeg havde sådan et par smækre læber med en fyldig underlæbe *heart-eyed emoji*

  • Haha, nej, hvor sjovt, jeg synes, det ser virkelig åndssvagt ud, at størrelsen er så disproportionel. 😀

 • Jeg var engang også lidt bange for at gå med rød læbestift.. Så en dag ændrede det sig, kan ikke huske hvorfor? Men nu har jeg aldrig andet på i byen.. Jeg får så meget ros for de fyldige løber jeg har 😉 Det har smittet lidt af på mine piger, som også er begyndt at bruge det 😀 Mere læbestift til alle!!! 😀

  • Jeg tror måske også, det hænger sammen med, at det ikke var så moderne i vores generations ungdom. I dag er læber og tykke bryn jo the shit! 😀

 • Jeg har ikke læber. Jeg har ikke overlæber, jeg har ikke underlæber, eller jo, men de er meget lyse og ikke noget der kan reddes af liplinere uden det ligner det resultat man får, når man barberer sine øjenbryn af og forsøger at tegne dem op selv. Jeg bruger ikke engang læbestift, fordi jeg synes det er for voldsomt, højst gloss eller bare almindelig læbepomade. Jeg er dog vild med de kraftige røde læber til dig, det får dig til at ligne en sexet italiensk (?) forretningskvinde eller noget!

  • Eeej, hvor ærgerligt. Men jeg kan godt lidt forstå det. Der er også nogle farver, jeg ikke synes, mine læber er fyldige nok til at kunne bære. Helt mørl bordeaux, fx. Har du prøvet med fx Chanels Coco Rouge Shine? De giver et læbepomade-skin og så bare et hint af farve. Helt naturligt. Så fint uden at understrege størrelsen på ens læber.

Der er lukket for kommentarer.