Hvis man nu har lyst til at dyppe tæerne i noget nyt… (Featuring overforsætter, underforsætter og lidt dårlig samvittighed)

Annonce for Mofibo.

Mit sidste nytårsforsæt i rækken er at afsætte mere tid til bøger. Se, det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er svært glad for litteratur. Det vidner både min uddannelse, min bogreol og mange af mine reference-jokes om. Men i år 2019 læste jeg mindre, end jeg normalt ville gøre. Jeg faldt i skærmfælden. Og med ‘skærm’, mener jeg ikke alt det fine, man helt bestemt også kan lave på sin PC/tablet/telefon (heriblandt jo egentlig at læse bøger), men mere unødvendig tid på serier, jeg allerede har set en million gange, og ligegyldig Insta-scrolling og Youtube-videoer, der fortæller mig, hvordan man korrekt former en sushi-rulle, selvom jeg afskyr sushi med det meste af min eksistens. Jeg kommer aldrig til at nægte mig selv skærmtid med totalt undværligt indhold, for det er også en hyggelig afstresser, men det skal helst ikke være på bekostning af andre ting. Og jeg ville gerne have læst mere. Men så var der liiiiige et afsnit mere af Catfish.

Heldigvis må det siges at være et af de nytårsforsætter, der kan opfyldes relativt nemt og smertefrit. Man kan jo lige så godt binge en bog, som man kan binge en serie, hvis man husker sig selv på det, og det er mindst lige så fornøjeligt, hvorfor jeg også har rundet sidste side på årets første bog, som i øvrigt er den første af mine anbefalinger nedenfor.

Som underforsætter til overforsættet ovenfor (det var en meget Dr. Seuss-formulering) har jeg i øvrigt to punkter. Det første at lytte til flere bøger, fordi det lowkey er dødpraktisk, når man vasker op og kører i tog og har en tendens til at tabe bøger af papir ned i sit badekar, hvilket de ikke har sådan skidegodt af. Og Mofibo har jo immervæk alle bøger i verden, hvor min egen ellers højt elskede samling må siges at halte lidt til sammenligning. Det andet punkt er at udfordre mig selv mere i nogle genrer og forfattere, jeg normalt ville styre udenom, fordi jeg måske har én dårlig læseoplevelse i bagagen fra, da jeg var 23, og det er sgu lidt dumt. Og med afsæt i det forsæt vil jeg gerne anbefale jer nogle bøger, som jeg synes brillerer i deres individuelle genrer og måske også er gode bud på en behagelige start, hvis I nu også kunne have lyst til at dyppe tæerne lidt i noget nyt.

Skulle man nu ikke have Mofibo, kan man bruge koden “MIRIAM30” til at få 30 dages gratis prøveperiode helt uden binding. Man kan oprette sig ved at klikke lige her – så er koden allerede aktiveret.

 

Hvis du gerne vil prøve en historisk roman, men er bange for en alt for tung og urelaterbar handling.

Jojo Moyes: ‘Ræk mig stjernerne’. Jeg er ikke så vild med titlen, men jeg var heldigvis meget vild med bogen. Jojo Moyes er nok mest kendt for ‘Mig før dig’-trilogien, men har faktisk flere bøger i bibliografien, der finder sted først til midt i 1900-tallet. I ‘Ræk mig stjernene’ befinder vi os i Kentucky i 1937, hvor engelske Alice er flyttet med sin mand over Atlanten til et meget lille samfund ude midt i ingenting, og det var faktisk nok en rigtig dårlig idé – indtil et forsøg på at starte et ridende bibliotek op knytter hende til både den nye egn og de fire andre kvinder involveret i projektet. Romanen er baseret på en virkelig historie og berører nogle ret tunge og samtidsrelevante emner, men det er samtidig også en meget klassisk kærlighedsroman, så hvis du normalt er glad for chicklit med substans og kunne tænke dig at kombinere det med noget historie, er ‘Ræk mig stjernene’ et rigtig godt bud.

Hvis du gerne vil prøve en horrorroman, men har det stramt med overnaturlige fænomener og zombie-shit.

Stephen King: ‘Misery’. Stephen King har skrevet psykopat mange bøger. Manden spytter dem nærmest ud på månedlig basis, og jeg er i næsegrus beundring over, hvordan han gør det. Mange associerer hardcore Stephen King med det paranormale, fordi det ofte figurerer tungt i hans værker. Tænk bare på nogle af hans mest populære romaner som The Shining og IT. Men Stephen King kan alt i hele verden og er derfor selvfølgelig også virkelig stærk i psykologisk horror, og det er her, Misery kommer ind i billedet. Forfatter Paul Sheldon ender efter et biluheld hjemme hos superfan Annie, der mildest talt er meget utilfreds med, at Paul i sin nyeste bog har slået hendes yndlingsprotagonist ihjel. Det vil hun faktisk gerne have, han laver om på. Om han vil det eller ej. Der er stadig horror for fuld skrue, men det er noget mere jordbundent end spøgelser og monstre og alt det andet, Stephen King ellers har for vane at svælge i.

Hvis du gerne vil prøve at kaste dig ud i klassikerne, men frygter et kedeligt plot og et svært forståeligt sprog.

Mary Shelley: ‘Frankenstein’. Med fare for at blive set ned på af Katherine Diez, så synes jeg simpelthen ikke, al klassisk litteratur er fedt at læse. Bevares, jeg sætter da pris på at have læst Miltons ‘Paradise Lost’, for enhver forfatter med respekt for sig selv refererer åbenbart dertil med jævne mellemrum, men hold kæft, det trak også tænder ud at nå igennem. Og okay, generelt er tekster fra 1600-tallet nok heller ikke der, man skal starte, men helt overordnet er nogle bøger bare mere interessante fra et fornøjelsesperspektiv end andre. ‘Frankenstein’ er en af de bøger, jeg ikke bare nød at have læst, men også nød at læse, og det skal man ikke undervurdere. Det er også en interessant roman, fordi Frankenstein er blevet sit eget fænomen og nu handler om et grønt monster med skruer i halsen, der ikke kan sige to ord, mens den originale historie går på en videnskabsmand, der skaber et slags supermenneske og derefter bruger en hel bog på at flygte fra ham, fordi han er skræmt fra vid og sans.

Hvis du gerne vil prøve science fiction, men hverken er til rumvæsner eller bizarre fremtidsscenarier.

Andy Weir: ‘The Martian’. Det tog forfatteren tre år at skrive romanen, fordi der er så meget videnskabssnak, og det skulle selvfølgelig være korrekt. Men det fantastiske for mig er ikke så meget den korrekte videnskabssnak, men mere at videnskabssnakken ikke bliver overdrevet teknisk og uforståelig og dødssyg at læse om. ‘The Martian’ er en komedie. Den er stjerneunderholdende hele vejen igennem (og har man ikke set filmen heller, kan den også anbefales. Det var sådan, jeg opdagede bogen). Astronaut og botaniker Mark Watney strander på Mars og må bruge al sin viden og kreativitet for at overleve, indtil nogen kommer og redder ham. Hvis nogen da gør det. Og han snakker selvklart en hel del med sig selv undervejs i processen. Et godt bud på en sci-fi-roman uden nogle af de mere traditionelle temaer, der holder 100%.

Hvis du gerne vil prøve chicklit, men har dårlige erfaringer med bøger, der i bund og grund er virkelig dårligt skrevet.

Lindsey Kelk: ‘The Single Girl’s To Do List’. Både chicklit og krimi er genrer, der lider under det her problem. Markedet er så usandsynligt stort, at der bliver udgivet vanvittigt mange bøger, og kvaliteten er bare ikke lige høj hele vejen rundt. Nogle bøger må man nærmest hakke sig igennem, fordi man simpelthen ikke kan ramme det der flow, der er opskriften på en god læseoplevelse. ‘The Single Girl’s To Do List’ er et godt eksempel på virkelig solid chicklit. Rachel er god til at være i forhold og til at lave to-do-lister, men det var helt sikkert ikke på hendes liste at blive dumpet, så i et forsøg på at komme videre laver hun en ny to-do-liste sammen med sine venner, der skal rykke hende lidt ud af komfortzonen, og så er stilen ligesom lagt. Velskrevet, underholdende og fri for ALT for mange klichéer (omend ikke alle; så havde det ikke været chicklit!).

Jeg runder af med et forudsigeligt, men meget oprigtigt: “God læselyst!” 😀

Kommentarer (112)

 • Ja, du har ikke bedt om det, men –
  Kasper Colling Nielsens ‘Den danske borgerkrig 2018-24. Det er mange år siden, at jeg har slugt en bog så hurtigt. Helt fantastisk ?

 • Tak for anbefalinger – jeg har ligget syg med lungebetændelse siden sidste mandag og har fået læst 4 bøger, deraf to af King 🙂 The Martian læste jeg sidste sommer, den var fantastisk.

  • Det gode ved Stephen King er, at han har skrevet så mange bøger, at det er de færreste, der har læst dem alle! 😀

 • Jeg er allerede medlem af Mofibo og har været det længe. Brugte i sin tid din kode faktisk. Tak for anbefalinger. Flere af dem tak ?? Jeg har tilføjet et par stykker af dem til min lytteliste. Stephen King er ikke en af dem, selvom du ellers sælger den godt. ?

 • Uh, så vil jeg også lige komme med et par anbefalinger.
  De Udødelige af Chloe Benjamin. 4 søskende opsøger en sandsigerske og får hver især fortalt deres dødsdag og så følger man dem og hvilken indvirken det har i deres liv. Virkelig god!
  Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Den har været så meget i vælten at den nok ikke behøver nærmere præsentation, men læs den læs den! Den er fantastisk og jeg følte mig helt tom, da jeg vendte sidste blad.

 • Jeg har bare ventet på nogle flere boganbefalinger fra dig! Jeg læste meget, da jeg var yngre, men er ligesom kommet fra det med årene – og jeg vil så gerne læse mere igen. Det bliver ofte kun til endnu en genlæsning af Harry Potter, hvilket jo også er dejligt ?

 • Nok mine yndlingsindlæg fra din side. Jeg freaking elsker når du skriver om bøger, og det minder mig hver gang om, hvor stor en passion det er for mig og hvor meget jeg savner det (host 3 små børn). Jeg læser stadig meget mere end gennemsnittet, men der er SÅ meget jeg stadig gerne vil læse. I fysisk forstand…. Jeg har afprøvet mofibo og synes det er smart når jeg går med barnevognen fx, men en stor del af at læse er faktisk det fysiske element i en smuk bog, og det håber jeg sådan at give videre til mine børn 🙂

  • Det ene udelukker heldigvis ikke det andet! Jeg sætter også pris på en fysisk bog, men den er bare ikke altid praktisk eller i det hele taget mulig at have i lommen. 🙂

 • Jeg opdagede heksenat for et par år siden, og det er lang tid siden jeg har nydt en bog så meget. Helt fantastisk koncept, selvom jeg normalt ikke er så meget til vampyrer. Derudover er jeg stor fan af alt Isabel Allende, og som ungdomsbog Ildøglernes sang ❤ Altid et genbesøg værd.

  • Allende kan jeg nok desværre ikke være med på, men der er heldigvis forfattere nok til alle! 🙂

 • Haha! Ja, jeg kan godt se at jeg gik dig lidt i bedene med mit nytårsfortsæt. Vi deler tydeligvis bogsmag, for jeg har læst alle de bøger du anbefaler, så vil lige sende en tilbage – “The Flatshare” af Beth O’Leary (blev oversat til dansk sidste år, men jeg kan desværre ikke huske den danske titel). Så meget mere end en gennemsnitlig chick-lit. Jeg ELSKEDE den!

  God læselyst tilbage 🙂

 • Årh, sikke nogle skønne anbefalinger og en helt vildt inspirerende idé sådan at rykke lidt ud af komfortzonen ift. genrer og få nogle nye og berigende læseoplevelser! Tak for sparket:-)

 • Jeg er har besluttet at læse alle bøgerne, der har vundet de gyldne laurbær. Det er en blandet pose bolche, hvor nogle smager bedre end andre, men indtil videre er jeg kommet godt ud af mine normale læsezone. Og tusind tak for dine anbefalinger 🙂

  • For mit vedkommende synes jeg, der er meget snobberi inden for den højere litterære kredse, så prisvindere falder ofte i nogle specifikke kategorier, som godt kan være lidt snævre. Men jeg er vild med indgangsvinklen!

 • hvis man er glad for en god psykologisk thriller, kan jeg klart anbefale “Bag lukkede døre” (“Behind closed doors”) af B. A. Paris

  Jeg copy-paster lige beskrivelsen fra Saxos hjemmeside, da jeg vil komme til at bruge uforholdsmæssigt meget tid på at skrive om bogen. 🙂

  Kender du Jack og Grace? Han ser godt ud og er velhavende. Hun er både charmerende og elegant. De er stadig nygifte, men det virker allerede, som om de har alt. Man kan bare ikke undgå at kunne lide dem. Man bliver fortryllet af luksussen og den lette stemning i deres hjem, af deres imponerende middagsselskaber. Man får lyst til at lære Grace bedre at kende.

  Men det er ikke så let, for Jack og Grace er mildest talt uadskillelige. Nogle ville sige, at det er ægte kærlighed. Andre ville undre sig over, hvorfor Grace aldrig tager telefonen. Eller hvorfor hun aldrig kan mødes til en kop kaffe, selv om hun ikke arbejder. Eller hvorfor hun tilsyneladende aldrig tager noget med sig, når hun går hjemmefra. Og hvorfor alle vinduerne i stueetagen er sikret med metalskodder. Hvad foregår der egentlig bag de lukkede døre?

 • Verdens bedste Stephen King bog er hans eventyr – “dragens øjne”. Den er ikke mindre genial, men desværre ret ukendt medmindre man er ret hard core fan af ham.
  Læs den hvis du får muligheden- du vil ikke fortryde det ❤️

  • Jeg er generelt ikke god til den genre, men jeg kunne selvfølgelig tage imod mit eget råd og kaste mig ud i noget nyt – jeg ved jo, jeg kan lide forfatteren. 😀

 • Misery er den eneste af Stephen Kings bøger, som jeg aldrig har kunnet genlæse, selv om jeg elsker den – den er simpelthen for grum. Filmen er i øvrigt en af de få King-filmatiseringer, som jeg synes yder bogen retfærdighed. Kathy Bates var helt fantastisk i den. Jeg kan også varmt anbefale Gerald’s Game, Dolores Claiborne og The Girl Who Loved Tom Gordon – ingen af dem har fokus på noget overnaturligt.

  • Den er MEGET voldsom, så det skal man klart være til! The Girl Who Loved Tom Gordon er jeg også glad for – men jeg vil vove at påstå, den ikke er helt fri for det overnaturlige, selvom du har ret i, at det ikke er der, fokus ligger. 🙂

 • Jeg læser meget via Mofibo (2-4 bøger om måneden).
  Den seneste bog der sådan rigtigt fik fat i mig var “Der hvor flodkrebsene synger”. Meget smuk bog, der klart kan anbefales!

 • Jeg er uddannet litterat til sommer (hold nu op, hvor jeg glæder mig til at sige farvel til unilivet..!) – med mit valg af uddannelse, så har jeg selvsagt også stiftet bekendtskab med en ret betragtelig bunke klassisk litteratur. Paradise Lost, var virkelig ikke en favorit. Som i langt fra. Den var SÅ lang og tung at komme igennem…
  … det er dog heldigvis ikke tilfældet for alle klassiske værker, jeg har læst gennem de sidste 5,5 år 😀

  • Paradise Lost er noget, fanden har skabt (ALL of the pun intended)!! Men ja, der er heldigvis også mere fornøjelige klassikere derude! 😀

 • Oplyst af Tara Westover er en helt fantastisk, uvirkelig men desværre virkelig historie, som jeg slugte meget hurtigt og som jeg vil anbefale alle at læse 🙂

 • Jeg var virkelig stor fan af Anthony Doerrs “Alt det lys vi ikke ser” for nogle år siden. En vidunderlig fortælling som, selvom den tager udgangspunkt i den historiske periode omkring 2. verdenskrig (som ikke rigtig er min ting) har fokus på karaktererne og de menneskelige fortællinger. Sindsygt velskrevet, og på Mofibo meget velindtalt som lydbog ?

 • Dream maker serien og calender girl serien af Audrey carlan. Rød dronning serien af Victoria aveyard. Spektrum serien af Nanna Foss. Jeg kan blive ved ? den store djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen

  • Calender Girl har jeg læst den første af og også anmeldt herinde. Dog ikke med rosende ord. Jeg synes, den var forfærdeligt klichéfyldt. 😀

 • Til den nørdede: “Teorien om alt”, Holger B. Nielsen

  Og en barsk, men god: “Dødevaskeren”!

  • Jeg har faktisk den første Red Rising liggende, fordi jeg læste nogle rigtig gode anmeldelser af den, men jeg gav op omkring 70 sider inde. Måske den skal have en chance til!

 • Hvis man er til dansk fantasy/krimi om nordisk mytologi, synes jeg Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten er vildt god!

 • Når du også kan lide Stephen King kan jeg klart anbefale Outsideren. Hans nyeste- er også lige kommet som serie på HBO.
  Chicklit kan jeg anbefale alt af Mhairi McFarlane, hvis ikke du har læst hendes bøger.
  Kate og Rosemary af Libby Page er også en skøn historie.
  … Og har du læst Fredrik Backmans bøger? Hvis ikke kan de klart anbefales. Dem alle. Men Folk med angst og En mand der hedder Ove er særligt fantastiske.

  • … Jeg skrev hans nyeste. Mente én af hans nyeste. Den nyeste er Anstalten og også virkelig fed! Undskyld. Må huske at læse korrektur på mine kommentarer

 • Jeg har været medlem af Mofibo i knap et år og det er blevet til 80 bøger indtil videre? jeg vil anbefale alle Chris Carter bøgerne i Hunter serien, virkelig fede bøger. Flugten fra Auschwitz af Rudolf Vrba eller Tina Turner- Mit livs kærlighed (hørte den to gange i træk?)

 • Hvis du endnu ikke har læst dem, er Slagteren i Liseleje og Harpiks af Ane Riel nogle af mine favoritbøger. Deres plot er simpelthen ikke til at gennemskue på forhånd og sproget er virkelig levende. Jeg ville gerne opsummere handlingen, men det kan jeg næsten ikke uden at afsløre de twists der er i bøgerne ? Uanset hvad er de en følelsesmæssig rutchebane mellem grin og gråd!

 • Dødevaskeren af Sara Omar er fuldstændig fantastisk. Mega barsk, men virkelig god. Har endnu til gode at læse efterfølgeren – men den får også fine anmeldelser.

 • Jeg har lige hørt Sally Rooneys ‘Conversations with friends’ på Mofibo – SÅ god og fængende! Og eftersom forfatteren er fra Irland og historien også foregår der, så giver det virkelig meget at oplæseren er irer. Så det er helt klart en anbefaling at høre den som lydbog ?

 • – Oscar Wao & hans korte og forunderlige liv Junot Díaz.
  En af de bedste bøger jeg nogen siden har læst. Handler om hvad det vil sige at være migrant i USA, om depression og kærlighed og håb. Og så er det også en lyn-indføring i Den Dominikanske Republiks historie og kultur og den særlige form for overtro (Fukú) der følger med.
  Fra Litteratursiden: Fukú, familie, fedme og flammende kærlighed – det er nogen af ingredienserne i denne fantastiske roman om sammenstødet mellem to kulturer. Romanen handler ikke bare om Oscar, men om hele hans familie og deres migration mellem Den Dominikanske Republik og New Jersey. Hans familie er ramt af den særlige dominikanske forbandelse fukú – de er forfulgt af uheld i alt.

  – Americanah af Chimamanda Ngozi Adichie
  Igen om migration og hvordan ydre omstændigheder ender med præge to starcrossed lovers’ liv på vidt forskellige måder.Den er så god! Fra litteratursiden: Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden. ‘Americanah’ er en lettere ironisk betegnelsen for en nigerianer, der har været i USA for derefter at vende tilbage til hjemlandet med amerikansk accent og amerikanske vaner. Og det er blandt andet det, der er et af de væsentligste temaer i denne roman.Mere konkret så starter romanen i en hårsalon, hvor hovedpersonen Ifemelu skal have flettet sit hår, inden hun vender hjem til Nigeria efter tretten år i USA. Og netop håret og måden hvorpå det flettes eller ikke flettes, spiller en ikke helt ubetydelig rolle i bogen.

  -Videns Skygge af Carlos Ruiz Zafón
  Lidt en knaldroman, men sådan en man bare sluger. Husker det som at jeg læste den på en gang. Så giver den en akut lyst til at tage til Barcelona.

 • Cody mcfadyen har skrevet en række bøger, jeg har læst de 3 første og jeg elskede dem og altid nogen jeg husker tilbage på ☺️

  1) Skyggen
  2) Dødens ansigt
  3) Satans sjæl
  4) Efterladt
  5) Bødlens værksted

 • Lige nu høre jeg Kvartvejs af Mette Bratlann.
  Det er en form for selvhjælpsbog omkring kvartlivskrise i 20’erne (og starten af 30’erne). Jeg syntes den er så god, og giver et rigtig godt perspektiv på hvordan det er at være ung, og at man ikke er alene med sine bekymringer!

 • Som mange andre skriver: Yndlingsindlæg. Virkelig.

  “Hvor der er fugle” af Maren Uthaug.
  (Den mindede mig om en blanding af “Mågelatter”, Berlinerpopler trilogien -og vel egentlig også “Populærmusik fra Vittula”)…
  Den er barsk, fin, sær, tragikomisk, bizar og smuk.

  Min yndlingsbog (HVIS man kan have sådan én ?) er faktisk en klassiker… “Greven af Monte Christo” har næsten det hele og kan sagtens tåle at blive genlæst.
  Hvis man endda finder lydbogen, som er indtalt (på engelsk) af David B. Clarke, så er det ekstra godt (omend man nok lige skal vænne sig til ham. Når man har gjort det, så er han til gengæld eminent)

 • Læste “Et lille liv” af Hanya Yanagihara for et par år siden og den sidder stadig fast helt inde i hjertet. Bedste ?? Bog ?? Ever ?? ?

 • Dødevaskeren og Skyggedanseren af Sara Omar – det er meget ubehagelig læsning, men begge har virkelig gjort indtryk!
  Vindens skygge af Anthony Doerr og alle bøger af Khaled Hosseini
  Jeg har aldrig læst Stephen King – jeg tør ikke 🙂

 • Oplyst af Tara Westover. Det er den vildeste bog jeg nogensinde har læst og det er ellers virkelig mange ☺️

 • Bigsnbefaling: “Min mands elskerinde” af Sara Bouchet. Fantastisk, medrivende drama som udspiller sig både i hovedpersonenes nutid og fortid. Den er til den tykke side, men jeg læste den på en dag, fordi jeg ikke kunne lægge den fra mig!

 • Ved godt den har været ude længe og har haft sin tur på hitlister MEN “The Girl on the train”
  Har lige fået min veninde til at læse den og nu går jeg hele tiden og spørger “hvor langt er du? Hvad er der sket?”

 • Call me by your name – elskede filmen, men bogen endnu mere! Og også generelt André Acimans andre bøger egentlig 🙂

 • To andre har allerede nævnt den, men du må simpelthen læse “Et lille liv” Den er så fuldstændig vanvittig god.

 • En klassiker: “1984” af George Orwell. Scary shit! Og “Håndbog for rengøringskoner” af Lucia Berlin, en fed novellesamling, hvis det er en genre for dig.

 • Hvis du kan lide King har du så også læst Dean Koontz? Eller vil jeg anbefale hans bøger om Odd Thomas 🙂

  Og så Ternet Ninja 1 og 2. Det er også sjovt for voksne 🙂

  • Jeg er ikke så god til Koontz, men det er dog ved at være nogle år siden, jeg forsøgte sidst. Måske de skulle have et skud mere! Anders Matthesen er jeg dog 100% ikke til. Jeg synes desværre, han kører den ret hardcore ind med mobbehumor. :-/

 • Flugten fra camp 14, det er stadig en af de vildeste bøger jeg nogensinde har læst. Den sidder i mig endnu flere år efter jeg læste den

 • Jeg læser stort set aldrig bøger, men “sygeplejersken – en af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager” fangede mig virkelig som lydbog ??

 • Hård anbefaling: The Alienist af Caleb Carr. 1000 gange bedre end Netflix filmatiseringen. Den er – for mig – den bedste bog ever. ♥️

 • Alt af Fredrik Backman… Med nogle af dem måtte jeg kæmpe mig igennem den meget laaaange indledning, men hver gang har det vist sig kampen værd.

 • Sommeren jeg mødte dig af Jojo Moyes er en klart favorit og efter min mening en af hendes absolut bedste!

 • I januar har jeg læst tre helt formidable bøger som jeg vil give min varmeste anbefaling:
  Alt må vige for natten af Delphine de Vigan
  Den, der lever stille af Leonora Christina Skov
  Gift af Tove Ditlevsen

  Og lige nu er jeg ved at sluge Man gjorde et barn fortræd også af Tove D. Mit nytårsforsæt i år er at læse 40 (fortrinsvist nordiske) bøger.

  God læselyst
  Kh Cecilie

 • Jeg smider alle mine anbefalinger på Instagram under profilen @lytteratur. Her er lidt af hvert, men med en hang til krimier.

 • Trilogien De Tre Tyste, af Synne Kristine Eriksen. Fantastisk debut og virkelig god “fantasy” (i citationstegn, fordi jeg ikke bryder mig om den genrebetegnelse).
  Slugte bøgerne på en weekend og glæder mig til der kommer mere af hende.

 • Prøv evt at tjekke Tine Høegs “Nye Rejsende” ud. Den er skrevet lidt anderledes men hun er sådan en fantastisk dygtigt, ung dansk forfatter! (Hun er min kusine, så jeg er selvfølgelig biased). Hvis du kan lide bogen, bliver den opført på det Kgl Teater som monolog lige nu. Og hun har en ny bog på vej i løbet af 2020.

 • Kan du tåle noget socialrealisme, så prøv Kommunebarn. Den fungerer godt som lydbog. Men den er barsk!

 • Elsker boganbefalinger, så det her er jo et fantastisk indlæg med et lige så fantastisk kommentarfelt! Er man til magisk realisme er min klare favorit Gabriel Garcia Marquez! Isabel Allende er jo også populær i den kategori, men hun gør det ikke helt for mig på samme måde. Forfatteren er lige smuttet, men “Måneskin på Troens Boulevard” og også helt fantastisk i den kategori! Er man til medrivende, lidt skæve historier med sorg, lykke og glæde, som samtidig er i den lidt lette ende, er John Irving uovertruffen. Jeg har læst et utal af hans paperbags på togturen fra Århus-Kbh og retur 😀

  • Jeg er virkelig dårlig til Allende, må jeg indrømme. John Irving er til gengæld også en favorit her!

 • Rasmine I. S. McTurk

  ‘Alt hvad jeg ved om kærlighed’ af Dolly Alderton og ‘De syv søstre’ serien af Lucinda Riley. Særligt sidstnævnte overraskede mig meget, da det normalt ikke er en genre/bog type jeg læser – men er virkelig blevet fanget af den 🙂

 • Jeg kan godt lide at læse bøger skrevet af Karin Brunk Holmqvist. Der sker ikke så meget i bøgerne men de er fulde af små finurligheder, skævheder og ting man kan genkende fra sig selv og sin hverdag. Jeg kan ikke læse bøgerne uden hele tiden at smile.
  Personligt synes jeg de bedste af hendes bøger er: Glimmerbøsserne, sirile gentlemen søges og potensgiverne.

 • Jeg elsker at læser og har gerne en bog i gang, men har ligesom du beskriver ovenfor, været liiiidt for god til at tage et afsnit mere ?
  Så mit 2020 fortsæt er faktisk også at læse meget mere ☺️
  Hvis du er lidt til krimi, så er Sandheden om Harry Quebert sagen, en virkelig god bog! Hvis du har set serien på Viaplay, så er du blevet skuffet. Bogen er 100 gange bedre.
  Karin Slaughter skriver nogle lidt bestialske krimier, der er ret let læselige. Det er også meget rart til tider
  Hvis det er lidt mere slægtsromaner er Clifton Krøniken af Jeffrey Archer virkelig god! De har det hele, mord, sex, forbudt kærlighed og en masse intrige ?

 • “Mount København” af Kaspar Colling Nielsen – novelle samling der er flettet ind i hinanden. Hver novelle starter med et faktuelt forskrift (faktuelt for Kasper Colling Nielsens univers forståes) Let læselig, humoristisk og anderledes.

  “Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe” af Fannie Flag – måske du har set filmen, ellers er det også en klar anbefaling.

  • Fried Green Tomatoes læste jeg på uni i sin tid, men Mount København kender jeg ikke. Den må jeg se nærmere på!

Der er lukket for kommentarer.