I dag blev jeg klogere.

Jeg har længe skreget fra min høje hest, at jeg ikke vil købe kosmetik fra firmaer, der tester på dyr. I 2013 trådte et forbud mod at sælge kosmetik testet på dyr i kraft i Europa, men det hang jo ikke sammen med det velkendte kinesiske krav om, at kosmetik skal være testet på dyr. Jeg har faktisk lavet temmelig meget research på området, men det er svært at blive klogere, fordi det er et emne, der primært diskuteres af skingrende skøre PETA-folk og firmaer, der prøver at fremstå så artige som muligt. I sidste ende blev jeg enig med mig selv om, at jeg bare holdt mig til de firmaer, der var kendt som cruelty free pre ny lov. Dem var jeg i hvert fald sikre på.

I dag skete der så det, at Pudderdåserne skrev på deres Facebook, at L’Oreal har købt NYX. NYX har altid været kendt for at være cruelty free, mens det præcis modsatte kan siges om L’Oreal. Jeg kommenterede derfor, at det var jeg ked af, fordi det sikkert betød, at NYX nu mistede deres cruelty free status, og så blev jeg ellers schooled big time. Jeg burde egentlig have regnet ud, at jeg skulle have rettet min cruelty free forvirring mod dåserne, for de damer har styr på deres shit!

Jeg fik linket til dette indlæg, som fortæller alt det, jeg havde håbet på, men ikke troede var sandt. Essentielt betyder det, at alt kosmetik, der sælges i Europa, er cruelty free overalt i verden. Den famøse Kina-lov går i virkeligheden ud på, at den kinesiske regering forbeholder sig retten til at teste kosmetiske produkter, der skal ud på deres marked. Ja, også på dyr. Det er altså her, de dyreglade folk står af, fordi det essentielt betyder, at vælger man at markedsføre sit produkt i Kina, så er der en risiko for, at det kan blive testet på dyr, før det ryger ud på markedet.

Synes jeg, det er noget lort? Ja. Men helt ærligt, Kina er sgu lidt et specielt tilfælde på mange flere områder end blot dette, og jeg kan godt forstå, at det er nederen for et kosmetikfirma, at de skal afholde sig fra det milliardmarked på grund af en lov, der potentielt kan håndhæves. For mig er det essentielle uden tvivl at produkter og ingredienser i produkter ikke testes på dyr under fremstilling, og det krav er blevet mødt. Så hvis I i fremtiden begynder at se O.P.I., L’Oreal og deslige på bloggen, så er det altså, fordi jeg tog fejl, ikke fordi jeg har ændret mening.

Normalt hader jeg at tage fejl. Virkelig. Jeg kan slet ikke finde ud af det. Det er sådan en perfektionismeting. Men lige præcis denne gang er jeg alligevel enormt glad for, at det var tilfældet!

Kommentarer (10)

Der er lukket for kommentarer.