Ting, jeg gerne vil have haft med hjem fra USA, som ikke lige kunne være i min kuffert vs. ting, jeg er ret glad for at have efterladt der…

KOM TIL DANMARK!

 • Lås på prøverumsdøre. Det er så nemt at udrydde den der insisterende frygt for, at nogen bryder ind i ens prøverum, eller hvis man er på den anden siden, frygten for at komme til at bryde ind i nogens prøverum og ufrivilligt fremstå som en seksuel afviger.
 • BOGO aka “buy one get one”, hvor man får ting nummer to gratis eller fx med 50% rabat. Mer’ af det.
 • Automatgear. Jeg ved godt, at man teknisk set kan få det herhjemme, men det er ikke standarden, og det er en fejl. Det er SÅ meget nemmere, når man sidder i kø eller skal starte op ad en bakke eller lignende, at man ikke skal ligge og rode efter det koblingspunkt konstant. Automatgear er ligesom at køre i radiobil. Jeg er så fan!
 • Virkelig sære billboards ude på motorvejene. Jeg så blandt andet en for Alcoholics Anonymous, en for Jesus og en hulens masse for advokater, der gerne vil hjælpe dig med at sagsøge hele verden. Det er fælt underholdende.
 • Venlighed. Jeg synes egentlig ikke, vi er uvenlige herhjemme, indtil jeg sammenligner med amerikanerne. Der gik ikke én dag derovre, hvor der ikke var en vildt fremmed, der komplimenterede mit outfit. På et tidspunkt kom jeg til at køre til det forkerte motel, og damen i receptionen undskyldte mange gange, selvom det 100% var min bøf. I lufthavnen i København var der en mand, der trådte mig noget så eftertrykkeligt i hælen, at min sko røg helt af, og efterfølgede mumlede han noget, der kunne have været en undskyldning, men hvem ved.
 • Edderbrede parkeringsbåse. Nogle af os kører ikke bil så tit, og det er virkelig en lettelse ikke konstant at frygte lige at give nabobilen en solid skrabetur.
 • Target, T.J. Maxx og Five Guys.

I BLIVER BARE I USA!

 • Kæmpestore sprækker i dørene på offentlige toiletter, så man totalt kan se ud, og folk totalt kan se ind.
 • Salgsskat. Prisen, der står på skiltet er ikke den endelige pris, der tillægges salgsskat ved kassen, så man altid ender med at bruge væsentligt flere penge, end man troede.
 • …Og i samme dur: Drikkepenge. Dit måltid koster dit måltids pris +20% (eller mere), fordi tjeneres mindsteløn er latterlig, og de også skal kunne betale husleje.
 • Ingen dyner, men et sølle lille tæppe oven på et lagen. Hver gang. Jeg mosler helt tosset om natten og har altid fucket de to ting helt op, når jeg vågner.
 • Når venligheden når et nærmest ubehageligt punkt, og man føler sig stalket rundt i en butik og helt får lyst til at finde på noget, ekspedienten kan hjælpe med.
 • KÆMPE rygeforskrækkelse. Jeg tænker, de fleste af jer nok vil synes, det er fedt, og det er det objektivt også, men når man lige er landet i et lufthavn i et fremmed land og har misset sit fly og ikke kan få et ny, og ens angst går psykoamok, og man bare gerne lige vil ryge en stresscigaret, så ville det være rart, hvis der lige var et sted, man kunne gøre det.
 • Skilte i ens have, der fortæller, hvem man stemmer på. Det ville være svært for mig at have et godt naboskab med nogen, der stolt havde “Keep America great! Trump 2020!” stående foran sit hus.
 • Indstillingen, at timevis i bil er en smuttur. Nopenopenopenope.

Kommentarer (14)

 • Enig. I samtlige. Ej, udover den med cigaretterne. Som en lille tilføjelse til venligheden, så E-L-S-K-E-R jeg, at alle, selv fremmede, insisterer på at sige bless you, når man nyser. Har siddet til eksamen, hvor tre sidekammerater lige sikrede sig, at djævlen ikke tog min sjæl, da jeg nyste. Så fint ♥️

 • Haha, jeg elsker det her indlæg! Som dansker i USA kan jeg give dig ret i mange af tingene. 🙂 det med sales tax er lidt sjovt… i virkeligheden er det jo en moms, som man kender den fra Danmark, herovre er den bare væsentligt lavere, men bliver tilføjet prisen efterfølgende. Hvilket jeg i øvrigt tror er med til at minde amerikanerne om, hvor irriterende skat er (i øvrigt fedt at kalde den for det, den er: skat. Danskeres underlige krumspring og smarte vendinger for at kamouflere skatter vil altid være fascinerende). At inkludere skat i prisen som med dansk moms er vist kun noget, danskere kan finde gode argumenter for. Men wow, det ville også gøre nas, hvis der blev tilføjet 25% på alle køb. 😉
  Angående drikkepenge er jeg kæmpe fan. Fedt at maden er billigere, og at man ved, at ens ekstra bidrag går til en sød tjener. Love!
  Glæder mig til du skal til USA igen 😉

  • Jeg kender ingen andre steder end i USA, hvor der bliver tilføjet ekstra beløb ved kassen, så det er næppe kun et dansk fænomen at inkludere det fra starten. 😀 Jeg forstår ikke helt dit argument omkring drikkepenge. Maden er jo ikke teknisk set billigere, du fordeler bare pengene anderledes. Og så er der den bonus, at tusindevis af tjenere i USA har svært ved at få tingene til at hænge sammen, fordi deres indkomst afhænger af, hvor meget folk er villige til at spæde til. I stedet for bare at give dem en mindsteløn, man kan leve af. Det er fuldstændig hul i hovedet.

 • Automatgear læste jeg som Automatgevær. At sætningen “Jeg ved godt, at man teknisk set kan få det herhjemme, men det er ikke standarden, og det er en fejl. Det er SÅ meget nemmere, når man …” og det var så her jeg blev nødt til at genlæse ord et én gang til, for at sikre mig at der ikke var gået full on psyko i dig ?

 • Jeg har aldrig været i USA og har heller ikke nogen særlig lyst til at tage derover (der er så mange andre lande, jeg hellere vil besøge) Men når jeg så ser din begejstring, når du beskriver dine ture, så bliver jeg alligevel en smule fristet… 🙂

 • Indlæg som disse betyder, at du faktisk er den eneste blogger, jeg følger. Kan simpelthen så godt lide og værdsætter din indgangsvinkel. Det er altid spændende læsning, du fører læseren om ukendte hjørner med din snørklede tankegang. Tak for stories på Instagram også. Cool.

 • Jeg er enig i alt, bortset fra punktet om BOGO. Med den idé får vi hurtigt for meget med hjem, både fordi vi bliver tilbøjelige til at købe den ene ting for at få den anden med, og fordi vi ikke mangler den, ‘we get for free’. Det er en enormt manipulerende tendens, der udnytter det svage i mennesker (INKLUSIV MIG SELV). Typisk amerikanere, more is better. Og ja, ved det godt, #spurgt? Beklager 😀

  • Jeg tænkte præcis det samme som Sofie! BOGO lyder til at kunne føre til merforbrug, hvilket jeg synes, er megaærgerligt. Jeg tænker især i forhold til klimaet. Det kan selvfølgelig være lækkert, hvis man køber ens go-to mascara og får en ekstra med gratis, men i mange andre tilfælde, frygter jeg også, det kan være en skidt tendens.

   • Okay, jeg indser nu, at min kommentar kan læses som en løftet pegefinger fra klimapolitiet (mod dig Miriam), hvilket på ingen måde var intentionen! Jeg kan sagtens se din pointe også og at BOGO kan være mega genialt! 😀
    Jeg ved bare, som Sofie også skriver, at jeg personligt nemmere ville blive “manipuleret” og komme til at købe mere, end jeg nødvendigvis havde brug for (og mere end ville være godt for klimaet…)

    • Jeg ser jeres pointe, jeg oplever bare ikke særlig tit at købe noget, jeg ikke reelt får brugt på den måde, tror jeg. 🙂

 • De toiletdøre har de importeret til Jomfru Ane gade – eller, hvertfald fra jeg var fra 14, til 25, hvor jeg kom der nonstop. Det var sgu så godt som fællestisning, de fleste steder – men om de har oppet sig de sidste par år, skal jeg ikke kunne sige, for alle de nye popsmarte steder har jeg ikke set indefra ?

 • Hehe, den med toiletdøren, den kender jeg Så godt. Den er på alle arbejdspladser også og det er noget så akavet, at man skal kigge lige ud hele tiden for ikke at få øje på sine kollegaer på toilettet. Dernæst er folk bange for at tisse når andre kan høre det, så ofte sidder der 4-5 damer på rad og række og venter på at de andre går – seriøst, nogle gange tester jeg dem for sjov og mange er villige til at sidde der 45 min, stakkels blufærdige kvinder, altså! And dont get me started on, at de har tendens til at snakke i telefon derude, så deres opkald får interessante baggrundslyde med! Jeg havde slem kvalme i min graviditet og det var ikke ligefrem en nydelse at kaste op flere gange om dagen, så alle kunne høre det. Så er det svært at skjule en graviditet! Det er et helt spil, man lurer hvilke sko man kan se derinde og undgår hvis ens kvindelig chef er igang i en af båsene. Det er så dumt :-p min mand og jeg joker med, at vi eeeeelsker at rejse hjem til Europa, altså alene for toiletternes skyld. Islands lufthavn har gode og CPH er outstandingly gode!

Der er lukket for kommentarer.