Hvad gør en mand sexet?

I går blev Idris Elba udnævnt til People’s Sexiest Man Alive 2018, en beslutning, jeg umiddelbart kun kan tilslutte mig. Jeg delte nyheden på instastories, hvilke satte gang i en masse meninger, og det fik mig til i dag at starte en slags afstemning omkring, hvem der er Danmarks mest sexede mand. Bare sådan for nysgerrighedens skyld, der er intet trofæ eller noget. Jeg synes, det er så hjernedødt interessant, hvad vi hver især finder tiltrækkende i en mand, og selvom jeg hjertens gerne vil medgive, at vinderen i min lille afstemning, Nikolaj Lie Kaas, er en dejlig mand, så var der også virkelig mange bidrag, jeg var fuldstændig uenig i.

Så hvad gør en mand sexet? Jeg synes, det er for nemt at sige udseendet. Dermed ikke sagt at jeg kan sige mig fri for at være nogen form for overfladisk, men heldig genetik rækker kun så langt. Der er nødt til at være mere. Jeg er personligt ret sapioseksuelt indrettet, hvilket betyder, at intelligens og personlighed for mig sagtens kan sparke almindelig lækkerheds røv. Engang havde jeg en føljeton herinde, der hed “jeg har et hemmeligt crush på”, hvor jeg delte mere eller mindre almindelige crushes på kendte og semikendte mænd, og der måtte jeg ind imellem stå på mål for min åbenbart til tider aparte tiltrækning. For ja, Stephen Fry er både ret gammel og ret homoseksuel, og han har muligvis verdens skæveste næse, men han er også overordentligt sympatisk og har en videbegærlighed, der får mig til at sidde og klappe i hænderne i begejstring. Det gør ham bragende sexet i min verden. Omvendt har jeg det noget stramt med Channing Tatum, fordi han giver mig seriøse beefcake-vibes, og jeg synes ofte, han er ret ‘frat bro’ at høre på, og det får det altså ikke til at kilde nogen steder på min krop.

Så hvad virker? Tjah, jeg kan jo kun tale ud fra mig selv, men…

Viden er sexet. Jeg elsker en mand, der gør mig klogere. Man skal altid stræbe efter at blive klogere. Sprog er sexet. Jeg bliver blød i knæene af at skrive med en mand med skyhøjt lixtal, og hvis han også kan sætte kommaer, er jeg klar til at skrive under på vielsesattesten. Manerer er sexede. Mænd, der holder døren for mig, og tager mig i armen, når jeg skal spankulere over brosten i dybt upraktiske stilletter, gør mig glad og varm indeni. Det er sindssygt sexet at være god til noget. Hvis han spiller et instrument, han har brugt årevis på at mestre, eller hvis han er en haj i et køkken, så bliver han automatisk ekstra lækker. Humor. Hvis han kan få mig til at grine, er han halvvejs i mål. Har han selv let til latter, er det en ekstra bonus.

For mig hænger det at være sexet meget mere sammen med en mands personlighed og egenskaber, end det hænger sammen med hans udseende. Pæne mænd er pæne, og det skal man heller ikke altid kimse ad, men sexede mænd vinder hver dag.

Hvad gør mon en mand sexet for jer?

Til info var der rigtig mange forskellige stemmer på Instagram, men de største gengangere inkluderede foruden Nikolaj Lie Kaas også Nikolaj Coster-Waldau, Dar Salim, Claes Bang, Kronprins Frederik, Mads Mikkelsen, Søren Rasted, Emil Simonsen, Liam O’Connor, Jon Lange, Jesper Nøddesbo, Andreas Jessen, Mattias Hundebøll og Pilou Asbæk. Og så var der eddermange, der svarede deres egen kæreste eller mand, og det er fandme sødt. 

Kommentarer (40)

 • Jeg er bare SÅ enig med dig. Og uden at prale er jeg så heldig at have fundet en mand der overholder alle kriterierne. Intelligent, videnbegærlig, passioneret, musikalsk og kreativ og ja – det hele. Derudover også ganske skøn at se på.
  Men – efter jeg har fået barn med ham, må jeg indrømme at noget af det allermest sexede er at se ham med vores datter. Hold da op hvor er far-evner dog sexede.

 • Jeg var en af dem der skrev, at min mand var sexet. For det ER han i mine øjne. Jeg lever jo trods alt med manden. ❤️

  Og jeg er enig. Sexet er ikke en definition af udseendet. Men af en blanding af det hele.

 • Uden at sammenligne dem, så B. S. Christiansen fordi stærk og selvreflekterende og Asger Aamund bare fordi ?

 • Så enig. Har faktisk i et par år haft adgang til en objektivt set rigtigt pæn mand. Fantastisk sex. Hans adfærd og personlighed – som jeg efter disse par år nu kan se kunne indplaceres et sted mellem personlighedsforstyrrelse og ganske enkelt slet og ret et slet menneske – betyder så, at “the sex haze has lifted”, al min rummelighed er opbrugt, og intens liderlighed og længsel er nu erstattet af afsky og foragt. Kan nu godt i retrospektiv se, at had og liderlighed efter en upassende mand hænger ret meget sammen. Men grundet hans adfærd synes jeg ikke om ham mere. Har losset ham så hårdt i los cojones verbalt, at jeg håber, at det giver stof til eftertanke. Han mangler klasse. Which just goes to show….rige veluddannede forældre og gode gener betyder ikke, at klasse nedarves.

 • Jeg svarede både Claes Bang og Emil Simonsen. Men vinderen for mig er Anders Kofoed – ham dyre-eksperten fra go’ morgen Danmark. Han har det hele!

 • Ligesom dig, synes jeg, det er vildt sexet, når en mand er god til noget. Det kan være alle mulige ting.
  Og så synes jeg, at selvsikkerhed er sexet – at en mand ved, hvem han er, hvad han står for, og hvad han vil have.

 • Der er mange ting, men her er en top 3 liste fra mig

  Stemmen: den skal være dyb på den rigtige måde. En lys stemme er total turnoff

  Charme: charme, selvtillid og lækkert hår. Score-kaj havde fat i noget af det rigtige.
  Charme er vigtigt. Selv er jeg vild med boy-ish charme, som Dean i supernatural.

  Humor: synes det er super sexet når en fyr har humor og kan få en til at slappe af og smile

  • Daniel Agger er så rigtigt! Høj, veltrænet, lidt (mange) tusser og stadig sympatisk. En skam han ikke er så meget i medierne mere…

 • Personlighed gør en mand sexet! Beauty attracts the eye but personality captures the heart – er det ikke sådan man siger? Jeg har virkelig svært ved at beskrive “min type”, for det ved jeg ikke, om en mand er, før jeg har snakket med ham. Fornyligt tilbragte jeg en munter aften med en mand, som havde det mest forfærdelig grin, når han blev lidt for begejstret og han var ikke smuk! MEN han var så sindsyg venlig og nysgerrig og spredte god stemning – efter sådan en aften blev han attraktiv i mine øjne! Andre gang har jeg tilbragt tid med smukke mænd, hvor jeg bare har tænkt “hold nu mund, du ødelægger dit flotte udseende med det du siger!” (ha, ha hvor nederen at tænke, men altså… )

 • 1. Empati (for alle levende skabninger)
  2. Musisk eller kunstnerisk talent
  3. Humor
  4. Intelligens
  5. Og så må han gerne være udlænding (dvs. ikke tale dansk – eller alternativt tale dansk med en sød accent) 😀

 • Jeg synes at stemme og dialekt/accent gør rigtig meget for at gøre en person sexet. På den baggrund kan jeg godt forstå Idris er blevet valgt, har I hørt ham? OOOhh Myyy Gåååd, det er lige så trusseelastikken springer, ha ha
  Min kæreste mener ikke han kan være sexet fordi han en nørd, og ikke sådan hunka hunka macho, Mit svar er at henvise til Sheldon, Harry Potter og Eddie Redmayne, be still my beating heart <3
  Hvis ikke det var fordi at jeg næsten er dobbelt så gammel, og det tangerede majestætsfornærmelse, så ville jeg kåre Prins Nikolai, som Danmarks mest sexede.

 • Var lige tilbage og læse alle de gamle crush-indlæg. Lyver virkelig ikke, når jeg siger jeg aldrig har været forelsket i Jonatan Løveherte. Tvebak til gengæld!! Et af mine første og største crushes. Kun overgået af Topper fra Otto er et næsehorn og Emil fra Lønneberg. Så det der gør en mand tiltrækkende i mine øjne er vist følsomhed, selvstændighed, opfindsomhed og en vis grad af naivitet, samt at ville gå gennem ild og vand for hvad end han brænder for. Som voksen er gavmildhed, humor, intelligens, empati og kreativitet tilføjet til listen overabsolutte turn-ons!

 • Hvor er det rigtigt! Viden er sindssygt sexet. Det jeg finder sexet er først noget jeg for nyligt er blevet bevidst om, da jeg havde lyst til at rive tøjet af en fyr fordi han så godt ud og simpelthen behandlede alle mennesker omkring ham ordentligt. Der er åbentbart ikke noget mere sexet end en mand med en god medmenneskelig natur i min verden. 🙂

 • 1) Glimt i øjet…!!! ( HVORFOR er Jon fra Bagedysten ikke nævnt…?!?!! Come to mama!)
  2) Hvem er Emil Simonsen??? Altså jeg er gift med ham, men tvivler dog på at lige er dén Emil Simonsen I andre har et crush på…

  • Åh Jon. Min mand vil næsten ikke lade mig se den store bagedyst fordi jeg savler sådan over ham!

   Emil Simonsen fra Suspekt aka klamfyr 🙂

 • Theis og Emil fra Kurs mod fjerne kyster. Mere lækre, sympatiske og nede på jorden mænd skal man da vist lede længe efter.

 • Min veninde og jeg bruger begrebet “komptence-lækker”. Ham der, som måske ikke nødvendigvis har det flotteste ansigt og rock hard abs (eller hvad ungdommen.eller vil have nutildags :P), men som bare har udstråling, en naturlig autoritet over sig, der kan sige hvad som helst, og man tror på, at dét ved han. Selvsikkerhed. Jeg har måske altid været lidt forfalden til den klassiske, og noget forudsigelse, fascination af mænd med magt 😀 (Altså ikke Trump, bare lige for at understrege det i disse valg-tider). Det kan godt være et statsoverhoved, en højt placeret chef/direktør eller noget. I jakkesæt. Og pæn skjorte. Mååååms. Et lille bitte strejf af (professionel) arrogance blandet med mega skarp hjerne og et godt smil. Bingo.

  • Agree mht. magt – og Trump!!
   Jeg dør stadig lidt indeni, hver morgen når jeg sender min dejlige mand i dyrt office-tøj ud af døren.. Gosh, hvor har jeg drømt om ‘ham’ hele mit liv <3

 • Handlekraft! 100% mandigt og tiltrækkende… men også selvsikkerhed, humor og eventyrlyst!
  Theis og Emil fra Kurs mod fjerne kyster er altså nogle søde og tiltrækkende fyre.

 • Helt enig! Personligheden har en afgørende del ind i, om han er tiltrækkende. En pæn mand kan lige pludselig blive ikke-pæn, grim faktisk, hvis han demonstrerer at være et røvhul.
  Pt. har jeg et crush på Karsten Lauritzen. Altså skatteministeren. Alene fordi han virker så mega rar! Sympatisk, smilende (trods det går ad helvede til = Kan håndtere modstand), god ved dyr og garanteret også børn. Okay, og så læste jeg også, at han er 1,80, men det er ren bonus. Ring til mig, Karsten!

 • Voksne mænd!
  Mænd over 40 er bare altid lidt pænere og lidt mere komplekse…
  Ligesom min kæreste <3

  Jeg synes Peter Mygind er totalt overset på listerne over lækre mænd. Måske er han ikke lige typen man vender sig efter på gaden, men den energi, det vilde grin og den udstråling må da gøre de fleste kvinder bløde i knæene!

 • Ej Miriam du bliver nødt til at lave det til en fast ting, at vi stemmer om noget: mest sexede mand, kvinde, yndlingsret you name it – det er så hyggeligt 😀 haha

 • Det her med sexethed har jeg simpelthen tænkt så meget over på det sidste! Hvis vi taler umiddelbar tiltrækning tænder jeg vildt meget på mimik, måden han bevæger sig på og stemmeføring. Og så har jeg lagt mærke til at alle de fyre jeg finder mest sexede har store/markante/skæve tænder. Weird, jeg ved det! Men jeg blamer “Grease” – havde det største børnecrush på John Travolta og han har altså et ret vildt tandsæt.

 • Altså jeg har en KÆMPE svaghed for Huxi Bach – er jeg alene her?
  Netop fordi han er sjov og umanerligt godt begavet og så er han sgu da også helt enormt pæn.

  Felix Smith er også en kjønne knejt <3

 • Jeg er helt på Theis og Emil <3
  Og hey, ESBEN BJERRE! Jeg ved godt, at han er nogens, og alt det, men han er vanvittig underspillet og pæn og så dør jeg indeni når han griner <3

 • Jeg synes simpelthen, det der med at han kan stave og sætte kommaer er det sjoveste. For 30 år siden kunne du jo risikere at være både gift og have fået børn med ham, inden du opdagede han IKKE kunne hverken skrive eller stave, fordi man dengang ikke skrev sms’ eller messenger eller lignende. Og jeg forestiller mig altid at så kommer man hjem med den nye fyr og skal sige noget i retning af; “Hej hils på Mads min nye kæreste. Han er helt vildt god til at stave og sætte kommaer” 🙂 🙂 🙂

  • Altså, hvis jeg præsenterede min kæreste sådan, så ville min mor blive edderglad! 😀 Men sproglig intelligens har altid været en turnon for mig, højst sandsynligt fordi jeg går op i det selv.

 • Jeg blev gift med min mand på baggrund af hans hjerne 🙂
  Faldt simpelthen for hans intellekt, og har ikke fortrudt det. Det var ikke hans udseende, der gjorde det for mig, men hans smil og hans kloge hjerne 🙂

  Men skulle jeg vælge nogen andre, der er supersexede – så ville jeg vælge Sean Connery, også selvom han er dobbelt så gammel som mig hvis ikke mere. Men hør dog bare på den stemme!
  Lidt det samme gælder Benedikt Cumberbatch, fordi hans stemme er også fantastisk. Og Eddie Redmayne – fordi han virker simpelthen som “the boy next door” med det sødeste smil og en lækker, blød stemme.
  Der skal siges at jeg er totalt tonedøv og kunne ikke synge rent om mit liv afhang af det – men jeg kan høre når noget lyder godt – og det gør nogle mænds stemmer 🙂

 • Jeg er nok lidt til den overfladiske side, for jeg tænder ualmindeligt meget på muskler, ikke sådan bodybuilder agtigt, men veltrænet, stærk og markeret – det skal hellere ikke forståes sådan at hans personlighed ikke bidrager til graden af sexet, det gør den…

  Så altså jeg vil altid gå med:
  sød, sjov, klog og stærk mand !!
  og jeg vil aldrig gå med en sød, sjov, klog og tynd mand med spaghetti arme !!
  – for jeg tænder ganske enkelt ikke på det!

  Jeg er også lidt gammeldags, så en mand der også godt kan lide at praktisere de gammeldags forholds mønstre, er super sexede.

Der er lukket for kommentarer.