Da Svend reddede dagen…

JGLCheers

Aldi er en af de der butikker, der deler vandene. Da jeg boede i Århus, var min lokale Aldi sådan en med kronisk bananflueinfestation og håndbajer-bande placeret solidt ude foran indgangen. På Østerbro er min Aldi sådan en, der sælger Karl Johan-svampe og økologisk alting. Man ved aldrig rigtigt, hvad man får. Bortset fra håndbajerfolket. Dem får man altid, for Aldi er billigst. Håndbajerfolket har altid som minimum en lille skid på, og man ved aldrig rigtigt, hvad man får med dem. Til deres forsvar har alkohol selvfølgelig den effekt på de fleste af os.

I dag havde jeg selv sat kursen mod Aldi. Normalt er jeg nok egentlig en Netto kind of gal (spotvarer ftw!), men Aldi er som sagt lige takken billigere, og mit budget er ret stramt i denne måned. Så jeg fyldte min kurv med koloenorme butternut squash til en tier og omkring fem liter piskefløde (heja LCHF!) og bevægede mig mod kassen.

Jeg lagde mine varer på båndet bag Svends. Jeg ved, han hed Svend, for det fortalte han ivrigt min kavalergang, mens jeg smilede lidt usikkert og forsøgte at ignorere den umiskendelige duft af bodega, der hang ved ham. Svend var måske nok lidt uvidende omkring, hvor meget han egentlig trængte til et bad, men han var glad og venlig og så tydeligvis meget frem til sine ti øl, der lystigt klirrede på båndet.

Foran Svend var der imidlertid en meget vred, temmelig hovski-snovski mand et sted i 40’erne, der efterhånden talte så højt, at hele butikken kunne høre ham. Pantmaskinen ville ikke tage imod hans vodkaflaske, og det ville han edderbankeme ikke finde sig i!

Vred mand: Når I sælger dem, så skal I tage imod dem!
Kassemedarbejder: Der er desværre ikke pant på de flasker der.
Vred mand: Når I sælger dem, så skal I tage imod dem! Jeg er ligeglad med, at jeres maskine er i stykker!
Kassemedarbejder: Maskinen fungerer fint, men der er desværre ikke pant på den type flaske, du har med.
Vred mand: DU LYVER! Jeg betalte i hvert fald pant for flasken, da jeg købte den! Du forsøger at snyde mig for mine penge!
Kassemedarbejder: Prøv at give mig flasken, så skal jeg scanne den ind, så du kan se, at der ikke er pant på.

Som sagt, så gjort, men det hjalp naturligvis ikke meget.

Vred mand: I har lavet det om, siden jeg købte flasken! Det er bedrageri! Jeg vil have mine penge!
Kassemedarbejder: Jeg lover, at der aldrig har været pant på den type flaske der.
Vred mand: DU LYVER!!

Jeg har købt mangt en flaske slavevodka i selv samme Aldi, og der har stensikkert aldrig været så meget som en øres pant på de flasker, men jeg er jævnt konfliktsky anlagt, så jeg var meget lidt tilbøjelig til at blande mig. Heldigvis havde Svend det ikke på samme måde. Han sukkede dybt og vendte blikket fra sine øl over mod den vrede mand.

Svend: Hør nu her, mester, nu har vi stået og hørt på dig tude i fem minutter, og det gider vi ikke mere. Der har fandme aldrig været pant på det skidt, ellers havde jeg været millionær nu. Gå nu bare hjeeeeem, maaaand!

Den meget vrede mand blev ildrød i hovedet, satte resolut flasken fra sig og marcherede indigneret ud af butikken. Kassemedarbejderen begyndte tydeligt lettet at scanne Svends øl, mens jeg gjorde mit bedste for ikke at bede om en high five.

Svend for president.

Kommentarer (22)

 • Jeg ville sådan ønske at der fandtes en ‘like’ knap herinde, for Svend fortjener virkelig et like med på vejen! (virtuel high five herfra)

  • Uuuh, det kunne være, jeg skulle indføre sådan en. Jeg kan aldrig få ros nok, ved du sikkert! 😀

 • Heja Svend!

  Hvilken ret tilbereder man af butternutsquash og fløde? Jeg plejer at kigge efter butternutsquash og tænke “uhm, smør” men jeg har aldrig købt en af dem, og jeg ville ikke vide hvad jeg skulle stille op med den. Kunne du lave en snert af madblog en dag?

  • Jeg tror faktisk bare, de fleste af mine opskrifter ville være hugget fra Madbanditten, så du kan lige så godt bare klikke dig ind til hende! 😀 Søg fx på græskar – der er både hokkaido og butternut squash, og jeg har endnu ikke oplevet, at man ikke kan bytte den ene ud med den anden.

   Mine favoritter er græskarmosen med timian (det er der, fløden skal bruges), græskarfritter, og så kan man på butternutten skære toppen af i skiver og bruge dem som bund til minipizzaer. Det er skidegodt! 🙂

 • Haha seje Svend.
  Ville have det fuldstændig som dig (er desværre også meget konfliktsky).
  Vil faktisk også spørge om hvad du bruger butternutsquash til? Har haft en liggende i mange måneder nu, men kan ikke rigtig komme i gang med at bruge den. Har tænkt på kage (som jeg altid gør haha), men kan ikke rigtig finde en opskrift, jeg hurtig kan komme i gang med 🙂

  • Jeg har aldrig brugt den i kage, men den er ganske rigtigt meget sød. Se mine opskriftanbefalinger i kommentaren ovenfor. Især mosen er jeg glad for, fordi den salte parmesan er så god til den søde græskar. Jeg kaster noget kødsovs ovenpå, og så er der low-carb comfort food! 🙂

 • Hvor er Svend bare sej! Han fortjener en bajer 🙂

  Forresten opdaterer bloglovin’ ikke dine nye indlægs, så undrede mig over du ikke havde skrevet i et pænt stykke tid, men det havde du 🙂

 • Lige en lille site note. Min Facebook mindede mig om at jeg for et år (?) Siden havde delt dit indlæg om at være katteejer. Jeg tænkte den fortjente et repos, men ville da lige tjekke indlægget igen inden. Indlægget blev ikke fundet??? Det ville sgu være synd, hvis det er helt forsvundet!
  Just so you know 🙂
  P.s. Svend the man er sgu da for sej!

  • Jo, det findes skam endnu! Alle linksne er bare blevet lavet om, så de gamle links fører til en fejlside nu. Der bliver arbejdet på det, men det er sådan noget, der tager ret lang tid at fikse, desværre.

Der er lukket for kommentarer.