Gift ved første blik – Recap 2/9

dgfvhjbk

 • Vi møder Martin og Birgitte, som øjensynligt skal agere sæsonens lidt ældre par. De virker søde, og jeg – hov! Har Martin en datter, der hedder Miriam, eller er jeg bare selvoptaget nok til at høre mit navn alle steder?
 • Martin kitesurfer, og Birgitte elsker at løbe. Det er sjovt, som de altid vælger sådan nogle på papiret ordentlige og veltilpassede voksne. Der er aldrig nogen, der har Netflix som primær hobby og konsekvent skubber opvasken et par dage.
 • Sæsonens sidste par er henholdsvis Camilla, der er vuggestuepædagog, og Nicolas, “verdens mindst eksotiske franskmand”. Hvis han ikke allerede er indehaver af visitkort med den titel, så er det bare at komme i gang!
 • Nicolas savner “nogen at holde i hånd med, nogen til at holde om om aftenen, nogen til at ae én i håret – eller det, jeg har tilbage af det.” Bahaha! Jeg er vild med Nicolas! Især efter han lige er et smut til frisøren og seriøst forvandler sig til et helt andet (og væsentligt lækrere) menneske.
 • Camilla er øjensynligt lidt skuffet som udgangspunkt. Men der er selvfølgelig også lidt langt fra Nicolas til hendes ‘surfer dude’-type. Jeg håber, hun kommer over det.
 • Den orangehårede giftefoged (med matchende læbestift og negle, I might add) er tilbage! Hurra! Martin og Birgitte synes i øvrigt hinanden er røvlækre, så det er jo en glimrende start.
 • Okay, Martin glemmer, hvad det nu er, hans nyerhvervede hustru hedder. Mindre streg i regningen…
 • Jeg heppede virkelig på Martin og Birgitte. Det gjorde jeg. Indtil det viste sig, at de vender toiletrullen forkert. Barbarer!
 • Brudevalsen virker til at være ret succesfuld i begge tilfælde. Er brudevals bare sådan noget, folk kan? Eller monstro de har øvet sig hver for sig op til brylluppet? Hvorfor er der ingen, der kommer til at jokke hinanden over tæerne? Der må da være andre dansespassere i verden end mig!

Jeg er lidt tvivlsom omkring, hvorvidt Camilla kan se udover sin sædvanlige type og give Nicolas en chance, men jeg har tiltro til Martin og Birgitte. Eller, det havde jeg i hvert fald, indtil jeg så previewet for næste program, der tilsyneladende kommer til at byde på en god omgang drama! Hvad tænker I om program to?

Kommentarer (79)

 • Jeg blev lidt skuffet over afsnit 2, men havde også tårnhøje forventninger! Kan ikke helt sætte fingeren på hvorfor, men et eller andet ved Birgitte irriterer mig.. Men Nicolas er sød ja, så håber også hun kan se gennem fingre med det manglende hår.

  • Helt enig.. jeg kunge ikke finde ud af om hun bare var virkelig nervøs (forståeligt nok) eller bare virkelig falsk. Synes hun har sådan et kunstigt grin… og er med på at de bare går for hurtigt frem.. Er helt for Nicolai, han virker super sød, håber Camilla giver sig tid til at se det.

  • Jeg synes absolut intet, der er galt med hans hår – man kan slet ikke se, han er tyndhåret, efter han blev klippet!

 • Det er sgu da også utroligt, de BEGGE vender toiletrullen forkert. Jeg var også chokeret. Satme om de ikke også begge to er smukke, sporty og vegetarer..
  Jeg er meget spændt på den cliffhanger, måske var det for godt til at være sandt..

  • Ja, altså, bortset fra at hun jo ikke er vegetar…
   “Er du vegetar? Ej, men det er jeg jo også! … næsten. Altså ja fuldstændig!! Jeg spiser jo lidt fisk og lidt kylling.. men men men”… Godt så, du er ikke vegetar!

   • Næh, og så i næste afsnit er Birgitte hyperfokuseret på at få Martin til at spise kød! Hun har vist brug for at dominere, eller have noget hun kan bekæmpe ham på. Definerer også det som et problem i parterapien, at Martin er vegetar og hun er kødspiser. Men jeg tænkte også hvaaa…. var hun ikke netop helt ekstatisk over at han var vegetar for det var hun faktisk også. Altså lige bortset fra at hun selvfølgelig spiser fisk og kylling af og til, ik’? Og nu er de bare helt forskellige, ik’? Altså fordi han er vegetar, ik’? Og så er Birgitte jo også rigtig i gang med at skære ned på sukkeret, osv. Bortset lige fra at hun ser ud til at hælde vin og champagne i sig til den store guldmedalje. Og det er rimeligt sukkerholdigt!
    Jeg har allerede givet op på Martin og Birgitte. Jeg tror, hun mest kom på programmet for at markedsføre sig selv og finde en eller anden rig playboy.
    Og Martin er jo en gedigen romantiker, der virkelig er dedikeret til at få det til at fungere. Men jeg tror ikke hans intention kan hamle op med Birgittes modstand.

 • Jeg elsker det! Og jeg elsker at Nicolas på en gang virker super hooked på projektet og pisse ligeglad med ALT…

 • Jeg håber og tror, at previewet er brugt som et filmisk virkemiddel og er klippet, så vi tror, der kommer splid og drama, men i virkeligheden emmer det stadig af kærlighed 😉

 • Jeg hepper på de to gamle! 😄 Håber, de kommer over det drama. To lækre mennesker, der synes hinanden er lækre. Hvad vi har set i 2. afsnit, virker de som et par søde modne mennesker. Særligt manden. Men lad os nu se 😊

 • Hej Miriam. Må bare lige sige, at det bedste ved serien er din recap! Jeg har tjekket din blog mindst 10 gange siden i afsnittet blev sendt i går aftes 😉

 • Den uperfekte pige

  Ham Nicolas er nu en hottie i mine øjne. *starry loving eyes*

  Hold nu op med dét Miriam navn, jeg har kendt flere Miriam’er og dét navn er altså mere almindeligt end du går og tror – fra en hvis søster også hedder Miriam. 😉

  • Det kan du tro, jeg ikke vil holde op med! 😀 Vi er under 500 i DK, der hedder Miriam, og nu har jeg jo levet med det hele mit liv, så jeg kan garantere for, at der er mange mennesker, der ikke kender det. Jeg er mere ofte end ikke nødt til at både gentage og stave mit navn. 🙂

   • Nu blev jeg lige lidt nysgerrig, og ifølge dansk statistik er der 969 i Danmark der hedder Miriam, men jeg kender det godt, folk har også haft svært ved at udtale og stave mit navn, og jeg troede faktisk det var ret sjældent, men jeg deler åbenbart fornavn med over 3000 kvinder (og 2 mænd?!), så det er alligevel mindre sjældent end Miriam 🙂

    • Ane, hold da op, Miriam er vist kommet på mode – der er i hvert fald kommet væsentlig flere til siden sidst, jeg kiggede i statistikkerne!

  • Seriøst, Miriam? Jeg troede også, det var et helt almindeligt navn. I klassen over mig (folkeskolen), var der to Miriam’er ud af en klasse på 15-16 elever. Mon det er et jyde-navn? Jeg er fra Midtjylland.

   • Jeg tror ikke umiddelbart, det er et jydenavn, men herhjemme er det mest almindeligt i kristne kredse. Jeg er opkaldt efter bibelske Miriam. 🙂

    • Miriam er stigende i popularitet! +25 i 2015 – din blog blev for alvor kendt i 2014, ikke? Er der en sammenhæng? Man kan ikke udelukke det…

     Charlotte var et af de mest populære navne på min årgang, i dag er der over 27000, der hedder det, og keg møder så sjældent nogen, der hedder det. Jeg har faktisk kun haft en klassekammerat/kollega med samme navn én gang, det var i to år på gymnasiet.
     Så det behøver ikke at hænge sammen med, hvor ofte man møder det 🙂
     Synes nu det er vildt nok, at du ligefrem skal stave det… Der er nok nogen, der har skulket med bibellæsningen? Tsk tsk…

 • Så meget team Nicolas! Den klipning gjorde underværker! Håber virkelig også at Camilla liiige giver det er skud positivitet – hun så noget mut ud i går.

 • Uh, jeg glæder mig også til senior-drama næste gang! Hvad er det for en dark secret, der kommer frem, som kan ødelægge den ellers meget cheesy-romantiske stemning, de har kørende?! Og hvorfor er det altid de gamle, der er mest dramatiske? I øvrigt så skal Camilla da totalt bare tage at komme over sine nykker. Nicolas er jo verdens sødeste! Og sgu da slet ikke grim, som hun får ham til at lyde. Fornemmede dog også, at det hjalp væsentligt på sagen, da hun smed stiletterne, så han pludselig var højere end hende. Men stadig. Hun virker altså lidt vel afvisende.

  • Nicolas er overhovedet ikke grim, men hvis man har forestillet sig ét og fået noget andet, så synes jeg godt, man lige må bruge et par timer på at kapere situationen. Så længe han får en chance på sigt!

 • Jeg elsker de her recaps! Hepper også på Martin og Birgitte, og jeg tænker, at det måske er meget godt, at man samler den slags mennesker, der vender toiletrullen forkert, så elendigheden ligesom spredes mindst muligt. Det må være ganske velovervejet af eksperterne! 😊 Angående previewet for næste program, så frygter jeg lidt, at Martin har lavet en “Ulrik Pihl”…

  • Jeg havde først været lidt kritisk i forbindelse med tandpastatube testen, men toiletrullen var klart en fejl, Jeg er enig, snippen skal vende ud, sikkert derfor vi render ind i problemer 😉 glemte lige jeg stod og legede væg?

 • Jeg tabte kæben ved preview! Tænker de måske allerede har lavet en Ane og hvad det nu var han hed- fra sidste sæson- der var lidt for hurtige på bryllupsnatten og derefter sagde stop?!

  Og så hepper jeg virkelig på det andet par- jeg håber, Camilla kan se ud over “typen”!

  Bare det snart er tirsdag igen 🙄

  • Jeg tænkte PRÆCIS det samme ! Har de mon lavet en Ane og Ulrik (hed han vist og fortsatte reality bølgen i Robinson) og champagneknaldet på første aften (honest mistake!). Eller måske har han i hendes øjne været grænseoverskridende – evt introduceret en fetish lidt for tidligt😂

 • Ej, jeg forstod det altså sådan, at det var en joke, da Martin spurgte, hvad Birgitte hed!
  Måske er det bare ønsketænkning, for jeg hepper også SÅ meget på dem og kan næsten ikke bære at skulle vente så længe på at finde ud af, hvorfor hun nu ikke vil på bryllupsrejse med ham!!!

 • Jeg sidder næsten og krummer tæer over Camillas måde at se Nicolas på. Jeg synes Nicolas er charmerende, men ikke lækker. Men jeg synes heller ikke hun er lækker. Tror hun havde en mere romantisk forestilling om, at de netop havde fundet en surfer-dude. Og selvfølgelig skal der være tiltrækning i et ægteskab, men nogle gange er det måske meget godt at prøve noget nyt.

  Og så forstår jeg overhovedet ikke hvorfor Birgitte lige pludselig ikke synes det er en god idé at tage på bryllupsrejse? Hun virkede ellers totalt hooked. Måske var det vinen der talte på selve bryllupsdagen 😀 Ellers snorker Martin bare helt usandsynligt meget?

  • Jeg synes, Camillas reaktion er meget menneskelig. Det er okay at være skuffet, selvom man havde bildt sig selv ind, at man ikke havde nogle forventninger. Selvfølgelig havde man det. Så længe hun giver ham en chance på sigt.

 • Det er som om de ældre par altid starter som om det er kærlighed ved første blik og bare generelt er lidt for meget og BOM! Så kan de ikke klare synet af hinanden mere. Venter spændt på næste uge, for det var noget af en teaser de sluttede med igår 😃

  • I det mindste var Birgitte også med på den i modsætning til hende, der blev matchet med Frank i sin tid! 😀

 • Ahaha, jeg synes Nicolas var MEGET mere lækker inden frisør-turen og med hornbrillen. Hurra for forskellig smag, det er sgu dejligt 😀
  Udover når det kommer til toiletruller, der er kun én vej, og Birgitte og Martin fatter tydeligvis ingenting. Er også helt vildt spændt på hvad der mon sker næste gang -t tror de blev champagne-stive og knaldede… Måske var det dårligt?
  Tirsdag kom nu!

 • Eeeeej, hvor var jeg spændt på at læse din blog i dag, efter jeg havde set programmet i går. Men… du nævner slet ikke det, jeg havde glædet mig aller mest til at læse om. 😱 Jeg heppede virkelig også på Birgitte og Martin, indtil jeg lige pludselig ikke gjorde mere. Hvad f**k sker der for, at to SÅ voksne mennesker kan blive så utrolig tåkummende pinlige, at de tror, det er den helt store kærlighed, når de ikke engang har kendt hinanden en time? Én time?!?!! De kyssede allerede flere gange i taxien! Jo, vist var det tantekys, men alligevel…! Det gik alt(!!) for stærkt! Hovedet kan jo slet ikke nå at følge med i det tempo.
  Jeg er 99,9% sikker på, det er noget af det, der går galt. De, og måske især Birgitte, må have været høje på lettelsen over, at deres ukendte ægtefælle er pæn, og forløsningen over, at nu er eksperimentet endelig skudt i gang efter lang tids venten.
  Dem tror jeg simpelthen ikke på. Hvis jeg ikke husker helt galt, var der også mange “amoriner” i luften de første par dage i sidste sæson, hvor det endte med at gå helt galt på bryllupsrejsen eller lige der efter?

  • Jeg er helt enig! De var lidt for høje på, at hinanden var lækre, og det kys i taxaen var ALT for hurtigt. Selvfølgelig må man gerne være glad, lettet og tiltrukket, men jeg tror, man kan komme til at introducere nogle ting for tidligt, og accelerere en nærhed som ikke helt er der endnu. Og det er svært at gå baglæns, når man pludselig kan mærke, at det går for stærkt. Birgitte sagde dog i et interview, at de ikke havde sex på bryllupsnatten, så det er nok bare kolde fødder, efter de har haft tid og ro til at tale ordentligt sammen. Håber hun slår koldt vand i blodet og giver relationen den tid den fortjener (i et lidt mere reflekteret tempo). Det er faktisk sjovt, at de ældre tit er helt on fire og teenage-agtige. Det er jo dejligt, men det gør også forholdet mere skrøbeligt, fordi man ikke når at mærke ordenligt efter. Jeg synes (og det er jo en helt personlig sag) at noget af det fineste er at holde lidt igen, og give plads til den anden og sig selv. Give plads til forventning og sommerfugle i maven og små berøringer osv. Hvis man er i en relation hvor det fysiske er gået for stærkt (som f.eks. Ane og Ulrich sidste sæson), kan det simpelthen være så ubehageligt, hvis man ikke helt er, hvor den anden er. Så føler man sig nærmest invaderet. Men jeg krydser fingre for Martin og Birgitte, det ville være synd at give op efter mindre end et døgn.

 • Haha, ej jeg synes du glemmer klippet, hvor Nicolas sidder og filmer sig selv hjemme i sin lejlighed foran sin kommode, hvor der hænger et par boksershorts fast i en af skufferne 😉 Og at han stod med totalt korslagte arme under talen til Camilla, som også var klar på at skåle derefter. Det brugte Martin åbenbart ikke :b

 • Synes også Nicolas vinder på nærmere bekendtskab (måske mindre Camilla), men jeg var nok også blevet lidt bleg ved lav, 30 årig “spilleconsol-teenager” med skæg. Lige tre ting som heller ikke vækker det store sus hos mig…
  MEN hvorfor er der ingen, der nævner Nicolas ekstremt korte slips! En venlig sjæl eller fransk laps burde da have hevet ham til side og rettet længden på denne “omvendte Trump” 😀

  • Nicolas har den fineste personlighed, men jeg synes også, det skal være tilladt at være skuffet. Det har næppe så meget med ham at gøre, som det har at gøre med, at det er svært ikke at have en eller anden forestilling om, hvad venter en.

 • Kom til at Google Martin og Birgitte efter jeg havde set previewet. Hun har i et interview sagt noget med, at hun og Martin er sååå forskellige – fordi ‘jeg er en citygirl der elsker byen og god mad og god vin – og han er landsbydreng der spiser kun for at overleve og nærmest aldrig drikker – hvilket man også så da han skulle åbne champagnen’ Oookay så, nu glæder jeg mig endnu mere til at se hvad der sker :O

  • Shit, har hun udtalt det? Jeg synes godt nok hun er hurtig til at dømme ham ude. Har hun ikke meldt sig til programmet for netop at udfordre sin type og sin ‘tjekliste’ til en kommende partner. Hvis hun er vild med lækker mad, kan hun jo inspirere ham til at opleve samme glæde. Man er ikke et statisk menneske som aldrig udvikler sig (og det er i hvert fald min opfattelse, at netop Gift ved første blik vil gøre op med den forestilling). Det er så synd, at virkelig mange lovende relationer slutter, fordi den ene ikke opfylder x antal bullet points. Det er en kæmpe fejl i vores dating-kultur. Kærlighed KAN ikke vokse i kasser, og det fine er netop, at man rykker sig og inspireres af hinanden.

 • P.s. Jeg hepper på alle par.

  Hvorfor er der flere i de her indlæg som kun hepper på ét bestemt par? Det er sgu da for underligt.

  • Jeg tror, alle håber på, at alle par klarer den, men det er nok meget naturligt at have en favorit.

 • Jeg vil godt lige påpege at Martin altså ikke havde glemt Birgittes navn – det var bare hans forsøg på at være sjov.. Sådan fungerer hans humor, eller mangel på samme ;p

  I følge Danmarks statistik er der 969 her i Danmark der hedder Miriam.
  Hilsen en anden der også er opkaldt efter Moses søster 😉

 • “Indtil det viste sig, at de vender toiletrullen forkert. Barbarer!” hahaha 😂 Elsker den kommentar. Er rørende enig. Må bruge “barbarer” noget oftere.

Der er lukket for kommentarer.