Hjem til Ååååårhus

Til dem, der ikke ved det, er mine forældre efter 18 år i Randers rykket tilbage til Århus. For ja, selvom mange er af den overbevisning, at jeg er født og opvokset randrusianer, så har jeg faktisk kun boet der i samlet to år. Fra jeg var 16, til jeg var 18 og fluks flyttede hjem igen. Hjem til Århus. Jeg både staver og udtaler Århus, som det sig hør og bør (henholdsvis med bolle-Å og med seriøst tryk på “År” i stedet for “hus”, som sjællænderne ynder at sige det), for jeg anser stadig mig selv for værende århusianer. Jeg har trods alt boet her i 20 år af mit liv.

Men det er alligevel sjovt, hvor meget der har ændret sig. Mine forældre skilte sig aldrig af med mit barndomshjem, men udlejede det i stedet, mens de boede i Randers, og det er altså der, de nu er flyttet tilbage. Men det virker unægteligt noget mindre, end jeg huskede det. Var der ikke højere til loftet før? Var gangen ikke længere? Og hvordan i hede hule helvede har jeg nogensinde haft plads til alt mit crap i det lille værelse, hvor der nu dårligt er plads til en gæsteseng og en kuffert?

Byen har også ændret sig. Og det er jo ikke, fordi jeg havde en forventning om, at alting ville være det samme, for jeg har trods alt huseret på Østerbro i snart ni år, men hvor vover de at lave så meget om, at jeg føler mig nærmest fremmed i min egen by? Hvad var der galt med de gamle busruter, at de pludselig skulle laves om? Hvorfor har vi pludselig busser med A ved siden af tallet, det virker som noget værre københavneri? Og don’t even get me started med den der letbane.

En ændring er dog utroligt kærkommen. Nogle af jer har måske vanvittige hukommelser og kan derfor huske, at min mor har ønsket sig et ny køkken mere eller mindre hele sit voksenliv. Håbet var, at det skulle have været i Randers, men da de i sin tid overtog huset, løb pengene op efter renovering af to badeværelser og alt muligt andet, og selvom der var mange ihærdige forsøg på en ny opsparing med årene, blev det ligesom bare aldrig til noget. (Dengang bloggen stadig var relativt lille, forsøgte vi endda i fællesskab at vinde hende en konkurrence fra et køkkenfirma, men blev fravalgt på målstregen). Men nu er det endelig sket! Frode har fået sit køkken! Hurra! Please enjoy ovenstående før/efter. Efterbilledet er taget spontant lige nu i dette øjeblik og på ingen måde godkendt af nogen af de portrætterede, men det er sgu da ret fint alligevel, hva’?

Kommentarer (5)

  • Flot køkken.
    Måske din mor også ønsker sig et nyt frugtfad?
    Opsatsen ser lidt træt ud ??

  • Hvordan kan du kun have boet i Randers i to år, hvis dine forældre har boet der i 18, og du har boet ni år i København? Der er sikkert en åbenlys logisk forklaring, men jeg er ret træt 😀

    • Well, jeg flyttede jo hjemmefra på et tidspunkt, og de blev boende. Og så boede jeg i Århus seks år igen, før jeg flyttede til København. 🙂

Der er lukket for kommentarer.