Datingfilter?

Jeg er stadig syg. På en virkelig irriterende svimmel måde, der betyder, at mine øjne svømmer og mit hoved summer, og jeg derfor ikke kan holde fokus på noget mere end et par minutter ad gangen. Heldigvis tager det ikke mere end et par minutter at swipe sig igennem en 10-20 københavnske mænd, så jeg er igen begyndt at dyrke mine datingapps med stor begejstring. Eller, så stor begejstring, man nu kan mønstre, når man lever af panodiler og kolde frikadeller.

Hver gang en samtale med en ny mand starter, er det som regel med et kompliment fra hans side. (Hvilket er et koncept jeg er ret vild med.) Pænt hår, pæne øjne, pæne læber. Og hver gang griner jeg lidt. For de komplimenterer Miriam til venstre, der har 25 lag mascara på og har brugt flere timer på sit hår. Men det er Miriam til højre, de taler med. Miriam med morgenhår på tredjedagen, fordi hun er bange for at besvime, hvis hun forsøger at tage et brusebad. Miriam uden makeup og med helt usynlige øjenvipper. Miriam iført et tørklæde om halsen, et par uldsokker, en knælang t-shirt i størrelse XXXL, og ikke andet.

Man taler så meget om filter på de sociale medier, men det er næsten vand i forhold til filter på datingprofiler, hvor man virkelig skal sælge sig selv. Så selvfølgelig vælger man kun de bedste billeder og omtaler sig selv i udelukkende rosende vendinger. Jeg synes faktisk, jeg er ret slem på området. For de bedste billeder er selvfølgelig dem, hvor man ikke helt ligner sig selv. Jeg har set på mit eget spejlbillede hver dag i 29 år – jeg er jævnt træt af det. Alligevel har to ud af tre af mine sidste dates rost mig for rent faktisk at ligne mine billeder, så mine salgsteknikker ligger tilsyneladende i den milde ende af skalaen. Ind imellem har jeg lyst til at oprette en Tinder-profil som mand bare for at se, hvordan vi kvinder generelt griber sagen an.

Helt snyd er det dog naturligvis ikke fra min side, for de gange samtalerne rent faktisk udvikler sig til en date, er det selvfølgelig også Miriam til venstre, der tager af sted. Miriam til højre gemmer jeg pænt væk, indtil en mand en dag er blevet så gennemført tryllebundet af min charme, at han synes, jeg er supersmuk selv med morgenhår og selvynk og hele baduljen. Ha! Here’s hoping…

Kommentarer (21)

 • Du kan bare ændre søgeindstillingerne til kvinder i stedet for mænd. Så kan du lure alle damerne på Tinder 😉

 • Ikke helt. Man præsenteres kun for mennesker, man potentielt kan matche med, så jeg ville kun blive præsenteret for kvinder, der også søger kvinder. 🙂

 • Ingen tvivl om at du er lækker til venstre men var jeg på tinder, var single og til kvinder havde jeg 100% foretrukket den Miriam til højre over hende til venstre. Og det siger jeg ikke bare for at være sød eller en fedterøv, men de to “versioner*” signalere noget helt forskelligt og jeg synes den miriam til højre ser meget mere interessant ud men jeg er muligvis mega mærkelig. :p det skulle ikke undre nogen. Min kæreste synes bedst om mig uden make up. Han synes næsten ikke jeg er pæn når jeg tager make up på. Så de findes derude. :p

 • Min mand siger det samme – han foretrækker helt klart ingen eller meget lidt makeup (hvilket er godt for mig, for jeg bruger mascara, når vi skal ud af huset, og ellers intet). Han kan heller ikke lide læbestift med farve eller neglelak – læbestift ser tosset ud på mig (er rødhåret, så der er farve i nærheden af ansigtet i forvejen), men farvede negle må han leve med, når jeg synes, at det er sjovt 😉
  Jeg synes absolut heller ikke, at der er noget i vejen med Miriam-til-højre, men jeg kender godt fornemmelsen af at ligne noget grimmer noget, når man er syg!

 • Haha, vi er modsætninger!
  Jeg har min profil fyldt med fjollebilleder, halvgrimme billeder og så har jeg skrevet alle mine mindre flatterende sider i min profiltekst – så er stilen ligesom lagt og der fra kan de nærmest kun blive positivt overrasket – og jeg har absolut ikke problemer med (gode) matches af den grund :-p

 • Vil nu også sige, at min første tanke var at du ligner dig selv ret meget med vs. uden makeup. Hvis min hud og mine øjenbryn så sådan der ud uden makeup, amen, så havde jeg aldrig brugt makeup (løgn. jeg elsker makeup, og ville bruge det selvom jeg ikke havde brug for det :D).

 • Måske verdens kedeligste historie: Jeg skvattede i vaskekælderen, da jeg var tre år gammel. Arret er blevet fuldstændig usynligt med tiden, så de fleste mennesker har kendt mig i årevis, før de opdager det – det er kun, når lyset rammer helt rigtigt, man rigtigt ser det, som på det højre billede. 🙂

 • Årh, I er søde begge to. Det kommer nok også an på, hvad man er for en kvinde, og hvad man vil have for en mand. Jeg er jo nok i virkeligheden en blanding af de to Miriam'er, men jeg føler mig helt sikkert mest tiltrækkende, når jeg har gjort lidt mere ud af mit udseende, og jeg vil klart helst have en mand, der synes, jeg er røvlækker i røde læber og høje sko. 🙂

 • Åh, du er rar! Jeg har vist også en god hud-dag i dag, tror jeg. Og ja, den første halvdel af mine øjenbryn er kommet imponerende godt igen oven på de der år omkring årtusindeskiftet, hvor man kun måtte have en helt tynd streg. Den anden halvdel skal dog generelt tegnes godt op, men lidt har også ret! 😀

 • Og dét forstår jeg også godt. Det vil jeg da også. Men på det tidspunkt kender han dig jo også og så synes jeg det er noget andet. 😉 Jeg kan også godt li at gøre noget ud af mig selv, og det giver jo også en en helt anden udstråling. Jeg siger bare at hvis ikke jeg kendte dig og skulle date dig ville jeg til at starte med, med højere sandsynlighed foretrække dig til højre og så se dig som venstre senere hen. 🙂 giver det mening?

 • Og dét forstår jeg også godt. Det vil jeg da også. Men på det tidspunkt kender han dig jo også og så synes jeg det er noget andet. 😉 Jeg kan også godt li at gøre noget ud af mig selv, og det giver jo også en en helt anden udstråling. Jeg siger bare at hvis ikke jeg kendte dig og skulle date dig ville jeg til at starte med, med højere sandsynlighed foretrække dig til højre og så se dig som venstre senere hen. 🙂 giver det mening?

 • Haha, jah, det var tider! Mine mødte engang en ond, ond kosmetolog, som valgte at plukke en stor del af det inderste af øjenbrynene væk. Deeeeet tog ret lang tid om at vokse ud igen, og det blev aldrig helt godt igen. Never a spot deal for kosmetologbesøg igen!

 • Min mand siger også, at jeg ser bedst ud uden make-up. Jeg har ham dog mistænkt for (stadig efter 10 år) at tro, at hverdagsmake-up er lig ingen make-up. Han undrer sig i hvert fald af og til over hvad der er galt med mig, når jeg eksempelvis ikke har mascara på.

 • Oh no! Man skal virkelig passe på med den slags. Jeg har også engang fået noget nær destrueret mit hår af en ellers hundedyr frisør!

Der er lukket for kommentarer.