14 romantiske komedier, du måske ikke allerede har set

Så. Formålet med det her indlæg var at finde noget let og luftig underholding til de mange aftener på sofaen. Der findes et stort udvalg af romantiske komedier derude, men mange af dem har vi efterhånden set til uigenkendelighed. Dermed ikke sagt, at jeg ikke stadig sætter stor pris på at gense Notting Hill eller Bridget Jones på for gang nummer halvanden million, men med hjælp fra offentligheden (dvs Instagram, woop woop, shoutout to my peeps) har jeg gjort et forsøg på at finde nogle af de romcoms, der måske er fløjet lidt mere under radaren (som jeg ser det om ikke andet. Radarer varierer selvfølgelig lidt). Så ingen klassiskere på listen. Jeg er ligeledes sprunget over alt, der hedder teenagefilm, for ellers blev det hele lidt overvældende, men lur mig, om de ikke får deres eget indlæg en dag!

Heads up: Jeg har været et smut forbi Playpilot for at finde ud af, hvor de enkelte film kan ses, så I ikke allesammen skal gøre det, men de kan måske ligge andre steder også. Dem, der ligger på streamingtjenester, kan selvfølgelig også lejes, hvis man nu ikke lige har den pågældende tjeneste.

Here goes:

Long Shot (2019). Jeg nåede lige at notere mig, at den gik i biffen, og så var den væk. Det er ikke en film, jeg så meget omtale af, men jeg satte den på forleden, og den gjorde det overraskende godt. Den halv-kiksede journalist Fred bliver ansat som taleskriver for sit barndomscrush som i mellemtiden er blevet en af USAs mest inflydelsesrige politikere. Ligger på Viaplay.

That Awkward Moment (2014). Atypisk ved at have mandlige hovedroller, men de gør det godt! Tre fyre forsøger at navigere i, hvorvidt det er bedst at være i forhold eller at være single. Skal lejes.

Alway Be My Maybe (2019). En af Netflix’ egne produktioner, der ikke fik helt så meget opmærksomhed, som jeg syntes, den fortjente. Barndomsvennerne Sasha og Marcus blev spået til at finde sammen og leve lykkeligt til deres dages ende, men det skete ligesom bare ikke. Men hvad så, når de mødes igen som voksne? Ligger sjovt nok på Netflix.

Timer (2009). En af mine favoritter, når det kommer til indie romcoms. Fair warning, den har lidt drama i sig også. I en virkelighed hvor man kan få installeret en timer, der kan vise en, hvornår man møder sin soulmate, så længe han har samme timer installeret, kæmper Oona med at finde sin eneste ene. Skal lejes.

What If (2013). Da Wallace møder Chantry er det mere eller mindre kærlighed ved første blik. Problemet er, at hun bor sammen med sin kæreste og bare ser Wallace som en ven. En af dem, der er lidt mere skæv end klassisk romcom. Ligger på Filmstriben.

Austenland (2013). Jane er besat af Pride and Prejudice og beslutter sig for at tage til “forlystelsesparken” Austenland for at få den autentiske Jane Austen-oplevelse. Skal lejes.

Set It up (2018). Endnu en Netflix-produktion, der måske er gået nogens næse forbi. To udmattede assistenter beslutter sig for at forsøge at match-make deres krævende chefer. Ligger på Netflix.

Something Borrowed (2011). Rachel var allerede godt forelsket i Dex, da hun introducerede ham for sin bedste veninde. Nu er de to forlovet, og Rachel kæmper med at være en god veninde, selvom hendes følelser for Dex aldrig forsvandt. Ligger på Filmstriben.

Definitely Maybe (2008). I et forsøg på at forklare sin datter, hvorfor han skal skilles fra hendes mor, ender Will med at komme hele vejen omkring sin romantiske fortid med tre meget forskellige kvinder. Ikke nødvendigvis haha-sjov, men stadig meget let og feelgood. Skal lejes.

The Big Sick (2017). Kumails forældre har strenge muslimske traditioner, så da Kumail forelsker sig i Emily, ved han godt, at han er på røven. De ender med at slå op, og da Emily bliver meget syg og lægges i kunstigt koma, bliver Kumail konfronteret med sine egne følelser – og hendes forældre. Baseret på en sand historie; Kumail spiller sig selv. Også en af dem med lidt skævere humor og lidt mere dramapræget. Ligger både på Netflix og Flimstriben.

What’s Your Number? (2011). Ally har problemer med at finde kærligheden og beslutter sig for at genopsøge alle sine ekser for at finde ud af, om hun mon skulle have fundet den allerede. Ligger på Prime Video.

About Time (2013). En af de bedste, bedste perler, der for mange stadig er ukendt. Da Tim finder ud af, han kan rejse tilbage i tiden, gør han sit bedste for at forbedre både andres liv og sit eget (læs: få sig en kæreste). Bliv ikke skræmt væk af tidsrejse-aspektet, det er ikke sci-fi på nogen måde, men klassisk engelsk humor á la Love Actually. Vær dog obs på, at der er tudeøjeblikke i den her! Ligger på Viaplay.

Two Night Stand (2014). Det skulle bare have været en engangsknald, men så sneede de inde og blev tvunget til at tilbringe væsentligt mere tid i hinandens selskab end umiddelbart planlagt. Ligger på Netflix.

Bride Wars (2009). Selvom den romantiske historie ikke er det primære plot her, så bliver det altså ikke meget mere chick flick end bedste venner Liv og Emma, der ved en fejl får planlagt deres bryllup samme dag og snart befinder sig i en ikke synderligt venligsindet konkurrence om at få saboteret den andens dag. Ligger på Prime Video.

Kommentarer (22)

 • Nu ved jeg, hvad jeg kan bruge påsken til… jeg vil gerne byde ind med filmen “The wow” (Elsk mig igen) med Tatum Channing og Rachel McAdams.

  • Den kan jeg også godt lide! Den er måske ikke så meget komedie, men den er god for en solid omgang romantik. 😀

 • Denne her er nok også mere drama end komedie, men såå god og vist rimeligt overset: Crush med Andie MacDowell. ?

 • Vi er også dykket ned i en seriøs omgang romantik herhjemme. Fik lokket min kæreste til at se About Time i weekenden og vi var begge helt høje af kærlighed og sorg over you-know-what (no spoiler alerts her). Ellers har vi kastet os over gamle klassikere, som Pretty Woman, Notting Hill og Bridget Jones for obvious reasons. Så tak for at sikre at vi ikke løber tør (endnu), Miriam. Super gode anbefalinger.

  Og yay, tillykke med skumfidussejren her til aften. Det er noget af en ære at løbe med ?

 • Ikke klassisk romantisk komedie, men ville sådan ønske at ‘Ladybird” fik mere omtale. Fremragende Indie romantik der er værd at se! Den kan anbefales!

 • That Awkward Moment var jeg helt vild med ? Og de tre herrer er jo absolut easy on the eyes også ?

  Always be my maybe elsker jeg også!

 • Så mange fantatiske film! About time er en af mine favoritter. Havde ikke set long shot car kommet. Den skal jeg klart se. Mange tak ?

 • Det er måske ikke ligefrem filmkunst, men jeg satte overraskende stor pris på filmene “The Wedding Date” med Debra Messing fra Will&Grace og “Made of Honor” med the one and only Derek McDreamy Shepherd fra Grey’s.

  • The Wedding Date var faktisk på min originale liste, men jeg var nødt til at sløjfe den, fordi den ikke engang kan lejes pt! Ellers også en af mine favoritter.

  • Jeg tror måske lidt, jeg er i undertal, men jeg syntes desværre virkelig, den var plat. :-/

 • Du rammer spot on med næsten alle mine yndlingsfilm i et indlæg! Du mangler dog den fantastisk “Love, Rosie”. En rigtig engelsk romantisk komedie-drama-film, som er total undervurderet

  • Jeg har set den, men jeg brød mig simpelthen ikke om den, så det er derfor, den ikke er på listen. 😀

 • Miriam.. Jeg har en idé til dig efter at have set Bryan Seekers videoer på youtube hvor han recaster karakterne fra Harry Potter, en film ad gangen, til hvis nogen på et tidspunkt ville give sig i kast med et remake som tvserie, hvor hver bog er en sæson..
  Kunne det ikke være noget for dig 😀

Der er lukket for kommentarer.