Blognedtur

Det har været sucky at være Miriam the Blogger det sidste stykke tid. For selvom jeg gerne råber højt og længe om, at jeg blogger for min egen skyld, og at folk skal føle sig fri til at gå, hvis de ikke kan lide mine indlæg, så vil man alligevel gerne se fremskridt med sin blog. Jeg lægger meget arbejde i bloggen. Åndssvagt meget, når man tænker på, at jeg ikke tjener en pind på det. Det startede, fordi jeg ikke kunne holde min kæft, men har senere også udviklet sig til en ambition. Jeg sætter en ære i at finde på nogle bare nogenlunde originale indlæg, at blande sjov og alvor, at vise at det er okay at være dundrende uperfekt. At være relaterbar.

For et par år siden skrev jeg i et indlæg om mine blogambitioner følgende: “Som bloggen voksede, begyndte jeg at lave succesambitioner for mig selv. Ikke store, urealistiske, jeg-vil-leve-af-det-her-en-dag-ambitioner, men små opnåelige mål, jeg kunne kæmpe for. At altid have flere sidevisninger denne måned end sidste måned har hængt ved fra starten, og som grafen viser, er det indtil videre lykkedes hver gang.” Det er svært at måle fremgang i læsere, fordi folk følger med på så mange forskellige måder og via så mange forskellige platforme. Men sidevisningerne var en nogenlunde sikker måde hvorpå at få et overblik over situationen og følge med i udviklingen. Og så kom den famøse Bloglovin-app og stjal vores sidevisninger. Jeg havde ikke regnet med, at det ville gøre andet end at skabe lidt irritation for mig, i stedet føltes det som en spand koldt vand i hovedet. Jeg mistede omkring en tredjedel af mine månedlige sidevisninger, og jeg følte mig sat tilbage i min blogudvikling. Det føltes vitterligt, som om jeg lige havde mistet en tredjedel af mine læsere, selvom min fornuft selvfølgelig var klar over, at det ikke var tilfældet. Men jeg havde kæmpet for mine statistikker, og nu var de væk. 75.000 sidevisninger lige ud ad vinduet.

Det var lidt ligesom at starte forfra derefter. Og jeg syntes, det var døduretfærdigt. Jeg mistede min skrivetrang, for hvad nyttede det alt sammen, når jeg alligevel ikke kunne se reaktionen? Når jeg ikke længere kunne få en fornemmelse af, hvilke indlæg var populære, hvad der blev klikket sig ind på, hvad der blev sprunget over. Der er selvfølgelig kommentarer og likes, men det overvejende flertal af læsere siger aldrig et pip, og deres mening er lige så vigtig.

Oven i hatten skete der det, at hemmelighederne efterhånden blev old news. Da de debuterede, fik jeg en masse nye, registrerede læsere, som kun læste med for hemmelighedernes skyld. Nu hvor nyhedsværdien er forsvundet, og andre bloggere i øvrigt også har adapteret varianter af konceptet, så lister de læsere sig lige så stille væk. Med andre ord bliver der unfollowet i stor stil. Og det er pissenederen.

Det er ikke, fordi det er kritisk. Sidevisningerne er igen begyndt at stige efter deres nedgang, og i det store hele er de registrerede læsere da også i vækst. Det var bare uventet, og det var lidt et chok, fordi jeg kom fra en blog, der var i rivende udvikling og følte mig som the shit. Og så lige pludselig var jeg slet ikke the shit længere. Og det gav et knæk i selvtilliden. Så jeg måtte lige slikke sår.

Jeg har forsøgt at skjule usikkerheden fra bloggen, fordi det jo er et gennemført first world problem. Og det gider man ikke høre på. Men jeg har omvendt svoret at dele ud af min menneskelighed, og bloggen er så stor en del af mig, at det faktisk har fyldt en del. Og måske også skinnet lidt igennem. Så hvis I synes, jeg har været lidt off det sidste stykke tid, så er der nok noget om snakken. Men nu gider jeg altså ikke være træt af det længere, så jeg gør mit bedste for at være tilbage i topform (blogmæssigt, ikke så meget fysisk!) i fremtiden.

Og selvfølgelig storfede tak til de af jer, der altid bliver hængende!

Kommentarer (80)

 • Jeg er en af dem, der læser med via bloglovin.. men jeg læser hvert et ord – og hemmelighederne bliver aldrig old news her.. det er det bedste!

 • Jeg springer over mange blogindlæg men aldrig ALDRIG et af dine. Er også selv så pisse træt af bloglovin at jeg er gået over til at følge de vigtigste på Facebook og Twitter og så klikke på deres links der i stedet

 • Du er og bliver min yndlingskattedame, som kombinerer selvironi, humor og Franks fluffyness yderst perfekt. Keep up the good work 😀

 • Jeg nyder at læse din blog, den er så dejlig ærlig og sjov. Derudover virker den heller ikke så overfladisk som så mange andre. Selvom jeg ikke kommenterer så tit (kan ikke engang huske om jeg har gjort det før?) så læser jeg hvert enkelt indlæg. 🙂

 • Jeg bliver også hængende for evigt og altid. Det er her og et par andre steder al humoren og ironien findes. Elsker det. Bliv endelig ved…

  Og jeg, som er så lillebitte en blogger, at jeg ikke vil kalde mig for blogger, synes dine tal er svimlende høje. Det er de jo, fordi du så klart kan noget med ord og er pissedygtig til det.

  Hermed et orn'li' læs selvtillid lige i rumpen af dig fra det nordjyske! Du rocker blogscenen.

 • Jeg elsker din blog. Bilder mig ind at vi kunne være blevet venner i et andet liv. Sjoveste humor!
  F.. Statistikker – hold fast i hvem du er og hvorfor du ville lave blog. Lad vær med at ende der hvor alle de andre ender for tiden, kommercielle, skjulte reklame blogs…

 • Din er en blandt få blogs hvor jeg rent faktisk læser alle indlæg. 9 ud af 10 blogs scroller jeg bare nedover i min feeder, da de stort set ikke indeholder andet end Asos-collager med affiliatelinks, kirsebærtræer, cafebesøg samt en hulens masse spons. Personligheden er fuldstændig forsvundet fra de fleste af dem.

  Og mht Bloglovin-problemerne kan jeg varmt anbefale Feedly. Men det løser selvfølgelig ikke problemet med læsertal, så længe mange bruger BL.

 • Jeg “opdagede” din blog første gang for cirka en måned siden – og jeg har hængt på lige siden! En af mine faste internet-rutiner, er altid at trykke “m” i søgefeltet, hvorefter den foreslår “www.miriamsblok.dk”.

  Du har en fantastisk humor, som kommer til udtryk i dit velovervejet sprog. Du adskiller dig allerede fra de andre bloggere ved dit lixtal. Derudover er der kun en lind strøm af ærlige, sjove og relaterbare indlæg – og indimellem også nogle stærke, spændende og debatskabende holdninger – i stedet for en overflod af spons, affiliate links og klichéer. I stedet for at bruge bloggen som en ren pengemaskine, så virker det til, at du rent faktisk har noget på hjertet, som kan inspirere mere end blot en ny garderobe. Der er sgu vigtigere ting i livet. Specielt en stor cadeau for dit indlæg vedrørende kopi-varer – her blev jeg både oplyst, inspireret og klogere!

 • Jeg kan kun stemme i de rosende ord! Jeg læser med via BL og læser alle indlæg, men jeg vil i fremtiden gøre en indsats for at se det originale indlæg, så det ses i din tæller.
  I øvrigt ville det være spændende læsning med et indlæg om dit syn på ensomhed og det fokus der er for tiden i medierne.

 • Skønne Miriam – jeg er en af dem der har været med dig i de sidste 3 års tid, og som længe kun har læst dig igennem bloglovin. Jeg hygger mig gevaldigt med dine velskrevne indlæg (den eneste gang jeg et kort sekund overvejede at droppe dig, var da du for nylig skrev at du stemte konservativt – WTF! – men hey, vi skal jo alle være der og du ER jo sjov og selvironisk på trods af din politiske overbevisning) Bliv endelig ved med at være dig, vi er jo rigtig mange der elsker din bloggin-style!

 • Hurtig spørgsmål: Kan du ikke gøre som mange af de andre bloggere, hvor man skal trykke “se originalt indlæg” når man læser med via BL? Så får du vel sidevisningerne “igen”?!

 • First of all: Der INGEN der kan overgå dine hemmeligheder. Seriøst. Jeg har lagt mærke til at det er begyndt at blive moderne, men dine er altså stadigvæk det fedeste. Og din nyhedsværdi i sig selv er RIGELIGT. Du er en kæmpe personlighed, og det skinner i den grad igennem på blogge. Efter min mening altså.

  På Bloglovin-appen er der i toppen, når man går ind på en indlæg, mulighed for at komme ind på siden, i stedet for at læse indlægget direkte fra appen. Men som jeg kan se det, så er det stadigvæk ikke en reel internetside man kommer ind på, får du så også trafikken? For jeg vælger altid “view original post”, men hvis ikke det giver mere trafik, kan det jo være ligemeget?

  Hvor er det i øvrigt dejligt at læse sådan om dine ufiltrerede tanker om bloggen 🙂 Jeg elsker at læse med.

 • Jeg har læst din blog fast i et par år efterhånden og jeg elsker dine udtalelser om alt mellem himmel og jord, selvom vi også er uenige i holdningerne sommetider. 🙂

  Det irritere mig dog grænseløst når du opretter en af dine “giv mig følgere!” “se mig, jeg har ikke nok sidevisninger!” “Jeg vil have sponsorgaver!”. Hold nu op. Du er en af de blogge der dagligt får sidevisninger. Lad være med at kræve mere og mere, og vær lykkelig for det du får. Min frygt er, at du ender som en af de mere populære blogge, som nærmest ikke har andet end sponsorerede indlæg eller “konkurrencer”, hvor vinderen ikke bliver annonceret på bloggen. Dont be that kind of blog.

 • Opdagede din blog under sillewho-dramaet og har fulgt med siden. Jeg tror den eneste grund var hemmelighederne, fordi andet ikke rigtig interessere mig, men selv de er jeg begyndt at skippe. Jeg synes ærligt at du virker lidt arrogant og bedrevidende en stor del af tide. Dit gramma nazi-ri er helt uudholdelig. Desuden er jeg ikke interesseret i alle de grimme sko som du konstant sætter billeder ind af og når du jamre over “males-are-shit” eller “no-one-wants-me”, hvilket jeg synes er forståeligt.
  Men ja, tror ærligt talt jeg mistede al min respekt for dig, da du snakkede om du hellere vil donere penge til dyrenes værn (eller whatever det var) end til sultne børn fra Afrika. Like wtf?
  Tror det her er sidste gang jeg klikker mig ind på din blog. Og ja, det er bevidst jeg har lavet nogle grammatiske fejl, håber du bliver irriteret grusomt lige nu.

 • Hold da op. Jeg synes da absolut, det er positivt, hvis du har taget den beslutning, at det er sidste gang, du har klikket dig herind. Det er helt okay, at man ikke lige er bloggerens målgruppe i forhold til den sarkastiske humor eller perspektiver på mænd, men det er ikke Miriams skyld. Hvis det har gjort dig så irriteret, så synes jeg da, det er ærgerligt, at du har brugt tid på at læse med i større eller mindre grad. Jeg håber, du finder noget andet, der passer dig bedre.
  Må jeg tilføje, at jeg synes, at du skal overveje, hvordan du bedst giver udtryk for din frustration? Det er ikke min opfattelse, at du har forsøgt at være konstruktiv i din kritik, og derfor er det svært at se, hvilke pointer der skal udledes af din kommentar. Derimod får den, i mine øjne, dig til at fremstå som bitter og kun ude på at såre. Jeg ved ikke, om det er sådan du opfatter dig selv, men overvej lige, hvorfor det mon er så vigtigt at træde på nogen verbalt i stedet for at forholde dig konstruktivt og roligt – det kan trods alt aldrig blive Miriams skyld, at du i en periode har klikket dig ind på hendes blog, selv om du tilsyneladende ikke kan holde dét ud, som rigtig mange elsker.

  Forsat god dag!

 • Jeg siger måske ikke så meget i kommentarfeltet, men jeg læser hvert eneste indlæg, hvilket jeg efterhånden kun gør hos meget få bloggere. Du er og bliver min yndlingsblogger, Miriam. <3

  Der er dog en ting ved den her Bloglovin-snak, der forvirrer mig lidt. Jeg læser med gennem Bloglovin, fordi jeg synes, det er en overskuelig måde at samle de blogge, jeg læser, på, men jeg bruger ikke (og har absolut heller ingen planer om det) deres app. Får du mine sidevisninger, når nu jeg ender direkte ind på din blog via links, eller skal jeg til at trykke ind manuelt? Jeg forstår godt, du synes, det er brandærgerligt, og jeg vil rigtig gerne støtte dig med sidevisninger, hvis jeg kan!

 • Jeg følger mange blogs på bloglovin', men din blog er den eneste blog, hvor jeg læser ALLE blogindlæg! 🙂 Jeg elsker din blog, bliv endelig ved! 🙂 🙂 🙂

 • jeg er ligeså en af de følgere der ikke siger et pip, eller i hvert fald kun en sjælden gang imellem. Jeg er kæmpe fan af din blog/k, da den er så ærlig, helt uden lyserøde filtre på det du poster. Alle dine indlæg er et must for mig at læse, hvilket det ikke er for mig med nogle andre blogs, for jeg ved at jeg er garanteret et godt indlæg her som varierer så fint mellem alle emner. For mig er du helt original og der er ingen andre blogger som dig, så bliv ved i samme stil, vi er mange der elsker det!

 • Jeg opdagede din blog dengang der var alt det med Sillewho, hvilket jeg kan se mange andre også gjorde, så hurra for det indlæg – ellers havde jeg sikkert aldrig fundet dig og det havde været ærgerligt!
  Jeg klikker ind på din blog dagligt, i håb om nye indlæg og jeg læser glædeligt stort set det hele. Jeg håber i hvert fald ikke du mister lysten helt, det ville jeg være meget ked af 🙂

 • Min identitet som blogger er en stor del af min personlighed, så når det fylder – enten af gode eller dårlige årsager – så får det et indlæg, som alt andet i mit liv gør. Dette indlæg er ikke et “se mig”-indlæg. Det er en ærlig konstatering af, hvor meget bloggens liv har en indvirkning på mit humør. Jeg bliver usikker. Jeg er et menneske. Og jeg synes kun, det er fair at dele den side af mig med bloggen, fordi det er det, jeg har skabt den for. Med indlægget prøver jeg at forklare, at man kan have stolthed og ambition med sin blog og derfor bliver påvirket, når der ikke sker fremgang. At du læser det som noget opmærksomhedskrævende, det er jeg da ked af, men det er forkert opfattet. Mht hvorvidt jeg falder i samme fælde som mange af de mere populære blogs, så synes jeg egentlig, jeg har bevist, at det ikke kommer til at ske.

 • Æhm, Anonym, det lyder til, at du skulle være skredet for lang tid siden. Når du ikke forstår jargonen herinde, forstår hvorfor man går op i sprog eller sko, forstår sarkasme og selvironi, så er det jo klart, at du ikke interesserer dig for mine indlæg. Du er ikke min målgruppe. Jeg synes imidlertid, det er fjollet, at du ikke bare for længst har konstateret, at bloggen ikke er noget for dig og så har bevæget dig videre i stedet for at læse med til et punkt, hvor det lyder til, at du reelt føler dig så provokeret af min person, at du føler behov for at smide en sviner af sted. Hvis din intention var at ramme mig, skulle du have været noget mere konstruktiv i dine ord. Det der preller totalt af.

 • Det er kun mobil-app'en, der nakker sidevisninger. Alt det andet er helt fint. Og I behøver heller ikke bøvle med at forsøge at give mig sidevisninger – det skal I slet ikke tænke på. Frustrationen er 100% rettet mod Bloglovin'!

 • Bundærligt: Jeg har ingen idé om, hvordan Bloglovin's mobil-app fungerer. Jeg læste om problemet hos andre bloggere og har så tydeligt kunne mærke det på egne statistikker. Så hvis det er den, det drejer sig om, må jeg nok desværre være dig svar skyldig,
  Hvis du taler om Bloglovin' via computeren, så får jeg alle dine sidevisninger, uanset om du ser dem i Bloglovin's “ramme” eller om du reelt klikker dig ind på indlægget. It's all good. 🙂
  Det er meget pænt af dig at tænke på mine sidevisninger, men det er virkelig ikke nødvendigt. Jeg havde bare brug for at komme ud med min frustration, der er 100% rettet mod Bloglovin'!

 • Det kunne jeg godt. Men jeg vil helst være fri, fordi jeg selv synes, det er så pisseirriterende med det der “læs mere”-halløj. Så vil jeg hellere æde ærgelsen ved at tage et dyk i statistikken. Også selvom det tydeligvis tager mig lidt længere tid end forventet. 😉

 • Miriam. Jeg vil gerne læse alt, ALT, hvad du skriver. Også din indkøbsliste. Jeg synes, du skal lave sådan nogle indlæg, sådan for real! Med et billede af din indkøbsliste, og så et par vise eller ikke så vise ord knyttet til. Eller ingen ord. Jeg vil bare gerne have mere! Du gør det så godt!

 • Jeg tror måske, at jeg savner de indlæg, hvor jeg sad og græd af grin for mig selv 😉 Jeg følger dog stadig, men må erkende, at der sagtens kan gå længere i mellem. Ærgerligt, for du er virkelig god!

 • Jeg ved godt, at jeg ikke burde brokke mig over mine tal, og det virker lidt, som om jeg gør det. Jeg ved jo godt, at rigtig mange synes, de er fine. Og jeg er også meget glad for dem. Det er bare pisseirriterende ikke at kunne følge med i udviklingen længere. Det er jo en del af det sjove som blogger!

 • Det handler ikke så meget om det kommercielle aspekt, det er mere min egen ambition. Jeg kan godt lide at have et mål at arbejde for og stræbe efter, ellers føler jeg, at jeg står i stampe, og jeg mister trangen til at arbejde for det. Og den del er lidt forsvundet nu. Det skal jeg lige finde ud af, hvordan jeg tackler.

 • Jeg prøver at levere en anden vare en den gennemsnitlige BD-blogger. Jeg er glad, hvis du synes, det lykkedes.:)

  Jeg bliver mere og mere irriteret på Bloglovin. Måske er det tid at droppe dem permanent…

 • Tak for en meget detaljeret omgang ros. Du beskriver lige præcis det, jeg prøver at skabe med bloggen, så jeg er fantastisk begejstret for, at der er nogen, der synes, det lykkes!

 • Ork, du behøver skam ikke bøvle med den slags. Jeg kan godt se, det virker lidt til, at jeg fedter for at folk skal gøre det, men i virkeligheden ville jeg gerne bare bitche lidt over Bloglovin! Plus, hvis du læser med på computer, får jeg allerede dine sidevisninger. Det er kun mobil-app'en, der er en tyv!
  Meget spændende emne. Det vil jeg bestemt overveje at tage op.

 • Haha, av, jeg er ked af, at mine konservative tendenser strider imod min likability! Hvis det kan trøste, har jeg som sagt bevæget mig væk derfra, fordi jeg synes, det har sejlet gevaldigt for partiet et stykke tid! 😉

 • Tak! Åh, jeg føler mig også virkelig som en usikker teenagepige med det her indlæg, men det er jo en del af gamet, når man lover at være ærlig. Jeg sætter overordentlig pris på, at I lige tog jer et øjeblik til at bekræfte jeres eksistens. 🙂

 • Bahaha, indkøbslister bliver måske lidt for navlepillende selv for undertegnede! 😀 Men jeg er himmelråbende begejstret for, at du vil have mere. Det giver blod på tanden! 🙂

 • Man kan, via sine indstillinger i app'en, gøre så man kommer direkte ind på bloggen. Kan ikke huske hvem, men der er lavet et indlæg om det, hvis du orker finde det, kunne du linke til det 🙂
  Men kort fortalt, så skal man blot slå mobile view fra, og så tæller besøget i din statistik 😀

  Og kan kun stemme i koret af begejstrede læsere, elsker din blok!!

 • Jeg læser mange blogs, men jeg kommenterer aldrig. Jeg læser med fra Feedly, så jeg besøger ikke så tit din blog – men indlæggelse tikker alligevel ind på min telefon. Og dine indlæg er altid de sidste jeg læser – for det er dem jeg glæder mig allermest til! Og man skal altid gemme det bedste til sidst 😉 faktisk har min kæreste (jaja, han er min mand, men det lyder altså gammelt når man kun er 24!!) tit været irriteret over at jeg pludselig griner højt uden han ved hvorfor. Og så er jeg nødt til at fremstamme at det bare igen er Miriams blog der redder min dag. Jeg er nyuddannet og arbejdsløs, og din blog er altså virkelig god underholdning når man absolut ikke har andet at lave end at være kedelige husmor der igen vasket gulvet rent efter 2-årig tornado har spist havregrød!

 • Kæreste Miriam,
  Jeg er en af dem, som aldrig kommenterer noget som helst. Dine indlæg læser jeg altid – allesammen! Modsat mange andre bloggere, hvor jeg markerer deres indlæg som læst – uden overhovedet at læse dem.
  Du er ægte, og mange tak for det!

 • Op på hesten igen (som man siger)! Du er sej, og jeg elsker at følge med herinde. Jeg har bestemt ikke tænkt mig at unfollow.

 • Du kan sætte dit Feed op så man ikke kan læse hele indlægget i Bloglovin men bliver tvunget til at gå ind på din side. Sådan har jeg selv sat det op på min blog.

 • Du kan sætte dit Feed op så man ikke kan læse hele indlægget i Bloglovin men bliver tvunget til at gå ind på din side. Sådan har jeg selv sat det op på min blog.

 • Jeg har aldrig kommenteret, men vil lige denne gang gøre en undtagelse – jeg ELSKER din blog! Den er uden tvivl en af mine absolut mest læste (yndlings)blogs! 🙂

  Tak for en helt fantastisk, ærlig og meget underholdende blog! 🙂

 • Ha, så skulle du se mine sidevisninger. Bortset fra at det er svært at se på noget, som ikke rigtigt eksisterer.
  Anyways, du er stadig min yndlingsblogger, selvom jeg har været dårlig til at kigge med på det seneste.

Der er lukket for kommentarer.