Serieanbefaling: Dead Like Me

2206Hvis man har en irriterende god hukommelse, kan man måske huske, at jeg også anbefalede ‘Dead Like Me’ for omkring tre år siden i et indlæg, der handlede om fabelagtige serier, der blev lagt i graven alt for tidligt. Dengang havde jeg imidlertid temmelig svært ved at finde en (lovlig) streamingtjeneste, der lå inde med den, men til min store begejstring opdagede jeg forleden, at HBO nu gør netop det. Jeg er allerede halvvejs igennem sæson et igen, og den holder stadig!

‘Dead Like Me’ er primært en komedie, men ikke på dåselattermåden. Det er ret mørk humor med dejligt meget sarkasme og en fantastisk pessimistisk hovedperson. Georgia ‘George’ Lass lever et aldeles uinteressant liv, da hun som 18-årig bliver slået ihjel af et flyvende toiletbræt(!) og finder ud af, at hun ikke får lov til at være helt død, men derimod har fået job som ‘reaper’ – dvs hun skal høste de dødes sjæle og hjælpe dem over på den anden side.

Det lyder mørkt, og det er det i teorien også, men folk dør på de særeste måder, og Callum Blue er en snack, og Mandy Patinkin leverer en fabelagtig præstation som Georges chef. Tænk humor lidt á la Pushing Daisies. Vidunderligt skævt.

Der er desværre kun lavet to sæsoner (og en film, som jeg dog ikke var lige så begejstret for), men de kan i den grad anbefales, hvis man alligevel er på jagt efter lidt serieguf. Happy watching! 😀

Kommentarer (4)

Der er lukket for kommentarer.