Melodi Grand Prix Recap

Først selvfølgelig sangene:

1. Frankrig, der stadig insisterer på at synge på fransk. Kom nu ind i kampen, frøædere.

2. Meh popdreng med meh popsang fra Litauen.

3. Nåede ikke rigtigt at bemærke sangen, fordi sangerinden havde den mest mærkværdige kjole på.

4. Uuuuh, finsk, lesbisk kys! Skandale!

5. Nogle folk fra Spanien, der gerne ville skåle. (Salud var det eneste ord, jeg fangede.)

6. Belgisk fyr med skræmmende, seriemorder-agtige øjne. (Sang meget apropos en sang ved navn “Love Kills”)

7. Estlandsk ballade sunget af en dame iført badehåndklæde/brudekjole.

8. Hviderusland, hvis præsident tilsyneladende hvert år personligt dikterer vinderen, også selvom folket har sagt noget andet. Han har ikke fantastisk musiksmag.

9. Sød, syngende maltetisk læge med glad ukulele-sang. Like!

10. Ruslands bidrag var bemærkelsesværdigt u-russisk. Men de havde vist også hevet et par svenske sangskrivere ind. Tydeligvis trætte af konstant at tabe til nordiske lande.

11. Tysk bidrag, der måske lige lød en aaaaanelse for meget som sidste års vinder.

12. Armeniens sang var et lidt sørgeligt rockband med skræmmende tyk accent: “Lonely Plarrrrrrnnnnnet…”

13. Holland sendte Anouk af sted! Mit halvfemserhjerte smeltede! Også selvom sangen lød temmeligt depressiv. Noget med fugle, der falder ned fra et tag. Men god, ikke desto mindre. Fik min stemme.

14. Rumænien stillede vitterligt op med en operasyngende Grev Dracula omgivet af halvnøgne, dansende mænd. Det var det bedste nogensinde!

15. Bonnie Tyler skulle redde fædrelandet, men det er eddermame ved at være nogle år siden hun var sej og havde formørkelser i hjertet og shit. Nu ligner hun en, der har brugt alle sine penge på plastikkirurgi.

16. Tilfældig svensk popdreng med tilfældig svensk popsang. Ikke en vinder i år, dog.

17. Ungarsk hipster. Hipstere er ikke velkomne til Melodi Grand Prix! Nå!

18. DANMARK! (Jeg har udviklet et mindre crush på fløjte-trommespilleren. Nutsi-nutsi!)

19. Islandsk viking med neglelak og fesen ballade.

20. Aserbasja… Aserbads… Aserbajs… Forrige års vindere stillede op med flødedreng med Dylan McKay-rynker i panden.

21. Græsk folkemusik med dance-effekt!

22. Ukraine. Jævn ballade, angiveligt på engelsk, men jeg fangede max to ord. Samlet. (Og det ene var titlen, så det tæller ikke!)

23. Italiensk hjerteknuser med meget følsom sang, som sikkert havde ramt mig dybt, hvis jeg kunne tale italiensk.

24. Pæn norsk pige med temmelig edgy norsk sang. Ikke dårlig, ikke dårlig.

25. Georgisk pladderromantisk duet med to dog meget habile sangere. Der var vist også hevet fat i en af de der svenske sangskrivere. Der er heldigvis nok af dem til at nå rundt.

26. Irland forsøgte at spille sikkert med en klassisk carpe diem-sang. De havde også trommespillere med – deres var bare fake-tattoverede og smurt ind i olie. Jeg kunne bedre lide vores…

Stemmetid!

Masse ligegyldig underholdning.

Mere ligegyldig underholdning.

Melodi Grand Prix montage! Jeg ææælsker montager!

Rygepause. (Altså for mig. Det er vist ikke politisk korrekt at smide den slags ind midt i et MGP-show.)

Mere ligegyldig underholdning.

Afgørelse! Efter første halvdel af resultaterne stod vi med en lidt skrøbelig føring, men efterhånden blev det tydeligt, at vi ville rende med sejren foran Ukraine og Aserba… De der andre nogen. Og det gjorde vi! Hurra! Emmilie gav en virkelig dejlig afslutningsoptræden, hvor hun gennem stor glæde stadig formåede at synge sin glade melodi, og jeg gik i seng (flankeret af vindersangen som halvdelen af mine naboer efterfølgende spillede ud af deres vinduer for fuld skrue) med et smil på læben.

Originalt billede fra BT.

Pssst! Har I husket at stemme på Frodes grimme køkken i dag? Der er hårdt kamp om finalepladserne! Hun er ikke så stærk i det der internet, så jeg har lidt overtaget kampagnen. Jeg har skamløst planlagt at smække sådan en reminder her ned i bunden af hvert indlæg, indtil konkurrencen slutter, så de glemsomme har en chance også. 😉 Stem her!

Kommentarer (21)

 • Du burde kigge med på Twitter når der er events som disse, tror at mit Twitter feed ville være komplet hvis du også bidragede 😀 (håber ikke jeg har misset du allerede er på Twitter)

 • Haha super beskrivelse! Jeg var lidt i tvivl om hvem skulle få min stemme kunne ret godt lide norge og holland men anouk vandt nu også min stemme!

 • godt du laver dette indlæg så jeg kan følge med, for jeg ser ikke tv og slet ikke MG, men jeg er da stolt af at vi vandt 🙂

 • Min lillebror og jeg (well, egentlig også vores forældre) var ved at falde ned af sofaen af grin over opera-dracula (med kors?!) og hans nøgne minions.. Ajmen SÅ sjovt <3.. I dag er det Grækenlands omkvæd, jeg har på indre repeat.. Trælst.

 • Jeg så næsten ikke noget af det ligegyldige underholdning, fordi onde Spanien havde valgt at lægge reklamer ind der. Hallo, showet kører altså stadig! Til gengæld fik Danmark, som de eneste, en ordentlig gang 'bueno' med efter optrædenen. Hep hep!
  (og det faktum at Spanien fik lammetæv er også værd at bemærke – tag den, hånende håndboldmennesker!)

 • Fantastisk! Er dog lidt uenig i dine beskrivelser af sangene. Jeg var helt vild med svensker-duden, han var da virkelig sød! Og Litauen fik faktisk min stemme. Helt spildt, vi gav dem ikke et eneste point. Men totalt nuttet fyr. Danmark var selvfølgelig bedst. Og så Norge og Rumænien som nummer fire og fem. 🙂

 • I Skive har vi altså også en slags lokal-national-stolthed over den fløjtespillende utrolig søde Jakob. Hans glæde og ekstrem positive udstråling er på ingen måde påtaget – sådan har han været siden han spillede i Skive Gardenen:-)

  Jeg syntes det super rart at man kan se det stadigvæk “bare” er Jakob -og at han trods succes ikke har ændret sig, men bare har liige lidt mere travlt:-)

  Håber ikke det gjorde “crush'et” størrer 🙂

 • For god ordens skyld: Jeg bliver ved med at stemme på at din mors køkken er det grimmeste – det er den korrekte måde, at stemme på, right? Det er bare så omvendt, at man skal gå efter færrest thumbs 🙂
  Jeg fattede på ingen måde at Man in a Box blev 2'er.. Men muligvis var det fordi jeg var så puzzled over deres sceneshow at jeg ikke hørte ordentlig efter sangen..

 • Altså tommelfingrene peger ned, ikke op, så hun skal helst have max antal tommelfingre! En tommel = okay pænt køkken og fem = mega grimt. Men ja, du har ret i, at det er jævnt forvirrende! 🙂 Under alle omstændigheder er det DEJLIGT, du gider stemme. TAK!

  …Jeg hørte aldrig rigtig sangen, jeg var for optaget af Dylans pande! 😀

 • Nej nej, jeg er ikke på Twitter… Og jeg er ellers så god med onelinere! 😀 Jeg synes bare, det virker så upopulært i Danmark.

 • Ja, du ville være genial på twitter! Synes selv jeg var sjov, da jeg hed “MGP er ikke komplet før en halvnøgen østeuropæisk dame hopper ud af en diskokugle”.

Der er lukket for kommentarer.