Ro på.

img_1503Jeg sov over ti timer i nat. Søvn og jeg har normalt lidt af et had/kærlighedsforhold til hinanden, så da jeg i går aftes satte lyden af regn til at afspille fra min telefon (det lyder som en kliché, men det er eddermame beroligende), forventede jeg som altid at skulle ligge et par timer, hvorefter jeg ville falde i søvn og på et tidspunkt i løbet af natten vågne og slukke for lyden. I stedet gik jeg mere eller mindre ud som et lys. Jeg vågnede engang, efter det var blevet lyst, fordi min blære var ved at eksplodere, men jeg aner ikke, hvad tidspunktet var, for min telefon havde spillet regnlyde, til den gik ud. Jeg har med andre ord sovet som en sten. Og for det ikke skal være nok, så gik jeg ud og tissede og gik direkte tilbage i seng og sov videre, hvilket normalt er fuldstændig umuligt.

Måske er det noget med at vide, at der bliver ro på de næste mange dage. Måske er det noget med at være hjemme igen. Måske er det noget med at have en kæmpemæssig dobbeltseng at brede sig i helt alene.

Jeg ved det ikke. Men de lyseblå vægge føles trygge og rare, og fra mit vindue kan jeg se solen skinne fra en (stort set) skyfri himmel, mens naboens vimpel blæser i vinden til soundtracket af en sangglad skovdue.

Jeg kan eddermame godt lide det.

Kommentarer (18)

 • Hvor er det bare fedt!!! <3
  Må man psykoanalysere lidt? Tænker, du sikkert har lidt mere ro i kroppen, fordi
  1) Specialet er overstået
  2) Du har lige haft et godt møde med BD, som måske har givet lidt ro på den nærmeste fremtid (?)
  3) Du er ved at skrive Redaktøren ud af kroppen.

  Man skal dælme ikke kimse af hjernens indvirkning på kroppen, og det er vildt, hvad stress kan gøre. Eller en god lur, for den sags skyld 😉

  • Haha, Charlotte, der er vist (forståeligt nok!) gået lidt ammehjerne i punkt 1. Det er et helt år siden, jeg afleverede speciale! 😉 Men selvom de to andre punkter bestemt er behjælpelige, så tror jeg desværre ikke, mange års insomni er kureret ved en enkelt god nats søvn… Selvom det var skønt! 🙂

   • Det er sguda ikke mere end et par måneder siden?? Nå, det ved du kok bedst 😆
    Nej, det er helt sikkert rigtigt (men man skal jo starte et sted) – forsøger lige nu at indhente fire måneder uden søvn. Ville næsten dræbe for sådan en nat, så jeg tror godt, jeg forstår, hvor meget du har nydt det ❤️

 • Et lille tip så kan du hvis du har iPhone få den til at stoppe afspilningen helt af sig selv ved at sætte tidtagning til, så vælger du bare stop afspilning istedet for en ringetone ved at klikke på ‘når tidt. slutter’ 😌

  • Åh Tina, det er en lidt uheldig kommentar. Jeg har døjet med insomni i årevis, og det er desværre et meget hæmmende symtom på en overordnet lidelse. Nogle gange sover jeg ikke flere dage i streg, men ikke fordi jeg ikke er træt. Det er en meget udbredt misforståelse, at det er grunden til manglende søvn, når man lider af insomni. Jeg er tværtimod altid træt.

   • Kender det desværre også alt for godt selv. Jeg er 31 og har døjet med kronisk insomni de sidste 15-16 år. Sover dog som regl altid elendigt hjemme hos mine forældre.

   • Det er vel sådan en kommentar men kommer med, hvis man ikke ved, du lider af insomni. Jeg tror ikke, der er noget ondt i det:-)

    • Anne, jeg tror bestemt heller ikke, der er noget ondt i det, selvom jeg nu nævner i indlægget, at søvn er et gennemgående problem for mig. Men det er også derfor, jeg skriver det på en pæn måde. Ofte er folk ikke klar over, at det ikke føles som det fedeste i verden, når søvnproblemer bliver bagateliseret. 🙂

     • Du har sikkert prøvet alverdens, men vil alligevel lige nævne det her, juuust in case… Magnesium. Har du prøvet at tage et tilskud af det?
      Jeg sover markant bedre, når jeg husker lige at massere lidt magnesium-olie på mine skuldre inden sengetid.

 • Hvis man er heldig at have sine forældre, er der INTET som at komme hjem til dem! Når jeg er hos min mor, sover jeg også meget dybere, end når jeg er hjemme hos mig selv. Jeg tror, det er noget med, at der er en anden, der “kører bussen”, og alle ens hverdagspligter er blevet hjemme hos en selv…
  Sov godt!

  • Ja, jeg tænker også, at der er en helt grundlæggende tryghedsfølelse, der spiller ind.

Der er lukket for kommentarer.