First Date #4

Radiatoren i min stue præsterer mildest talt undervældende, og eftersom det var snestorm i lørdags og dermed skidekoldt, tussede jeg rundt i mine Bambi-futter, mens jeg gjorde klar til min date. Da det ringede på døren lidt over otte, havde jeg imidlertid lykkeligt glemt alt om mit mindre elegante fodtøj og leverede derfor en drøm af et førstehåndsindtryk med pænt hår, pæn makeup, pæn kjole og Disney-helvede fra anklerne og nedefter.

Bambi viste sig heldigvis at være en fremragende wingman, for hjemmeskoene brød isen, og det tog mig vitterligt tre minutter at føle mig glimrende tilpas i hans selskab. Det lykkedes os på ingen tid at finde frem til lige præcis den der drillende, flirtende stemning, man altid drømmer om på en første date.

Præmissen for daten var, at vi skulle nørde serier, fordi vi begge to er serienørder. Nogle ville måske tænke, at det var håbløst asocialt, men i virkeligheden var den en drøngod plan. Havde vi intet at snakke om, kunne man bare holde kæft og se tv, indtil det var acceptabelt at afslutte aftenen, mens man omvendt sagtens kunne snakke løs både inden, under og efter tv-nørderi, hvis man følte for det. Og det gjorde vi. Faktisk gik der omkring halvanden time, før vi overhovedet fik sat det første afsnit på. Samtalen flød bare.

Det var en rigtig god date. Uden sammenligning min mest succesfulde indtil videre. På alle de rigtige måder. Vi diskuterede (meget passioneret!) god chokolade. Han spillede forarget, da han hørte, jeg ikke kunne lide øl. Jeg præsenterede ham for Frank, og han gjorde sit allerypperste for at blive accepteret af Den Grå Eminence. Vi morede os over nogle af de mindre elegante, britiske dialekter i den serie, vi så. Han strakte sin højre arm ud på sofaryggen, og jeg fangede hintet og rykkede lige så stille nærmere, indtil han med god samvittighed kunne læggen armen om mig. Det var på mange måder enormt teenaget, og det var lige præcis det, jeg havde brug for: En helt nede på jorden og ganske forventningsfri date med masser af fjol og flirten, en flaske rødvin og fremragende stemning.

Jeg har døbt ham Serienørden, for det passer til ham. Han er på mange måder en helt, helt anden type, end dem jeg normalt går efter. Fx er han på trods af et glimrende intellekt enormt sjusket på skrift. Han gør sig heller ikke rigtigt i det med de dyre vaner. Eller jakkesæt. Jeg kan også godt på sigt være lidt effen omkring, hvorvidt vi har de samme værdier eller fremtidsplaner. Alt sammen er det dog noget, jeg må tage mig af på et senere tidspunkt, for lige nu vil jeg hellere være glad for, at det rent faktisk kan lade sig gøre at finde den gode kemi på første date… Og ja, vi har allerede aftalt at ses igen. 😉

Kommentarer (25)

 • Yay! Mega optur på dine vegne. Det lyder som en alletiders date. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste der glæder mig til fortsættelsen!

 • Kære Miriam:)

  Tusinde tak for den fine opdatering af daten:)
  Vi er jo pisse nysgerrige på den anden side af skærmen.
  Dernæst vil jeg takke dig for en rigtig god blog. Jeg tjekker op på den minimum to gange dagligt. Der er altid godt indhold på, læser med uanset om det er hemmeligheder, Bridget, daterelateret eller sponsoreret.
  Tusinde tak for det kæmpe arbejde du lægger i bloggen. Mvh Maria Bøg-Skov.

 • Han lyder perfekt! Da jeg mødte min kæreste, var han hellere ikke lige hvad jeg normalt gik efter. Men kemien var der! Nu, 7 år senere, har vi et barn sammen. Mindre kan sikkert også gøre det 😉
  Jeg hepper på dig!

 • Hepper med fra sidelinjen!

  Min kæreste skilte sig også lidt ud ift. hvad jeg “normalt” gik efter, men det vidste sig nu at være en god ting. Her 7 år senere står vi med udsigten til at blive forældre til foråret, så kemien vandt over førstehåndsindtryk på type/tøjstil-fronten.

  Ps. Han har fået en pænere tøjstil end da vi mødtes 😉

 • Min kæreste var sgu heller ikke hvad jeg normalt gik efter og vi mødtes til Sensation White i Parken af alle steder…. På mandag har vi 6-års dag 😀 <3

 • Jeg undres lidt over, at du gentagne gange skriver, at du søger en liiiidt arrogant business-mand, der kan give dyre drinks osv, for altså… du har vel ikke så meget erfaring med den verden? Jeg mener det kun som, at jeg selv er blevet voldsomt desillusioneret af den facade efter at jeg selv arbejder i den verden nu. Op af suits dagen lang, som ja, ser pisse godt ud og tjener mange penge. Men det er også nogle af de mest kedelige folk i verden, tror på deres eget gude-kompleks og har meget overfladiske samtaler across the board. Og ser bestemt ikke den dybe værdi i fx videnskab eller liberal arts. Er der gode folk iblandt? Bestemt! Men det er på trods af deres suit, ikke på grund af 🙂

 • Er det ikke målet her i livet? At finde en mange kan binge-watche med med god samvittighed, haha 🙂

  Lever stort igennem dit dating liv, så hurra for fantastiske første dates! 🙂

 • Tjah, vi har vel alle forskellige typer? Nej, jeg har ikke personligt erfaring i den type forretningsverden og heller ingen ambitioner derom, men derfor kan jeg vel godt tiltrækkes af mænd, der trives der? For dem har jeg masser af erfaring med. Hvis man finder dem kedelige eller overfladiske, jamen så skal man jo endelig lede efter en partner andetsteds, men jeg har generelt haft oplevelsen, at “opposites attract” spiller glimrende for mig. Det handler hverken om indtjening eller dyre drinks, men om at jeg tiltrækkes af ambition og drivkraft. Det kan man også sagtens have uden at være rig. Jeg har i øvrigt heller aldrig haft problemer med at finde mænd i den verden, der kan se værdi i mit fag eller min type person. De overfladiske er der også, ingen tvivl om det, men jeg synes, der er lige så meget alsidighed at finde i den verden, som der er i alle mulige andre. Så min oplevelse af jakkesætmænd er vist noget anderledes end din. 🙂

 • Awww! Det lyder som en dejlig date.

  Og nogen gange skal man prøve noget nyt. Min kæreste er slet ikke “min type” – men tre år, tre katte (briter, selvfølgelig), en hest og en lejlighed senere sidder vi her sgu stadig. Ham i ternede natbukser (og jordens grimmeste ternede skjorte, som han idag havde på til habitbukser på job… Suk! Jeg har givet op!) og mig i m&ms natbukser. Det kan godt fungere, det med en mand man normalt ikke ville vende sig om efter. Måske opdager man en fælles passion for grimme natbukser og katte!

 • Jaaaaa!!! 😀 Hvor lyder det dog som en skøn date! Glæder mig MEGET til at høre mere! (jeg beklager overforbruget af udråbstegn, men jeg er ret begejstret lige nu)

 • Haha, jeg må nok skuffe og afsløre, at der er få mænd i verden, jeg finder mindre tiltrækkende end den specifikke fiktive figur. 😉 Men ja, jeg synes, mænd er lækre i jakkesæt. Jeg er også vild med Jensen Ackles, men det betyder ikke, at alle andre mænd end ham er udelukkede, ligesom det ikke betyder, at min kommende partner partout SKAL gå i jakkesæt hver dag. Ej heller er der krav om Armani, skulle det endelige være, men et jakkesæt sender nogle signaler, som jeg reagerer positivt på. Andre kvinder elsker fuldskæg og man-buns eller håndværkertyper, som til gengæld er turnoffs for mig. Det er dejligt med forskellighed, og det skal der være plads til, selvom andre måske ikke forstår det. 🙂

 • Jeg tænkte på dig i dag…under de sidste 10 minutter af “Gift ved første blik”…..om at give hinanden chancen med en nr.2/3 date….her tænker jeg selvfølgelig på “Den pæne mand” Hø Hø -så god en sms-lingu må betyde noget!!! Pøj Pøj -men kun til dig & “Den pæne mand”….jep jeg har favoritter på dine vegne 😀

 • Helt enig i forhold til jakkesæt-typen. Har været kærester med nogle stykker og læst på CBS, som jo er jakkesæt højborgen :D.
  De er alt for optagede af deres karrierer og tit fraværende fædre og kærester. I know, det er en grov generalisering, men da en del af min omgangskreds består af karriere suits har jeg noget at basere det på :). Det er meget sjældent at den hengivne og nærværende mand findes i et jakkesæt. Men det er jo klart nok helt fint at foretrække den slags mænd alligevel 🙂

 • Nu er der jo altså et utal af jobs, der kræver den type dresscode, så at skære alle over én kam på den måde, synes jeg egentlig er lidt fjollet. Jeg trives rigtig fint med at have en travl kæreste, fordi jeg har brug for enormt meget alenetid, og eftersom jeg ikke har planer om at skulle have børn, er der ingen ko på isen der. Vi har alle brug for forskellige ting i et forhold. Har I erfaringer med, at en bestemt type mand ikke fungerer til jeres behov, så er det jo sådan, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke fungerer for nogle af os andre.

 • Jeg er helt enig med dig Miriam- ovenstående kommentar har jeg også kun skrevet ud fra egne ønsker og erfaringer med “jakkesæt”. Det er klart at vi alle har forskellige ønsker og behov og amen for det. Så jeg snupper mig en blød type med skæg, manbun og barsel med vores dreng i øjeblikket, mens jeg arbejder i stedet. Så må I andre beholde jakkesættene 🙂 Det er dejligt med forskellighed.

 • Jeg var absolut ikke interesseret i min mand, da jeg mødte ham. Han var slet ikke min type. Jeg ville have en mørkhåret, brunøjet mand i jakkesæt. Jeg ville have Bridget's Mark Darcy! Her stod jeg så med en lyshåret håndværker. Men så lærte jeg ham at kende, og det tog ikke en uge, så var jeg smaskforelsket, og nu har vi været sammen i 8 år og gift det sidste halve 😉 Så jeg er stor fortaler for at SE potentialet, og glemme det der førstehåndsindtryk 🙂 Held og lykke med kærligheden

Der er lukket for kommentarer.