Hvis du fik at vide, du havde én dag tilbage at leve i, hvad ville du så gøre?

Jeg ville helt bestemt ikke hæve penge på min firmakonto og spilde tid på at købe en bil, jeg efterfølgende i bedste fald havde 23 timer tilbage at køre i. Det virker bare åndssvagt. I det hele taget synes jeg, Nik & Jay går lidt urealistisk til spørgsmålet, de stiller i den sang. Nik ville holde kæmpe barbecue på stranden, og Jay ville gå en tur og score en pige og derefter tage i byen og bruge en masse penge. Og så ville de begge to fortælle alle mennesker i deres liv, at de elsker dem, hvilket er meget sødt, men igen, jeg synes, det er en meget romantisk forestilling af, hvad man egentlig ville gøre.

Jeg føler, der ville være en masse panik og krise omkring, hvad der sker, når man dør, og rambling om himmel, helvede og reinkarnation, men lad os bare antage, der med dødsdommen er fulgt en lynhurtig accept, og hverken en selv eller ens venner og familie ville tilbringe dagen fuldstændig opløst i tårer.

Hvad jeg ville gøre?

Jeg ville sørge for, at min lejlighed var i nogenlunde stand. Det virker måske som en mærkelig måde at bruge sin dyrebare tid på, men jeg har engang været ansvarlig for, hvad der skulle ske med et dødsbo, og der var virkelig nydeligt, taget i betragtning at beboeren ikke just havde planlagt at gå bort. Det gjorde det hele væsentligt nemmere for mig, og hvis jeg sådan er blevet påduttet at tage herfra med et døgns varsel, så føler jeg også, jeg godt lige kunne gøre det okay nemt for de efterladte, der skal bøvle med mine jordiske ejendele. Jeg tænker lidt, det er et valg i kategori med, hvorfor jeg bevidst har fravalgt at have rengøringsdame, selvom jeg virkelig gerne ville: Fordi jeg konsekvent ville føle behov for at gøre rent i forberedelse til hendes besøg. Udover det semiabsurde behov for oprydning, så er der helt sikkert også nogle ting, der skal smides ud, så ingen nogensinde finder ud af, at det er noget, jeg har ejet. Ahem.

Lidt i samme boldgade er der lige et par teknologiske skridt, der skal tages. Tinder skal slettes, og det samme skal den der mappe med billeder på telefonen. Jeg skal helt sikkert også have ryddet min browserhistorik, ikke fordi jeg tror, jeg har googlet pinlige ting eller besøgt ditto hjemmesider, men fordi jeg primært bruger søgefeltet til at være sikker på, jeg har stavet et ord rigtigt, og jeg vil meget gerne holde for mig selv, hvor absurd nemme ord jeg alt for ofte er nødt til at slå op.

Uden at have den store juridiske ekspertise, så tror jeg ikke, man kan nå at lave et ordentligt testamente på en dag (eller måske er nødtestamenter faktisk hurtige som lynet?), men jeg tænker lige at skrive et par ønsker ned til specifikke mennesker, der skal have specifikke ting. Jeg ejer jo kraftstejlme sko for en mindre formue, og min indre troll kunne vildt godt tænke sig at efterlade dem til nogen, der bruger omtrent tre størrelser mindre end mig, men det er måske lige barnligt nok. Til gengæld ville jeg skulle finde ud af, om Herbert skal gå til min mor, der insisterer på at købe ham enorme mængder kattemælk og kalde sig selv mormor, eller til min veninde, der bliver ved med at spørge, om jeg ikke snart skal på ferie – ikke fordi hun under mig det, men fordi hun så kan få lov til at være kattepasser.

Jeg kan godt se, jeg måske tilgår min sidste dag på jorden en lille smule mere praktisk, end Nik & Jay havde i tankerne, men jeg vil også sige, at jeg bliver meget inspireret af Jays valg af et besøg på Taco Shop. Jeg havde nok taget de penge, jeg ikke brugte på en bil med 24 tommer alufælge (Nik, for helvede!) og smidt dem efter nogen, der kunne flyve mig min yndlings-Ben & Jerry’s og en Five Guys-burger ind fra USA. Og så give pokker i lov og orden og ulovligt downloade den sidste sæson af The Good Place, fordi den danske Netflix ikke engang fucking har fået sæson tre endnu, som jeg dog lykkeligvis nåede at sluge på en ferie i et mere priviligeret land.

Er vi løbet tør for tid? Er det en dag tilbage eller et døgn tilbage? Reglerne forekommer mig uklare. Men jeg ville nok også forsøge at snige noget kvalitetstid ind med de mennesker, jeg bedst kan lide. Hvis der ikke er tid til en fest, kan de måske være med til at se Netflix. Jeg er ikke så god til følelser, så vi skal ikke sådan svælge i kærlighed, men derfor kan man jo godt være sammen, sagde hende den følelsesmæssigt afstumpede.

Alternativt til alt ovenstående ville jeg bare drikke mig i hegnet fra morgenstunden og synge karaoke, til jeg gik kold. Det er 50/50.

Kommentarer (21)

 • At skulle sende en bedste i jorden i foråret, fik mig til at indse, at begravelser er for de efterladte. Og de kan ikke bruge min ligegyldighed med egne jordiske rester til noget. Men som efterladt er der heller ikke rigtigt overskud til stillingtagen, når man står i så sårbar en situation. Så klare retningslinjer fra den afdøde må være vejen frem!
  Og i den praktiske ånd ville jeg personligt bruge lidt af de 24 timer på at færdiggøre en playliste med sange til bisættelsen. Den inkluderer indtil videre Katrina & The Waves – Walking on Sunshine, Lizzo – Good As Hell og Themla Houston – Don’t Leave Me This Way. Gloria Gaynors I will Survive er en (noget morbid) bobler til listen…

 • – Høre alle mine favoritalbums så højt som mine, og ikke mine naboers, ører kan holde til
  – Onanere
  – Slette al min porno og browserhistorik
  – Hyre nogle til at rengøre min lejlighed og rydde ud i skur osv.
  – Se venner og familie, men ikke snakke om død og farvel, men bare drikke kaffe og spise kage (jeg vil købe ALLE kagerne)
  – Ringe til min eks-kone
  – Holde fest for mine nærmeste venner
  – Drikke den helt rigtige mængde alkohol til den perfekte brandert
  – Danse
  – Finde det perfekte sted at se solopgangen alene (i mit scenarie er det her det ender)

 • Men ville du kunne nå at ordne din lejlighed så den var i nogenlunde stand??
  Jeg vil nu også foretrække at mit hjem er ordentligt af hensyn til den eller dem der skal stå med det engang.

 • HAHAHA!
  Jeg havde simpelthen ikke overvejet den sang på den måde nogensinde før. Nu vil jeg også rydde op i lejligheden, hvis jeg kun havde en dag tilbage. (…herunder også *lige* få smidt lidt ud, ahem).

 • Jeg ville klart vælge den sidste mulighed så bliver det en sjov dag. Det er rart at se tilbage på når man sidder på en lille hvid sky og ser nogen rydde boet.

 • Jeg læste lige dit gamle indlæg fra 2017, og wow Københavns kommune skulle helt seriøst bruge dig i deres kampagner, du gav mig næsten lyst til at flytte til hovedstaden, og jeg er ellers ikke helt pjattet med København..

 • Jeg ville starte med at gå en lang tur ved vandet alene med min hund – helst ved Vesterhavet. I solskin, 23 grader og en frisk vind.
  Så ville jeg gå hjem og æde mig mæt i melon, kage og jordbær, tage en lille lur efter en gang god sex. Så massage, manicure, pedicure, ansigtsbehandling.
  Så frokost med de bedste – en god lækker frokost med masser af fisk og kølig hvidvin, allerhelst en Pinot grigrio.
  Efter det crashe på sofaen med ungerne og ligge og hygge med Disney+, til aftensmad Helstegt pattegris og et brag af en fest, hvor bl.a Magtens korridorer, Harry Styles og Nephew spiller hele natten.
  Og, for jeg dør også først ved morgengry, så vil jeg bare sidde i min mands arme og dø lige så stille, mens solen står op.

 • Fed klumme. Food for thought. Har overvejet en berøringsfølsom skærm på mit gravsted, det i loop skal vise musik, billeder, citater, gifs. Den sidste dag ville jeg bruge med mine kære. Mens vi drak lidt kaffe og vin.

 • Jeg mistede min far sidste år, og jeg forsøgte at være praktisk på hans vegne, inden han døde. Spurgte ind til abonnementer, kodeord, forsikringer, pension osv.
  Han spurgte: Kan vi ikke bare sidde her sammen? Så det gjorde vi. Det kan anbefales<3

 • “[…] ting, der skal smides ud, så ingen nogensinde finder ud af, at det er noget, jeg har ejet“ – det lyder som et godt WTF-emne ?

Der er lukket for kommentarer.