Kommentarer (23)

 • Jeg arbejder i butik, og jeg har engang modtaget småpenge fra en kunde DIREKTE FRA KUNDENS MUND!
  Jeg lod simpelthen pengene ligge på disken og fandt papir og sprit frem ?

 • Jeg har engang haft en ret ophedet diskussion med min daværende kæreste om det er uhøfligt at sige “Jeg vil gerne have…” i stedet for “Jeg vil gerne bede om…”.
  Nu bliver jeg da helt nysgerrig på hvad der er konsensus om…?

  • Jeg siger selv oftest “jeg vil gerne have”, men synes alligevel det er klart mere høfligt at sige “bede om” ?

  • Jeg synes godt man må sige “jeg vil gerne have..” når det er noget man betaler penge for. Men man går selvfølgelig aldrig galt i byen, hvis man siger “bede om” 🙂

  • I min bog kan man sagtens sige “Jeg vil gerne have…” på en pæn måde. Men kan huske, at da jeg selv stod i butik, at jeg på et tidspunkt var ved at brække mig over at folk “skal ha'”, “Jeg skal ha’ 20 Prince”, jeg var dog aldrig helt så aggressiv som denne medarbejder 🙂

   • Synes godt man kan sige “jeg vil gerne have” på en høflig måde, men afhængigt af attituden kan det også komme til at lyde meget krævende og det kan irriterere mig lidt, hvis de samtidig ikke giver et lille smil eller et tak. Noget der virkelig pisser mig af er de kunder der siger “GIV MIG…” – der får de som regel at vide at de kan bede pænt om ?

   • Før i tiden var der mange, der sagde “jeg får xx cola/cigaretter/whatever”. Det, syntes jeg, var rimelig kommanderende…

 • Der er faktisk mange, der kommer ned i H&M og vil have pengene tilbage for deres festtøj. Tøj de siger, de ikke har gået i, selvom det stinker af røg og der er pletter på.

  • Jeg synes godt man kan sige “Jeg vil gerne have” – særligt når man betaler for det. Ellers hedder det vel “Jeg vil gerne købe..” Jeg må indrømme, at jeg kan gå helt i baglås over “bede om” for hvis man lytter til sætningen, giver det sjældent mening. Med mindre det bliver som komando “Be om smøret” og så går det høflige vel lidt af igen.

   Men tag i stedet: “Jeg vil gerne bede om…” – Ja, okay, så bed du bare om det, kan jeg ikke lade være med at tænke. Flabet? Måske, men det er teknisk set det du lægger op til. Eller værre endnu, er vi kommer ud i “Må jeg bede om…” Så går det helt i selvsving for mig.
   “Må jeg spørge, om jeg må have lov til, hvis det passer sig, eventualt at bede om, om jeg må have lov til at spørge efter at få lov til at bede om …” etc. etc. Det hele bliver jo en underforstået abstrakt forespørgsel som jo sådan set ikke er blevet foretaget endnu. ?

   Høfligheden er måske i orden, men selvsiklerheden bliver for mig lig med regnorm ?

   Det gør mig muligvis til et uhøfligt menneske… Men hold da op, at tale ned til en kunde på den måde, som om det var et lille barn, det er da uhøflighed i endnu større grad. “Er det mig eller dig der betaler” ?

 • Uden at kende detaljerne til den med køen!!
  men jeg kan godt finde på at spørge om de vil åbne en kasse mere, hvis der står mange bag mig, af hensyn til dem, så de ikke skal råbe!

 • Den med pengene i underbukserne har jeg også prøvet. Kunden startede dog med at hive hele kjolen op for først at lede i sin bh, men fandt ikke noget der og skred så videre til at lede i underbukserne. Samtidig kunne kunden jo også vise mig sin tan-line som utroligt nok var erhvervet i solariet to gader væk fra tankstationen “du ved, det der hvor der engang var mange voldtægtsforsøg” …

 • Jøsses! Jeg er så forarget over andres opførsel overfor personale i servicebranchen – så vær dog søde!! ??
  Hilsen en der har arbejdet i servicebranchen siden hun var blot 14 år. ❤️

 • Min reaktion til manden med pengene i undeebunserne.. “Jamen hvor har han de penge henne dernede?!” ?
  Min mand svarer “I PUNGEN!!”

  Flade af grin! ???

 • Haha, den her er altså lidt sjov. Vi er enige om, at kunden er en total røv, men måske jeg alligevel forstår ham en lille bitte smule, taget din gengivelse i betragtning: “en bil/fodbold/motor eller lign. bog”??

 • Da jeg var i serviceindustrien, arbejdede jeg på en tankstation, hvor der var mange travle og uhøflige folk. Er stadig i chok over, hvor uhøflige folk kan være, og gør nu selv meget for at være høflig overfor servicemedarbejdere, bede om ting og ønske rigtig god dag.

 • Åh jeg har også prøvet den med pengene i underbukserne da jeg arbejdede på cafe på Vesterbro, hvor der kom herre mange turister! Jeg kan fortælle at rigtig mange tyskere gemmer deres pengekat (!?!?) nede i underbukserne, hvilket får det til at ligne at de VIRKELIG graver dybt! Det var dog altid hjemløse der kom ind og tog hele tallerknen med smagsprøver på. Jeg kunne aldrig drømme om at stoppe dem!

Der er lukket for kommentarer.