Hvis man holder tre dage fri, er man så formodet død, indtil andet er bevist?

img_5751Læbestiften er farven ‘Lolita’ og kan købes hos Sephora. (reklamelink)

Det er tre dage siden, der sidst landede et indlæg på bloggen. I går åbnede jeg ikke min computer på et eneste tidspunkt. Jeg kan slet ikke huske, hvornår det sidst er sket. Jeg har holdt tre dages fri. Helt fri. Nu er computeren genåbnet, og Frank sidder ved siden af mig og tigger godbidder, og alt er det samme igen. Og så alligevel ikke. For med blogging er der ret kontant afregning. Hvis man vil have en chance for at leve af det, skal man arbejde for at holde sine statistikker oppe og sit indhold opdateret. Tre dages fravær på årets i forvejen mindst aktive måned er nok til, at mine tal er lavere, end de har været i flere år. Det er lidt scary, ikke? Så er der ikke noget at sige til, at man ind imellem får smidt et indlæg ud, man måske gerne ville have brugt noget mere tid på, men det var det, der var tættest på at være færdigt, og noget skulle ud. Jeg har mine egne deadlines, som erfaring siger mig, skal overholdes, hvis det her selvstændig-hejs skal kunne køre relativt problemfrit. Jeg har et sted, jeg er nødt til at ligge, før jeg kan føle mig nogenlunde tryg.

Men det er en af de ting, jeg gerne vil arbejde på i 2018. At huske på, at der er andet i blogverden end bare tal. Jeg bliver for hys med det, og det gør jeg, fordi jeg ikke kan lade være med at sammenligne mig selv med alle dem, der gør det bedre. Hvis de holder tre dages fri, falder deres statistikker sikkert også, men hvis man har usædvanligt prangende tal, gør det ikke helt så meget. Tænker jeg. De tænker måske noget andet. De sammenligner måske sig selv med nogle andre og føler sig også utilstrækkelige ind imellem. Og måske sidder der sågar nogen et sted og sammenligner sig med mig.

Jeg elsker alt være fuldtidsblogger. Elsker. Også tallene og statistikkerne og den interne konkurrence med mig selv for altid at gøre det bedre. Men nogle gange bliver jeg så distraheret af alt det omkringliggende, at jeg glemmer essensen i mit arbejde. Det, der begejstrede mig i første omgang. Ordene. At nørkle med de rigtige formuleringer, og de rette ordvalg. At skrive lige præcis det, jeg ønsker og ikke skænke den potentielle modtagelse en tanke.

Det skal have mere tid i 2018. Det sjove, det eftertænksomme, det velovervejede. Det, der kommer ud til jer, og ikke bare det, jeg fnidrer rundt med bag kulissen. For det er måske nok spændende, men det er det andet, der er det vigtigste. Det var det, der solgte mig i første omgang. “Husk, hvem du er, Simba” og alt det der. 😉 Jeg skal holde op med at føle, at det, jeg skriver, ikke er godt nok, fordi andre får større respons. For så går glæden nogle gange tabt, og uden glæde dur det bare ikke rigtigt.

Det er vel et slags nytårsforsæt, omend et der er lidt svært at måle på. Dem har jeg nogle stykker af i år. Dem, der er en proces i udvikling, hvor man ikke kan svare ubetinget ja/nej til, om man opnåede det. Jeg skal også lige have bakset nogle af de der ja/nej-typer sammen, for de er lidt sjovere at gøre status over, når december kommer igen, men de andre er heller ikke dumme… Også selvom det er lidt lettere at lære at tage en armbøjning, end det er at holde op med sammenligne sig med andre. Formoder jeg. 😀

Kommentarer (23)

  • Enig med Ninna! Et hurtigt kig rundt i blogland viser jo med al tydelighed, at stor respons og masser af kommentarer på ingen måde er lig med blogindlæg af høj kvalitet. Og noget af det der gør dig så ekstremt troværdig er netop at du ikke spytter halvgennemtænkte og ringe formulerede indlæg ud på stribe fordi “det skal man”. Keep up the good work ’cause you do it oh so well! <3

 • Jeg har slet ikke haft overskud til at lægge mærke til dit fravær – andet end at du er meget savnet på snapchat :-/
  Håber du har haft nogle dejlige fridage og har taget dig noget Miriam-tid. Godt nytår 🎉

 • Der er ingen bedre blogger end dig, Miriam. Du er den eneste blogger, som jeg læser alle indlæg hos. Don’t ever change ❤️

  • What she said. Plus hvad en anden skrev. Du skal (sgu) da holde fri nogle dage, ganske som alle andre. Tre dages “tavshed” får altså ikke trofaste læsere til at droppe din blog. Vi længes bare det mere. Der må være nogle statistikker et sted, der underbygger mit just fra hoften udslyngede postulat. Godt nytår.

 • Bare helt kort. Jeg er trofast læser, og jeg nyder din alsidighed i dine oplæg. Du rummer det søde, det sjove, det alvorlige, det vigtige, det svære og alt det der imellem. Ønsker dig og Frank et fantastik nytår, og takker for at jeg må følge med. ❤️

 • Du gør det så skide godt, og på helt din egen måde. Jeg synes du er mega sej og selvom jeg læser mange blogs, er det altid dig jeg støtter, når keg shopper via links. Og det er altså fordi du er rigtig dygtig 😘 godt nytår til dig 🎉

 • Jeg læser med via appen feedly. Tæller jeg så stadig med i dine statistikker. Eller ville det være en fordel for dig at jeg læste med direkte på dit domæne?

  • Det aner jeg faktisk ikke. Men jeg tænker, at de fleste bloggere har folk, der læser med via Feedly, så det udligner nok sig selv meget fint i sidste ende. Men tak for tanken! <3

 • Godt nytår, Miriam! Om du holder tre dages fri (eller mere) eller ej, så er du ubetinget min yndlingsblogger! Jeg ved, bloggen er noget, du skal leve af, hvorfor trafik og statistik selvfølgelig er vigtig, men for mig er det væsentligste, at jeg som læser kan mærke, at du som person skinner igennem – og dét gør du hvert fald, og du leverer lækkert indhold hvergang! 😃

 • Du er og bliver min absolut yndlingsblogger, og jeg synes kun at du fortjener lidt ferie, og vil stadig troligt følge dig om der så går 1 dag eller 1 uge imellem indlæg😄

 • Du gør det godt Miriam, du gør ret i at prøve at glemme alle andre og gøre det du bliver glad af 🙂 Kunne du måske lave et nytårsforsæt om at komme på Snapchat igen? Vi savner dig der inde!

 • Vi mennesker er vist bare generelt rigtig gode til at sammenligne. Desværre. Synes det er et rigtig godt mål du har for 2018. Rigtig godt nytår

 • Det er lidt ærgerligt at høre at du går og tænker sådan, for i min verden er din blog en af dem, som er allermest interessant at følge.

 • Miriam, du er min yndlings Blogger! Jeg elsker at du netop ikke er som alle andre bloggere, men bare er dig som du nu er. 😊 jeg går også selv med en lille stor drøm om at blogge, men jeg aner vitterligt ikke hvordan man starter og hvad man gør i starten. Hvis du får lyst en gang, ville du så ikke lave en lille guide til at blive Blogger?

 • Om du så skulle holde en uges pause eller mere, ville jeg stadig læse trofast med. Jeg ønsker så meget for dig, at bloggen skal blive ved med at være din levevej, at jeg konsekvent køber varer online via dine ‘Støt bloggen’-links, når det er muligt. Jeg elsker at læse det du skriver, og det vil jeg enormt gerne støtte, fordi du er super dygtig til det du laver Miriam <3

 • Du er og bliver min yndlingsblogger. Du er den, som jeg altid tjekker først – både her på bloggen og på insta. Jeg kommenterer enormt sjældent, men følger altid med <3 Knus

 • Jeg skriver sjældent en kommentar men trængte virkelig til at skrive noget ved dette indlæg (bevares, min dansk er ikke særlig god så please tilgiv mig på forhånd..)

  Jeg synes dette indlæg er så interessant fordi du nævner noget jeg lægger aldrig nogensinde mærke til på dit blog – Alt det logistikke med hensyn til at være fuldtidsblogger. Fordi alle dine indlæg føler som en rigtig trang til at skrive, og fortælle noget. ALLE! Det føler aldrig nogensinde som om du giver ud et indlæg fordi det er noget du ”skal” og jeg læser aldrig noget fra dig som føler ”half-assed”. Du skriver stadigvæk som om det var et hobby. Det er nok derfor jeg tjekker dit blog så tit. Du bliver ved med at suge mig ind! Tusind tak 🙂

Der er lukket for kommentarer.