Opskrift: Pasta med tomatsauce, halloumi og sommergrønt

Jeg havde lyst til pasta, men jeg havde ikke lyst til tung pasta. Det skulle være let pasta. Sommerpasta. Og således opstod denne ret, som smager fucking delish og er ret nem at gå til.

Til to personer skal du bruge:

200 gram frisk linguine (eller anden pasta, bare tilpas kogetiden derefter)

600 gram blommetomater på stilk (eller anden smagfuld tomat)

2 fed hvidløg

50 gram smør

250 gram asparges

En håndfuld bælgede ærter

100 gram halloumi

Lav først tomatsaucen: Hak hvidløget og svits det i smøret. Halver tomaterne og læg dem i gryden med skindsiden opad. Krydr med salt og peber og lad simre på laveste blus i ca. 45 minutter, giv dem evt et tryk eller to undervejs, hvis de skal have hjælp til at gå i opløsning. Smag til med krydderier og evt en klat smør mere, og si eller blend derefter hele baduljen, så du har en ensformet tomatsauce tilbage.

Skær halloumien i skiver og grill et minut eller to på hver side. Skær derefter skiverne i strimler.

Skær asparges i mundrette stykker og kog dem 1-2 minutter sammen med pastaen i saltet vand. Dræn og vend i tomatsaucen. Tilføj ærter og lad dem varme igennem, men ikke mere. De skal stadig være sprøde.

Anret og pynt evt med bredbladet persille, frisk oregano eller lignende.

Bon appetit!

Kommentarer (9)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.