Serieanbefaling: iZombie

IZombie_-_Season_3

“Giv det lige en chance!”, føler jeg behov for at skrive, før jeg overhovedet går i gang med den her anbefaling. For helt ærligt, så virker serien ikke voldsomt tiltalende. Vi er ved at være lidt zombiemætte, og idéen om en intelligent zombie lyder bare så meh. Jeg var selv virkelig lang tid om at få snøvlet mig til at se første afsnit og det på trods af, at jeg vidste, der var en overvejende sandsynlighed for, at jeg ville synes, iZombie var the shit. Det er nemlig Rob Thomas, der står bag serien. Selvsamme Rob Thomas, der i sin tid kreerede mesterværket Veronica Mars, som, faste læsere vil vide, er på min all time top tre over serier.

Så af loyalitet over for Mr. Thomas satte jeg mig en dag endelig til at se det første afsnit, som lynhurtigt blev til afsnit to, tre og hele første sæson. Setuppet er som følger: Liv er en Cristina Yang-agtig type, der arbejder på et hospital og stræber efter at være den bedste, indtil hun en dag ret atypisk er til en fest og vågner dagen efter og opdager, hun er en zombie. Jævnt nederen. Udover at være temmelig bleg og have en ustyrlig trang til at spise hjerner er hun mere eller mindre stadig helt sig selv, så uden at fortælle nogen hvorfor, skifter hun sit ambitiøse job ud med et i et lighus så hun kan spise hjerner uden at slå folk ihjel. Det interessante er så, at når hun spiser en hjerne, adapterer hun noget af personens personlighed. I et afsnit får hun fx PTSD og i et andet bliver hun totalt slutty. Derudover får hun flashbacks fra personens liv, og eftersom de fleste af hendes hjerner er blevet myrdet, (det er vel USA,) begynder hun at lade, som om hun er synsk, så hun kan hjælpe med mordopklaringerne.

Udover plottet i det enkelte afsnit er der selvfølgelig også et overordnet plot med en skurk og en tidligere forlovet, som også spiller virkelig fint, men præcis som med Veronica Mars er det hele seriens vibe, der overvinder mig. Det er samme noir-følelse med en let sarkastisk hovedrolleindehaver, skøn medsammensvoren (Ravi <3) og virkelig fremragende dialog.

Jeg ved godt, at serien måske ikke umiddelbart virker så tillokkende, men giv den lige en chance. Bare første afsnit. Det bliver du altså glad for! Se den især hvis du er vild med serier som Bones, Dead Like Me og, selvfølgelig, Veronica Mars.

Der er pt lavet to sæsoner af iZombie, og den første ligger på Netflix.

Kommentarer (17)

 • Jeg bakker op. Begge sæsoner er gode. Begå dog ikke den fejl at forsøge at forklare plottet til nogen.

  Det er den her læge, der bliver zombie, der bliver retsmediciner, der er opklarer forbrydelser med sine særlige evner… og så er der de her onde zombier, og en energidrik.. og zombiesex.

  • Haha, nej, det er nemlig rigtig svært at forklare, HVORFOR serien er god. Plottet lyder bare åndssvagt. 😀

 • Apropos intelligente zombier, så har In The Flesh også min varmeste anbefaling. Den drager utrolig mange paralleller til de konflikter vi har i dag på grund af racisme, højrenationalisme og religion.

  Settingen er en lille, søvnig provinsby i England, der er fyldt med Englands svar på Danskernes Parti-tilhængere. Det er et par år efter apokalypsen, zombierne bliver behandlet og nu er de klar til at vende hjem.

  (ooog nu spoiler jeg sikkert en lille smule, men here it goes)
  Det er folk i den lille by pænt utilfredse med, for de primære meningsdannere i den by er præsten, det lille byråd og så en stor gruppe af militante nationalister, som ikke er blege for at slå de stakkels zombier ihjel. Det er der nogen zombier der accepterer, fordi de jo er så fandens desperate for at blive lukket ind og være en del af samfundet igen. Men der er så også de zombier er pænt trætte af at blive undertrykt, og de laver således en modstandsbevægelse, der hurtigt bliver omtalt som terrorister.
  (spoiler?? slut)

  Hvis du udskifter ordet “zombie” med “indvandrer/flygtning”, ville hele serien være som taget ud fra virkeligheden. Det giver virkelig stof til eftertanke, især deres vinkel med om man overhovedet kan bedømme hvornår nogen er frihedskæmper eller terrorist.
  Det blev sindssygt langt, men jeg går virkelig meget op i serier der ikke bare er tom underholdning :’D

  • Jeg går faktisk nok mest op i serier, der er tom underholdning, fordi jeg bruger serier til at stresse af. Men din anbefaling er i hvert fald givet videre til folket!

 • Jeg så sæson 1, og var vild med den! Men sæson 2 fangede mig bare aldrig. Det var de samme gentagelser; spiser en hjerne, får en ny personlighed, ekskæreste, skurk. Jeg synes ikke rigtig der skete noget nyt, udover ekskæresten der lige skifter job. Selv skurken kunne man da regne ud. Så 3 episoder inde i sæson 2 opgav jeg at følge med /:

  • Tre afsnit synes jeg måske ikke er så meget en chance at give. Jeg har ikke set sæson to endnu, men jeg glæder mig i hvert fald!

   • Jeg tror, man skal ad mere ulovlige stier, hvis man skal finde sæson to – jeg krydser fingre for, at Netflix får den inden alt for længe. 🙂

 • Tak, bare TAK. Efter to måneder(!!) på sofaen pga. knæoperation var den der serie lige det her jeg havde brug for.

  Spot on, som altid.

 • Don´t trust the B in apart. 23 er lige kommet på Netflix, den kan anbefales, virkelig sjov.
  Og Stranger things er overraskende god.

  • Stranger Things har jeg hørt meget godt om, så den kommer nok på listen, men pt har jeg sindssygt meget, jeg venter på at få set. 🙂

 • Jeg så det første afsnit for en måneds tid siden, og kunne egentlig meget godt lide det (bortset måske fra slutningen). Det der afholder mig fra at se videre, er de små historier pr. afsnit. Jeg er mere til én altdominerende historie, som fx i Veronica Mars (ELSKER den serie!). Ellers kunne jeg rigtig godt lide IZOMBIE. Den minder mig lidt om en bog jeg engang læste om en white trash zombie 😀

  PS: fedt med serieanbefalinger – mere mere!

  • Det forstår jeg slet ikke. Veronica Mars havde et stort hovedplot så vel som individuelle plots i hvert afsnit (en sag, hun skulle opklare), præcis ligesom det er tilfældet med iZombie. Der er også et hovedplot med en skurk og en forlovet, som sker henover hele sæsonen og en sag, der skal opklares i hvert afsnit.

Der er lukket for kommentarer.