Gift ved første blik – Recap 6/9

popojo

 • Allan og Pernille kæmper stadig med at få logistikken til at gå op. Men de savner vist hinanden, selvom de er lidt for jyske til at sige det direkte. Det må være et godt tegn.
 • Christian og Mette mødes med præsten, hvor de finder ud af, at Christian forelsker sig virkelig nemt, mens Mette stort set altid trækker sig, før hun når det punkt. Med andre ord er Christian stadig Ted Mosby, men Mette er nu også Robin Scherbatsky.
 • Martin og Birgittes møde med præsten består i de samme diskussioner, de har haft hele tiden. Birgitte får sammenlignet Martins kirke med Scientology. Det er mindre elegant.
 • Nicolas og Camilla har deres første rigtige skænderi. Det falder lige før, de skal til middag hos Nicolas’ bror og svigerinde, hvilket er eddergod timing. Der er ikke noget så akavet som at være i selskab med nogen, der har været nødt til at sætte et skænderi på pause. Det ser dog umiddelbart ud, som om de skjuler det okay. Måske er det bare mig, der har verdens absolut værste konflikt-pokerface.
 • Alle parrene kæmper lidt med den manglende forelskelse. Det virker lidt, som om de havde forventet, den skulle være dukket op på nuværende tidspunkt.
 • Christian krænger sit hjerte ud, fordi han ikke kan finde ud af at tolke Mettes manglende hengivenhed. Jeg kan sagtens forstå ham, men jeg har svært ved at abstrahere fra billedet i baggrunden, der tilsyneladende forestiller en mand i hættetrøje, der rider på en meget stor fisk?
 • Martin: “Med Birgitte og mig går det faktisk godt, bedre og lidt skidt.” Super. Slet ikke en forvirrende udtalelse.
 • Martin viser sig frem for Birgitte ved at gå balancegang på et hegn af en art. Det er altså sjovt med de to. De er lidt nogle teenagere.
 • Camilla har det svært med, at Nicolas er selvstændig og dermed ikke har faste arbejdstider. Det fucker med et forsøg på en rutine. Tænker umiddelbart, hun ville have det exceptionelt stramt med at date en blogger… Skrev Miriam, der sidder i sin sofa klokken halv to  en onsdag og skriver referat af ‘Gift ved første blik’.

Ugens afsnit fortsatte egentlig bare status quo i min optik. Men det ser til gengæld ud, som om der kommer adskillige problemer i næste uge. Hvad tænker folket? (Husk som altid, at vi har med rigtige mennesker at gøre, så skriv ikke noget, du selv ville blive ked af at læse).

Kommentarer (50)

 • Elsker himym sammenligningen, og er fuldstændig enig ifht Martin og Birgitte totalt teenage whirlwind romance, kunne ikke lade være med at grine da han gik balancegang! hehe

 • Jeg er normalt modstander af reality tv og ser generelt aldrig tv da jeg har smidt stikket væk (med vilje).. men jeg har læst dine recaps et par gange nu og må erkende at jeg nok er nød til at begynde at se gift ved første blik.

  • Jeg synes heller ikke Gift ved første blik er sådan rigtigt reality. Der tænker jeg mere på programmer som Paradise Hotel.

   • Reality er da det bedste. Det betyder jo bare at det er ægte og fra virkelighedens verden. Så jo, GVFB er reality.

    • Mel, reality-tv er et bredt koncept, men det, de fleste forbinder med reality, er programmer som Paradise Hotel, hvor dramaet er i centrum og man manipulerer virkeligheden til man får et interessant program. Derudover er programmerne ofte klippet uærligt for at skabe en mere dramatisk vinkel, der ikke nødvendigvis er sand. På den måde er Gift ved første blik lidt i en anden genre, end hvad man sædvanligvis kalder reality-tv. Jeg er meget uenig i din definition af reality som værende “ægte og fra virkelighedens verden”. Din anden kommentar har jeg slettet, fordi den var meget grov. Det er ikke en tone, jeg ønsker herinde. 🙂

 • Jeg tog virkelig mig selv i mentalt at synge “kiss that girl” fra den lille havfrue, da Allan og Pernille var til koncert. Jeg ville ønske, at de bare ville komme over den der barriere. Følelserne skal nok komme. – Håber jeg da!

 • Hvornår skal vi snakke om at hende eksperten bliver VED med at kalde ham for “NicolaH” istedet for NicolaS – med S, som i det helt almindelige danske drengenavn Nicolas 🙂 Hun må godt nok påligge nogle franske aner, siden hun mener det skal udtales sådan. 😀

 • Jeg hepper SÅ meget på Allan og Pernille – de virker faktisk fuldstændigt perfekte for hinanden, de mangler bare selv at indse det 🙂

  Det er lidt sjovt at se de øvrige par udefra, da de faktisk selv får spændt ben for relationen. Jeg bliver så glad for, at jeg IKKE er single, hvis det er sådan, gamet er – hold op, de er i sig selv, mange af dem – synes egentlig, det er Nicholas og Christian, der er mest obs på, hvordan de virker på deres partner.

  Jeg håber, at klipningen er lavet virkelig uheldigt på Birgittes vegne, hun fremstår desværre lettere hysterisk, men synes samtidig, der er glimt, hvor hun virker fjantet og glad for Martin – det er dejligt at se.

  • Det er derfor, det er drønsvært at være single, når man bliver lidt ældre. Man er blevet så vant til sit eget liv, at det bliver svært at lukke andre ind.

 • Åh Miriam – er vild med dine recaps. Vil du ikke nok se og recappe det er “Forsidefruer” på TV3???

  • Jeg tænkte PRÆCIST det samme, da jeg så det i går. GO Miriam GO! Vi vil have Miriams forside-fruer-tolkninger! Be om?

   • Åh Gud, jeg ved ikke, om jeg orker det program… Og jeg er også lidt i tvivl om, hvorvidt det kunne lade sig gøre at skrive recaps uden at pisse alle damerne af. De er jo allesammen bloggere! 😀

  • Jeg synes det var så dejligt at se, at der endelig var lidt fysisk kontakt mellem Allan og Pernille til koncerten. Jeg tror på dem!
   Og nok ikke så meget mere på nogle af de andre :/
   Er SÅ vildt med dine HIMYM-referencer. Det er spot on!

 • Er der nogen der ved hvad det er for en sang de spiller der hvor de klipper fra Allen og Pernille er til koncert og over til Martin og Birgitte?
  Jeg har spillet det for Shazam 10 gange og den gætter konsekvent forkert.

 • var helt vild med at Martin og Birgittes læggen vægt på forskelle bliver afspejlet i deres tøj – de har jo totalt modsat tøj på, hun i sort skjorte og hvide bukser, og han i hvid skjorte og sorte jeans!

 • Jeg tænker at det alle tre par kæmer med er at den ene ikke er fysisk tiltrukket af den anden? I pernille og allan forholdet virker det mere som et bror søster eller venneforhold.

   • jo måske, men jeg synes nu ikke der er de store gnister mellem de to jyder, men hvem ved? måske en spirende tiltrækning?

    fortsæt den gode blog – den er min yndlings

    • Men så er det jo også en fælles mangel på tiltrækning og ikke kun den ene part. Det er næsten en lettere situation at stå i, tænker jeg?

     • helt sikkert, og mindre smertefuldt når de skal skilles, hvis det kommer dertil. Når begge parter virker romantisk uinteresserede kan det i sidste ende blive dobbelt så svært at få tiltrækningen mellem dem til at lykkes.

 • Tror, at Martin er som et løg – jo flere lag, der skrælles af, jo mere saftigt bliver det! I går udførte han f.eks. en eller anden form for vandsport, balancerede på hegn….the sky is the limit.

  En lille observation i Mettes hjem: Var det voksdug OG dækkeservietter på det spisebord? Det tror jeg nok, at det var! Det undrer mig pænt meget.

 • Hej Miriam, elsker din blog!!! Kunne vildt godt tænke mig at se hvordan din dag som blogger foregår! Ved, at det nok er forskelligt fra dag til dag – så måske man kunne lave 3 dage i dit liv, eller en uge : Hvis du gad. Jeg kunne bare vildt godt tænke mig at få et indblik i, hvad du laver – f-eks. sådan en tidsplan; kl. 10: står op, kl. 13: skriver indlæg.. OK lyder lidt kedeligt, men tænker også at der er ting du laver som ikke deles på bloggen 🙂
  Kram

  • Det kunne måske være interessant at skrive et indlæg om. Jeg smider det på listen! 🙂

 • Pernille og Allan har da fat i den lange ende ift ikke at forcere noget. Tænk hvor meget energi de andre bruger på at tænke på hvordan de BURDE føle…. og så kan jeg ikke lade være med at tænke, at Mette jo slet ikke får mulighed for at sige til, fordi hun har så travlt med at skulle sige fra (fordi hun bliver presset lidt af den ivrige Christian)… det er lidt synd.
  Og så en lidt mere lad kommentar: voksdug OG dækkeservietter? Og en lille spand til at tørre bordet af? Og hun vil helst ikke forstyrres når hun er i gang med ting (som at tørre bordet meget grundigt af? 😂)

  • Jeg tænker, at Mette nok lige skal have lidt tid til at nå Christians begejstringsniveau… Måske ville det hjælpe, hvis han tørrede bordet af. 😉

   • Ja, præcis – Mette skal have lidt tid, men jeg tror desværre at det, at han kommer til at presse på, gør det sværere for hende at nå dertil….

    • Ved ikke om det er os kvinder der er begyndt at forvente for meget, endda i den forkerte retning.
     Syntes det må være et privilegium at finde en mand der tør vise følelser, og især når de følelser er af den rette slags:)
     Ved ikke om der er en form for berøringsangst på vej ind over folket, det kan jo ikke blive intimt, hvis man ikke kan give hinanden et kram, et kys eller bare det at turde stå tæt 🙂

 • Det er din skyld, Miriam! 😛 Jeg har slet ikke set Gift ved første øjeblik, før dine recaps. Så var jeg nødt til det. Jeg er ret glad for det, til gengæld betaler jeg i dyre domme med alt den studieforberedelse jeg ikke får lavet fordi jeg bare stener på DR 😛 …og blev sygt deprimeret da jeg så at jeg har set sidst tilgængelige program i går! HULK!

Der er lukket for kommentarer.