Douchebagdomme og konspirationsteorier

img_2230For snart to år siden blev jeg snydt for en iPhone af en douchebag i en salgsgruppe på Facebook. Jeg havde ellers virkelig gjort benarbejdet for at sikre mig, at han var den, han sagde, han var, men jeg havde helt ærligt ikke kalkuleret med, at der fandtes mennesker dumme nok til at snyde og bedrage folk med deres ægte identitet ude i det åbne. Folk forsvinder altså ikke, bare fordi man blokerer dem efterfølgende, selvom det øjensynligt lige netop var hans forretningsstrategi. Politiet har vist generelt lidt for travlt til at opklare den slags forbrydelser, men nu serverede han jo sin egen skyld for dem på et sølvfad, så efter noget tid fik jeg alligevel et brev om, at jeg skulle i retten og vidne.

På selve dagen var jeg stået horribelt tidligt op, fordi jeg skulle hele vejen til Roskilde, men da jeg ramte Østerport, modtog jeg et opkald fra domhuset om, at retssagen var blevet udskydt til et senere tidspunkt, og så kunne jeg pænt stå af toget og køre det ene stop hjem igen. Det er sidenhen sket yderligere tre(?) gange. Heldigvis er de blevet bedre til at aflyse i god tid.

Det mærkværdige er så, at jeg i går modtog en mail om, at der var kommet brev i min eBoks fra Danmarks Domstole. Jeg antog selvfølgelig, at det var endnu en vidneindkaldelse (jeg er ikke selv anklaget for noget pt.), men i stedet har de tilsyneladende bare givet op og dømt tumpen uden at hive alle hans vidner til Roskilde. (Hvilket jeg lige netop i denne uge sætter pris på!) Han har nu 14 dage til at tilbagebetale mig mine penge. Dem ser jeg selvfølgelig aldrig nogensinde, for jeg gætter på, at han har fået samme deadline til at tilbagebetale alle de andre snydte, og hvis man har så mange tusinde kroner liggende, så fusker man nok ikke på Facebook.

Nå, men det var lidt en afstikker, for det, jeg i virkeligheden ville sige, var, at min telefon nu er to år gammel, og jeg har planer om at købe en ny. Jeg synes, mit kamera bliver ringere og ringere, og jeg er på nuværende tidspunkt nærmest stensikker på, at det er noget, Apple bevidst har forårsaget for at sikre sig, man fornyer sin telefon oftere. Ret smart, faktisk. Min søster grinte højlydt, da hun hørte om min teori og sagde: “Du er i sandhed din fars datter!” Min far er nemlig typen, der har set alt, alt for mange konspirationsteorivideoer på Youtube og nu er fuldstændig overbevist om, at månelandingen aldrig har fundet sted. Jarh.

Jeg hælder til en 6S’er. Jeg ved godt, det ikke er den nyeste, men jeg kan simpelthen ikke leve uden et stik til høretelefoner, og jeg ville smide den ene af de der forpulede airpods væk i løbet af den første halve time. No question. En del af mig overvejer også at snuppe en SE’er. Først var det på grund af størrelsen, nu er det – helt ærligt – mest, fordi jeg har knyttet mig gevaldigt til mit mobilcover. Med knurhår og ører og hele moletjavsen. Jeg er sikker på, der er masser af fine covers til de større mobiler også, men jeg er bare ikke meget for ændringer generelt, vel? Det der med frivilligt at skifte min telefon ud er et stort nok skridt i sig selv. (Edit: Må hellere lige tilføje, at jeg ikke har planer om at skifte til Android, selvom jeg ved, de også har mange begejstrede fans! 🙂 )

Der er masser af gode grunde til at købe både den ene og den anden, men hvis nogen har grunde til IKKE at købe en af modellerne, så vil jeg faktisk hellere høre dem.

…Og så fik jeg lige skrevet et indlæg om elektronik. What.

Kommentarer (38)

 • Jeg ville tjekke op på hvor længe du vil kunne blive ved med at opdatere iOS og dermed ApS på en SE. På et tidspunkt kan man jo ikke det mere og det er mega irriterende. Jeg lånte en gammel iPhone mens min egen var til rep engang og halvdelen af mine apps virkede ikke, fordi den ikke kunne opdatere til det nyeste iOS

  • SE og 6s har samme styresystem og samme ‘indhold’. Det er kun størrelsen og kameraet, der er forskellen.

 • Jeg har lige købt 7’eren, og der følger altså helt almindelige høretelefoner med, det er bare selve stikket, der er anderledes. Og der er også en adaptor så du kan bruge de gamle du har. Ingen grund til airpods!

 • Jeg har haft min iphone 5s i snart 4 år. Ok. 3,5, da den i teorien endte i toilettet december 16′. Nu har jeg en erstatningstlf, der er magen til. Men jeg ville gerne opgraderes og pønser lidt på en Samsung 8. Den imponerer mig lidt mere end iphone. Men ved sgu ikke om jeg tør- du ved vaner og den slags. Derfor kommer det her indlæg on time! Perfekt.

  • Jeg skiftede fra Iphone til en OnePlus for 1,5 år siden og det krævede lige en lille uges frustationer over ikke at kunne systemet, men så lærer man det også! 🙂 Sværere er det heller ikke 😉 Og google-account fungerer ligeså fint som Apple ID 🙂 Jeg har lige bestilt den nye OnePlus 5 som er edderlækker, den kan jeg kun anbefale 🙂

 • Jeg vil bare lige indskyde at jeg købte en 7’er i januar, og var ret indstillet på ikke at have ordentlige hovedtelefoner – men der medfølger en lille dims som omformer fra lightning til Jack-stik. Så hvis det er den eneste grund til at fravælge en 7’er ville jeg bare lige pippe om det 😊 Og kameraet er godt i 7’eren synes jeg! Eneste minus er så at jeg ikke både kan lade telefonen op og høre musik – men det er virkelig et lille problem 😃

 • Du får almindelige høretelefoner med sammen med en iphone 7. De der airpods er nogle man skal købe ved siden af 🙂 Stikket til høretelefonerne er bare anderledes, men der følger en konverter/adapter (aner ikke hvad de hedder) med til jackstik, så du også kan bruge almindelige høretelefoner 🙂

 • Det er ikke første eller sidste gang, nogen kommer med det her indspark, når det drejer sig om telefoner, men jeg vil bare lige sige – overvej Android! Jeg var også inkarneret iPhone-bruger, inden jeg ved et tilfælde skiftede til en telefon fra Huawei, og det fungerer altså. Kan det samme, bare billigere. Og så har jeg ikke indtryk af, at de her firmaer laver ligeså luskede “går-i-stykker-efter-to-år-tricks” som Apple.

 • Hvis du vil bevæge dig væk fra Apple (det er svært, I know), så bør du kigge på One Plus’ telefoner. De er pissegode og halv pris af Apple på trods af, at de kan mere 😊

  • Jaaa! Nu sagde du godt nok ingen Android, men OnePlus’ telefeoner eR GENiale! Det er by far det bedste Android system jeg har oplevet, og den nye model PnePlus 5 som lige er udkommet er hjernedødt lækker! (ligner en Iphone btw 😉) Du får et stjerne godt kamera, 64 GB og 5,5″ tommer skærm for 3799 kr ☺👌

 • Som andre også skriver…har du overvejet en Android tlf? Jeg har lige investeret i den nye OnePlus 5 og den er dælme lækker. Fint, fint kamera og så koster den sådan cirka det halve af en iPhone.

 • Det er er da også et helt uundværlig skønt cover du har =^-^=
  Jeg overvejer også ny iphone, så følger lige kommentarerne 😀

 • Jeg har en iPhone 6s grundet bøvl med forsikringen jeg havde og er generelt ret glad for den, men hvis man nu taber telefonen ofte er den en forbandelse, for skærmen buer ude i kanterne hvorfor et panserglas ikke dækker tilstrækkeligt og derfor har jeg totalt smadret skærmen (som også er åndssvagt dyr at skifte) og panserglasset har det ellers udmærket. Da jeg kan læse at SE og 6S har samme styresystem og ‘indhold’ ville jeg muligvis anbefale den i stedet!

   • Ja, det kan man nemlig, og de fås til lige omkring 5 kr på eBay. Jeg bestiller altid et par stykker, og jeg har haft mit ene på i 9 måneder. Min skærm har det fint og jeg taber den OFTE. Man skal vist søge på iPhone 6 full coverage protector eller noget

 • Jeg er glad for min SE’er 😊 Størrelsen er rar synes jeg, kameraet er fint og batteriet holder gerne en hel dag selvom jeg er ivrig telefonbruger 👍🏼

 • Hvis det kun er kameraet, der er i udu, og telefonen ellers fungerer, så fik jeg nyt kamera og ny skærm (og super god og hurtig service!) for 1000kr i Randers – det er immervæk en del billigere end en ny 😀 Kan ikke huske navnet, men den ligger på Brødregade ved siden af skobutikken. 🙂

 • Jeg er altså helt enig – føler mig også overbevist om, at Apple med vilje laver ‘opdateringer’ der fucker din ‘gamle’ iphone op, så du er nødt til at købe en ny. Jeg sværger heller ikke til andet end iphone men lige det der kan sgu godt pisse mig af. De vil selvfølgelig gerne bare sælge mere, men man betaler jo mere for telefonen til at starte med, hvorfor man burde kunne have den mere end 3 år uden Apple bevidst prøver at fucke den op. Jeg har en 6’er fra oktober 2014 og den er seriøst ved at være slidt i batteriet. Frygter den dag de dræber den fuldstændig med en ny opdatering. Så jeg tror altså ikke det er konspiration men helt reelt at Apple laver sådan et trick for at vi køber flere iPhones 😉

 • Jeg har lige købt en 7’er. Som de andre skriver, er der almindelige høretelefoner med, så det problem er løst:-) Batteritiden er god og kameraet er rigtig godt. Jeg er meget tilfreds.

 • Jeg har en Iphone 7 og er egentlig ganske glad for den. Dog tager jeg relativt ofte toget fra Kbh til Århus, og hver eneste gang bander jeg lidt over, at man ikke både kan lade telefonen op og bruge høretelefoner på samme tid. Det er så tåbeligt!
  Som jeg kan se, at andre skriver, følger der en lille adapter med, som gør, at du godt kan bruge dine almindelige høretelefoner – dog gik min adapter i stykker efter blot et halvt år, så nu har Apple fundet endnu en ting, de kan lokke penge ud af folk med. Er med dig i din konspirationsteori!
  Samtidig kan jeg ikke forestille mig at have en anden telefon end Iphone, for den er altså god!

 • Er virkelig glad for at jeg valgte en SE. Et sidespring fra mobil – hvor er din fede skjorte fra😉

 • Det er desværre ikke kun en teori, at elektronik sommetider produceres med planlagt forældelse. Apple har før i tiden lavet mobiler med batterier, der udløb før tid. Det fik de så en dom for i USA. Bagefter lavede de modeller, hvor batteriklappen var monteret med specialskruer, til hvilke der ikke fandtes en skruetrækker, så forbrugerne ikke kunne skifte batteriet selv, men indlevere mobil med efterfølgende ekstra regning. Nogle kreative fyre fik så fremstillet skruetrækkere, satte posters op i større byer, f.eks. NYC, og solgte dem meget billigt. Apple fik også en dom for det. Men generelt holder en mobil vel ikke mere end 2-3 år, fordi de mange opdateringer til diverse apps betyder, at produktets lagerplads har en begrænset levetid. Personligt kunne jeg aldrig finde på at betale så meget for en iPhone. Det er det rene optrækkeri efter min mening. Jeg har kun haft Sony Experia, og de er fantastiske. Den sidste holdt 3,5 år.

  • Det er langt fra kun Apple, der gør sådan noget. Det er forholdsvis almindeligt, at elektronikken i printere, fjernsyn, computere mm. ikke laves alt for holdbart. Min mand har arbejdet med svagstrømselektronik i en del år, og har virkelig været overrasket over, hvordan han og hans kollegaer er blevet bedt om at lave tingene.

 • Jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Jeg mener, min gamle iPhone 4 i skrivebordsskuffen har ikke kunne hente de nye opdateringer og det samme vol ske med min iPhone 5s en dag, sådan er det med iPhone. Det eneste jeg tænker er, hvis du vil til at dyrke Mofibo en del uden en tablet er en større skærm en my bedre for øjnene i længden! Og generelt er apps bare flottere, hvis de har mere skærmplads. Dog er det besværligt at have sådan en i lommen kontra en SE’er, så i sidste ende er det en smagssag..

 • Jeg gik fra en 5,7″ HTC til den her lille, fikse SE’er, og kunne pludselig ikke ramme tasterne! Jeg var ekstra hårdt ramt, fordi jeg pludselig skulle vænne mig til Apple frem for Android, men all in all var det virkelig irriterende! Lige indtil jeg altså vænnede mig til det… Så jeg tror, alting handler om tilvænning.
  Har skrevet det til dig før, men hvis du er glad for størrelsen på din 5’er, så gå med en SE. Teknikken spiller.
  Jeg ville egentlig have en 6s, men blev overbevist af min kollega, som faktisk gik tilbage til en SE, da hendes 6’er gik i stykker, fordi hun syntes, den var alt for stor. Den er sværere at have i en lille taske. Men igen… Tilvænning.

  Og så krydser vi for, at du får dine penge på et tidspunkt. Ellers trækker de ham vel gennem skatten??

  • Det bliver kun trukket over skatten, når der er tale om krav til det offentlige, og ikke som her, når der er tale om en privat krav. Men Miriam, overvej at sende en fogedanmodning, man kan godt gøre det selv uden en advokathjælp, det er ret simpelt og der findes vejledninger på domstolenes/fogedretternes hjemmesider. På den måde kan du finde ud af, om idioten fx ejer?fast ejendom eller en bil, som du kan gøre udlæg i. Herudover kan du på den måde sikre dig imod at kravet forældes, hvis han skulle komme til penge. Det kommer selvfølgelig an på, om du gider bruge mere energi på det, men vil bare nævne at man sagtens kan gøre det selv 🙂

 • Jeg er superglad for min SE’er. Kan anbefale at tage den der forsikring de tilbyder til 40 kr om måneden (fås kun ved køb og op til 14 dage efter), da det kostede mig 1.000 kr at smadre skærmen.. 🙂

 • Jeg kan se at nogle tilråder dig at købe mobilforsikring igennem dit teleselskab, og der kan jeg kun sige: Lad være med nogensinde at gøre det! Den type forsikring er alt for dyr ift. hvad du får, så der kan det meget bedre svare sig at tjekke din almindelige forsikring igennem så den dækker elektronik generelt. Forsikringer ved mobilselskaber er noget af det dummeste man kan investere i. 😊

 • Havde også selv en 5’er, og var helt latterligt glad for den. Nu har jeg anskaffet mig en 6s, og er næsten endnu gladere for den. Man vænner sig rimelig hurtigt til størrelsen, faktisk!

 • Jeg har haft alle telefonerne; 5s, 6, 6s, SE og nu en 7’er. Kameraet i 7’eren slår de andre med flere længder! Hvis det er et kamera (og en mega hurtig tlf med små fine features, fx Livephotos) du er ude efter, så SKAL du vælge 7’eren.
  Som allerede skrevet, følger der lightning til jack omformer med, og den bor bare permanent på mine bøffer – intet problem der.

 • Du kan ringe til strafferetten og bede om en udskrift af dommen. Derefter sender du dommen til fogedretten (hvilket er gratis for dit vedkommende) og så hjælper fogedretten dig med at inddrive pengene.

  Jeg arbejder selv i fogedretten, så kender proceduren.
  #selvtak

 • Jeg vil mene at med elektronik, så kan det aldrig rigtig betale sig at købe noget der ikke er det nyeste. For så skal det alligevel fornyes om det kortere tid. Husk i øvrigt at tjekke hvornår den næste rammer markedet- plejer at være i starten af efteråret. Særligt ikke fordi man kan købe det med rentefri afbetaling hos de fleste udbydere. Min mand er finansmand, han siger det er dumt at binde sine likvider op på store køb, hvis det er gratis at betale det i rater. Men hvad ved jeg lol

 • Har du overvejet en Fairphone? Den indeholder ikke materialer fra konfliktfyldte områder udvundet af minearbejdere, der arbejder under slavelignende forhold.

 • Hvis du skal have en SE’er, så kører Elgiganten sommertilbud imorgen, hvor dú kan få den med 32 GB for 2499,- (Har selv planer om at investere i sådan en badboy) 🙂

 • Hvis ikke du allerede har set den, så se dokumentaren ‘the light bulb conspiracy’. Den er virkelig god! 🙂 Den behandler planned obsolescenes (hvad man kalder det på dansk ved jeg ikke?) og det er virkelig spændende at se at det faktisk er noget som eksistere. Jeg tror helt sikkert også at det er en strategi fra Apple fordi verden kører jo ikke rundt for dem – eller for andre virksomheder for den sags skyld – hvis ikke at de har forbrugere som køber deres produkter. Så lige en anbefaling til næste regnvejsdag 🙂

 • Årj, så mange gode råd og tips! Jeg takker for hele bunken og genlæser nok lige hele kommentarfeltet igen, før jeg træffer en beslutning! 😀

Der er lukket for kommentarer.