Bloggere, kopivarer og vigtigheden ved tillid

Billedet er et screenshot fra den famøse hjemmeside, hvis navn jeg ikke vil nævne… Men prøv at forestille jer, hvis man kunne få en Alma til 1200 kroner?!

Jeg har et problem. Om det er noget, der kan gøres noget ved, det ved jeg ikke, men jeg prøver. Jeg prøver ihærdigt.

Jeg hader kopivarer. Jeg decideret afskyr dem. De er lige præcis det modsatte af det, de udgiver sig for at være: Uoriginale, billige, dårlig kvalitet. De er en hurtig kopi af måneders hårdt arbejde, de devaluerer high end brands, deres industri støtter terroisme og børnearbejde. Jeg kan slet ikke arbejde med det.

Langt fra alle mennesker deler min opfattelse, og det må jeg acceptere. Langt fra alle mennesker gider sætte sig ind i de rent menneskelige konsekvenser ved industrien (for det er en industri, ingen tvivl om det), og også det må jeg finde mig i.

Det er dog ikke der, mit problem ligger. Ikke mit nuværende af slagsen i hvert fald. Tidligere i aften på Facebook faldt jeg over et link til Fie Laursens nyeste indlæg. Jeg følger ikke de klassiske teenblogs, så jeg er ikke opmærksom på, hvor længe dette har stået på, men i dette indlæg viser hun stolt et nyt iPhone-cover og en taske frem. Varerne har Louis Vuittons monogram plastret ud over det hele. Der linkes til hjemmesiden, hvor tingene er købt og uddeles endda en rabatkode specielt til hendes læsere.

Som temmelig erfaren internetshopper er jeg slet ikke i tvivl om, at tingene er fake. Siden er suspekt, priserne ditto, for ikke at snakke om firmaet bag. Og så er der selvfølgelig det faktum, at Louis Vuitton (med undtagelse af luksusgenbrug og deres egen hjemmeside) slet ikke forhandles online. Der er altså uden tvivl tale om en side fuld af kopivarer.

Problemet er ikke så meget Fies fremvisning af efterligningerne, for så vidt jeg ved, er det desværre lovligt at eje den slags i Danmark, problemet er, at Fie på intet tidspunkt nævner, at hendes ting ikke er ægte. I stedet promoverer hun webshoppen for fuld smadder.

Jeg undersøgte efterfølgende sagen nærmere, og det viser sig, at Fie naturligvis har indgået et samarbejde med dette firma. Om hun ved, at tingene er fake eller ej, det ved jeg ikke. Det håber jeg da ikke. Men under alle omstændigheder står vi tilbage med et problem: Fie Laursens blog er muligvis den største teenblog derude, og tusindvis af piger modtager Fies shop-anbefalinger med kyshånd. I dette tilfælde går de naturligvis ud fra, at tingene er ægte. Der står jo ikke andet. Og det er mit problem… Eller, det har jeg i hvert fald gjort det til. For det er essentielt at føre sine læsere bag lyset, og det er slet, slet ikke okay i min bog.

Hvad, jeg ikke forstår, er, hvordan det overhovedet kan ske. Jeg er med på, at Fie ikke er så gammel og måske ikke stiller spørgsmålstegn ved firmaer, der ønsker at give hende gratis ting, men styrer hun den slags helt alene? Er hendes forældre ikke inde over? Eller Bloggers Delight, under hvis navn hun blogger?

Jeg har gjort Fie (eller nok i virkeligheden mere hendes læsere) opmærksomme på problemet både på hendes blog og Facebookside. Hvis de vil købe fakes, så lad dem købe fakes, men de fortjener i det mindste at være klar over det! Ligeså har jeg skrevet til Bloggers Delight for at høre, om de er opmærksomme på situationen og givet udtryk for, at jeg ikke synes, det er i orden. Der er dog ikke respons fra nogen af parterne endnu. (Update: Bloggers Delight har sidenhen gjort opmærksom på, at de intet har med sagen at gøre, men muligvis lige hiver fat i Fie og siger, at det er noget skidt. Se evt. kommentarfeltet for uddybende info fra Kia.)

Jeg er indforstået med, at blogs langt hen ad vejen er fornøjelse frem for forretning, og det er måske i virkeligheden også derfor, jeg bliver mere forarget, når tilliden til bloggeren brydes på den her måde. Læserne føler jo, at de kender bloggerne og kan stole på dem. Det mindste, man kan gøre som blogger, er da sikre sig, at de ting, man anbefaler sine læsere at købe, reelt er værd at købe…

Pip gerne ind med jeres holdning nedenfor, jeg synes, det er en ret interessant problemstilling… Eller, det er nok i virkeligheden en del forskellige problemstillinger.

Kommentarer (57)

 • Miriam, endnu engang skriver du mine tanker. Jeg læste også indlægget tidligere på aftenen og blev pænt forarget. Det jeg blev mest forarget over var faktisk, at kopivare-hjemmesiden har et samarbejde/sponsorat med Fie, i sin egenskab af at være blogger under Bloggers Delight. Jeg anså, indtil nu, Bloggers Delight som værende et nogenlunde anstændigt og etisk bloggerselskab, med visse standarder for, hvem man lavede reklameaftaler med og hvordan. (okay, der har været en hel del svupsere, bl.a. fra Fie mht. udførelsen/skjult reklame, men jeg anså det stadig som værende nogenlunde generelt. Her knækker filmen dog). Jeg overvejede også selv at brygge en mail sammen til Bloggers Delight og skrive, hvad de synes om den sag rent etisk mm..

  Og jo, jeg synes også kopi-varer er anstødelige, af præcis de grunde, du nævner. Jeg håber og tror, at mange ikke tænker så langt (mht. dårlige arbejdsforhold og finansiering af terrorisme), og bare tænker på en billig vare. Selvom jeg gerne tager en rask diskussion og fortæller om netop de konsekvenser. At jeg personligt heller ikke forstår behovet for kopi-varer er en anden sag, jeg gad bare ikke have noget, jeg vidste var falsk. Men det er en lang og svær kamp, der kræver meget for at bekæmpe udbuddet og efterspørgslen efter kopivarer, og derfor synes jeg det er så træls, på godt dansk, at så stor en blog med så mange unge og ukritiske læsere bliver præsenteret og lokket til kopihjemmesiden, uden at gøre opmærksom på hele problemstillingen og hvor forkert det er. Det bliver jo fremstillet som okay, noget helt normalt, og noget man burde gøre. Selve salget af de kopivarer er også ulovligt (eller hvad? Jeg har ikke sat mig ind i de svenske regler (og det er en svensk hjemmeside, ikke?), men i Danmark er kopivarer forbudt til videresalg, altså er hjemmesiden bygget på ulovligt grundlag), så det hele er bare forkert. Suk.

 • Jeg har selv ikke direkte noget imod kopivarer, så længe køberne er klar over, at varerne ikke er ægte. Derfor er jeg fuldstændig enig med dig.
  Det skræmmer mig lidt, at der i dag også har været snak om en helt anden hjemmeside, som også sælger kopivarer, uden at fortælle køberne, at deres varer er fake?

  /Simone, http://simonewarncke.blogspot.dk/

 • Langt, langt de fleste hjemmesider, der sælger kopivarer, påstår de sælger ægte. Det er, derfor man som køber selv skal være meget opmærksom og reseache webshoppen, INDEN man handler der.

 • Fedt indlæg. Er vild med at du tager stilling og forholder dig kritisk overfor dit eget “fag”. Ud med kopierne og lad der komme nogle krav til hvad bloggere må anbefale – eller de skal hvertfald sætte sig ind i lortet!

 • Jeg kom helt bevidst ikke rigtigt ind på det juridiske, fordi reglerne nemlig er så kringlede, at jeg ikke kan hitte rundt i dem. Man må ikke købe fake, men man må godt eje det? Whut!? Kopivarer er skidt. Færdig, bum!

  Der er altid smuttere med de der blogfællesskaber, det kan jeg godt se imellem fingre med for det meste, men den her er virkelig grum! Der er forskel på på “se min nye, flotte neglelak, som jeg ikke lige nævner, jeg har fået gratis” og så at nærmest at opfordre teenagepiger til ulovligheder uden de overhovedet ved det… O_o

 • Altså, man vælger vel selv, hvor lavt man vil synke for ussel mammon, men det her forekommer mig virkelig lusket! Altså, det er jo at snyde folk!

 • Jeg kan ikke være mere enig!

  I min optik må man hverken producere, eje, købe, sælge eller tænke på kopivarer. Jeg synes det er forfærdeligt!
  Jeg må også indrømme, at jeg mister mere og mere for kære Fie pigen, for at reklamere for den slags er noget vås og røvrenderi. Adder badder.

  Er aktiv på Trendsales og kører samarbejde med Support om at indberette uægte varer, når de dukker op – JEG DROPPER ALDRIG KAMPEN OM AT BEKÆMPE KOPIER!

  Desuden opdagede jeg en upcoming dille i blogland for en side, som havde uægte varer på deres webside. Jeg lavede et indlæg med en kæmpe advarsel for at nå så langt ud som muligt, hvilket lykkedes og flere bloggere annullerede deres samarbejdsaftaler.
  Jeg blev herefter kontaktet af webshoppen, som var forarget over min udmeldelse – jeg måtte så pænt svare tilbage, at jeg med 100 % sikkerhed havde hold i min udmeldelse (da de lavede den klassiske med at sælge LV i nyt til langt oprindelig pris), og det viste sig så, at shoppen ikke selv var bevidste om ægthed/uægthed, og har derfor nu sat en “stikprøve” i gang, hvor jeg har indgået et “samarbejde” om at vurdere varens ægthed ud fra billeder – jeg er dog ikke i tvivl allerede nu. Indtil varen er kommet hjem, har de fjernet alle disse kopier af mærkevarer fra deres hjemmeside.

  Det er muligt at se mit indlæg her:
  http://www.fnidderfnadder.com/2013/05/warning-lilys-shopdk.html

  Best regards
  http://www.fnidderfnadder.com

 • Jeg har lige en tilføjelse til det juridiske:

  Det er lovligt at købe og eje – til eget forbrug vel og mærket..
  Derimod er det pisse (undskyld ordvalget) ulovligt at sælge videre!

 • Tak for info, Nanna. Det ville imidlertid gøre det hele væsentligt nemmere, hvis de bare gjorde det ulovligt at købe også!

 • Bloggers Delight er ikke inde over dette på nogen måde – selvfølgelig ikke, fristes man til at sige.

  Bloggerne i netværket er bundet af en samarbejdsaftale, som selvfølgelig giver en del friheder i forhold til selv at indgå samarbejdsaftaler. Udover dette kan BD på ingen måde styre hvad bloggerne skriver om, da de selv ejer domæne og indhold på deres blogs.

  ..Og jeg har i øvrigt ikke modtaget nogen mail fra dig, Miriam?

  Fortsat god debat,

  Kia,
  Projektleder BD

 • Jeps, jeg er også hende, der er glad for at rapportere uægte varer på TS. Væk med dem!

  Skidegodt indlæg om Lilys shop – og skræmmende at en forhandler kan blive snydt på den måde. Man kan virkelig ikke være for forsigtig i dag, når folk snyder en uden overhovedet at være klar over det!

 • Men sådanne sager her sætter ikke just BD i et positivt lys. Jeres blogge reflekterer jo jeres firma. Har I slet ikke noget at skulle have sagt i disse sammenhænge? Jeg kan huske en af jeres andre store bloggere engang flashede en fake-samling efter et udlandsophold, men det indlæg forsvandt meget hurtigt igen. Jeg gik egentlig ud fra, at det var pr besked fra “en højere magt”. 😉

  Jeg har skrevet på jeres Facebook-side. 🙂

 • Jo helt sikkert – Men tror du giver Bloggers Delights rolle for meget credit.

  Vi varetager egentlig kun dele af den kommercielle og tekniske del for bloggerne. I samarbejdsaftalen mellem BD og bloggeren er der rigtig meget frihed til bloggeren og de ejer jo som sagt selv domæner, indhold og billeder og dermed bestemmer de også præcis hvad de udgiver og hvordan de gør tingene.

  Vi har principielt ikke noget at sige i forhold til der redaktionelle. Vi kan selvfølgelig altid gå ind og rådgive og det gør vi også – men det er jo op til bloggeren selv, om de vælger at følge vores velmenende råd.

  Det er klart at denne sag er lige på vippen og jeg vil klart gå ind og rådgive den pågældende blogger – det gør vi i det hele taget løbende. Det er jo så forskelligt hvad udfaldet bliver, da bloggerne selv er “redaktørerne” og kun skal stå til ansvar over for dem selv og gældende dansk lovgivning selvfølgelig.. 😉

  Kia,
  Projektleder, BD.

 • Selv tak.

  Bloggers Delight går i øvrigt rimelig meget op i at overholde gældende lovgivning og gøre opmærksom på når indlæg er betalt etc. så du vil aldrig være i tvivl, når noget er gået i gennem Bloggers Delight.

  Bare til en anden god gang.. 😉

 • Det var også det jeg mente, men jeg kan godt se, det blev skrevet lidt kringlet 😉 I lande som f.eks. Frankrig er det også forbudt at købe/eje kopivarer, så jeg ved ikke, hvorfor Danmark gerne vil opretholde den industri.

 • Jeg er helt enig i at man skal fortælle når noget man køber er fake eller ej. Jeg stødte selv på en blogger fra Bloggers Delight for ikke ret lang tid siden, som havde indgået et samarbejde med et nystartet webshop der solgte smykker. Da jeg tjekkede shoppen kunne jeg se at størstedelen af smykkerne var identiske med smykker der kunne købes til en slik på Ebay. Shoppen (som bliver styret af to gymnasieelever) sælger dog smykkerne meget dyrere end dette, OG skriver at det er dansk design. De havde ikke engang gidet ændre navnet på smykkerne, så det var muligt at copy-paste navnet over på Ebay og så dukkede smykkerne op.

  Da jeg påpegede dette i en kommentar til bloggeren, blev kommentaren ikke godkendt. Da jeg påpegede dette i en kommentar på shoppens Facebookside, blev min kommentar slettet og jeg blev blokeret. Jeg er utrolig harm over hvordan folk kan snyde andre mennesker ved at sælge Ebay smykker til dyre domme, og endnu mere harm over at en forholdsvis stor blogger reklamerer for det, da bloggere nu til dags har stor indvirkning på deres læsere, især de yngre af dem! Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal gribe det an for at få det stoppet.

 • Jeg har aldrig haft noget imod kopivarer, så længe det er tydeligt at der er tale om kopivarer. Jeg gider ikke selv eje dem, men jeg kan, til en vis grad, godt forstå andre. Og jeg må indrømme, at jeg til at starte med tænkte: “Slap nu af Miriam”. Indtil jeg læste Fies indlæg om siden. Hun nævner netop intet om det, og hun, som du jo selv siger, er altså lidt en helt for mange teenage piger. Det samarbejde bør stoppes. Jeg ved godt at BD hævder de kun er en slags rådgivere, hvis det er tilfældet, bør de “rådgive” Fie til at stoppe samarbejdet, eller i det mindste lave en disclaimer i hvert eneste indlæg.

 • Hej Louise,

  Heller ikke den case er Bloggers Delight inde over.

  Vær iøvrigt også opmærksom på, at Bloggers Delight har et BASIS/PLUS netværk med 6000 oprettede blogs, hvor alle og enhver kan oprette en blog og gøre hvad de vil. Så medmindre der er topbar/footer eller at bloggen ligger inde på bloggersdelight.dk, så er det altså en random blogger ligesom på blogspot og det er endnu mere ude af vores hænder.

  Men du har klart båret dig rigtig an – ærgeligt at bloggeren ikke er lydhør – men sådan er gamet jo – Det er jo heldigvis stadig bloggerne selv der er “redaktører” på deres blogs – ikke læserne.

  Kan anbefale dig at sende en mail til info@bloggersdelight.dk, ang. sagen – så kan vi nemmere gå ind og rådgive den pågældende blogger.

  🙂

  Kia
  projektleder, BD.

 • Hej Heidi,

  Bloggers Delight har igen mulighed for at fjerne, stoppe eller lave disclaimere på blogs ejet af andre personer.

  Det vil svare til at jeg kan logge ind på din blog og rette dine indlæg? Den går ikke.. 🙂

  Men vi er på pågældende sag,

 • Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal reagere på den kommentar. Som en af de større bloggere burde du netop kunne forstå problemstillingen. Det får mig til at overveje, om din troværdighed også er røget i svinget…

 • Den slags shops er der desværre en del af. Det er et ret udbredt problem. Selv større shops som Nelly og Modekungen køber disse designs billigt af kinesiske fabrikanter (dog nok udenom eBay for en endnu billigere pris!) og sælger dem videre til ågerpris. Man kan ikke gøre andet end at være opmærksom. :-/

 • Virkelig godt indlæg!

  Jeg forstår heller ikke, at der er en form for retningslinjer, der siger, at når man er med i BD – og at BD derfor såfremt sådanne retningslinjer overtrædes – forbeholder sig retten til at slette eller kræve indlægget slettet af bloggeren.
  Uanset hvad BD siger, så virker det – medmindre at man har sat sig ind i hele BD-konstellationen og har Kias forklaring i baghånden – som om, at BD på en eller anden måde har en andel deri. – Og det er jo klart negativ reklame for BD.

  Jeg vil også anbefale dig et indlæg på miconfesion omhandlende “Goodiebox”. Der fremstod det for mig, at de store BD-blogger fik nogle “fantastiske” pakker (de var i hvert fald bedre end dem, bloggens læseren fik). BD og bloggeren vidste dog ikke noget om det. BD-undersøgte det dog.
  Jeg må understrege, at jeg holder meget af at læse diverse BD-bloggere, men det er jo ved at udvikle sig til en kedelig tendens, hvis BD-netværket udnyttes af virksomheder til en form for “vildledende” reklame – og BD ikke kan gøre noget ved det.

 • Jeg sorterer jævnligt i de blogs som jeg er fast læser af. Jeg hader nemlig også kopivarer, men også bloggere der “glemmer” at skrive når de er sponsoreret, jeg hader intetsigende indlæg om produkter man tydeligvis for penge for at skrive om og specielt hader jeg når dagens indlæg hos samtlige bloggere handler om den sammen latterlige kildevand! Jeg hader blogs med reklamer ud over det hele og pop-ups med reklamelort. Øhhh undskyld det var vist lidt af et sidespring, men det ville bare ud 😀

  Men ja jeg er fuldstændig enig med det du skriver i indlægget og jeg er chokeret over at mange (Ikke kun Fie) ikke forholder sig mere kristisk til det de skriver om/ viser på deres blog.

  Men din blog Miriam, den kan jeg godt lide. Du virker ærlig, har humør og er en kvinde på godt og ondt! 😉

 • Kia, jeg mente at Fie burde lave en disclaimer, ikke jer – det var en dårlig formulering.

  Miriam, jeg synes skam også kopivarer er noget skidt, altså de kopivarer der er lavet under de forhold du nævner – der tænker jeg selvfølgelig det samme som dig. Og jeg indrømmer at jeg slet ikke er inde i emnet, i hvert fald ikke samme grad som dig. Det jeg mener er, at hvis folk undersøger sagen, og er sikre på at der ikke er noget lusket ved produktionen og alt det der, så skal de bare have lov (jeg tror dog ikke der findes folk der handler med kopivarer, som ikke kun tænker på pengene, og derfor vil der jo altid være noget lusket ved det).
  Derudover giver jeg dig ret i alt hvad du siger om Fies samarbejde – for det er virkelig helt hen i vejret.

 • jeg husker at Fie engang købte fem par nike air max, som hun på bloggen ikke nævnte noget om hvor var fra, men på facebook havde hun skrevet et link, til en af de mange tusind fake sider.. problemet for mig var også dengang at hun ikke skrev det på bloggen – for ikke alle der følger bloggen følger hende på facebook. hun nævnte som sådan heller ikke at de var fake på facebook faktisk, og linket var i en kommentar – så det blev hurtigt væk.

  okay, rodet kommentar, undskyld.. men jeg sætter pris på bloggere som dig – jeg er helt med på at kopier er bad things. for selvom jeg ikke har råd til dyre designervarer, vil jeg altså hellere undvære.. 🙂

 • Jeg støtte først på din blog igår (grundet det famøse Fie-indlæg), og GUD hvor jeg glad for det! Har næsten allerede læst din blog helt igennem, og kan kun sige at du er for SEJ! Derudover deler jeg i stor grad din holdning til kopi-varer, ikke så meget på grund af kopiringsdelen af high end brands, men mest af alt på grund af industrien bag det. Udnyttelse af billig arbejdskraft, bagmænd det tjener masser af dollars og finansering af børnearbejde + terrorisme. En ting er at man ikke ved disse ting inden man indgår et samarbejde med sådan en webshop – en anden ting er, at det så ikke bliver stoppet og slettet efter at man er blevet gjort opmærksom på det. Ja, det forstår jeg ikke.

  Skulle lige ud med det. I hvertfald tak fra en ny Bloglovin' follower 🙂

 • Forstår slet ikke at du gider reagere på dette indlæg så, Emili. Alt min respekt for dig røg her.

 • Wow, samme her, Emili. Læser ellers fast på din blog og ser dig som en positiv og intelligent pige.
  Men den der kommentar er da bare.. ja, som Emma skriver, alt respekt for dig røg lige ud af vinduet i et par sekunder.
  Det er Miriams blog og derfor Miriams holdninger der bliver portrætteret her. Og ærlig talt, det er da langt mere spændende at læse om at sætte en stopper for promovering af en industri fuld af børnearbejde og fattigdom end det er at læse om at du har været i torvehallerne. No offense, men synes ikke det er fair at kritisere Miriams indlæg på den måde, når det tydeligvis er et emne hun brænder for:)

 • Lækkert indlæg – masser af enighed herfra. Jeg er nødt til at blive fast læser 😉
  Uanset hvor meget ansvar henholdvis bloggeren selv og Bloggers Delight har, så bør dette ikke være okay. Det er slemt nok at sælge falske varer (det vælger man desværre selv), men måden hun går det på er da helt ude i hampen!

 • Emili er vel bare ærgerlig over, at det ikke er hende som samarbejder med det firma. Hun er jo ikke ligefrem kendt for, at takke nej til ligegyldige samarbejdspartnere. – Jeg stoppede for lææænge siden med, at klikke forbi hende.

 • Bestemt ikke ulovligt. Til gengæld virkelig frustrerendde at finde noget, man lige har givet en formue for, billigt på eBay!

 • Ganske enig i det første – Jeg gik jo også straks ud fra, at BD var involveret.

  Jeg har godt set de forskellige Goodiebox-indlæg, men jeg er da godt nok forarget, hvis de boxe, der bliver sendt til bloggerne er bedre end almindelige menneskers. Flabet!

 • Jeg kan mærker, at jo længere tid, jeg er i blogland, jo hårdere er jeg til at cutte blogs, der virker uoprigtige – fx med et latterligt højt antal sponsorerede indlæg.

  Og tak for de pæne ord, dem er jeg glad for, kan du tro! 🙂

 • Det tyder jo lidt på et mønster. Det skræmmer mig sgu. Og det er at pisse på sine læsere, for at være helt ærlig.

 • Nej, jeg er også temmelig uforstående over for det. Det er jo ikke kun en selv, der bliver gjort opmærksom på det, men også alle ens læsere, som i dette tilfælde, hvor jeg skriver på pigens Facebook-side. Det er simpelthen så utroværdigt.

  TAK for de dejlige ord, og velkommen til! 🙂

 • Velkommen til, Christina, og tak for opbakningen. Ja, jeg synes også, det er dybt godnat. Desværre virker de mere hærdede bloggere ikke så chokerede, hvilket får mig til at frygte, at den slags sker en del…

 • Jeg kommer lige lidt sent ind i den her sag, men jeg vil godt give mit besyv med (fordi jeg er så vigtig, haha :-))…

  Anyways, angående de dér Nike sko, så var jeg selv lige ved at falde i fælden på Fies side. Ærligt – jeg er sgu for gammel til at klikke rundt derinde, men jeg skriver speciale i øjeblikket og så klikker man sgu på en hel del i løbet af dagen 😉 Jeg er helt syg med Nike sko – men de er dyre af pommerns til og derfor er jeg altid på udkig efter tilbud/udsalg osv.
  Og så så man lige mig klappe i mine små hænder og drøne ind på den side, som Fie havde linket til og nærmest også købt en ordentlig ladning indtil jeg blev ramt af “det er for godt til at være sandt”… Skoene skulle sendes fra alle mulige mærkelige lande og man kunne hverken få ordrenummer eller garanti på, at man kunne få penge retur osv. osv. osv.

  Det er bondefangeri, hvis man spørger mig. Netshops og webshops bør jo være lige så sikre som rigtige butikker og derfor skal man ikke bare dirigere sine læsere ind på skumle sider uden at gøre dem opmærksom på risikoen ved at handle direkte med Nadeep i Bangladesh… Slet ikke, hvis læserne handler for deres egne surt optjente penge…

  Nå, det var en lang og kedelig historie – jeg ville bare gerne være med i klubben 😉

  Kh Kristine

 • Ved godt at det her indlæg er lidt gammelt efterhånden, men jeg bliver nødt til at blande mig! Stødte på Emiliblog den anden dag og læste maaange af hendes indlæg, og det der bare slog mig hele tiden var, hvor meget “skjult” reklame der egentlig var! Alt fra botox (?!?!) til spa-ophold og hvad ved jeg. Og når læserne så spørger “hvad gav du for det”, så får hun lige omformuleret det til “det koster vistnok blablabla” hehehe. Og det er hver gang!

 • Jep. Hvis du kigger lidt længere oppe vil du også støde ind i en kommentar fra Emilie selv, der tydeligt gør opmærksom på hendes holdning til denne debat. Trist. Jeg læser heller ikke hendes blog af samme grund. Hun virker utroværdig i mine øjne.

 • Ugh, nu skammer jeg mig helt over at ha' købt min første og hidtil eneste kopivare for nylig D:. For shame. Fantastisk, velskrevet indlæg. Jeg har vist noget research at gå i gang med.

 • Sjovt, har tænkt præcis det samme. Der bliver i den grad driblet udenom ved ethvert spørgsmål om gaver, pris eller hvor det er købt 😉 Det virker i den grad utroværdigt og fuld af skjult reklame. Stå dog ved det i stedet. Desværre virker det som om det bliver mere og mere udbredt.

 • Hov jeg havde helt glemt tråden og ikke set alle jeres beskeder, men er lige blevet gjort opmærksom på den, så nu svarer jeg – bedre sent end aldrig, ikke ; )

  Mht min kommentar, så var den vist lidt hurtig skrevet, ret mærkelig ja og ikke særlig gennemtænkt. Flot Emilie ; ) Det der trickede mig handlede vist om noget andet helt andet end kopivarer. Med tanker på hvor ung Fie er prøvede jeg at se det lidt fra hendes perspektiv og tænkte at det da måtte være vildt ubehageligt at blive hængt ud på en ældre piges blog. Tænkte at det var et indlæg, hvor navne måske ikke var nødvendigt at skulle nævnes. Men det må folk (Miriam) jo heldigvis helt selv om.
  Jeg læser ikke denne blog, så bare rolig det var helt sikkert sidste gang der kom en ikke så heldig kommentar fra mig : )
  Alt godt fremover til dig Miriam og til alle jer andre også xx

 • Hvis man er gammel nok til at forsøge at udøve censur på sin blog for at skjule sine lyssky handlinger, så må man i min optik også være gammel nok til at tage imod konsekvenserne. Jeg gjorde Fie opmærksom på problemet på en meget pæn og ordentlig måde, og hun reagerede som en bondefanger. Jeg kan ikke have skyggen af dårlig samvittighed over at prøve at gøre folk opmærksom på, at de bliver snydt.

Der er lukket for kommentarer.