Opskrift: Nem tærte med bund af sweet potatoes

img_4109 img_4119Jeg lavede den her i går. Det var første gang, og den var et hit i min mave, så hermed en opskrift. Vi snakker i øvrigt en tærte, der er både sund og lavkarbo, hvis det er noget, man går op i, men ost og æggesnask gør, at den føles næsten helt comfort food.

Til en tærte skal du bruge:

300 gram sweet potatoes/søde kartofler
4 æg
2,5 dl mælk
50 gram frisk spinat
200 gram asparges
100 gram små, smagfulde tomater
1 frisk mozzarellakugle
salt og peber (duh)

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Blancher skiverne et par minutter i kogende vand og lad dem køle lidt af. Placer derefter skiverne en efter en i et tærtefad, hvor de overlapper hinanden en smule, så de former en bund.

Fordel spinaten ud over bunden.

Pisk æg og mælk med salt og peber og tilføj dit fyld skåret i passende stykker. Jeg valgte asparges og tomater, men der er bestemt mulighed for fri leg med andre ingredienser som fx løg, soltørrede tomater, rød peber, broccoli, osv.

Hæld æggeblandingen ud i tærtebunden.

Riv osten i mindre stykker med fingrene og fordel på toppen.

Bages ved 190 gader i ca. 30-40 minutter eller indtil overfladen er gylden og æggemassen fast.

Lad køle af i fem minutter, før du skærer i den.

Velbekomme!

Kommentarer (4)

Der er lukket for kommentarer.