Knæk koden: Hvad betyder en venneanmodning?

Jeg har et spørgsmål. Da jeg tilbragte 24 timer i vælten takket være den der Politiken-artikel, var der et par mænd, der så mig og besluttede sig for at sende mig nogle søde ord. På Facebook, på mail, på Instagram. Nogle af dem var bare sådan lidt “go girl” og nogle af dem var direkte dateinvitationer. Ingen af dem var ubehagelige, alle var smigrende. Der var ikke et eneste dick pic. Der er håb for menneskeheden endnu!

Men der skete også det, at der dukkede en del venneanmodninger op på min personlige Facebook. Altså fra mænd, jeg ikke kender. Og jeg kan ved grød ikke finde ud af, hvad sådan nogle betyder? For ingen af dem – ikke en eneste – kom med en vedhæftet besked, der ligesom gjorde opmærksom på deres intentioner. Er det, fordi man måske lidt samler på venner, så mig i fjernsynet og tænkte: “Skidegodt, hende tilføjer jeg lige”? Er det, fordi man er lidt nysgerrig på, hvem jeg er, og gerne vil snage i min Facebookprofil? Er det, fordi vi engang har snavet i en syv hestes brandert, og jeg bare har glemt, hvem de er? (…Allesammen.) Er det sådan en lidt forsigtig anmodning om kontakt, hvor det så opfattes som ja tak, hvis jeg accepterer dem som ven? (Og hvad vil dem med kæreste i så fald?) Jeg forstår det ikke!

Nu ved jeg ikke helt, hvad jeg skal stille op. Fordi. Der er flere af de her mænd, som faktisk ser rigtigt søde ud. (Og måske i særdeleshed en bestemt). Men jeg har det lidt mærkeligt med at godkende en venneanmodning fra en vildt fremmed. Jeg kender ikke dig, du kender ikke mig, og hvis ingen af os herfra tager initiativ til videre kontakt, så er vi bare på helt random vis på hinandens vennelister til evig tid, eller indtil en af os om to år tænker: “Hvem fuck er det der, og hvorfor er vi venner?!” og unfriender.

I er nødt til lige at hjælpe mig her, for jeg ved, I ofte ved alle de ting, jeg ikke ved. Hvad fa’en betyder en venneanmodning?

Edit: Alle folk skriver, at jeg skal skrive til manden. Nej nej. Det er slet ikke der, vi er. Det har jeg ikke lyst til. 😀 Jeg efterspørger ikke en måde at komme i kontakt, jeg vil vide, hvorfor man sender en venneanmodning! Hvad prøver man at sige? Hvad??

Kommentarer (42)

 • Tag chancen. Hvad er det værste der kan ske? Godkend og spørg hvor i kender hinanden fra? Det værste han kan gøre er at sende et dickpic ?

 • Det ku også være de syntes du virkede cool og interessant og gerne ville ‘se’ mere af dig?:-)

  • Haha, jeg har ikke tænkt mig at skrive uopfordret til en vildt fremmed. Det er jeg for akavet til. Hvis han vil noget, så må han sige det! 😀

 • “Hejsa, hvordan kender vi hinanden? ?” plejer jeg at sende afsted hvis jeg ikke kan placere en venneanmodning der ikke ligner direkte spam! Man kan jo sige; hvis vedkommende svarer ordentligt og nogenlunde chamerende og relevant er det jo ren win-win. Hvis ikke er intet tabt!

 • Jeg ved simpelthen ikke hvad det betyder. Jeg er ikke god til det der “spil”, der åbenbart findes i dating/kurtiseringsverden. Men tak da ja, skriv til ham at han ser sød ud, og evt hør hvorfor han har tilføjet dig. Hvad er det værste der kan ske? -at du skal slette ham fordi det bare var en “der skal flere venner til”? Jeg vil hellere prøve, end fortryde at jeg ikke fik det gjort. Især når det er så relativt harmløst som dette ?
  Husk på hvor sej du er hvis du skriver, når han åbenbart ikke turde! ??

  • Jeg skriver ikke til ham. Hvis han vil i kontakt, så må han tage kontakt. Det andet bliver for mærkeligt for mig. 😀

  • Jeg ved ikke hvad det betyder? Det er da noget mærkeligt noget. Kan du ikke chatte ham op på messenger og spørge hvad han vil? Hmm….

 • Jeg ved sgu ikke hvad en venneanmodning betyder! ?? Men måske det er sådan “du lød mega svedig, vil gerne vide mere om dig” på en lige så casual måde som “følg” på insta. Det lyder bare lidt voldsommere fordi det er på facebook, måske? ???‍♀️
  Men skriv da lige til “ham-der-især”, at du kan se at han har sendt en anmodning og at du er nysgerrig på hvad hans tanker er med den. så er kontakten da skabt og hvis han er en freak så lad være er at godkende, men hvis han er amazballs, så godkend mega meget!!!

 • De vil da i en form for kontakt.
  Sig du bare ja tak til ham den søde. Har han ikke ‘gjort noget’ inden for 14 dage, så sletter du ham bare igen. Det kan du forøvrigt gøre med dem allesammen ???

 • Jeg fik sådan en venneanmodning en dag. Jeg skrev og spurgte, hvor vi kendte hinanden fra. Han svarede, at det gjorde vi ikke, men han havde set mig kommentere på en fælles vens opslag og tænkt, at jeg lød til at have kloge ting på hjerte, så han ville gerne have input fra mig i sit feed. Hvem kan sige nej til den slags?

  Han er dog 55 og gift, så der var reelt ingen forsøg på andet i det. Men han er stadig min ven.

 • Du advokerede den anden dag for, at man skulle turde at lære hinanden at kende – sådan uden videre. Jeg er med på at det her med venneanmodninger ikke er helt det samme – men i den ånd stemmer jeg for at du siger ja tak og ser hvad der sker.

 • Nogle af de fremmede venneanmodninger er også rent scam.. dvs man tror de er danske, men det er de ikke. Har oplevet en hoppe godt og grundigt på den.
  Man kan altid snakke lidt frem og tilbage via messenger FØR man vælger at føje dem på ens venneliste. Dermed kan man stikke en fingeren i jorden og få en fornemmelse af hvad det er for en størrelse.

  Hvorfor de sender en anmodning? Tror jeg ikke der er en entydlig svar på. Men i bund og grund, ser de vil om der en åbning et sted 🙂

 • Altså. Hvis man sender en besked til én på facebook, som man IKKE er venner med, så ender beskeden ofte i den her underfundige skabning kaldet “andet” indbakke – og så ser den person man skriver til måske aldrig beskeden!

  Så måske er det bare fordi de vil være sikker på, at du får den besked de har i sinde at sende så snart du har accepteret?

 • Jeg har nogle, jeg ikke kender, men det er spillevenner, vi hjælper hinanden, så det ikke koster penge.
  Andre spørger Jeg, hvis de enten ikke svarer, nå ja så bliver de ikke godkendt, hvis de er på udkig efter en kæreste eller lignende, ja så er jeg jo en gammel gift kone så… væk med dem, lidt smigret bliver man jo alligevel.

 • Jeg tror også at det meste er “Hun er cool, og jeg vil gerne læse mere om hende”.
  Netop som på Instagram.

  • Men… Læser man så ikke bare min blog? Eller følger mig på Instagram? Min Facebook er essentielt død. 😀

 • Jeg tænker at der kan være flere årsager til en venneamodning. Jeg ved fra min søster, at flere mænd bruger FB som en datingside. Hun har i hvertfald fået en del tilbud den vej. Det kan jo også bare være, at de synes du virker som en interessant kvinde, som de gerne vil følge. Jeg ville tjekke om profilerne der ægte ud, og hvis de gør, så acceptere dem. Du kan jo eventuelt acceptere dem på prøve, således at du giver dem 1 måned til at tage kontakt efterfølgende, og så kan du slette dem igen, hvis de ikke har gjort deres intentioner kendt inden da ?

 • Det er et forsøg på kontakt. Han er interesseret i dig. No doubt about it. Tilføj ham og hvis han skriver, så er det bare “jeg syntes godt nok heller ikke lige, vi havde mødt hinanden IRL, men tænkte du så jo sød ud, så hvorfor ikke? Plejer jeg ellers aldrig at gøre?”. Hvis du ikke hører fra ham, så slet ham igen. No Big Deal, men tag da chancen, hvis han er sød❤️?

 • Hvis man er tilpas fummelfingret, kan man komme til ved en fejl at trykke tilføj som ven, selvom man måske bare havde intentioner om at stalke lidt. Jeg ved ikke, om det er sådan længere, men det er ikke sådan lige at slette en venneanmodning, som man selv har tilføjet. I hvert fald ikke fra telefonen. Ahem. ??

 • Ligemeget hvor sød vedkommende ser ud, så er set altså for mærkeligt at starte med en venneanmodning. Jeg formoder, det er fordi vedkommende syntes en besked er for meget/for personlig – eller er for doven. Ligesom når Tinder matches aldrig svarer på en reel besked. Jeg gider det ikke: ingen indsats fra dig, ingen indsats fra mig.

 • Sig ja – så kan du altid slette ham om et par uger, hvis han ikke gør mere ved det 😉 men svarer det ikke lige til det der “prik” man kan/eller kunne? Det fangede jeg aldrig helt! :-/

 • Jeg har spurgt min kæreste til råds ? Han siger at det er fordi de synes at du ser dejlig ud og gerne vil i kontakt med dig. Så go for it ?

 • Jeg tænker det er lidt ligesom et prik eller et hej… Næste skridt er så at man kan kigge hinanden lidt an, på hinandens profiler, se hvad hinsnden poster og finder interesant, hvad kommentere personen på osv. Kigge billeder, får indtryk af hinandens interessser og sådan. Så unfriender man nok hvis man ikke syntes om det man ser, eller også skriver man en besked hvis man vil mere og i samtale. Mit bud, uden nogen erfaring på området overhovedet!☺️

 • Nu ved jeg ikke hvor offentlig din facebook profil er, men det kunne måske tænkes at de gerne vil stalke din profil godt og grundigt? På min profil kan man stort set ikke finde oplysninger eller se billeder af mig, medmindre man er venner med mig. Og så tænker jeg at det måske også kunne være et indledende forsøg på kontakt – sådan at de måske skriver, hvis du accepterer anmodningen fordi de så har fået “grønt lys” til at tage kontakt. Jeg ved det ikke, men jeg stemmer for at du skal acceptere dem, du synes, og så se hvad der sker ?

 • Altså. Min umiddelbare vurdering er, at de har set artiklen med dertilhørende billede og tænkt, at du muligvis vil poste flere af den slags billeder på din private profil. Måske er jeg bare kynisk ??‍♀️

 • Jeg havde taget det helt roligt. Hvis personen man adder er influencer, ville jeg selv tænke, at facebook lidt er det samme som om følge personen på insta. (Smuk sætning jeg fik kreeret der ?)
  Men en måde, der giver mulighed for en lidt mere personlig dialog. Sig ja, hvis de virker tiltalende ?

 • Jeg har kun gjort det med mænd fordi jeg synes de var flotte 🙂
  Jeg kan jo kun tale for mig selv, meeeen
  Ellers er liderlighed, rastløshed, ensomhed – eller simpelthen bare nysgerrighed også muligheder?

 • Jeg har prøvet lidt noget lignende, da jeg var i medierne for noget tid siden, hvor jeg også fik en masse nye følgere, anmodninger og mails.. Alle steder – også på FB – var der mange, der ventede med at skrive en personlig besked til, de var blevet tilføjet. Jeg tror, at der er nogle, der ikke helt “tør” lægge så hårdt ud med en besked, frem til de ser, at du er sød og nede på jorden og gerne vil tilføje dem. Tror seriøst, at der er mange der i ramme alvor tror, at man får kendiskuller af at være 15 sekunder i medierne :p
  Hvis jeg var dig, ville jeg tilføje dem, hvis de ser nogenlunde fornuftige ud (ikke er fake profiler og ikke ser ud til at være trolls, der blot vil sende dig hate beskeder), og hvis ikke de skriver noget derefter, så kan du jo bare slette dem igen.

 • Er det ikke bare typisk danskere? At vi faktisk gerne vil i kontakt, men så alligevel ikke, før du har sagt, at du også kan lide mig (som ved at acceptere venneanmodningen). Jeg er pt. i Frankrig og er i løbet af få dage blevet budt på kaffe af flere random dudes. Bare sådan – mega kort samtale – kaffe? Det er lidt mere svesken på disken end den der tøvende interesse. Og det er jo interesse – det er bare ikke powerinteresse.

 • At have “venner” på Facebook betyder jo ikke en reel relation, man kan være “venner” med sin vicevært og med gamle kolleger. Jeg opfatter Facebook som et kontaktnetværk, hvor også nære venner er en del af det, men efter 10 år er Facebooks betydning kraftigt udvandet. For virksomheder er Facebook stadig relevant, oftest, afhængig af branche, i kombination med Instagram, men for private oplever og observerer jeg en vis træthed. Kun meget særlige oplevelser publiceres, og hvis mænd vil i kontakt med nye mennesker mht. at knalde, så har jeg oplevet, at mænd kontakter mig på Messenger, de sender ikke en venneanmodning. Så det er da sikkert, fordi de gerne vil lære dig at kende, tænker jeg.

 • Jeg kan ikke sige noget overordnet, men: For en uge siden fik jeg en venneanmodning fra en dude. Ingen besked. Jeg godkendte, og to timer senere skrev han og spurgte, om jeg ville til en crossfit-træning med ham. (Åh gud …) Så giv ham den søde en chance, han har sikkert et godt tilbud klar!

 • Jeg har oplevet det nogle gange, hvor det ikke har været fra spam-profiler og lignende. Efter at have forhørt mig om vi kender hinanden, er jeg hver gang blevet mødt med: “Nej, men du ser sød ud”-ish. Så altså med en intention om, at det fører noget med sig på dating-/sexfronten (nogle er jo mere offensive end andre). Det var faktisk på den måde, at jeg for en del år siden i mine yngre teenagedage fik en lille flirt, som vel nærmest blev en slags kæreste (ja, sådan noget kan være en gråzone i den alder åbenbart) ? Så det er nok et ønske om kontakt på den ene eller anden måde, tænker jeg.

 • Det er et kontaktforsøg. No doubt about it. Folk (Mænd) gør det samme på LinkedIn, der også har udviklet sig til et slags datingsite.

  I udlandet, hvor mænd er mere galante ville de jo byde på kaffe, sende en besked osv. Danske mænd synes de er supermodige og offensive ved at sende en fesen venneanmodning på FB, uden en besked.

  Han vil gerne lure på dig, din profil, dine billede og finde ud af om du er i et forhold og i kontakt med dig. De rigtig tarvelige sletter en som ven efter de har tjekket en ud, men det er helt klar interesse-research

Der er lukket for kommentarer.