Er bryster allemandseje?

bnmk,

Jeg bliver ind imellem spurgt, om jeg overvejer at få foretaget en brystreduktion. Det gør jeg. Overvejer det. I hverdagen har jeg faktisk ikke de store problemer med mine bryster. De gør det svært at dyrke motion, der involverer løb, og jeg har lidt rygsmerter fra tid til anden, men ellers er de der bare. Som en del af mig. Jeg synes ikke, de er så interessante som mange andre, men jeg har det fint med dem. For mig er de jo ikke anderledes end mine arme eller mine fødder. De er en kropsdel.

Den primære grund til, at jeg ind imellem overvejer at få foretaget en brystreduktion, er faktisk andre mennesker. For i nogle menneskers øjne er mine bryster helt enormt spændende, og det kan godt blive lidt trættende. Jeg forstår godt nysgerrigheden. Jeg har ikke bare store bryster, jeg har absurd store bryster, og når man ser et andet menneske med et opsigtsvækkende kendetegn, så har man en helt naturlig reaktion. Derfor er jeg også som regel cool med det. Som når dönermanden i Berlin eller fulderten i Aldi (det var selvfølgelig ikke yndlings-Svend!) beslutter, at det er noget, der skal påtales. Jeg tager det med et smil, for det er jo altså lidt sjovt.

Oftest er kommentarerne heldigvis komplimenter. Vi er vokset op med, at store bryster er noget, man efterstræber, ligesom flade maver og lyst hår. Komplimenter er selvfølgelig dejlige, men der kommer også et punkt, hvor en kommentar er en kommentar, uanset om den er positiv eller negativ. Ind imellem føler jeg mig simpelthen reduceret til et par store bryster, og det gætter jeg på, I kan sætte jer ind i, ikke er den fedeste følelse i verden. Som fx da jeg lagde ovenstående billede op på instagram. Jeg var stolt og glad, fordi jeg efter lang tids stræben endelig kunne passe min Cynthia Rowley-kjole. Jeg ville gerne dele mine fremskridt – det var det, det var pointen i opslaget. Men flere af kommentarerne gik udelukkende på mine bryster. Jeg lagde ikke billedet op for at vise dem frem. De var der bare, fordi de sidder fast på min krop og så’n. EDIT: Jeg har formuleret mig lidt uklart. For at præcisere: Man kan sagtens komplimentere min barm eller min figur uden jeg sætter mig ned og surmuler. Det bliver jeg tværtimod meget glad for! Det er mere, når mine bryster bliver gjort til et tilløbsstykke, at jeg bliver lidt trist. Kommentarer som “Hold da kæft, nogle kasser!” og deslige. For mig er de jo helt naturlige, og jeg vil helst have dem ud af den lidt vulgære(?) kontekst, de ind imellem bliver placeret i.

Igen, alle kommentarerne var positive. Det er de næsten altid, så på en måde er det selvfølgelig også et luksusproblem. Jeg får ikke hademails som Helse-Matilde, selvom jeg ved fra mine teenagedage, at man også snildt kan gøre nar af yver, patværk, junger. Det oplever jeg ikke rigtigt længere. Heldigvis. Men jeg synes, det er interessant, at det tilsyneladende er alment acceptabelt at kommentere på andre kvinders bryster. Er bryster på den måde allemandseje? Det føler jeg ofte, at mine er blevet. Og det er derfor, jeg ind imellem overvejer brystreduktion. For at slippe for bryst-opmærksomheden. Den er næsten altid ment venligt eller ligefrem beundrende, men den er ikke altid lige sjov. Nogle gange ville jeg gerne, at mine bryster bare var mine.

Kommentarer (68)

 • Anna Sofie Geisler

  ÅH hvor jeg forstår dig!
  Jeg er tager gerne komplimenterne og jeg brokker mig ikke hvis folk stirre lidt for meget – primært fordi det ofte er i byen hvor jeg alligevel selv har fremhævet dem bevidst.
  Det der gør mig irriteret og stødt, er folk der tror de må røre, bare fordi de er store! Det sker så ofte at en pige i byen, en stiv stodder eller bare en veninde lige vil vide om ikke de må prøve at røre ”for de er SÅ store!”. NEJ gu må I da ej røre. Det er som du siger – som om det bliver allemandseje. En slags udstillet museums skulptur, som man bare gerne liiiige vil mærke på. Åh, hvor kan det give mig kriller altså.

  PS. Du er mega læks på det billede, og det eneste jeg tænkte var at du ser helt statuesque ud!

  • Jeg er faktisk bedre til at håndtere det, når jeg er fuld. Så bliver jeg lidt mere large. 😀 Det er mere det der, når jeg er i Fakta med morgenhår og bare gerne vil være i fred, og der så er en mand, der stirrer fuldstændig ugenert i flere minutter. Styr dig selv!

 • Min veninde fik en brystreduktion, fordi det ikke er særlig sjovt at være en f skål, når man kun er 160. Hun var nærmest bare et par omvandrende bryster med hendes egne ord og hun havde enorme rygsmerter pga et forholdsvis aktivt studie. Hun er meget gladere for hendes c skål og for at være ærlig, så klæder de hende også bedre.

  Jeg er all in på at hvis der er noget der plager en og gør en ked af det, jamen så skal man ændre det. Jeg synes det er helt fint, hvis man vælger at få en næseoperation ELLER få sine bryster lavet større/mindre og/eller hævet efter en amning, eller bare elsker restylane (er det ikke det man putter i læber?). Jeg synes dog, man skal holde det på et minimum og arbejde på sit indre selv i stedet for sit ydre selv så vidt muligt. Jeg mener, selvfølgelig tæller det ydre, hvordan kan det ikke? Jeg synes bare det indre tæller mindst lige så meget.

  Jeg er ikke rigtig sikker på, hvad min pointe er. Jeg kan sagtens følge din tankegang, at du overvejer det og også hvorfor du overvejer det… men. Der er altid et men. Hvis du har lyst til at få dine bryster lavet mindre fordi du tror det vil skåne dig, være den rigtige løsning for dig, jamen så gør det! I’m all for it. Hvis du udelukkende gør det fordi andre forventer det af dig, eller hvis du er den mindste smule i tvivl synes jeg det er en ret dyr fejl at begå 😀 og rimelig umuligt at få de gamle bryster tilbage, i hvert fald følelsen af dem.

  Der er risiko ved alle operationer. Don’t treat them lightly.

  • Jeg synes sagtens, man kan have et velfungerende indre og stadig være begejstret for kosmetiske ændringer. Det er en smagssag. Men indlægget skal i virkeligheden forestille at handle mere om, at man måske nogle gange skal holde sin reaktion på andre folks kroppe for sig selv. 🙂

  • Ja, det er desværre et velkendt problem, at folk synes, det er uhøfligt at kommentere på os, der er tykke, men intet problem med at fortælle tynde kvinder, at de skal æde en cheeseburger. :-/

   • Jeg får ofte som tynd, kommentaren du kan jo tåle det. Det ved vedkommende jo intet om, jeg kunne jo liste ud bagefter og stikke en finger i halsen eller tage 1,5 time på crosstraineren som resultat af at få påtvunget et stykke kage efter at have sagt nej tak.

    • Præcis. Det er samme logik, der ligger bag: At have store bryster/være tynd er idealet, og derfor må man gerne påtale det.

 • Da jeg så billederne, var min første tanke overhovedet ikke relateret til dine bryster, men “bare” et gennemgående; Wauw, hvor er du bare SINDSSYGT smuk! Jeg er svært misundelig på, hvordan din talje ser ud i den der kjole.. Men nu er jeg selvfølgelig heller ikke en mand. Måske jeg så ville tænke anderledes? Jeg ved det sgu ikke. Jeg har selv relativt store bryster, men de sidder sgu ikke (ligeså langt oppe) som dine. Som min datter sagde, da hun var lille, og hun så mig uden tøj på: “Åh mor, når jeg bliver stor, vil jeg have ligeså lange bryster som dig!” Fedt, tak.
  Så øhm, jeg ved ikke, om jeg har ret meget klogt at bidrage med. Udover at det måske er en mental ting – altså at du måske skal arbejde på at tage mentalt ejerskab over dine bryster? Ved sgu ikke, om det giver mening, haha.. 🙂

  • Tak for komplimenterne! Jeg garanterer, at mine bryster uden BH sidder nede omkring navlen – det er rent snyd det hele. 😉

   Jeg er ikke enig i, at det er en mental ting. Som sagt, jeg har det rigtig fint med mine bryster. Jeg har det til gengæld lidt stramt med, at andre synes, de har ret til et forhold til mine bryster. De gør dem ofte til noget, jeg ikke kan genkende, og det kan godt være ubehageligt. De er mine. Det burde være udelukkende mig, der bestemte over dem! 🙂

 • Jeg tror at jeg lagde en kommentar, der var positiv og omhandlede din bryster.
  Det kan godt ske at jeg kun tænkte det, men jeg er selv en af dem med en BH-størrelse et godt stykke inde i alfabetet og da jeg så kjolen blev jeg glad over at se at der findes kjoler man kan have barmen i, uden at der er plads til en pukkelryg.
  Så jeg undskylder hvis jeg har lagt en sådan kommentar, for jeg har også fået min andel af kommentarer fra både mænd og kvinder.
  Mænd giver de indiskrete hvor øjenhøjde = brysthøjde og kvinder der fortæller at man er for nedringet ved udskæringer lavere end rullekrave og udskæringen derfor er skyld i at mændene ikke kan koncentrere sig.

  • Kommentarer som den ville aldrig gå mig på! For det er helt rigtigt, at det kan være svært at klæde sig ordentligt med lidt atypiske proportioner. Det er mere kommentarer, der siger: “Hold da op, nogle kæmpekasser!”, som jeg bliver lidt ærgerlig over. For jeg ved godt, de er ment venligt, men åh, jeg vil helst ikke, at min krop på den måde skal være et tilløbsstykke.

 • Det første jeg tænkte, da jeg så billedet var, at det var en meeeega fed kjole og jeg ville spørge dig, hvor den var fra men, at du sikkert selv skrev det i indlæget… Ellers ville andre sikkert spørge om det 🙂 Du ser mega godt ud, og kjolen er ON POINT!

  • Det må næsten være den kjole, jeg i bloggens historie har fået allerflest kommentarer for! Brandærgerligt at den er købt i en ouletbutik i Berlin, så jeg ikke lige kan stikke jer et link. Den er nemlig så fin!

 • Åh ja, jeg kender følelsen… Når mine kollegaer har spurgt hvilken sælger de har talt med tidligere, er det ikke usansyndligt at der kommer et ‘hende der med de store bryster’ agtigt.. Og er blevet drillet en hel del i skolen med det.. Nu er jeh heldigvis som dig ligeglad, de er der jo bare. Mine volder mig ikke problemer sådan til dagligt, men en G skål kan kun være til besvær engang imellem..

  • Præcis! Jeg forstår godt, at det ligesom er mit nemmeste fysiske kendetegn, men ind imellem vil jeg hellere, at det kunne være noget andet…

 • Ja det er et rigtig interessant emne. Minder mig om lidt Ariel Winter’s bryst reduktion – det er tankevækkende at en så ung pige kan opleve at blive overseksualiseret på den måde.

  • Åh ja, hende tænkte jeg også meget på. Det må være forfærdeligt pludselig at opleve sin barm eksplodere foran hele verden.

 • Som én der også er udstyret med rigeligt foran: Tak for dette indlæg! Jeg har faktisk taget skridtet længere og er stoppet med at købe nedringet tøj. Det er egentlig lidt åndssvagt, for der findes altså mange pæne kjoler/toppe med en flot udskæring, men hver gang jeg har nedringet tøj på, så føles det som om min bryster bliver allemandseje. Jeg er også fra naturens side udstyret med ret store læber – hvilket mange også derfor betragter som noget de er nød til at påpege, hvilket er helt okay når det er et kompliment, men det knap så okay, når det er en fuld stodder, der råber: “Fede suttelæber skat!” efter en. Desværre kan jeg bare ikke gemme dem væk ligesom min bryster… Er dog så småt ved at blive træt af, at det mig, der skal føle mig “forkert”, fordi jeg tilfældigvis er født med store bryster og læber. Så jeg tror jeg starter et oprør på et tidspunkt – skal vist bare lige lande på dansk jord igen først.

  • Åh, se, nu tog jeg mig selv i at tænke, at jeg da gerne ville have nogle mere fyldige læber. Typisk, jeg er totalt en del af problemet! Men det er også svært at sætte sig ind i, at noget man virkelig gerne vil have, ikke er det fedeste i verden for et andet menneske, så jeg forstår også godt folks reaktion. Indlægget her er også mere ment som oplysende end udskældende.

 • Du er enormt smuk, og jeg har ikke lagt mærke til dine bryster før nu. Jeg ser dit hår og øjne når jeg ser dine billeder.
  Jeg er selv født med ingen bryster, ikke engang en A skål, ikke engang en lille bitte gajol. Nada, Nix, intet. Så jeg fik i en meget ung alder lavet en B skål. Kommentarer omkring små/ingen bryster er ligeledes virkelig irritende, og træls for at gøre det kort. At jeg skulle bedømmes på min manglende barm, blev til sidst så træls at jeg gjorde noget ved det. Havde jeg været den alder jeg har i dag (host gammel), så tror jeg at jeg havde været ligeglad. Ved det ikke, men det hjalp til at jeg i mine tyvere at kunne være en del af mængden. Selvom de kommentarer du får er positive må det være så træls, at det skal være omdrejningspunktet. Men igen, om man så er for tyk, for tynd, for skaldet, for langhåret, for brillet, for ubrillet, for lav, for bred, for høj så er det åbenbart noget der skal kommenteres på. Ligeledes om gravide maver er for små, for store osv osv osv. Lad dog folk være i fred, jeg er sikker på vi alle godt ved hvordan vi selv ser ud. Ja, jeg taler til dig med den gigastore næse nede bag i:o)

  • Der er heller ikke særlig mange helfigursbilleder af mig på bloggen af præcis samme årsag. Kommentarfeltet bliver ofte overfaldet af kommentarer om min barm, uanset hvad indlægget handler om.
   Men ja, jeg kan sagtens forestille mig, at problemet er det samme for kvinder, der har meget små bryster. Eller er tynde fra naturens side, som en anden skriver. Øv, at vi generelt synes, der skal kommenteres på andres kroppe på den måde.

 • Da jeg var yngre, var jeg sikker på, at jeg skulle have en forstørrende operation, når jeg blev ældre. Det var nærmest en fastlagt plan. Nu er jeg så 25, og har pludseligt overhovedet ikke lyst til det. Jeg er kun 165 cm. høj, så egentlig passer min lille B-skål fint til mig. Lidt mere ville da ikke gøre mig noget, men lige netop de tanker du beskriver, om bare at blive et par bryster, havde jeg det pludseligt svært med. Ville folk fjerne fokus fra mig som person og så bare have fokus på mine bryster? Eller ville jeg have nok personlighed til, at jeg ville kunne bære dem? Jeg går aldrig i nedringet, og bruger ikke push up, for jeg har simpelthen fundet ud af, i en alder af 25 år, at mine bryster nemlig er mine, og ikke allemandseje, så derfor har jeg ikke behov for at gøre opmærksom på dem. Kan godt forstå dine tanker og dit ønske om, at folk tænker sig om, før de kommenterer på andres kroppe. Det tror jeg generelt kunne være sundt.

  • Det er svært det der med at have nok personlighed til at kunne bære dem, for jeg er ikke ligefrem en bly viol, og jeg kan sagtens joke med til en vis grad, men det er bare, når det ALTID er et emne, vi lander på, så vil man bare gerne have en pause ind imellem og have sin krop for sig selv.

 • Du har så meget ret!
  Jeg har været så langt som at få en henvisning til Plastikkirurgisk og få en vurdering – og jeg er blevet kendt egnet. Men de skal fjerne min ½ kg væv fra hver, og så går jeg altså fra H til en stor B/lille C, og det synes jeg liiiige er småt nok, når man er vant til det andet. Men om jeg tager imod tilbuddet, må tiden vise….det vil jo også muligvis tage evnen til at amme fra mig, hvis det nogensinde skulle blive aktuelt. Men det er også lidt en pinsel at det er så svært at finde tøj, der sidder godt, at BH’er skal være så dyre, og at man er 3 forskellige tøjstørrelser i kjoler, fordi man – selvfølgelig – er “smalhoftet”…. 😉

  • Jeg skal have en reduktion på næste onsdag, og da jeg var til forundersøgelse fik jeg af vide at de skulle fjerne minimum 400 gram – og en anden, jeg har været i kontakt med, blev opereret i februar og fik kun fjernet 300 gram. Og det er og var igennem det offentlige!

   For at kommentere på Miriams indlæg, så er jeg sååååå enig. Rigtig mange har en holdning til mine bryster, og det har jeg længe bøvlet med. Jeg har faktisk aldrig ejet en nedringet top! Da jeg var på ferie med min familie i efterårsferien følte jeg mig direkte vulgær i min bikini, så jeg glæder mig for vildt til min operation. Selv har jeg de seneste 4 år været meget splittet om det bare er mig, der har et forkert billede på min krop, eller hvad det var, og så bestemte jeg mig for at jeg i det mindste kunne undersøge om jeg var berettiget til en reduktion. Og det var jeg! Og så kunne jeg bare mærke, at det er det rigtige for mig at gøre

  • Yikes, ja, jeg kan godt se dilemmaet. Hvis jeg skal have en reduktion, afhænger beslutningen helt af, hvilken skål jeg ville ende med. Jeg kan rigtig godt lide at have store bryster, jeg vil bare gerne have lidt mindre store bryster. 😀 Ideelt for mig ville være at ende med en F eller deromkring.

 • Tak for et skønt indlæg!!

  Jeg har en veninde – jeg vil påsta, at hende bryster er større end dine – but nevermind.. Vi har tit netop snakket om dette.. Hun har ingen problemer med hendes , de er en del af hende.. det er alle omkring hende, der altid skal pointere hendes store bryster.. Oftest undre jeg mig egentlig over, hvor meget piger egentlig skal diskutere hendes bryster.. haha..

  Jeg har sendt hende indlægget – og hurra for google translate, fordi hun forstår ikke et ord dansk 😛

  • Ja, det er rigtig tit piger, der går over grænsen, fordi de netop tror, det er uskyldig, aseksuel snak. Og det er det også! Men derfor kan det alligevel hurtigt blive for meget.

 • Jeg lagde slet ikke mærke til dine bryster på det billede. Jeg synes bare så ser så flot ud! Den kjole er så pæn.
  Jeg har selv bryster der ikke ser store ud, men jeg bruger en G-skål.
  Jeg kan fuldt ud forstå en brystreduktion. Det er godt nok lidt klamt (jeg kan ikke komme i tanke om et bedre ord) at store bryster bliver behandlet som allemandseje. De er dine og ingen andres. De er jo bare som du siger en kropsdel.

  • De ser heller ikke så voldsomme ud på det billede, men man kan alligevel godt se, jeg har en pæn størrelse barm. Og som sagt, jeg forstår godt nysgerrigheden eller fascinationen. Ind imellem kan det bare godt blive for meget.

 • En gang jeg sad på cafe (en helt almindelig eftermiddag) med min barmfagre veninde, henvendte en af handelsskoletyperne ved bordet lidt væk sig. Han ville bare lige vide, hvor meget hendes bryster vejede, for de havde et væddemål i gang.
  Jeg havde lyst til at kvæle ham!

  • Jeps, sådan noget har jeg også været ude for. Især folk der gerne vil gætte min BH-størrelse!

 • Tror det er lidt ligesom med tynde mennesker. Folk finder det også fuldt ud legalt at kommentere min krop med gloser som “du er også så mager”, “du er så tynd – spis lidt mere” eller “jeg kan da godt forstå du fryser med så lidt sul”. Altså ville man kommentere en overvægtigs krop på den måde?? Tilgengæld nævne ingen noget om mine nærmest ikke eksisterende bryster 😉

  • Præcis! Fordi det er alment accepteret, at idealet er at være tynd. Så må man gerne kommentere på det!

 • Jeg kan desværre ikke sætte mig i din situation, da jeg har det modsatte “problem” – mine babser er ikke-eksisterende. Men det skulle det ikke handle om. Jeg tænker nemlig, hvori forskellen havde ligget, hvis man på billedet kunne se et par vildt lækre ben, og det var dét, kommentarerne gik på, og ikke at du nu kunne passe din kjole? Jeg spørger, fordi jeg selv synes, at det er interessant, og du må endelig ikke tolke det som om, at jeg negligerer din følelse af, at være reduceret til et par bryster. Men er det fordi, bryster associeres med noget seksuelt, som man ikke nødvendigvis vil mindes om søndag morgen i Fakta? For der ville du vel også med kyshånd modtage et kompliment om dit hår eller lignende?
  Håber det giver mening 🙂

  • Du kan ikke sætte dig ind i min præcis situation, men du kan vel godt sætte dig ind i, at det ikke er fedt at blive reduceret til et fysisk kendetegn alene? At det altid er noget, folk kommenterer på? 🙂 Ja, jeg tror, det er, fordi bryster er noget privat – ikke nødvendigvis seksuelt. Der er ikke så stor variation, når det kommer til bens udseende eller størrelse, som der er med bryster. Ligesom der ikke eksisterer en fascination af dem på samme måde. Jeg forestiller mig, det er det samme, som hvis jeg havde en Kim Kardashian-booty, og folk også konstant kommenterede på den.

 • Årg Miriam! Hvor er det dejligt man ikke er den eneste der render rundt med det “problem”.

  • Men af en eller anden grund ikke noget, vi taler så meget om. Monstro det er det der med, at man ikke må sige, man bliver lidt ærgerligt, fordi opmærksomheden jo er ment komplimenterende?

 • Problemet i dagens Danmark er i virkeligheden, at folk tror, at fordi man nu har valgt at være en offentlig/kendt/medie -person, så er det i orden at kommentere på selvsamme persons fremtræden mv. Og det er det altså ikke. Det er uforskammet. Også selvom der er en skærm imellem. Men ud fra mit synspunkt så går man jo heller ikke hen til en og siger ”Hold kæft, nogle store kasser” Det er lidt der vi skal hen. At høfligheden også skal foregå på de sociale medier. Vi kan fandme ikke være hinanden andet bekendt…

  • Helt enig… Bortset fra at folk så rent faktisk går hen og siger “Hold kæft, nogle store kasser.” Og tror, det er okay, fordi det er ment som et kompliment.

 • Bryster er IKKE allemandseje! Det er din krop og ingen har ret til uopfordret (eller opfordret egentlig) at tilkendegive deres mening om dem.
  Jeg har selv oplevet den omvendte, da mine bryster er blevet en hel del mindre, end da jeg drak fadøl hver weekend og dansede natten væk i gymnasiet. Jeg begyndte at træne en del og selvom jeg stadig har en blød og helt almindelig slank krop, er der op til flere, der har spurgt med den største selvfølgelighed; hvornår skal du så have lavet store bryster? Pludselig er samtalen drejet ind på min krop på en utrolig ubehagelig måde, hvor grænsen til det private for længst er overskredet. Min krop, mine bryster!

  • Jeg tror, det gælder om at hitte ud af, hvor andre menneskers grænser går. For de kan virkelig være meget varierende, og nogle dage er jeg totalt game på boob jokes! Man skal bare lige finde situationsfornemmelsen frem.

 • Jeg forstår dig 100%! Jeg har det på præcis samme måde. Desværre forstår mange det slet ikke, for “hvorfor bliver du ikke glad for komplimenter?!”. Jeg synes dog du forklarer det meget godt. Jeg er færdiguddannet til sommer, og når jeg får et rigtig voksen-job, så skal der spares sammen til en operation det er 100% sikkert.

  • Du er ikke kvalificeret til at få operationen betalt af staten? Det er i hvert fald værd at undersøge, hvis du ikke har gjort det allerede. 🙂

 • Vel egentlig lidt upassende taget indlæggets indhold og budskab i betragtning, men hvor har du bare en smuk figur! Den kjoler klæder dig virkelig godt!

  Hilsen en kæmpe fan

  • Nej nej, det der er nemlig lige præcis en pæn og respektfuld kommentar. Det bliver jeg meget glad for! Tak! Det er mere, når folk bliver lidt for overjoviale og begynder at tale om kæmpekasser eller jader eller patter. :-/

 • […] Miriam skrev i går om hendes problem med, at hendes store bryster altid kommenteres af andre – uanset hendes tøjvalg. Og Matilde skrev omvendt et blogindlæg i går om, hvordan hendes små bryster sørme også får kommentarer med på vejen. Kan du se en fællesnævner her? Andre mennesker føler sig (af gud ved hvilken årsag) berettiget til at kommentere på de her kvinders kroppe. […]

 • Som andre skriver er jeg også et godt stykke inde i alfabetet – lige ved 3 vokal. Og derudover er min kropsform meget lig din.
  Min reaktion på dit billede var faktisk, at jeg begyndte at studse lidt over hvorfor jeg går og pakker mig selv væk i store trøjer og kjoler der for gud skyld ikke må sidde for stramt – det ser jo mega godt ud, når bare man finder tøjet der passer til!!
  Tak!

  • Se, det er jo så en helt anden diskussion – om man pakker sig væk for at slippe for opmærksomheden. For det er jo brandærgerligt, at man er nødt til at vælge sin udskæring alt efter hvor meget energi man har til sjofle kommentarer. Som regel siger jeg fuck it – andre mennesker skal sgu ikke bestemme, hvordan jeg skal klæde mig. Og det ER pænt at klæde sig for at fremhæve sin figur i stedet for at gemme den væk!

 • Det kan jeg slet ikke sætte mig ind i, da jeg har mini-bryster. Men jeg vil bare lige sige, at da jeg så billedet tænkte jeg ikke på brysterne, men nærmere “wow en flot talje!”

  • Haha, altså, som jeg vist har sagt et par gange, så kommer det i høj grad an på, hvordan man vælger at kommentere på noget. Og din kommentar var meget velkommen! 🙂

 • Åh gud, hvor jeg kender det! Pt. ammer jeg også og er helt naturligt gået et par størrelser op. Det er nu en J og nej, det passer ikke skide godt til 175 cm og en (forholdsvis) slank krop, men det betyder sgu ikke, at man bare uprovokeret kan kommentere på dem! Det var det samme, da jeg havde maven – den var pludselig allemandseje! Jeg fanger mig selv i at lave sjov med dem, når folk kommenterer på dem, så jeg ved ikke, om det får folk til at tro, at jeg bare eeeelsker at snakke om dem…

  • Åh ja, jeg har godt hørt, at det er det samme med gravide maver. Det er altså godt nok sært, at der på den måde er nogle ting, der er okay at kommentere på.

 • Hvor er det et velskrevet indlæg med nogle virkelig vigtige og relevante tanker og overvejelser – det synes jeg i hvert fald.
  Det korte af det lange er at bryster aldrig har været og aldrig bliver allemandseje. Ingen krop eller kropsdel kan nogensinde være allemandseje. Heller ikke hvis man har store bryster eller en slank talje. Komplimenter kan være skønne, og man kan oftest godt høre eller fornemme når en kompliment er oprigtig, rar og venlig, men jeg synes bare ikke at det er ensbetydende med at det altid er okay at kommentere på andre menneskers udseende. Selvfølgelig skal komplimenter ikke være forbudt, og vi kan for Søren jo heller ikke benægte at vi jo kigger på hinandens kroppe, men jeg synes man skal overveje grundigt hvad det er for en kompliment om et andet menneskes krop eller kropsdel som man skal til at give.
  Jeg er fra naturens side meget slank, og er altid blevet spurgt direkte og uden omsvøb om jeg havde anoreksi eller bulimi. Om hvordan jeg dog var blevet så tynd. Om det var med vilje. Og at jeg ikke skulle brokke mig over mit udseende for jeg var jo så heldig.
  Jeg tror udtalelserne lød sådan fordi de piger der udtalte dem godt selv kunne tænke sig at være så slanke – og det kan jeg da godt forstå. Og de var nok også ment som komplimenter. Men det var fandme ikke ensbetydende med at de havde hverken ret, lov eller pligt til at opføre sig som de gjorde. Det er, som du selv siger, meget ubehagelig at blive reduceret til en krop eller en kropsdel. Og efter min mening bliver det aldrig okay at opføre sig sådan over for folk, heller ikke selvom det er i en god mening. Man skal tænke sig om inden man kommenterer/komplimenterer andres udseende.

  Ja wow nu blev det lidt langt haha, jeg synes bare det er et rigtig godt indlæg du har skrevet som lægger op til videre ovevejelse og omtanke.

  • Åh ja, den med at være heldig får jeg også altid, hvis jeg fx brokker mig over, at jeg har ondt i ryggen eller at det er svært at finde pæne BH’er. Men jeg forstår det et eller anden sted godt. Jeg har altid kæmpet med min vægt (på tyk-siden, forstås), så jeg kan også snildt tage mig selv i at tænke, at tynde mennsker bare skal være glade for det, de har. Det handler nok om at sætte sig lidt ud over sit eget synspunkt og prøve at sætte sig ind i, at andre kan have det anderledes.

   • Helt enig. Og tanker er heldigvis toldfri, så man må tænke lige præcis hvad man vil om lige præcis hvad man vil, men jeg synes man har et ansvar for at tænke sig om inden tankerne bliver til ord som vedkommende kan høre.
    Og lige præcis det der med at kunne se det fra en anden vinkel end sin egen synes jeg også er helt rigtigt, både på den ene og den anden side. Ja, jeg har da også misundt store flotte bryster da jeg selv har ret små bryster og tænkt at det måtte da bare være lykken at have store bryster, men fordi jeg kan se tingene fra en anden vinkel end min egen forstår jeg at det også kan være problematisk, f.eks. pga. rygsmerter eller overseksualisering og objektivisering. Så jeg er helt enig; man bør, fra begge sider, prøve at se tingene fra flere vinkler og synspunkter.

 • Kan godt se det er et lidt ældre indlæg, men ikke desto mindre har jeg først set det nu 😀

  Anyway, jeg forstår (som mange andre) din situation ! Jeg var i den selvsamme indtil for godt 6 år siden, hvor jeg som 18-årig blev fik lavet en brystreduktion. Jeg var MEGET i tvivl – især fordi lægerne og kirurgerne havde meget travlt med en skræmmekampagne a la “du kommer nok ikke til at kunne amme, hvis du en dag får børn”. Men jeg valgte at få den lavet alligevel, fordi jeg trods alt vægtede mit selvværd og selvtillid højere end potentiel amning. Jeg aaaanede jo ikke om jeg fik børn i morgen, eller om der går 5, 10 eller 15 år? Og hvad så hvis jeg ikke får børn? Skulle jeg så gå i så mange år og udskyde det? Og dermed udskyde muligheden for muligvis at få det bedre og nemmere? (nemmere ifht. undertøj, bikini og tøj generelt) NÆ! Så jeg trodsede kirurgernes advarsler – de havde også mange skrækscenarier med grimme ar, dårlig heling og jeg skal give dig skal jeg.

  Jeg fik operationen, og kun meget få komplikationer – de fjernede alt i alt 1350 gram (hvilket er pænt meget, men jeg havde ikke så meget fedt – det var væv og det vejer en del mere end fedt)
  Jeg gik fra en 70i til nu at have en helt perfekt 75D – uden (særligt) synlige ar. Og efter 6 år sidder de stadig perfekt, og består stadig blyantstesten 😉

  Jeg blev også rå-mobbet og drillet – det var brysterne der kom gående med mig, ikke omvendt – og som du også skriver, alle vil røre – det blev for meget sammenlagt med de fysiske gener. Så jeg er L Y K K E L I G over at jeg fik det lavet, også som så ung – det har givet en enorm livskvalitet for mig, at folk ser MIG og ikke et par Linse Kessler-bryster, samt at min krop harmonerer bedre og jeg føler mig sgu bare lige en del bedre tilpas. Både med og uden tøj!

  Det var blot mit input – og du er i øvrigt mere end velkommen til at skrive til mig hvis jeg på nogen måde kan hjælpe dig eller svare på nogle spørgsmål 🙂 Jeg blev i øvrigt opereret på det offentliges regning, som følge af alle de fysiske og psykiske gener jeg havde.

  • Mit største problem er faktisk, at man ikke selv har så meget at skulle have sagt i forhold til størrelsen. Jeg er pt en K-skål, og jeg vil gerne ned i G eller noget i den dur. Jeg har ikke lyst til at skulle helt ned i en C eller D. Det ville ikke være harmonisk til min krop.

 • Det forstår jeg godt! Det skal jo være sådan at man bagefter er glad og tilfreds med resultatet. Jeg synes faktisk kirurgerne på Roskilde Sygehus var rigtig gode til at tage snakken forud for operationen netop vedrørende størrelse og harmoni med resten af kroppen. (Jeg mødtes med dem to gange inden jeg besluttede mig om jeg ville eller ej, og en gang efter)
  Da jeg vågnede op efter operationen og da jeg var nogenlunde klar i hovedet efter narkosen var jeg meget ked af at de havde fjerne ‘så meget’ – men da sårene havde helet og jeg kunne se det hele i sammenhæng, så var skuffelsen forbi for mit vedkommende 🙂

 • På de dage man ikke gider, føles de der kommentarer vel lidt ligesom dem (fortrinsvis mænd) der kører forbi i bil og skriger FIIIISSSEEEEEE! Nej tak. Idioter. Suk. Tænk, hvis folk kunne høre de ord, der kommer ud af munden på dem?

  Pga. graviditet og amning gik jeg fra ret små bryster til rimeligt store bryster – og opdagede at de faktisk var i vejen og lidt irriterende! Har ellers altid drømt om at have lidt mere barm, men savnede pludselig den gamle størrelse – græsset er grønnere… Og nu hvor de er ved at være tilbage til alm str, vil jeg sikkert sukke efter lidt mere igen… Hvis du derfor er glad for dine bryster, så skal resten af verdens pjat da ikke komme dem ved. Jeg synes du er flot, bryster und alles. Og tæskelækket hår!

Der er lukket for kommentarer.