Snapchat?

Jeg har altid været ret stærk i Facebook. En glimrende opfindelse til stalking af alt fra potentielle chefer til ekskæresters ekskærester. Det kniber lidt mere med andre sociale medier. Jeg hoppede noget forsinket med på instagram og kan faktisk rigtig godt lide det, men sidder alligevel altid med følelsen af, at jeg underpræsterer derinde. Jeg mener, mit liv er jo ikke spændende. Uanset hvor mange filtre jeg smider på. Det er i forvejen lige at strække den med bloggen, og her kan jeg i det mindste stoppe hullerne med mere eller mindre hvide løgne. Det kan man ikke på et medie, hvis koncept beror på billedebevis. Pics or get the fuck out, som de siger på internettet.

Nu er problemet så, at jeg kan mærke et vist pres på mine skuldre om at hoppe med på snapchat-bølgen. Og here’s the thing: Jeg forstår ikke helt konceptet. Er det ikke bare et udvandet instagram? MMS’er med tidsbegrænsning? Hvad er det, man kan derinde, som man ikke allerede kan et andet sted på sin telefon? Jeg vil så gerne være sej og med på beatet, men jeg synes ligesom, jeg er løbet tør for interessante ting at bidrage med til verden. Der er sgu da Frank-spam nok i folks liv i forvejen!

Så kære snapchatentusiaster: Jeg har brug for jeres ekspertise. Hvad er det, snapchat kan? Bør jeg bare give efter og fordoble den tid, jeg i forvejen bruger på at jagte min kat med telefonen i hånden?

Kommentarer (14)

 • Det er bedre end insta, fordi det ikke længere handler om likes. Det handler bare om at dele sit liv, få snaps tilbage og føle sig ensom, hvis det ikke sker. Men det er ikke længere skide offentligt.

 • Snapchat er awesome til dobbelthage-spam og små videoer. Jeg bruger det dog kun til privatbrug og har det svært svært svært med alle de offentlige og deres mystories. For mig er det et privat medie, men jeg er måske også bare gammel og grå. no thanks. Føl dig endelig ikke presset – jeg fatter sgu heller ikke bølgen for bloggere og andre medier, der har lyst til at være offentlige på snapchat også.

 • PLEASE ja! Som anonym siger længere oppe, så handler det netop ikke om antallet af likes – det er ren virkelighed, hurtigt billede og væk er det igen. Presset derinde er derfor slet ikke som på eksempelvis Instagram. På snappen kan man ikke skuffe!

 • Men som de andre også siger, er det jo faktisk et medie, der lidt tager det med at skulle præstere væk, fordi billederne forsvinder så hurtigt. Jeg har dog bare ikke rigtigt forstået det sådan.. som en ''offentlig person'' agtigt. Måske mere fordi jeg tænker – hvordan bruger de det så som privatperson?
  Men hvis du gør det, så spam endelig løs med Frank og pinlige episoder! 🙂

 • Jeg har lidt svært ved at se pointen.Så skulle det bare være fordi “alle de andre gør det”, og det er sjældent et godt argument for noget.
  Jeg er så også 30+, så måske jeg bare er alt for langt fra målgruppen til snapchat 😉

 • Jeg fatter helle ikke snapchat- overhovedet.
  Har haft det i 1½ år og der er altså grænser for hvor mange ligegyldige snaps med dobbelthager man har brug for i sit liv. FB helt sikkert, Instagram også helt sikkert. Snap- øh, nej tak.
  Mine unge niecer (teenagere) finder snap til gengæld superunderholdende. I den alder er det vist lidt sjovt med “grimme” hilsner til hinanden der hurtigt forsvinder igen.

 • Jeg var også sent ude i forhold til snapchat, men er nu tilgengæld hel vild med det – men det er nu også i forhold til privat brug. Jeg synes, det er genialt, hvis man ligesom mig er alt for doven til at sende et hav af SMS'er eller ikke føler for at smide en masse billeder ud i offentligheden – Så kan man bruge snapchat. Jeg har en del gode venner, som bor længere væk, og som jeg derfor ikke ser så ofte, men ved at modtage og sende snaps i ny og næ kan vi alligevel følge med i hinandens hverdag. Dét er altså rart! Jeg følger dog absolut ingen bloggere eller lignende på snapchat, for det har jeg lidt svært ved at se pointen i. Så for mig lyder det: yay til privatbrug, men nay til blogger-brug.

 • I min optik er snapchat blot endnu et redskab til at spamme “skyen” med endnu flere mere eller mindre personlige – eller nok snarere upersonlige ligegyldigheder. Hvor jeg ser er personlig blog som netop et sted hvor personen bag deler lidt ud af sig selv, så anser jeg de fleste sociale medier for netop at skabe mere distance – du kan forholdsvist hurtigt opnå en række følgere, men det er de færreste, der føler en personlig tilknyning til en side på et offentligt medie.

 • Jeg (på 28) bliver nok heller aldrig tilhænger af Snapchat. Jeg har app'en, men kun fordi det er en lille smule hyggeligt med billederne fra mine venner, hvis jeg altså kan mærke at de er personlige. Gider ikke fællessnap af en solnedgang eller dagens morgenmad. Gider heller ikke snap-conversation, hvor man sender selfies frem og tilbage med små kommentarer. But why? Er også super træt af at min kæreste tit “går i stå” fordi han liiiige skal tage et billede til snappen. Især når han mener at jeg skal være med på dem. Haha, ja så var der lige sur-gammel-dame overload, men jeg synes det er unødvedigt og fjollet.

Der er lukket for kommentarer.