Svar på spørgerunde, del 4

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aCv10_WvGxo]

Ding! Ding! Ding! Sidste omgang!

Nu har vi jo hørt lidt om, hvad du kigger efter, når det kommer til fyre, men hvad med veninder? Hvad er go/no go? Og har du nogensinde “slået op” med en veninde eller blevet slået op med?

Jeg har vist ikke helt så mange krav til veninder, som jeg har til mænd. Heldigvis. Ellers ville jeg (heller) ikke have nogen af dem. Men altså, det handler vel lidt om, at det skal sige klik. Samme humor og nogenlunde samme verdenssyn og interesser. Jeg ville have svært ved at være veninde med min diametrale modsætning, men lidt forskellighed er fint.

Jeg har én gang haft et brud med en veninde. Vi havde været bedste veninder siden 11-års alderen, men havde udviklet os gevaldigt i hver vores retning. Det skulle nok have været afsluttet lang tid, før det gjorde, så det endte med et kæmpe brag, hvilket var ærgerligt, for jeg syntes egentlig, det var et venskab, der havde fortjent en bedre slutning. Det er den eneste gang, jeg decideret har haft et brud med en veninde. Ellers er det vist bare noget, der lige så stille løber ud i sandet.

Og nu ved jeg godt, at jeg bevæger mig ind i et minefelt, men… HVIS du skulle have en hund, hvilken race skulle det så være, og hvad skulle den hedde?

Det skulle ikke være en race. Jævnfør ovenstående video, som desværre langt hen ad vejen er foruroligende sand, så vil jeg hellere have et gadekryds. Det samme gælder katte – Frank er jo racekat (omend adopteret, så jeg gik ikke bevidst efter en brite), og han er kraftstejlme ved dyrlægen en gang om måneden. Navn kommer helt an på udseende og personlighed, men efter Jonathan Crombies død, vil jeg gerne have mig en Gilbert.

Hvad vil du helst bruge en lørdag aften på?


Det kommer helt an på energiniveau. Alt fra Grey’s Anatomy i nattøj, henover god mad og vin til druk og hor. Men nok mest Grey’s. 😉
Hvor høj er du?

169 cm, men jeg har altid ønsket mig lavere, fordi jeg gerne vil gå i meget høje sko og stadig være lavere end mændene. Jaja, oldtidssyn. Undskyld potentielt vrede feminister.
Hvor mange kvadratmeter er din lejlighed?

58 kvadratmeter. Mit miniparadis.

Har du nogensinde gået til psykolog?

Jeg har gået til en mulliard psykologer. Der er langt mellem de gode, men de gode er rigtig gode!
Tror du der er mere mellem himmel og jord?

Ja.
Hvad er dit “ømme punkt”, der kan gøre dig meget oprørt?

Dyrevelfærd. Jeg er ret åben omkring, at jeg bedre kan lide dyr end mennesker, (hvilket jeg fik en regulær sviner for i sidste måned,) og jeg bliver jævnt hidsig over, hvor mange mennesker der ikke mener, dyr fortjener respekt af den ene grund, at de ikke er mennesker.
Hvor mange har du kysset med? 

Det har jeg ikke den fjerneste idé om!


Hvornår kyssede du sidst med en pige? Og en dreng?


Jeg gav min niece et farvelkys sidste gang, jeg var til børnefødselsdag. Jeg kyssede sidst en dreng forrige mandag, fordi jeg troede, han var homo og ikke havde planer om at spille stangtennis med min drøbel.
Hvad tror du, der sker, når man dør?

Det er jeg holdt op med at spekulere over. Nu tror jeg bare, jeg venter og ser.

Går du med en idé om, at din tilværelse ville være bedre, hvis du tabte dig?


Ja. Min tilværelse er blevet bedre, efter jeg har tabt mig. Jeg føler mig bedre tilpas i min krop og mere selvsikker. Har jeg samtidig en eller anden fantasi om, at mit liv ville blive perfekt, hvis jeg nu engang blev helt vildt tynd og lækker? Ja da, men det tænker jeg også om at vinde i Lotto. Der skal være plads til urealistiske dagdrømme.

Det positive/negative ved at være single ifølge dig?


Der er jo mange punkter på hvert hold, men de centrale for mig er som følger: Det positive er friheden. Det negative er ikke at have den der person at dele livets glæder og sorger og stressende eksamensperioder med.

Hvilken følelse får du i kroppen, når du læser dine spæde 2011-indlæg igennem?


So. Much. Cringe.

Hvad vil du helst? Spise en chokolade, der smager af lort, eller spise en lort, der smager af chokolade?


En chokolade der smager af lort. Jeg kunne simpelthen ikke spise en lort. Ever. The Human Centipede and all that. Brr.

Kommentarer (31)

 • Når du går så meget op i dyrevelfærd og sådan, hvordan kan det så være du spiser kød, if I may ask?

 • Jeg går op i livskvalitet, ikke nødvendigvis livslængde. Jeg har ikke et problem med, at vi slår nyttedyr ihjel, så længe de har det godt, mens de er her.

 • Tror bestemt ikke de har det godt de dyr der ryger til slagtning. Hverken i deres levetid eller den måde de slagtes på

 • Det kommer i min optik i høj grad an på, hvor man får sine animalske produkter fra. Der findes heldigvis masser af bondemænd, der behandler deres dyr med respekt.

 • Hvis du tror på det vil jeg anbefale at læse Jonathan Safran Foers “Eating Animals” eller evt. tage på besøg på en bondegård – økologisk som konventionel. Dyrene bliver uanset hvad stadig anset som værende et produktionsmiddel der grundlæggende skal skabe profit.
  Det undrer mig bare, at du skriver du bedre kan lide dyr end mennesker og at du bliver vred på folk der ikke respekterer dem, men samtidig ikke har noget mod at slå dem ihjel.
  Hvad er forskellen på en gris og Frank?

 • Det med højden, det er (måske) lidt indbildsk? Don't get me wrong, det er ikke pisse fedt at stå og spejde ud over alle på en bar, men jeg er 1.83 og når næsten kun lige min kæreste med hæle på. Det lyder lidt som om, at du fx ville synes, at være min højde er et mareridt bare i flats, når du som “kun” 169 jo ikke kommer op på over sølle 1.80 i hæle.

  Højde er en magtfaktor i mange sociale sammenhænge. Når man lærer at bruge det, så virker høje hæle lidt som et flot suit til en mand. Det indgyder autoritet, sætter dig bogstavelig talt højere end de andre, OG undgår at folk snakker til dig som om du er en lille dum pige i 20'erne. Jeg er blevet så blasé om det, at jeg ikke rigtig orker at træde ind i en elevator på arbejdet uden at være den højeste der. Så virker managers i suits pludselig ikke så skræmmende 😛 udnyt det til din fordel!

 • Selvfølgelig bliver de betragtet som et produktionsmiddel, men derfor kan hele produktionen stadig være etisk korrekt. Mit største problem i forhold til dyrevelfærd er når dyrene ikke behandles ordentligt i deres levetid – når der eksperimenteres med dyrene for at produceres mere mælk, kød eller æg.
  – Og forskellen på en gris og Miriams kat er vel kulturelle opfattelser… I Danmark betragtes katte som kæledyr, mens en gris er et produktionsdyr – I lande som Kina spiser man katte (og hunde). I Indien er en ko hellig. Hvis jeg havde en kælegris, ville jeg nok heller ikke spise den.

 • Jeg mener ikke, der er nogen landmænd der grundlæggende behandler deres dyr ordentligt, men er vel en vurderingssag.
  Men ville det være mere korrekt at sige, at man respekterer katte og andre nuttede dyr, end dyr generelt. For uanset hvor etisk korrekt man behandler en gris, så respekterer man vel ikke noget, man slår ihjel for sin egen nydelse?

 • Haha jeg er også 1.69 og på et tidspunkt følte jeg også det var for højt. Det er dog ikke pga. højhælede sko (ejer ikke en gang et par), men fordi mine veninder er en hel del mindre en mig. Nu tænker jeg ikke så meget mere over det, men kan sagtens forstå dig, selvom jeg godt ved at der er piger der er meget højere.

 • Jeg køber mit kød hos min søster og mand. Det er kødkvæg som går på dybstrøelse, er ude om sommeren, kalvene går hos moderen indtil de er 6mdr. Så der findes dyr der har det godt mens de lever! Faktisk er det så smart at du kan smage på kødet hvordan dyrene har haft det.

 • Katrine – Vi har en gård i familien, hvor jeg har tilbragt mangt en sommer hele min barndom, så jeg taler netop af erfaring, når jeg siger, at der findes masser af bondemænd, der behandler deres dyr med respekt. Også selvom de er produktionsdyr. Som Anonym siger er der forskel på kæledyr og nyttedyr. Vi slår nyttedyr ihjel for deres kød og deres skind. Hvis vi gjorde det samme med katte, så ville der ikke være forskel på de to, men det gør vi ikke i den her ende af verden. Jeg synes sagtens, man kan respektere et dyr og stadig slå det ihjel. Jeg forstår dit argument, men jeg er ikke enig.

 • Gennemsnitshøjden for mænd i Danmark er under 1.80. Jeg går gerne i sko, der sender mig helt op på 1.89 i højden. Så altså, hvis det er indbildsk ikke at have lyst til at være blandt de højeste mennesker i ethvert selskab, så kan man godt kalde mig indbildsk. Det er pissesejt, at du er høj og har fundet ud af at udnytte det til din fordel, men jeg har nu altså personligt ikke et behov for at indgyde autoritet, og jeg har aldrig oplevet at blive talt ned til på grund af min højde. 🙂

 • Udemærket. Jeg bliver bare jævnt hidsig over, hvor mange mennesker der mener, at et arbitrært kulturelt system skal bestemme hvilke dyr vi skal elske og hvilke vi skal dræbe. Sådan er vi jo så forskellige.

 • Jeg følger ikke nødvendigvis de kulturelle konventioner, men snarere mit personlige syn på de forskellige dyr. Kanin og hest holder jeg mig fx fra, fordi de for mig ikke tilhører nyttedyrskategorien. Andre har det måske på samme måde med lam eller dådyr eller sæl. Det er en personlig præference. Men overordnet set er det min absolutte overbevisning, at mennesket er en del af fødekæden på lige fod med alle andre levende væsner. Så jeg har lige så lidt et problem med, at vi spiser kød, som jeg har det med, at katte gør det. Så længe det foregår respektfuldt, og det er så der, vi bliver uenige om, hvad det vil sige.

 • Elsker de her indlæg. man føler virkelig man lærer dig at kende 🙂
  Må man spørge hvor mange kg du har tabt? Og laver du samtidigt motion? 🙂
  Jeg er ved at prøve at tabe mig. Jeg er bare meget opgivende omkring det, fordi jeg ikke føler vægten rykker sig.
  Jeg vejer 78 kg, og vil så gerne ned på min normal vægt på 65. (som jeg vejede for 2 år siden..)

 • Jeg har tabt 20 kg. Regner med at skrive et indlæg om det inden så længe. 🙂 Til vægttab vil jeg i den grad anbefale LCHF. Det funker også uden motion (selvom jeg ind imellem dyrker lidt ved siden af) og føles ikke som en slankediæt, fordi der er så mange lækre ting, man godt må spise.

 • Enig med Miriam 🙂 Har nu aldrig i mit liv oplevet at blive talt ned til grundet min højde. Kender heller ikke andre der har, i min omgangs kreds ihvertfald. Men synd for dem som har oplevet det da.

 • Nu er det ikke, at jeg skal fortælle, at ALLE høje mennesker jeg kender, taler ned til lavere folk? Seriously, jeg kender ingen over 1.80, som ikke ser lavere piger som langt mindre intelligente. Sorry, det er nærmest et instinkt i en!

 • Haha, okay, hvis det er tilfældet, så lad det være tilfældet. Så vil jeg blot indskyde, at hvis man har den overbevisning, at intelligens og højde på nogen måde er relateret, så tager jeg nok ikke ens mening så skrækkeligt seriøst alligevel.

 • De fleste af mine veninder er på ca. samme højde som mig, men hvis de ikke tager høje hæle på, så er jeg pludselig 15 cm højere end dem allesammen. Vi plejer at koordinere fodtøj! 😀

 • Jeg kender mange også på min højde, der gerne vil være højere. Jeg har altid syntes, det var så fint at være lav. 🙂

 • Selvfølgelig. Ligesom i alle andre forhold handler det selvfølgelig langt hen ad vejen om kemi, men for mig var det vigtigste, at jeg følte mig taget seriøst. Jeg har mest haft de der sygdomme, hvor man går og er bange for, at det hele er noget, man bilder sig ind, og at man bare skal tage sig sammen, så at blive bekræftet i at ens hjerne i virkeligheden er syg, og at det er den, der skal repareres, det har for mig været meget vigtigt.

 • Jeg er kvinde, 163 og 25 år. Og har nogle poster i en frivillig organisation, hvor jeg er øverst i hierakiet. Jeg har oplevet flere gange at jeg har skulle bevise mig selv mere end min mandlige modpart – fordi jeg var en lille pige, der åbenbart ikke kunne forventes at være så kompetent. Har efterhånden udviklet kropssprog og attitude nok til at vi ok hurtigt kommer ud over det, men det er der.
  Håber virkelig at alder udligner noget af det, for det er helt hul i hovedet at bruge energi på..

 • Det er det, som jeg mente med høje hæle som et hjælpemiddel. Kommer mænd på arbejde i joggintøj? Nej, det tager suit på, fordi det instinktivt giver respekt hos modparten (ihvert fald indtil man bekæfter det modsatte!). Derved kan høje hæle hjælpe, hvis man ikke lige føler sig så meget “the-boss”, så SER folk i det mindste en som en person, de kan respektere, fordi man er på højde med dem. Er mænds egoer skrøbelige og meget latterlige? Ja! Men de ser altså højde som en afgørende faktor.

 • Well, nu skrev du jo godt nok “sociale sammenhænge” og ikke arbejde i første omgang. Jeg er stadig studerende, så det er endnu ikke relevant for mig. Jeg går under alle omstændigheder i hæle nærmest dagligt, men jeg vil stadig hellere være lav. Viser det sig, at højden bliver en afgørende faktor i mit arbejdsliv, så må jeg jo tage den, når den kommer, men lige nu lukker jeg altså den her diskussion, for højde i relation til autoritet og mænds egoer er et dundrende irrevant og for mig i øvrigt dybt uinteressant emne.

 • Tror altså desværre lidt bare du er uheldig med Frank og dyrlæger, sorry to say.. Jeg har to persere med helt helt helt flade ansigter, og det er fandme sjældent de behøver at se Dr. Dyr.. Ok, Carla er lige blevet steriliseret og Mr Bigglesworth var til tjek i november men that's it, og persere er jo ellers nogen af dem der nemt bliver syge, siger man normalt, så jeg vælger at tro du er uheldig. For en god ordens skyld: Jeg har INTET mod blandingsdyr, og har også selv haft adskillige blandingskatte gennem tiden 🙂

 • Altså, Frank er jo noget oppe i årene, og det har bestemt noget at gøre med det, men det ændrer jo desværre ikke på, at racekatte- og hunde er videnskabeligt bevist at være værre stillet helbredsmæssigt end blandingsdyr. Og det synes jeg er temmelig nederen gjort af os mennesker, der jo har sørget for, at det står sådan til.

Der er lukket for kommentarer.