Et forsigtigt eksperiment / Random Act of Kindness

Dagens indlæg bliver en lille smule anderledes end, hvad jeg normalt gør mig i, men jeg håber, I vil læse med alligevel.

For fjerde år i træk er jeg i år med i et internationalt Secret Santa-arrangement med tusindevis af deltagere. Det er blevet et af mine højdepunkter i december. Der er noget helt fantastisk ved at gå rundt og shoppe gaver til en vildt fremmed et sted i verden og gøre sit absolut bedste for at give dem en dejlig overraskelse. Sidste år sendte jeg til en gut i Holland og modtog selv gave fra en mand i Texas, der blandt andet gav mig et par grimfede julesokker og Frank en basketball-trøje, der var alt for lille. Det var helt perfekt.

Rent praktisk fungerer det sådan, at man får udleveret navn og adresse på sin tildelte person sammen med nogle ord om dem selv (interesser, kæledyr, fandoms), de selv har forfattet, og ud fra det skal man så forsøge at opstøve den perfekte gave. Jeg har hvert år gjort det, at jeg har købt noget ud fra deres interesser og derudover tilføjet nogle klassiske Danmark-ting, primært i form af slik og snacks. Det ender ofte med at blive en af mine dyreste gaver (udenlandsporto er temmelig heftig), men selve oplevelsen er det hele værd.

I år er der så sket det, at jeg nu har fået oplysningerne på min Secret Santa, og det har givet mig lyst til at gøre noget ekstra. Her er, hvad jeg ved om hende (ud fra hendes egne ord og lidt internetstalking): Hun deler efternavn med en karakter i Beverly Hills. Hun bor i Florida. Hun har en corgi. Hun er rigtig glad for kaffe. Hun er historienørd. Hun elsker fotografi og brugte det til at give sin depression tæsk. Og så oplevede hun i oktober måned at miste sit hjem, da hurricane Michael, den mest voldsomme orkan i årtier, gjorde sit indtog i det sydøstlige USA. “I’d be happy with just about anything, to be honest”, afslutter hun sin besked til mig. Hun ved ikke, hvem hun skriver til, eller om der overhovedet bliver lyttet i den anden ende. Jeg får fornemmelsen af, at hun virkelig godt kunne bruge lidt juleglæde.

Det er her, I kommer ind i billedet. Jeg har tænkt mig at sammensætte en gave til hende efter samme devise, jeg har kørt med de andre år. Ekstra godt med godter den her gang. Også til vovsi. Men derudover kunne jeg virkelig godt tænke mig at hjælpe hende lidt med at komme på fode igen. Jeg er ikke rig, det er der sikkert heller ikke særlig mange af jer, der er, og jeg ved godt, at der er rigtig mange udstrakte hænder i forvejen i december. Men jeg har sådan et billede for mit indre blik af den her pige, der modtager en pakke fra Danmark og pludselig kan mærke varmen helt ned i tæerne. (Ja, jeg her set virkelig mange klichéfyldte julefilm på det sidste…) Idéen er, foruden min gave, at medsende hende et gavekort til Amazon på så mange penge, vi kan skrabe sammen. Amazon funker ikke fantastisk herhjemme, men i USA kan man købe alt derinde, fra mad til møbler og hvad som helst midtimellem. På den måde har hun mulighed for selv at bruge pengene der, hvor hun mangler mest.

Jeg har oprettet en Fundrazr, hvor man kan hjælpe, hvis man har lyst. Jeg håber lidt forsigtigt, at vi kan komme op på et par tusinde kroner, hvis vi kører efter “mange bække små”-konceptet, så kan man undvære bare en femmer, ville den blive modtaget med kyshånd. Indsamlingen kører kun frem til d. 15., for gaven skal helst nå frem i tide til jul, og til info har jeg sat mig ind i alt det juridiske og så’n, før jeg gjorde alvor af den snedige plan her.

Jeg håber virkelig, nogle af jer har lyst til at være med til at overraske en ganske uvidende pige på den anden side af Atlanterhavet med en ordentlig røvfuld julekærlighed. <3

 

PS: Har man en genial idé til, hvad jeg ellers skal komme i hendes pakke ud fra hendes interesser, så kom endelig med dem i kommentarfeltet. Jeg kan mægtig godt lide corgis, men aner vitterligt intet om fotografi, historie eller kaffe!

Kommentarer (127)

 • Hej Miriam

  Fantastisk initiativ ❤️
  Sagen er den, at jeg ligger inde med en masse hundegodbidder og lidt legetøj, som min hund aldrig får arbejdet sig igennem. Det er alt sammen gode produkter, som ikke burde være fyldt med alt muligt kemi, og godbidderne er også til den mere allergivenlige side.
  Skulle det have interesse, så vil jeg gerne sende det til dig, så du kan sende det til hende ?

  • Tusinde tak for tilbuddet, men lige godbidder vejer desværre godt til, og jo tungere, desto dyrere at sende. Men tak! <3

 • Du er et hjertevarmt menneske søde Miriam! Det støtter jeg gerne op om, så der er smidt en smule i puljen 🙂
  Kh Rikke

 • Blot en lille kommentar. Skal der ikke stå røvfuld julekærlighed frem for røvhul julekærlige

  Sikke en sød idé. Håber du når i mål.

 • God idé!
  Selv om jeg har haft en dårlig dag, så er der altid nogen, der har det værre. Det her er en indsamling, jeg rent faktisk gerne vil være med til. God karma er hermed sendt (i form af dollars) ?

 • Jeg sidder her med kuldegys og tårer i øjnene; hvor er det – Secret Santa – et fint koncept og hvor er DU fin, at ville gøre det her for den kvinde ❤️
  Jeg skynder mig at donere ?

 • Kaffebønner fra én af vor gode risterier? Ellers ville jeg som gave også foreslå en Chemex-kaffebrygger og filtre dertil, men mon ikke hun kan bestille det med gavekortet hos Amazon. Og en kaffekværn. Chemex-kander er smukke, de er udstillet på MoMa, og historien bag er smuk – tyskfødt videnskabsmand immigreret til USA i 1930’erne. Den er elsket af baristaer over hele verden, og er så smuk – og den kan også bruges som tebrygger, vand- eller vinkande, til limonade.

 • Jeg får en fejlmelding, når jeg prøver at betale – er det bare mig? Så prøver jeg bare senere igen!

  Virkelig godt initiativ, Miriam! Jeg har ikke rigtig nogle idéer til gaver, men jeg håber, du vil holde os opdaterede omkring, hvordan det går!

  • Hahaha, ud fra det hurtigtvoksende beløb, har jeg på fornemmelsen, det nok bare er mig, der har problemer med paypal! ??

 • Famtastisk ide:-)
  en to go kop med noget dansk på? Dansk instant kaffe?
  En stempelkande… og kunne vist blive ved med at nævne kaffeting.. har næsten et helt skab fyldt med kaffeting ?

 • Næste år synes jeg du skal igangsætte en dansk secret Santa for alle dine følgere. Altså hvis du gider ?

 • Sikke en god idé. Jeg bidrager gerne <3
  Måske du kunne give hende en fotobog? Altså i stil med Jan Graups (som måske er en anelse for deprimerende, taget hendes situation i betragtning). Men han er garanteret ikke den eneste, dygtige fotograf, som har udgivet bøger med billeder, der fortæller historier.
  Og så ville jeg nok sende noget dansk slik og en dansk pose kaffe med!

 • Jeg synes du indkluderer en opskrift på havregrynskugker – dansk jule “slik” som de fleste udlændinge også kan lide 🙂

  • God idé! Jeg oversatte også en opskrift på vaniljekranse og sendte med et år, hvor jeg havde en, der var vild med at bage. 😀

 • Åh hvor er du bare sød Miriam..
  Jeg smider en lille bitte smule på, mere kan jeg ikke undvære som enlig mor i december ?
  Hvad med at sende hende noget omhandlende Danmarks historie? Min opfattelse er, at ikke mange amerikanere ved noget om dette

   • En del europæere rejste jo til Amerika før i tiden, så måske man kunne finde en bog med historie om det? Selv om jeg ikke lige ved hvor man skal skaffe en bog på engelsk om det i DK, så du kan nå at sende med ?

 • Hvad med den der lille bog om hygge? Altså på engelsk. Hygge er jo det nye sort og ret dansk…
  Eller en æske god chokolade, det smager så godt til kaffen.

 • Så fin idé! Jeg har bidraget og håber at hun får en dejlig jul trods alt. Og glædelig jul til dig og Herbert!

 • Nu er jeg helt ærgerlig over at jeg ikke kendte “Secret Santa” inden de lukkede for tilmeldingen i år. Næste år!

 • Jeg kan heller ikke betale, men da jeg får løn den 14. december tænker jeg også, at kunne give lidt mere der og så kan jeg stadigvæk nå at være med inden det skal sendes. Synes det er et fantastisk koncept og får helt klart lyst til at prøve det et år hvor økonomien måske er knap så ustabil!

 • Så har jeg også doneret til dit virkelig fede formål! Det bliver spændende at høre hvordan hun reagerer – hvis du altså selv hører noget! ?
  Det lyder i øvrigt virkelig hyggeligt med Secret Santa projektet, det vil jeg huske at tjekke ud til næste år! ?

 • Kunne man give hende et gavekort på at få printet nogle billeder i USA, så hun kan hænge dem op i sit hjem, når hun kommer på fode igen? 🙂 Man kan få en to go kop formet som et objektiv! Det er da lige noget for en foto- og kaffenørd, som foto- og kaffenørd ville jeg i hvert fald blive glad for det https://www.coolstuff.dk/Objektivkruset/2648?LGWCODE=2648;133253;7887&gclid=EAIaIQobChMI8JmAsIKW3wIVzOd3Ch2zYgyEEAQYASABEgLL7_D_BwE ??og ja, så køb noget godt dansk kaffe ?

  • Min mand fik den to go kop i julegave for et par år siden, men han drikker ikke kaffe, så du må gerne få den til gaven, hvis ikke den allerede er røget videre ?
   Hvis jeg kan lokalisere den, befinder den sig på Nørrebro ?

 • Altså, det er muligvis lidt tungt både fysisk og mentalt… Men Jacob A. Riis’ ‘How the other half lives’ kombinerer jo faktisk foto, historie og noget dansk 🙂

  Virkelig sød ide med gavekortet!

 • En fin kaffekop og kaffe fra Coffee Collective ?

  Hvis man nu er mega uskarp ud i PayPal kunne der så være en mobilepay konto man kunne smide en lille sjat over på?

  • Jeg vil helst holde det ovre på Fundrazr, så folk kan holde øje med beløbet og ved, at alt går ordentligt til. 🙂

 • Åhh hvor fint Miriam. Det er sådan en god påmindelse om de fantastiske ting der sker i juletiden.
  Bud på lækre danske produkter er kaffe fra ØNSK og vingummier fra Wally and Whiz 🙂

 • Jeg elsker alt ved det her indlæg.
  Jeg er sikker på 2019 bliver dit år, med alt det karma du har sparet op <3

 • Hold kæft hvor er det bare verdens bedste idé og hvor *er* det fantastisk at følge med i hvordan puljen vokser <3

  Jeg tænker det måske kunne være en idé med en fotoplakat, der (uden ramme) ikke burde koste alverden at sende… jeg er selv ret vild med udvalget på justspotted.dk der både har "Danmark" og "fotokunst" som mulige underkategorier. Hell; Just Spotted kunne måske være interesseret i at sponsorere en plakat? (spørger man om den slags eller håber man på at de selv tænker i de baner? Spurgte ikke-bloggeren).

  Køs til dig, dit skønne kvindemenneske 🙂

 • Jeg ville rigtig gerne bidrage, men kan ikke finde ud af at få siden til at fungere ? det er et flot beløb du har samlet sammen. Hvor bliver hun glad for hendes secret Santa – det er ren pay it forward ?

 • Fantastisk idé! Jeg støtter gerne med et lille bidrag❤️ Men PayPal er altså ikke sådan suuuper samarbejdssvillig lige nu?

 • Jeg tænkte også på en kaffekop med København eller Danmark på. Måske det er for amerikansk, men Starbucks har “samlekopper” i alle deres butikker med det bynavn hvor butikken ligger. Så her i København kan man få en kop med Copenhagen på ? Men måske en to-go er sjovere!

 • Hvad med en lille replica af den lille havfrue og hc Andersens samlede værker? Eller er det for litterært til at kunne være historisk også? Jeg føler med hende. Jeg håber hun får en god jul.

 • Måske fotobogen af Toby Mitchell: Copenhagen. Og så nogle kaffeting oveni. Kaffeværket på Smallegade (Frb) har nogle fine kaffeting, bl.a. to-go kopper og chemex. Jeg giver også lidt til gavekortet, god idé!

 • Hej sød ide! Jeg synes, du skal overveje at give gavekort til noget andet end Amazon, da deres position efterhånden er så dominerende, at de ødelægger konkurrencen, fordi små butikker ikke kan presse priserne på samme måde- dermed ender de med på mange ting at få de facto monopol. Jeg har i dag været i to forskellige små butikker, der har ophørssalg, og den ene nævnte konkurrencen fra Amazon som den direkte årsag. Måske du kan finde en butik at give gavekort til, som har nogle lidt bedre værdier/eller i hvertfald ikke er så magtfuld? Glædelig jul!

  • Jeg er ikke selv særlig stor fan af Amazon, men i dette tilfælde vinder den gode sag altså, og der er Amazon simpelthen det bedste bud. 🙂

 • En eller anden enten billede eller postkort med en positiv, livsglad tekst på. Jeg har f.eks. en fra Ikea hvor der står “Hello Sunshine”.
  Hvor er du god ❤

 • Enig i at en To go kaffekop er en god ide. Vælg dansk design, f.eks. Eva Solo eller Stelton, de skulle være både flotte og gode.
  Måske en engelsk bog om Danmarks historie (hvis sådan en findes uden at være alt for tung – både mht. vægt og detalje) eller den danske kongerække? Det er jo noget anderledes med monarki end hvad man kender til i USA.

 • Kan ikke donere lige nu af ukendte årsager. Mind os om det igen i morgen. Og så vil jeg lige nævne, at selvom man elsker Corgi, kaffe og historie, så er Tromborgs Lip Cure og Rodolphs håndcreme to at de fineste produkter fra DK, som ALLE kvinder ville elske. KH S

 • Min veninde havde engang en kop hvor der stod Coffee and Corgis på. Den var lidt sød<3. Men det er ikke sikkert du kan skaffe sådan en i Danmark. Måske du har en sød følger der kan fikse noget med fin kop med corgiprint?

 • Jeg fravalgte at give fundrazzr en “tip” og betalingen blev afvist (flere gange), da jeg ikke fravalgte “tip” fløj betalingen igennem, ved selvfølgelig ikke med sikkerhed at det var det der gjorde forskellen, men ville lige dele det 🙂

 • Årh, hvor er det bare en god ide! <3

  Jeg kan se, at jeg ikke er den eneste, der ikke kan få PayPal til at fungere… Jeg prøver igen i morgen 🙂

  Ideer til den fysiske gave kan være: hele ristede kaffebønner fra Coffee Collective; fotobog om Grønland af enten Henrik Saxgren eller Carsten Egevang (Saxgrens bøger kan næsten gå ind under både historie- og fotografikategorien); "kopismykker" fra museumsbutikken.dk, fx et sæt kopiøreringe fundet ved en udgravning af en gravplads; Serien "1864" på dvd (hvis den da eksisterer med engelske undertekster…); Kop med hjemmelavet tryk, fx med billede af en nuttet corgi og teksten: "glædelig jul from all of Denmark" (HVAD??! Det er da en genial idé!…)

  Muligvis ikke de bedste gaveideer, da de enten er dyre, platte eller for tunge at sende, haha. Men det var hvad min hjerne kunne støve op 🙂

  Jeg håber du finder på noget, du synes er helt perfekt. God jul!

 • Du kan lige tro jeg bidrager! Hvor er det bare awesome at lige netop DU, får hende at give gave til. Jeg håber virkelig du får besked om hun blir glad for gaverne, det ville være prikken over i’et på sådan en jul, at have været med til at hjælpe hende videre i hendes liv 🙂

  • Det er totalt kismet! Jeg regner med at tilkendegive mig/os i gaven, der bliver sendt, så forhåbentlig hører vi fra hende.

  • Åhh… tænk… og her sad jeg og håbede det netop ikke ville være tilfældet! At secret Santa forblev hemmelig – i hvert fald for dine følgere og offentligheden.

   Jeg synes det er SÅ skøn en tanke og jeg bidrager gerne selvom budgettet er virkeligt stramt i år. Ligesom jeg altid plejer at købe et par gaver til Rotarys juletræer.

   Men lad det nu endelig blive ved gavmildhed af rene julehjerter. Ellers kunne det altså godt lugte lidt af publicity-stunt!

   Men okay… jeg er måske bare den gnavne type, der bliver så træt når folk ikke kan gøre en god gerning uden at skulle hjem og udbasunere den på SoMe… det er naturligvis lidt noget andet når man er blogger… men jeg synes nu det ville være smukkest hvis man gav af et rent hjerte og ikke med en taknemmelighedsforventning til den intetanende modtager:)

   • Øv, det synes jeg er en meget ærgerlig kommentar, Pernille. Du får projiceret en helt masse over på alle os givere, som jeg ikke synes er særlig venligt. Publicity stunt? Det bliver jeg faktisk virkelig skuffet og vred af at læse. Min intention er 100% at give min Secret Santa en rigtig god oplevelse og en fin overraskelse, men en del af den glæde er da netop at opleve hendes reaktion. At se hende blive glad. Jeg har tænkt mig at holde hende anonym og ikke give hende andet end mit navn, og om hun vil svare, er helt op til hende, men jeg kunne da forestille mig, hun gerne ville sige et par ord til de flere hundrede mennesker, der har hørt om hendes situation og har besluttet sig for at være med i en juleoverraskelse. Men shit, jeg bliver faktisk virkelig såret over, at du føler behov for at lave skår i glæden med en kommentar som den her og de insinuerede anklager, du giver udtryk for.

    • Kære Miriam

     Det er jeg ked af! Det skulle ikke opfattes så hårdt.

     Måske var det bare fordi at jeg blev oprigtigt begejstret for din “random act of kindness” tanke at jeg ægrede mig over der ville til at komme opfølgninger. Jeg synes den var så smuk som en anonym, random tanke!

     Jeg bliver så ked af når man ser andre bloggere og influencers lægge billeder op når de køber hus forbi eller donerer penge eller samler ind eller på anden måde gør gode gerninger. Det virker ikke nær så oprigtigt på mig.

     Og så tænker jeg at din blog er ved at være så stor at det risikerer at blive samlet op af et af sensationsbladende på samme måde som når de konstant refererer Mascha Vangs indlæg. Og jeg frygtede herefter at hun skulle stille op til interviews med grådkvalt taknemmelighed i stil med de mange Home makeover-til-værdigt-trængende programmer de elsker i USA.

     Jeg ELSKER din blog og din autencitet! Jeg synes virkeligt du gør det formidabelt. Og personligt synes jeg det ville være så meget smukkere ikke at følge op på bloggen. Men det er naturligvis dit kald – og uanset var det på ingen måde ment så negativt som det blev læst.

     Alle de bedste julehilsner herfra❤

     • Jeg er glad for, at det ikke skulle læses så hårdt. Men hele pointen ved Secret Santa har jo altid været, at man runder af med at afsløre, hvem der står bag. Det synes jeg personligt er rart både for giver og modtager. Jeg har aldrig tænkt, at det skal være et stort mediecirkus, men jeg kan altså virkelig godt forstå, at folk gerne vil have en update, nu hvor de er investeret i modtagers historie og hendes gave. Det ser jeg absolut intet negativt i. Tværtimod. Man føler jo lidt, man knytter et bånd. Jeg synes ikke, det kan sidestilles med, at man gør noget for at blive rost for at være et godt menneske. (Og som sidebemærkning gør det mig absolut heller intet, at folk lægger den slags på de sociale medier. Selv hvis det skulle være mindre oprigtigt, så opfordrer det andre til at gøre noget lignende, og modtageren får ikke mindre ud af, hvad end der er blevet gjort for dem). Jeg sender altid et brev med mine gaver, hvor jeg forklarer, hvad jeg har købt og hvorfor, og her har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at tage æren for gavekortet. Så det får hun forklaret også, og hvis hun har lyst til at reagere på sin gave, så må hun gerne gøre det. Og hvis hun gør, så synes jeg, folk skal have lov til at høre det. Det går der absolut ingen hverken juleglæde eller kindness af i min optik. 🙂

     • Jeg synes, at det er en meget uheldig kommentar du har skrevet, Pernille. Jeg er sikker på, at Miriam kun har gjort det med gode intentioner, det synes jeg lægger meget implicit i hendes ordvalg. Personligt kunne jeg godt tænke mig at høre, hvad pengene bliver brugt på og om hun evt. bruger nogle af dem på at hjælpe andre, som de jo er så gode til “over there”. Naturligvis kun hvis modtager selv vil stå frem 🙂

   • Nu har jeg tænkt over det her hele dagen, og jeg kæmper lidt med det Penille, så hjælp: hvorfor er en gerning mindre god hvis den omtales på et socialt medie?

    Lige i dette tilfælde er faktum jo, at Miriam (går jeg ud fra?) aldrig selv ville kunne fremskaffe et beløb, der bare halvt matcher den nuværende pulje, hvis hun selv skulle financiere gildet. Hvilket betyder at modtageren måske ville få kr. 500,00 og ikke (som i skrivende stund) over kr. 15.000,00(!). Bevares – et lille beløb ville hun jo nok også blive glad for, men lur mig om ikke et større beløb skaber bare *lidt* mere glæde. At Miriam bruger sit netværk til at skabe endnu mere glæde for modtageren… gør det gerningen mindre ren (for at bruge dit eget ord)? Giver man kun af rent og oprigtigt hjerte hvis gerningen kun kendes af én selv?

    Er det ikke kun godt hvis et menneske eller en gruppe i nød får ekstra spotlight takket være Miriams blok/Mascha Vang/kronprinseparret/en privatperson der fremviser dagens gode gerning på tv, en blog, et socialt medie eller omtaler det i en vennekreds? (man kan vel i så fald også argumentere for at du gør præcis det samme ved at lige at få nævnt at du bidrager selvom budgettet er stramt og at du køber ind til Rotarys juletræer. Meler du ikke din egen kage præcis som du ikke bryder dig om at Miriam gør?) Er det ikke kun en kæmpe fordel at f.eks. Mødrehjælpen får gratis omtale takket være en blogger og dermed kan forsøde julen for endnu flere familier? For hvis alternativet er at vi alle holder kortene tæt til kroppen og ikke får spredt den gode gerning via omtale og dermed påvirker vores omverden… så er der jo færre der får hjælp i nød?

    Fred være med at du SELV synes man skal undlade at udbasunere sig på SoMe. Men er det endelige resultat (mere hjælp/mere fokus/flere penge) ikke vigtigere end hvorvidt man deler med omverdenen?

    Eller er jeg helt galt afmarcheret hér?

 • Nu har jeg også prøvet at overføre med 1$ i tip i stedet for ingenting, som Mathilde skriver ovenover – og nu fløj betalingen af igennem. Så det er vidst ikke PayPal, der er problemet…

   • Ja, der er sjældent noget i livet, der er gratis. De fik kun $1 fra mig 😉
    Rigtig fin ide med indsamling. Håber sådan vi hører mere til det, når pengene er kommet frem.

 • Pokkers jeg har også problemer med af få det til at virke 🙁 vil du ikke evt. lige minde om der på story, så man kan få doneret når engang der fungerer?

 • Der er en fotobog der hedder secret places in Copenhagen, det er både dansk, foto og historiske steder. Har tidligere givet den til udlanske venner og den har altid vækket glæde.

 • Øv – jeg kan heller ikke få PayPal til at funke 🙁 det er ellers så fin en ide! Mind os endelig om indasmlingen igen, hvis du finder ud af at PayPal kommer til live igen! 🙂

 • Hvor fint ❤️
  Jeg tænker en plakat fra Photo Factory – er stykke Danmark og fotokunst i ét – en bog om hygge og måske noget H.C Andersen julepynt/papirklip.
  Og så tænker jeg, det ville være sjovt at beskrive, hvordan en klassisk jul her i Danmark ser ud.
  Jeg glæder mig til at følge med i projektet!

 • Må (desværre) sige det samme som Carina og Mathilde; har bøvlet med at få betalingen til at gå igennem hele aftenen… så snart jeg gav tip – vupti! – så gik den igennem….

  Men pyt! Nu er der givet et lille bidrag. Dejligt initiativ Miriam ❤

 • Sikke mange kommentar – mon du kan følge med?
  Coffeebeansonline.eu har nogle instant kaffe med forskellige smage, det kan hun altid lave selv uden andet end varmt vand, og det vejer ikke særligt meget 🙂

 • Jeg kunne også kun få det til at fungere ved at give drikkepenge. Svinsk af dem ? Jeg vil da hellere give pengene til dem, som har brug for dem! Jeg håber, at din indsamling når 2000 dollars eller mere! Hvor er det et dejligt initiativ, Miriam, og jeg støtter hellere end gerne ? Du har hjertet på det rette sted og derfor elsker jeg, at læse med her på bloggen. Sikke et julemirakel hun kommer til at opleve! ?

  • Det er simpelthen under al kritik! Så ved vi ikke at skulle bruge dem igen! Målet må hellige midlet her, og målet er godt!

 • Hvor er det en fin ide, nu har jeg også smidt et lille beløb afsted. Hvis man giver 1 dollar i drikkepenge fungerer det i hvert fald for mig

 • Har forsøgt at betale vil PayPal vildt mange gange. Da jeg besluttede at lægge en dollar i tip til FundRazr gik betalingen problemfrit igennem.

 • fik sendt 50 dollars, lidt maerkeligt at skulel give dem 4 dollar tip for det her, men det er jo en forretning for dem…anyway, sikker paa dit projekt bliver succcess!! indbegrebet af Jul!

 • Det er den bedste ide nogensinde! Men da jeg prøvede at donere meldte hjemmesiden om fejl?? Prøver igen senere…

 • Hvor er det bare en god ide, Miriam. Har fluks sendt dollars afsted mod USA.

  Forøvigt, man kan godt slå drikkepengene fra med et par klik, hvis man vil 🙂

  • Ja, men mange har desværre problemer med at gennemføre betalingen, hvis de gør det. Det er noget fusk!

 • Sikke en rigtig fin og smuk idé!
  Kan se at der er blevet samlet rigtig meget ind, så jeg tillader mig, at smide mine penge efter et andet velgørende formål, men jeg er vild med, at du inkluderede dine muligheder for, at give den her kvinde en god jul. Det er misundelsesværdigt 🙂

 • Har støtter dit gode projekt… men sådan noget fusk man kun kan hvis man giver drikkepenge. De må lave gode penge…
  Kæft hun blir overrasket og Walmart eller Amazon er supersmart m gavekort til – godt tænkt 🙂
  Det skulle bare have været en lækker katte-elskende ungersvend modtagerenden SÅ havde der været lagt op til happy jule-end m sne, kærlighed und alles ❤?

 • Hej
  Jeg har også deltaget de sidste 5 år, og hvert år får jeg en dejlig overraskende gave. Jeg kan specielt godt lide den del, hvor man får at vide, hvem der står bag – og så sende en personlig tak afsted retur.
  Jeg har de seneste par år købt Lonely Planet – Copenhagen/Denmark, og sendt afsted.
  Af en eller anden grund har jeg altid skulle sende afsted til USA og har også modtaget derfra.
  Hvad med dig?

 • Gaveide kunne være Georg Jensen lysholdere til juletræet og en æske med små lys til. Gav det en gang til en amerikansk veninde og hun sender mig hvert år billeder af sit juletræ med lyskæder i lange baner og så to fine guld holdere med ægte lys ?️

 • Jeg har klaget til Fundrazr! Og har fået svar 🙂 Jeg tror du får en opdatering fra dem på mail Miriam.

 • Jeg er simpelthen så nysgerrig for at se hvad du fandt på at sende. Mon du vil vise frem, eller er det i mod konceptet? Kan se på linket at det blev til et anseligt beløb – det er sejt og virkelig godt tænkt Miriam. ❤

  • Jeg flashede det faktisk på instastory i går. Det blev til to bøger, diverse juleknas og andre snacks, en pose kaffe og lidt julegrej. 🙂

 • Hvad med et separat indlæg om hvad du fik indsamlet og sendt afsted? Og hvad du selv fik retur? Det kunne være hyggeligt 🙂

Der er lukket for kommentarer.