Snasket one pot pasta med peberfrugt og bacon

Det var helt tilbage i maj, jeg (til en afveksling) forsøgte at sætte gang i en større føljeton. Den skulle handle om hverdags-comfort food. Det være sig altså mad, der er tilpas snasket til, at man jubler lidt, men stadig ikke er fuldstændig blottet for grøntsager og andre ting, man helst skal fylde på kroppen regelmæssigt. Og så skulle den være nem lige at smække sammen. Men test-forsøgene gik grueligt i vasken. Jeg lavede en ret, mine smagsløg bestemt ikke ville være med på. Jeg lavede i hvert fald tre retter, der helt sikkert ikke endte med det resultat, indsenderen må have været vant til. Og så fravalgte jeg bevidst nogle retter, fordi op imod 20 ingredienser ikke bare ender i lidt mere arbejde, end jeg sigtede efter med temaet, men også fordi det for mig ofte resulterer i enormt meget madspild, hvis jeg skal købe en hel del forskellige friske råvarer og kun bruge en brøkdel af dem i retten. Så, jeg opgav lidt. Det er sådan noget, jeg gør.

Men for et par dage siden kom jeg i tanke om comfort food-projektet igen, og jeg testede en af retterne af med nogle tweaks for at gøre den lidt enklere, og den endte sgu egentlig ret fint. Så har man interesse i noget snasket pasta, er det her et rigtig godt bud!

Til to personer skal du bruge:

Et stort løg

En rød peberfrugt

En dåse hakkede tomater

En grøntsagsbouillonterning

200 gram pasta

1,5 dl madlavningsfløde

100g gram bacon i tern

Salt, peber, tørret timian/oregano/andet yndlingskrydderi

 

Fremgangsmåde:

Hak løg og peberfrugt fint og steg det i en gryde i lidt olie eller smør.

Tilsæt ca. fem dl vand, de hakkede tomater, bouillonterning og pasta.

Kog til pastaen er næsten mør. Tilsæt fløde og krydderier og kog videre, til sovsen er en passende snasket konsistens. Steg imens bacon sprødt på en pande.

Server. Gerne med lidt hakket persille, men det er ikke en nødvendighed. Jeg spiste en omgang gnavegrønt til også, det fungerede fremragende.

Kommentarer (3)

Der er lukket for kommentarer.