Tip: De smukke drenge

fghujiolpå

Jeg faldt over en virkelig fascinerende dokumentarserie i forgårs og så alle fire afsnit i streg. (Der kommer seks i alt, så jeg venter åndeløst på de sidste to.) Serien hedder De smukke drenge og følger et antal mandlige modeller, mens de navigerer den internationale modelverden.

Vi møder blandt andet Bastian, der er meget venstreorienteret og egentlig mener, at modebranchen udviser lemmingetendenser, men han håber på at kunne udnytte den til at leve af sin kunst. Af sine venner får han at vide, at han nu bliver en luder for kapitalismen, og at modebranchen dyrker et ekskluderende skønhedsideal, hvorimod de selv mener, der skal være plads til alle. (Bortset fra kapitalistsvinene?)

Vi følger også Otto, som efter et par år på toppen har mistet sin hype og nu skal på castings sammen alle de andre modeller. Det er han ikke tilfreds med. Han mener, han er mere værd, men virker ikke så interesseret i at arbejde aktivt for et nyt gennembrud. Som han selv siger: “Det fucker med ens ego at se sig selv i 1o meters højde.”

Martin, på den anden side, er en virkelig sød og uskyldig nordjyde, der blev opdaget på en studietur og nu ser sig selv headhuntet til alle de store modeshows. Han er, hvor Otto var for et par år siden, og alle er vilde med ham. Selv forstår han ikke så meget af den glamourøse verden og tager til castings i verdens måske grimmeste, lyseblå vindjakke, mens han fascineres over, hvor mange mennesker, der er på gaden i forhold til, hvad der er i Skagen.

Jeg elsker “bag om”-dokumentarer, og der er noget virkelig fascinerende over at se modelverdenen fra et mandligt synspunkt. Programmerne om Bastian, Otto, Martin og de andre smukke drenge kan ses lige her.

Kommentarer (14)

 • Det er et fantastisk tv program. Elsker at jeg kan sidde i mit nattøj og spise peanutbutter med en ske, mens jeg får indblik i sådan en verden.
  Jeg cringede så hårdt over den blå vindjakke at jeg fik hold i nakken. Men han er pænt nuttet, så alt er tilgivet.

 • Ej, den er jeg også lige begyndt at se! Jeg har slugt de første 3 afsnit råt 🙂

 • Uh, det lyder ikke skidt. Kan være at det skal være et nyt tidsfordriv. Har faktisk godt set reklamer for programmet, men havde selvfølgelig glemt alt om det igen. Tak for reminderen 🙂

 • Årh, så godt program!
  Elsker Martin fra Skagen. Han er bare så umiddelbar og slet ikke påvirket af den verden han pludselig er blevet en del af.
  “Jeg skal gå for det der Burberry..”

 • Jeg elsker det også! Og er også helt vild med Martin. Synes også, at Oskar er sød. Han arbejder virkelig for det modsat nogle andre *host*Otto*host*
  Kan desuden anbefale “De Unge Præster”. Det er virkelig også at interessant program!

 • Jeg elsker Martins uvidenhed om modebranchen. Det klæder ham faktisk! Og ja, i modsætning til hans blå vindjakke, som egentlig blot er et tegn på, at mode egentlig ikke siger ham alverden. Han er så dejlig uimponeret på en måde.
  Dog synes jeg også, at serien giver et fantastisk indblik i modelverden.

 • Jeg er lige de andre damer absolut vild med Martin. Alt bliver altså bedre med nordjysk accent oveni. “Det der Burberry” siger jo det hele!

 • Så de 4 første afsnit i går. Er ret vild med det og Martin, han er så uimponeret af det hele og så lidt en del modeverden at det næsten gør ondt. Ja, hans blå vindjakke er virkelig ikke det pæneste, men syntes det er fantastisk at han møder op hos Burberry og Louis Vuitton i den 🙂

 • Hahah, jeg elsker, at vi alle elsker Martin! Hvis man bare lige var ti år yngre, ikke…? 😀

 • Synes du skal skifte dot ord okring ‘uskyldig’ med ‘ned på jorden’, han klare sig langt bedre end de andre og er rimelig kvik og ikke nem at narre, så synes lige d ord ik passer ind, dér…

Der er lukket for kommentarer.