Anbefaling: First Position

Jeg har en svaghed for talentfilm. I ved, danse-, syngefilm og sådan. Den slags, hvor man følger unge, smukke mennesker, der kæmper for (og opnår, selvfølgelig) deres drøm og gerne finder kærligheden samtidig. Så tøset som det overhovedet bliver. Jeg lapper det i mig.

Især er jeg begejstret for balletfilm. Der er bare så skrækkeligt få af dem. (Råb lige op i kommentarfeltet, hvis I kender andre end Center Stage i den tøsede genre. Jeg gider ikke alvorligheder á la Billy Elliot.) I går gik jeg så for 117. gang amok på Google for at opdage en skjult ballet-juvel, og selvom jeg har erklæret, at jeg ikke er dokumentar-typen, så var der alligevel én, der fangede min opmærksomhed. Så jeg gav den en chance.

Det fortrød jeg ikke. Vi følger seks (meget!) unge balletdansere i deres hverdag og forberedelser til Youth America Grand Prix, en slags balletaudition, som kan resultere i alt fra voldsom skuffelse til et sponsorat eller decideret tilbud om arbejde. 
Det er en fascinerende film, som jeg gladeligt anbefaler. Den altoverskyggende kærlighed til balletten og alle de ting, der må ofres som følge deraf. Glæde og skuffelse og enorme mængder hårdt arbejde. Jeg var hooked! (…Og kun en anelse nederen over at en 11-årig kan gøre ting med sin krop, som jeg aldrig nogensinde kommer til at kunne…)

Kommentarer (10)

Der er lukket for kommentarer.