Man kan sige meget om en person ud fra, hvordan de tackler en krise

…Jeg ved ikke hvad, det er bare noget, jeg har læst engang, og det lyder meget rigtigt. Jeg tackler kriser elendigt. Halvt panik, halv stikken fingrene i ørerne og råbe “LALALALA”. Derfor sidder jeg også lige nu med meget store tårer trillende ned ad kinderne, mens jeg planlægger at give mit VISA-kort en solid svingom, når turen i morgen går til Flensburg.

Generelt får jeg meget ros for at være god til at “balancere” reklamen herinde. Hvilket er pæne ord, som i virkeligheden reflekterer, at jeg laver meget lidt spons sammenlignet med andre fuldtidsbloggere. Dele af det er selvvalgt. Jeg vil hellere sælge min sjæl til Djævlen selv end skrive rosende ord om kviklån og sponstilbud i samme dur, så det gør jeg ikke. Delen, der ikke er selvvalgt, består i min manglende kommercialitet (helt sikkert ikke et ord, men I forstår). Jeg er lidt for single, barnløs, tyk og ærlig, for lidt glamourøs og poleret til, at mange firmaer kan se værdi i min blog. Med andre ord anses jeg ofte ikke for at være en god reklamesøjle.

Jeg elsker min blog og fællesskabet herinde, og det gør omkring 60.000 mennesker på den anden side af skærmen (det være sig altså jer) også, så det har aldrig været en stor streg i regningen, at firmaerne ikke stod i kø. Så længe det kunne køre nogenlunde rundt. Det gjorde det også til en meget større oplevelse at lande samarbejder med folk, jeg oprigtigt så frem til at lege med. Og det har kørt ret fint indtil nu. Bevares, jeg kunne godt tænke mig at tjene en snert mere, så jeg fx kunne arbejde lidt mere intenst på den der gæld, men sammenlignet med mine 10 år på SU er alt jo formidabel fremgang!

Nu er der så sket det, at jeg (og resten af blogsfæren) har fået besked om en ret markant ændring i affiliatesystemet. Der starter nu-agtigt. En af de helt store guns trækker sig ud, og fordi det er der, jeg får det meste af min månedsløn, betyder det, at der er en reel sandsynlighed for, at jeg i fremtiden ikke længere kan få det til at køre rundt. Og undskyld til dem, der hader bloggere, der blogger om blogging, og er ligeglade med, hvad der sker “backstage”, men jeg er skrækslagen. Panisk. Bloggen er mit fristed, mit helle. Og hvad der ellers kunne være realistisk arbejdsmæssigt med mit helbred, aner jeg på nuværende tidspunkt ikke. Jeg ved ikke, hvad jeg gør, hvis det hele smuldrer, men jeg kan mærke angsten ligge for lur for at sluge mig helt.

Som sagt. Ikke god i kriser. Men til gengæld en fremragende panikker! Indlægget her skrives, mens det er under en time siden, jeg fik nyheden, og jeg har stadig til gode at æde chokket og se lidt mere objektivt på det hele. Hvilket plejer at hjælpe noget. En håbløs optimist ville nok også se et halvt fuldt glas og en udfordring for den her lille business, jeg har opbygget mig. Og jeg har eddermame også tænkt mig at kæmpe med næb og kløer for at beholde den. Men shit. Det går først op for én, hvor meget noget betyder, når der er udsigt til potentielt at miste det. (Man kan selvfølgelig godt blogge videre, selvom man ikke længere lever af det, men det er unægteligt svært at levere samme dedikationsniveau, hvis man arbejder fuldtid et andet sted). Jeg tror også, det her indlæg er noget værre rod, men det er også en del af det der med at blogge, og det er jo for fanden det, jeg så godt kan lide.

Så tak, fordi I læser med. Det føles meget vigtigt at sige lige nu, hvor jeg er både panisk og sentimental. Jeg ved godt, penge-delen er uinteressant for enormt mange, men det er jo den, der gør, at bloggen kan være, hvad den er. Den og så jer. Mest jer. Så tak, fordi I gider. Resten ser vi på med friske øjne, når den umiddelbare panik har lagt sig, og øjnene atter er tårefri.

Kommentarer (138)

 • Kære Miriam,
  Først et kæmpe kram! Jeg håber, alt flasker sig alligevel. Dernæst: Jeg er klar over, at det er kortsigtet, men smid endelig dit mobile pay, Patreon, gofundme eller andet. Jeg forestiller mig, at vi er rigtig mange, der gerne vil støtte op om dig og bloggen ❤️

  • Affiliate er heldigvis riiiigtig langsom med udbetaling, så jeg har nogle måneder til at hitte ud af en løsning, før krisen kradser helt voldsomt. Men tak! <3

 • Jeg håber du finder en løsning, så du kan fortsætte med at skrive på bloggen. Du skriver virkelig godt!

 • Øv! Jeg håber, der snart kommer et andet stort firma og swooper ind fra højre og ser dit potentiale. ?

 • Åh nej, altså ? Og så lige præcis nu, hvor der i forvejen er noget, der rumsterer, det er ikke rart ? Men måske var det meget godt, at beskeden kom, mens du havde en mor at kramme med? ❤️
  Jeg kan godt forstå, du går i panik, sådan havde jeg også reageret. Jeg krydser alt for, at du finder en løsning, om det så er mere spons, reklamer eller brugerbetaling. Eller hvad det nu skal være.

  Så vil jeg i øvrigt lige sige til potentielle sponsorer derude, at Miriam er den direkte grund til mine seneste køb hos både Asos og Boozt, og at det også er på grund af Miriam, at jeg nu er medlem af Goodiebox på femte måned. For jeg kan spejle mig i Miriam, og jeg ved, at når hun siger noget, så er det ærligt og gennemprøvet!
  (Jeg fulgte fx en gang et råd fra Fie Laursen (?), som kom til at betyde, at jeg smed 200 kroner ud af vinduet, fordi hun samarbejdede med et scam-firma, som aldrig sendte varerne, og som senere forsvandt fra jordens overflade… Det VED jeg bare, jeg ikke vil komme ud for herinde nogensinde. Og dét har værdi.)

 • Miriam! Jeg klikker gerne en ekstra gang på de der A-links og jeg shopper gerne lidt ekstra via dine anbefalinger, hvis det betyder du kan fortsætte med hvad du elsker! Det skal ikke hedde sig, at min y-blogger nærmest stopper på min vagt!

  Tanker til dig
  Kh

 • For mig er pengedelen ikke uinteressant.
  For jeg har stor respekt for dig, din blog og det, at den er dit arbejde.
  Det er en af de blog jeg tjekker dagligt og det arbejde du lægger i den, sætter jeg som læser stor pris på. Så derfor skal du også have din løn.
  Og jeg kan godt forstå du panikker. Det ville alle hvis indtægt var i fare gøre. Men jeg håber når panikken har lagt sig, at du kan som du skriver, se mere objektivt på det og måske begynde at finde en løsning.

 • Jeg er sikker på at det hele nok skal gå <3! Tak for en virkelig god blog. Du er klart en af de bedste, fordi du skriver så autentisk og i det hele taget kan skrive! De bedste vibes herfra!

 • Åha. Det ville jeg virkelig også få ondt i maven over <3 Det er jo nogle af ulemperne ved at være selvstændig. Og de helt store blogs, vil nok ikke kunne mærke det store, fordi de bliver tilbudt mange samarbejder.
  Jeg ved godt du ikke har bedt om råd, men nu skriver jeg alligevel hvad jeg lige tænkte da jeg læste indlægget. Hvis det skulle ske, at det ændrer rigtig meget på din indkomst, så kunne du overveje at søge et job hvor det er fleksibelt og hvor du kan lave det derhjemme? Det kunne være en slags oversætter? (du har jo læst engelsk :D) Eller debattør i et blad/avis. Eller starte en PODCAST op, hvor man bidrager en smule til (Ligesom VoksenABC).
  Alt held og lykke <3 og du må endelig skrive ud, hvis der er noget sider der er bedre at handle fra. 🙂 KRAM

  • Fleksibelt job ville helt sikkert være bedst for mit helbred, men problemet er mere at finde tiden til det. Jeg bruger gerne 8 timer på bloggen alle ugens syv dage, så det er med at vinkle den, så jeg stadig har tid til det hele, uden noget kommer til at lide under det.

 • Er der “kun” fra dig kanonen trækker sig eller er det fra alle?
  Du er mega sej og vi støtter dig, netop fordi du ikke reklamerer for alt muligt latterligt ??

  • Det er fra alle. Jeg er helt sikkert ikke den eneste, der kommer til at kunne mærke det heller.

 • Er der noget vi, som læsere, kan gøre for at hjælpe i denne situation? Udover at smutte omkring “støt bloggen” når vi shopper, altså. Det kunne jo være, at du lige vidste, at vi kunne gøre x eller y og så ville det hjælpe lidt. ☺️ Tror vi er mange der gerne vil hjælpe det vi kan. ❤️

  • Det umiddelbare alternativ er klart at oppe den anden affiliate. Jeg ved ikke, om det kan give nok, men husker man “Støt bloggen”-siden, så er vi langt!

 • Kan du ikke bare pive lidt mere og så skrive dit
  Mobilepaynr. som visse andre? Sikker på du kan vinde et par mdr dér.

  • Jeg kan ikke helt forlige mig med, at folk bare sender mig penge. Det er mærkeligt for mig.

 • Bare tusind kram herfra <3
  Som det ofte sker med den slags ting, så viser der sig en løsning, men nogen gange tager det lidt tid. Jeg håber du finder den rigtige løsning for dig, så vi (helt egoistisk) kan blive ved at beholde dig og bloggen 🙂

 • Hej Miriam.
  Har du kigget på/overvejet Patreon som en del af din indtjening? Jeg er sikker på at flere af dine læsere gerne ville betale en lillebitte sum penge om måneden for at du kan blive ved med at blogge som du gør nu! 🙂
  https://www.patreon.com/

  • Jeg har overvejet det, men jeg har det lidt mærkeligt med, at folk skal give mig penge sådan helt direkte. :-/

 • Jeg elsker at du har så lidt og så reel spons. Der er andre blogge (som ikke skal nævnes ved navn) som jeg har været nødt til at unfollowe fordi jeg simpelthen ikke har kunnet holde ud at det er blevet så uærligt og falskt. Når det så er sagt tror jeg de fleste af os 60.000 ville være meget kede af hvis du var nødt til at lukke bloggen eller skrue ned så jeg håber virkelig at det løser sig for dig.

  Derudover vil jeg gerne sige tak. Jeg kæmper lige nu med depression og har første gang til psykolog snart. Jeg føler lidt at du er min buddy i det her, og kan virkelig spejle mig i de indlæg du skriver om den del af menneskets eksistens. Så tak. Tak for at dele og for at lukke os derind hvor det gør ondt. Det betyder rigtig meget at kunne spejle sig i nogen.

  • Jeg ved godt, mange af jer er glade for, at der næsten ikke er noget spons herinde, men realiteten er jo desværre, at det betyder, min indtjening ikke er særlig høj. Min blog er jo mit job, og sponsen er grunden til, at alle de andre indlæg har en chance for at komme ud.

   Held og lykke med din psykolog-aftale. (Og vær ikke bange for at skifte til en ny, hvis der ikke er kemi!) Psykologer kan ændre hele gamet!

   • Åh jeg håber ikke at du misforstod mig! Jeg mente egentlig bare at jeg ikke tror du ville miste ret mange af os hvis du tilføjede mere spons. Vi vil jo gerne have at bloggen fortsætter. Og du har pænt langt op til at have halvt så meget spons som mange andre.

    Kh

    • Nej nej, I get it! Man kan meget hurtigt blive kvalt i spons! Men ja, lidt mere ville være okay for os allesammen, tror jeg. 😀

  • Hvorfor det? Du skriver skidegodt, og jeg bliver både rørt, underholdt, boostet og alt muligt andet godt af dine indlæg. Du leverer jo en vare, og den vare vil jeg i hvert fald gerne betale for. På akkurat lige fod som jeg gladeligt betaler for bøger, netflix, forbrugsgoder og andre ting, der gør mig glad 🙂

   • Jeg kan totalt se logikken. Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg er så afvisende over for det, jeg tror, jeg ville føle, jeg stod en hel masse til ansvar bagefter.

 • Som freelancer har jeg selv prøvet det der et par gange. Hvor ens økonomiske grundlag pludselig bliver hevet væk under én. Det er fandme ikke rart!

  Hver gang det sker, har jeg henvendt mig til andre freelancekolleger. Dem, der kender mit arbejde, og som jeg derfor stoler på, når de siger, at jeg er dygtig og at jeg nok skal finde en løsning. Og det gør jeg – hver gang. Man ved aldrig som selvstændig eller freelancer, hvad der venter lige rundt om hjørnet. It’s a gift and a curse 🙂
  Og du ER mega dygtig og du ER min absolutte yndlingsblogger, så smid dit MobilePay/GoFundMe/Patreon her og fortsæt med at gøre det du er så fandens dygtig til!”

  • Du har ret. Jeg satser også gevaldigt på, at det går i orden, panikstadiet skal bare lige overstås først! 😀

 • Jeg stemmer også for en patreon 🙂 Jeg forstår godt at det er mærkeligt at tage penge direkte. Men for sådan en som mig, der ikke shopper og når jeg endelig gør, er det fra små bæredygtige webshops, så er det svært at støtte bloggen og det vil egentlig gerne 🙂

 • Hej Miriam 🙂
  Jeg tænkte på: Hvis man bruger de links du har når man shopper, men man så opdager at man ikke kan passe tøjet når, det når frem og man så returnere det, vil du så stadigvæk få penge af det? Eller er det kun hvis man derefter købe noget i en anden størrelse? 🙂
  Og så vil jeg bare lige sige at jeg aldrig har været særlig interesserede i at læse blogs ( medmindre de omhandlede bøger) men jeg er blevet en fast læser hos dig 🙂

 • Sikke noget rod – det er jo næsten som en fyreseddel ?

  Kan du ikke sætte en slags abonnement op på 5 kr om måneden? Det vil give en udemærket indtægt!

 • Jeg har desværre ikke nogen gode idéer til løsning på dit problem, fik bare lige lyst til at sende dig et virtuelt kram og sige, at jeg er så glad for at du findes i blogverdenen!

 • Hvem er det, der vover at gøre den slags, mod vores alle sammens kære Miriam!!?! :O

  Jeg bliver her. Jeg har ingen råd at give, men jeg har intet imod reklamer. Så længe det ikke er dem der popper op eller forfølger mig på siden :p

  • Boozt. Og de gør det mod alle bloggere. Jeg er stensikkert ikke den eneste, der kommer til at lide under det, det er drønærgerligt. 🙁 Og aldrig mere pop-ups! Jesus, de er træls! 😀

 • Jeg håber, at du finder en løsning på det hele. Jeg har ikke imod flere sponsorerede indlæg herinde, så længe de har et Miriam-tvist 😉
  Jeg har fulgt med herinde helt fra starten, og du er min ultimative yndlingsblogger (og jeg følger maaaange). Alt godt til dig. Håber I har en dejlig dag i Flensborg <3

  • Åh Gud. Hvis du har fulgt med fra starten, så vil jeg gerne sige tak og undskylde for de første par år. 😀

 • Kære Miriam, på mange måder har vi ikke andet til fælles end, at vi elsker Kinder-produkter, katte og har færdiggjort en universitetsuddannelse, men jeg elsker at følge dig og din blog! Du er en kæmpe inspiration, og du skriver fantastisk.
  Jeg håber virkelig, at der kommer en løsning på dit problem, for jeg er vild med måden, du kører din blog på, og den troværdighed den har hos mig. På et generelt plan kan jeg have et lidt anstrengt forhold til at læse sponsorede indlæg, da jeg føler, at de ofte er lavet ud fra en kladde, som producenten bag har sendt bloggeren, MEN jeg læser altid dine sponsorede indlæg, og jeg føler altid, at du bibeholder din integritet. Jeg er kort sagt en kæmpe fan af dig, og nu hvor du er ramt af angst for fremtiden, synes jeg, at du fortjener et stort virtuelt kram og et klap på skulderen.

  Al held og lykke med at finde nye affiliatepartnere. Jeg lover at bruge dine links flittigt 🙂 (du kan eventuelt også afslutte alle indlæg med en række links og en besked om, at man som læser kan støtte bloggen ved at bruge dem, når man alligevel shopper).

  • Hands down, nogle afsendere/kunder sender essentielt et manuskript eller nogle meget strenge retningslinjer, man skal arbejde ud fra. Det var en af grundene til, at jeg gik solo. Så jeg fik mere indflydelse og spons blev mere autentisk. Genialt forslag med en slags autosignatur med affiliatelinks! Mange folk vil vildt gerne bruge dem, men glemmer det, fordi hvorfor skulle man huske det? 😀

 • Jeg forstå ikke, at de ikke kan se mere værdi i dig som influencer- altså firmaerne. Jeg har det præcis som Skalotte. Pøj pøj til dig ❤

 • Har lige lovet mig selv, at jeg skal huske at gå ind på din “Støt bloggen”, hver gang jeg skal købe noget i en webshop. For at tjekke, om shoppen er på listen, så jeg kan bruge dit link.

 • Jeg tager gerne flere reklamer og sponsorerede indlæg med som en del af pakken herinde, for jeg er sikker på, at du kan formidle dem på en måde, der er dig. Jeg forstår godt, at folk foretrækker at undvære reklamerne, men det er jo dem, der betaler gildet, så at sige. De hører jo også med i eksempelvis magasiner.

  Jeg tror, du har helt ret i, at læserbidrag ikke er en holdbar løsning (endnu?). Vi er nok lidt for forvænte med gratis underholdning. Jeg læser for eksempel tit klummer fra POV, men det er bestemt ikke hver gang, jeg får givet et bidrag.

  Masser af gode tanker herfra og fuld opbakning til flere reklamer, hvis det skal til. (Bare helst ikke reklamer, der popper op og skal klikkes væk eller videoreklamer, der skal klikkes væk. Det er så forstyrrende)

  • Jeg ville slet ikke have noget imod at lave mere spons, hvis bare det var en afsender, jeg var cool med. Faktisk er spons en ret fed udfordring i mange tilfælde. Der føler man virkelig, man lærer noget og får brugt nogle evner.

 • Jeg fatter simpelthen ikke at Ben&Jerrys og Kinder ikke bare betaler dig en fast månedsløn ? Når det er sagt så er du den ærligste blogger virker det til i forhold til reklame. De andre voldspammer deres blogs med reklamer, så det kan jeg slet ikke tage seriøst, men når du anbefalet noget, så lytter jeg. Jeg husker at runde støt bloggen men hepper også på at du skal lave lidt direkte indsamling engang imellem. Jeg vil i hvert fald gerne give!

 • Jeg håber virkelig, at det hele ordner sig, for jeg kan ikke undvære din blog!
  Lige nu er jeg sygemeldt med stress fra job, og kæresten har oveni hatten, meddelt, at han ikke er helt sikker på, om han kan se ham og mig sammen i fremtiden.
  Jeg har været til en psykolog 2 gange, som slet ikke fungerede for mig, og nu skal jeg til en ny i morgen – og jeg er hamrende nervøs for, at det heller ikke er et match.
  Og din blog er noget jeg ser frem til, især i øjeblikket, hvor jeg ikke oplever en skid, og hvor humør og selvtillid er helt i bund…

  • Jeg ved ikke, om det er upassende at sige tak, men tak. Og hvis den her psykolog heller ikke er et match, så videre til den næste. Jeg gik engang hos en forfærdelig psykolog i næsten tre måneder, fordi jeg tænkte, at det nok bare var sådan det er. Men da jeg så fandt en, der forstod mig? HOLY FUCK! Psykologer er GULD! Jeg hepper på dig!

 • Puha! Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må opleves at se sit daglige underhold truet fra den ene dag til den anden! Av! Jeg læser troligt alle dine indlæg og kan sagtens tåle mere spons. Du gør det nemlig på en helt igennem ærlig og sober måde. Jeg bruger selvfølgelig dine links når jeg shopper, men det er nok for lidt desværre. Jeg kan se at flere foreslår patreon. Jeg synes du skal overveje det. Du leverer jo et produkt, som vi tydeligvis er mange de er vilde med -og har svært ved at finde andre steder i den kvalitet. Dit produkt er godt og du skal ikke være bange for at bede om penge for det. Heller ikke selvom det ikke er fysisk produkt. Jeg hepper på dig!

  • Jeg lover at overveje det. Og tak fordi du bruger affiliate! Jeg skal vist pushe dem noget mere. Jeg har en fornemmelse af, at mange egentlig gerne ville bruge dem, hvis de lige huskede det. Men det gør man jo ikke så tit af logiske årsager.

 • Jeg følger en håndfuld blogs, men det er kun din blog, hvor jeg læser alt. Jeg elsker også dine stories og er bare vild med dit varme uprætentiøse univers.
  Jeg ville gladeligt betale et månedligt beløb, hvis det kunne give dig ro til at gøre det, du gør nu.
  Og så skal jeg vist være bedre til at bruge “støt bloggen”.
  Jeg håber, at det hele ordner sig.
  Mange hilsner Camilla

 • Tak for en god blog. Jeg har fulgt dig gennem et par mdr. og er I gang med at gennemlæse dine gamle indlæg.
  Jeg bruger blogs som hyggelæsning, tidligere læste jeg mange magasiner/blade, som jo bekendt ofte er proppet med reklamer, så hvis bloggens overlevelse kræver reklamer el. er det helt ok for mig, der bare nyder dit produkt.
  Krydser fingre ….

 • Altså. Tror du at Politiken har det dårligt med at folk betaler for deres avis? Nej vel?

  Jeg stemmer for et frivilligt abbonoment system- fx som voksenABC hvor man kan donere gennem tier (tror jeg det hedder) jeg giver sku gerne ti kroner om måneden for dine indlæg. Eller 5 – mange bække små.

  Hvis bare 10% af læserne er enige er det vel 60.000 i indtægt.

 • Altså, jeg kender jo din holdning til gode råd 😉 – men altså hvis bare en sjettedel af dine følgere sendte dig en krone om måneden, så ville du have en “grundløn” på 10.000 – jeg mener, du underholder mig meget mere end for en krone om måneden…..

  • Hahaha, sædvanligvis har du ret, men lige her vil modtager jeg løsningsforslag med kyshånd! Det med de gode råd er i høj grad, når folk gerne vil løse et problem, jeg ikke synes, jeg har! 😀 😀 Og jeg bliver sindssygt glad over, at så mange af jer har lyst til at bidrage direkte, men jeg vil allerhelst finde en løsning, hvor jeg ikke skal tage penge fra andre end alt for rige firmaer. 😀

 • Kære Miriam.
  Åh hvor er det en trist nyhed. Jeg elsker din blog! Hele din skrivemåde, din ærlighed, dine iagttagelser om livet og din geniale humor. Jeg er sikker på, at vi som læsere sagtens kan se igennem fingre med det hvis du er nødt til at lave mere spons for at kunne holde liv i bloggen og din pengepung. Vi vil jo allesammen gerne beholde dig!
  Så Mere spons, mere MobilePay, mere patreon! Og selvom det måske kan virke skørt at modtage penge fra læsere, så er der altså for mig (som læser) ikke den store forskel på, at frivilligt sende en tyver for at læse med hos dig, end på at smide penge efter en låst artikel på Politiken eller Berlingske, eller på at betale for at leje en film på en streamingstjeneste. Underholdning koster!

  • Du har ret! Jeg lover at overveje Patreon grundigt. Der støtter jeg selv flere folk, og det er jo i princippet et genialt koncept!

 • Puh – god krise-løsning, krydser alt for, du kommer igennem den helskindet. Den økonomiske og uventede slags er aldrig velkommen og jeg hader selv, når noget ufrivilligt uoverskueligt trækkes ned over næsen på mig. Bliver helt arrig, bare ved tanken og kan blive helt selvmedlidenhedslammet først.
  Håber det flasker sig og du finder ud af at overskue det (:

  – A

 • Sådan helt lavpraktisk, får du noget ud af at jeg besøger a-links og støt bloggen, hvis jeg ikke køber noget på de pågældende sider?
  Jeg vil super gerne støtte dig, men skal jeg købe noget før at du får noget ud af det? (Kan vel i teorien sendes retur? Eller hvad?)

  • Nogle shops arbejder med betal-per-klik, og der får jeg, som navnet indikerer, noget ud af klikket. Plus, webshoppen bliver imponeret over, hvor meget trafik jeg genererer, og det er også positivt! 😀 Med de shops, hvor man skal købe noget, får jeg desværre kun penge for det, der beholdes, det andet havde ellers været godt! 😀

 • Jeg synes faktisk at denne type indlæg, hvor du kommer bagom bloggen, er rigtig interessant at læse.
  Jeg håber ligeledes, at det læser sig, så du kan blive ved med at leve af bloggen. Jeg ved vi er mange, der sætter rigtig stor pris på den, og dig ❤️ Og hvis det betyder at der kommer flere reklamer i fremtiden, så fuck det, jeg hænger på alligevel. Jeg ved at du aldrig ville anbefale noget, du ikke kan stå inde for.

 • Alle får da ondt i maven, når deres arbejdsvilkår ændres, og vi går alle inderst inde en smule i panik, når båden gynger. Jeg er sikker på, at en løsning viser sig. På mit arbejde har vi flere gange mistet meget store kunder, fordi netop store virksomheder skifter deres leverandører ud. Hvert andet eller tredje år har de udbudsrunder, og vi befinder os i en kompetitiv verden, hvor der altid er en, der byder under. Der kommer så oftest en anden stor kunde, og du får også en anden stor affiliate, det er jeg overbevist om.

  • Du har ret! Så ret! Jeg er bare stadig helt ny i den her businessverden, og jeg har dælme ikke meget is i blodet. Men jeg arbejder på det!

 • Hvis nu vi alle 60.000 (eller bare halvdelen) havde en månedsoverførsel på én krone til Miriam, måske som en slags abonnement, så ville du vel ende med en ganske fornuftig månedsløn? Jeg køber alligevel for meget crap så det ville da være mere fornuftigt at sende dem til dig…

  • Jeg ville blive rig, du! Men jeg ville sgu nok også bruge en stor del af dem på crap, så jeg ved ikke, om det er bedre… 😀

 • Du føles som en god veninde, som jeg griner og græder med, fordi du (som den eneste blogger) virker så ægte – og ærlig. Okay jeg kan ikke formulerer ovenstående, uden det lyder en anelse skizofren, men jeg håber du forstår hvad jeg mener. Jeg håber, håber, håber der kommer en løsning, eller at virksomheden ombestemmer sig! Ellers vil jeg, og sikkert mange andre, gerne betale for at læse med, enten i abonnements form eller pr skriv.

  • I er fandme så søde allesammen! Panikken har lagt sig nu, og jeg arbejder benhårdt på en løsning!

 • Øv, det lyder virkelig virkelig som en træls situation! Jeg håber det løser sig således, at du kan få lov til at blogge fuldtid. Jeg er i hvert fald umådelig meget fan af din blog, og netop værdsætter din ærlighed, at du er ligetil og bestemt ikke pakker ting ind i vat. Jeg krydser fingre for, at du kan få lov at fortsætte, uden at gå bankerot.

 • Jeg synes du skal få en ‘køb mig en kop kaffe’-knap. Det er helt rart at have mulighed for at støtte noget man er glad for (også hvis man nu ikke lige shopper så meget på Asos og zalando…).
  Ellers tænker jeg at der må gemme sig en god business case i Frank merchandise?

 • Du har udover dine fantatiske vipper helt enormt gode farver, så jeg har flere gange tænkt, at du er oplagt til et større kosmetikfirma, faktisk mere end Ben og Jerry. Din blog er sammen med dine følgere den bedste på markedet,.
  Jeg ved ikke, om du selv fik gjort Ben og Jerry opmærksom på dig. Men tænker skulle der ikke være en af dine mange følgere, der er ansat i marketingafdelingen for et stort kosmetikfirma.
  Ja jeg ved godt at mine vipper og farver aldrig kommer til at matche dine, men alligevel …..

  • Dét kunne være sejt! Ja, det gælder om at udnytte sit netværk, så hvis nogen kender nogen, så er jeg klar!!

 • Åh, at bekymre sig om penge er det værste! Jeg synes simpelthen bare, at du skal se at få nogle flere reklamer på bloggen, Miriam. Altså, hvis det er noget, som man ‘bare’ kan gøre. Jeg ville læse med alligevel – også selvom jeg skulle scrolle ned over en video mellem dine indlæg eller lukke en reklame her og der. Pyt med det. Bare du er her.

  • Jeg vil så pissenødig skulle ud i de der superinvaderende reklamer! De driver jo alle folk til vanvid!! 😀

 • jeg tror på at det nok skal gå, for du har den bedste blog. Du skriver ærligt,sjovt og klogt. Elsker det.
  Stor krammer din vej.

 • Åh!
  Jeg kan virkelig godt forstå, at du har det svært med at folk skulle sende dig penge direkte gennem en supportknap eller lignende. Men.. Bare lige lidt tanker:
  Når man har et “almindeligt” arbejde, så er det jo fuldstændigt det samme: du udfører et arbejde, og dem der nyder godt af det betaler for dit arbejde.
  Tænk særligt på forfattere eller journalister, som også skriver for a living og som folk betaler for deres produkt.

  Som et mere nærtliggende eksempel, så har min mand subscriptions hos flere streamere på Twitch (gaming), hvor man betaler 5 euro per måned for deres content. Eller Spotify.
  Det tror jeg handler om, at vi som forbrugere faktisk meget hellere vil støtte kunstnere eller content-skabere direkte fremfor at skulle igennem en mellemmand.

  Så altså, selvom jeg sagtens kan forstå det føles mærkeligt, så hvis man tænker på det sådan, så er det måske slet ikke så usædvanligt eller sært. Særligt hvis det udelukkende er en mulighed og ikke tvunget. Jeg vil personlig meget gerne betale “abonnement” for at læse med herinde ?❤️

  • Du har helt ret! Det burde være helt almindeligt. Jeg tror også i høj grad, der er noget jante og noget økonomisk tabu over det. Jeg bruger nogle gange mine penge på virkelig åndssvage ting, og jeg ville nok føle, jeg lidt skulle stå til regnskab for, hvad jeg går og køber. Og jeg tænker også, nogle mennesker ville dømme mig af samme årsag. Højst sandsynligt ikke en eneste af dem, der rent faktisk ville bidrage, men mere nogle af de andre. Sådan lidt “nå, det er det, hun bruger andre folke penge på!” Giver det mening?

   • Det giver helt fint mening! Og jeg kan sagtens forstå “problemet” i og med, at vi som “arbejdsgivere” jo i gennem din blogs natur ville kunne se hvad du bruger pengene på (eller nogle af dem).
    Og i sidste ende kan det jo kun fungere hvis du ikke går rundt og har det dårligt med det eller er bevidst hele tiden om hvad du viser “hvis nu”…

    Men jeg synes og håber virkelig, at du kan få drejet den inde i hovedet, så det kan lade sig gøre ? Hvis det du bruger dine penge på ikke længere er noget en læser vil støtte, så kan de jo bare stoppe. Men jeg er helt overbevist om, at alle dem, der pt er klar på at støtte, udmærket er klar over, at nogle af de penge (de fleste? ?) vil gå til B&J, Kinder, makeup, snacks til Frank og rejseopsparing – hvilket er LIGE præcis hvad vi gerne vil støtte!
    Dit arbejde, dine penge!
    Anywho, jeg håber som sagt bare at du måske kan få det lidt bedre med idéen, for vi er virkelig mange som gerne vil betale “abonnent” eller en skilling i ny og næ direkte for dit vidunderlige content ?

 • Hvis nu det affiliate arbejde ryger sig en tur og bare halvdelen af dine trofaste læsere smider 1 kr afsted til dig om måneden. Så er du jo egentlig allerede langt ik? Værd at overveje hvis det nu er. Kan super godt forstå du ikke er fan af den løsning, men måske bare som en midlertidig løsning indtil klogere mennesker finder værdi i at bruge dig og bloggen til nogle fede reklame ting. Gad vide hvorfor du ikke vurderes til at være god reklame søjle for nogen? Du er jo netop den perfekte blogger til den slags, da du er et helt normalt og virkeligt menneske! Med rigtige problemer, skøn humor, en pæn kat, og gennemførte indlæg hver eneste gang . Nogle burde gi dem et dask over labberne. Og så en giga krammer til dig 🙂 Det løser sig, det skal det nok gøre 🙂

  • Jeg har det virkelig svært ved at skulle modtage penge direkte. Det føles ikke rigtigt som at arbejde ordenltigt for dem, you know? Men jeg skal nok finde ud af noget! Og tak, for fanden!

  • Det tror jeg ikke, man kan nogen steder. Hvis man anvender nævnte side, har man fået en email. Det er ikke en ændring på et generelt plan, bare en specifik shop.

 • Hej Miriam,
  Jeg er lidt i tvivl om, hvor du vil hen med dette opslag.
  Selvom man er blogger og lever af det, så kan der jo komme perioder hvor man får brug for et “almindeligt” job, for at supportere økonomisk.

  Har du overvejet at få et job? Et vikarjob måske? Undervise på en skole, arbejde i en butik/lager/rengøring?
  Du har nævnt din store gæld et par gange, hvorfor ikke gøre en ekstra indsats for at få lidt ekstra på kontoen? JA, jeg ved du brænder for bloggen, men måske kunne det være godt for dig at få lidt ekstra indtjening, så du ikke skal bekymre dig så meget om din gæld, og måske prøve nye udfordringer og møde nye mennesker.

  Kærligst A

  • Hej Amalie,

   Jeg vil ikke som sådan nogle steder hen andet end at give udtryk for, at jeg er trist over en udvikling, der er sket, som truer mit job og mit liv, som det ser ud nu. Indlægget er som skrevet et øjbliksbillede. Jeg synes ikke nødvendigvis, der skal være en fasttømret pointe med alle indlæg. 🙂 Jeg kunne sagtens søge akademisk relaterede jobs med min uddannelse, men mit helbred tillader mig ikke umiddelbart at tage et “almindeligt” job. Det har jeg skrevet en del om. Min økonomi har kørt fint. Jeg har ikke været rig, men har uden problemer betalt af på min studiegæld som planlagt. Den er selvfølgelig træls, men den har aldrig været en bekymring. Når man vælger at gå selvstændig, så er det det, man satser på 100%. Det er man nødt til, hvis det skal fungere. Det her er en udfordring, som har hylet mig lidt ud af den, og det stresser mig selvfølgelig. Det deler jeg med mine læsere, som jeg deler stort set alt andet. Men det betyder på ingen måde, at jeg har tænkt mig at give op. 🙂

 • Hej Miriam!
  Øv for en nederen nyhed. Jeg kan godt forstå du blev sendt til tælling, og jeg håber virkelig at et andet firma får øjnene op for dine åbenlyse kvaliteter ASAP. Jeg håber også du ændrer mening om en patreon. Men hvis du ikke gør, så vil jeg bare sige, at efter min mening kan du sagtens skrue op for antallet af spons-indlæg, så længe du gør det i samme stil som du gør alt andet: velresearchet, autentisk og med en bid af dig selv i. Du giver så meget af dig selv, og det er derfor vi knus-elsker dig. Håber det hele ordner sig hurtigt. Hvis der er noget vi kan gøre, så håber jeg at du vil skrive et indlæg om det. Du er hands down min yndlings-blogger!

  • Jeg VIL rigtig gerne skrue op for antallet af sponsindlæg. Men det kræver desværre, at der er nogle sponsindlæg at skrive. :-/

   • Jah det kan jeg godt se er lidt af en forudsætning. Er sikker på du har en masse jern i ilden, så krydser fingre for de giver pote!
    Angående den patreon eller lignende, så kan jeg virkelig godt forstå det ikke er så ligetil. Men det er jo også frivilligt at melde sig til, og som du selv siger så er bloggen et fuldtidsjob. Vi vil ikke af med dig! Måske, hvis du tænker på det som en midlertidig løsning? Bare fordi man støtter kunstneren ejer man jo ikke produktet, det går jeg ud fra folk er klar over. Jeg bor ikke i dk så det ville være den eneste mulighed for mig, fx. Jeg håber det hele løser sig, søde Miriam!

 • Jeg ved jo ikke hvordan, du skaffer dine samarbejdspartnere, men dit hår, Miriam, det er unikt og sindssygt flot. Alle hårprodukt-producenter må da stå i kø for, at få dig til at teste deres produkter? Ellers kunne du måske få dem til det? Og hvad med forlagene? Kan de ikke også smide nogle gysser din vej, hvis du læser og anbefaler os nogle gode bøger? Du har jo en skøn kurvet krop, så hvad med at spamme Liv (Benedikte) Utzon, som laver fint tøj til kurvede kvinder. Der synes jeg, at et samarbejde synes helt oplagt. Ja undskyld, hvis du synes, at jeg virker panisk på dine vegne, men jeg vil nødigt gå klip af dine finurlige indlæg.

  • Du er sød! Tak for forslag! Min agent er godt i gang, men desværre er der stadig utrolig mange firmaer, der slet ikke laver influencer-samarbejder. Gratis produkter kan man næsten altid få, men de kan dårligt betale regningerne, og man skal eddermame også betale skat af dem! 😀 Men vi arbejder konstant på det!

 • Så har jeg lige købt en kjole via et af dine link. Ikke det vilde beløb, men lidt har vel også ret.
  Kram herfra

 • Jeg ville gerne give en sjat af min løn hver måned, hvis det betød at du fortsat kunne blogge fuldtid og ikke skal ud i et ”normalt” og stressende 8-16 timers job <3 elsker din blog, syntes du er alt for sej!

 • Hopper også lige med på vognen med at bag-bloggen delen også er interessant! Sikker på du nok skal finde på noget godt – vi hepper på dig!

 • Kan du ikke give det en chance med Patreon? 3 måneder måske, mens du sunder dig og lægger nye planer. Hvis du var multi kommerciel kunne du ikke tilbyde det produkt, du tilbyder nu. Det produkt, både du og vi holder af 🙂 Jeg synes, det giver rigtig god mening, at et anderledes “produkt” også skal finansieres på en anden måde.
  Hvis folk synes, det du tilbyder er en 5 ‘er værd, betaler de og ellers lader de være. Hvordan du så vælger at bruge den 5’er har jo intet med sagen at gøre <3

  • Jeg er bange for, at der er for meget jante herhjemme til, at Patreon rigtigt kan lade sig gøre, uden det bliver ubehageligt. Men jeg lover at overveje det!

 • Tillægskommentar 😉 Det er ikke et underholdsbidrag, du skal stå til regnskab for. Du sælger en vare, folk gerne vil købe og som de ikke kan købe andre steder. Det ville være en vigtig forskel for mig personligt.

 • Jeg læser troligt med hos dig netop fordi din blog er ægte, personlig og upoleret. Dét er smukt og glamourøst i sig selv! Jeg håber, at det hele flasker sig.

  Jeg ved godt du ikke har bedt om løsninger/idéer, men jeg har alligevel en som jeg vil sende din vej. Har du overvejet at arbejde freelance som en slags foredragsholder for organisationer der hjælper psykisk ustabile mennesker? Du har erfaring du kan trække på og måske også nogle gode råd som andre kan bruge. Jeg ville lytte til dig 🙂

 • Jeg tog mig selv i at tjekke Støt Bloggen-siden, og der er jo sindsygt mange firmaer derinde! Jeg ved ikke hvorfor, men jeg troede lidt, det kun var Boozt, Ellos og et par andre måske firmaer, men der er jo virkelig mange forskellige, som mange af os sikkert bruger regelmæssigt. Så ja, det jeg prøver at sige er, at du endelig bare skal give den gas med at promovere den del mere evt. i din signatur, eller hvor det nu ellers passer ind. Vi er mange, der gerne vil støtte, men vi har nok brug for en reminder i ny og næ (jeg får næsten helt dårlig samvittighed nu over at have købt noget fra af de firmaer uden at have klikket på dine affiliate-links nu – bare jeg havde vidst det!!)

  • Yes, der er en god portion! Jeg arbejder på noget med potentielt at smide noget autosignatur i bunden af indlæg for at minde folk om det, for som du siger, rigtig mange vil gerne bruge dem, men det husker man jo ikke lige.

 • Frem med jahatten og få fundet en abonnementsløsning så vi kan donere lidt. Du leverer gode gennemarbejdede indlæg og er en arbejdshest – det er ikke mange bloggere som leverer så ofte og kan holde kvaliteten. Jeg har hørt tudesangen fra fritidsbloggere over at buhu, de får ingen penge ud af alt deres arbejde, men helt ærligt? Jeg har aldrig købt den, for både kvaliteten og frekvensen af indlæggene var så meget op og ned at jeg ikke synes der var noget at betale fast for. Og at betale per læst indlæg virker bare tåbeligt. Men dig, det er du og din blog altså værd, Miriam. Find en abonnementsløsning som er nem for os og gør det hurtigt inden vi glemmer at presse dig for det. GOOOOOO!

 • Helt ærligt – kom så videre fra at være bange for at tage penge direkte. Jeg er træt af at være produktet rigtig mange steder (hos andre bloggere, på sociale medier, i kundeklubber og stort det alle andre steder) og finder det befriende, at jeg hos feks Lortemor og via min fagforening kan betale direkte, frem for “via bagvejen” ved at skulle proppes med spons. Jeg kigger med her for at få DINE syn på tingene – ikke for at læse dig gengive et manuskript, skrevet af nogle marketingfolk. Vil langt hellere betale en tier (eller tyver) hver måned for godt indhold fair and square og så kunne stole på din troværdighed, end at skulle føle mig som et produkt, hvis opmærksomhed du skal holde fanget, så du kan sælge mig noget.
  Og jeg er helt og aldeles træt med røv på af at folk er så hårde ved Lortemor for at hun opfordrer til at betale for suverænt, velskrevet indhold (med en utrolig trist og meget lidt markedsføringsvenlig virkelighed lige nu.) det er sgu da tankevækkende, at man kun er værd som reklamesøjle, hvis ungerne ligner modeller og man shopper tøj for et år på ugentlig basis (som man så får taget photoshoots af). Egentlig ikke en forretningsmodel, jeg gider at støtte. Suk. Så kom nu. Nu beviser vi lige, at godt indhold også er værd at betale for.

  • Jeg er ikke enig i dit syn på sagen. Det er lidt ærgerligt kynisk, synes jeg, og jeg kan slet ikke genkende min blog eller tilgang til spons i den. Bevares, der ER bloggere, der gnaske ukritisk laver reklame, men det er nok desværre sandt for de fleste brancher. :-/ Jeg er ret tilfreds med min troværdighed, og jeg kan faktisk rigtig godt lide at lave sponsorerede samarbejder. De er udfordrende og givende og enormt lærerige. Så faktisk vil jeg allerhelst fortsætte med at lave spons.
   Jeg er ikke “bange” for at tage imod penge direkte, men jeg har ingen interesse i at skulle tage endnu en kamp med folk, der har holdninger til bloggere og spons og økonomi. Der er SÅ mange mennesker, der gerne vil diktere, hvordan man driver sin blog, og hvad man bruger sine penge på (fordi de “betaler ens løn” via spons), og hvis jeg begyndte at modtage penge direkte fra læsere, så ville nærstuderingen af og holdningerne til min økonomi kun stige yderligere. Og det gider jeg sgu ikke. 😀 I min optik er Danmark simpelthen ikke moden nok til at køre tingene på den måde endnu. Og derudover så er jeg faktisk rigtig fint tilfreds med det system, jeg kører med pt… Hvis der lige faldt et samarbejde eller to mere af til mig. 🙂

   • Tak for godt og sagligt svar. Og beklager at tonen blev lidt hård i første kommentar. Jeg havde lige været forbi en af yndlingsbloggerne, der desværre er gået pro og blevet lige lovlig kommerciel… jeg føler mig ikke kommercialiseret hos dig,
    Og stoler på, hvad du skriver. Men jeg er led og ked af hele influencer-udviklingen, hvor alle slås om ens opmærksomhed – udelukkende fordi man så gør dem til bedre reklamesøjler og dermed også forhøjer deres månedsløn. Jeg kan godt følge dig i, at det er en balancegang og at der sikkert vil være nogen, der er stride (men dem har du jo også nu – feks mig). Men dameblade har jo i årevis kørt den dobbelte betaling med brugerbetaling Per blad/abonnement og annoncørindhold. Det er vel ikke så anderledes her.

    • Der er noget indstilling, der er anderledes med dameblade, tror jeg. Det burde der ikke være, men jeg tænker, det hænger sammen med den personlige tilknytning til en blogger og det faktum, at man jo bare er én person. Jeg ville føle min økonomi sat enormt meget under lup. I forvejen er folk liiiiidt for optagede af, hvad bloggere tjener, og hvad de bruger deres penge på. Ikke så meget mig, mere dem der er lidt mere kommercielt succesfulde, men kunne du se, hvor meget det ville eskalere, hvis man begynde at modtage penge direkte fra sine følgere? Jeg synes i princippet, idéen er fab, men jeg tror sgu ikke, vi er der endnu. I hvert fald ikke i Danmark.
     For the record kan jeg godt forstå din frustration. Jeg er heller ikke helt enig i den måde, hvorpå nogle af mine bloggerkolleger driver deres business, men det kommer meget an på, hvilken indstilling man har til det, man laver. Og der er jo læsere nok til de fleste, så lidt ligesom med indhold og andre ting, så må man nok bare vælge at følge de bloggere, man bedst kan forlige sig med.

 • Kan ikke lade være med at bemærke, at antallet af Bootz-reklamer på Tv2 er stigende, og de er nye. De reintroducerer sig faktisk. Derudover læser jeg, at virksomheden blev børsnoteret for ikke så længe siden, og er i vækst. Investorerne klapper i deres små hænder, faktisk. Mon ikke de vender tilbage til affiliates.

Der er lukket for kommentarer.