Læserhjælp #12

cvbhnjkl

Fuck, hvor er det dog en topnederen situation at stå i. En ting er at du ved, din bror har været sin kæreste utro, en anden ting er, at hans kæreste er din veninde. Monstro der er nogen derude, der har prøvet noget lignende eller bare har et god råd til, hvordan man bedst kommer ud af et sådan dilemma?

Kommentarer (19)

 • Sig til brormand at du føler dig splittet da hun også er din veninde. Så får han en chance for selv at sige det til hende – tænker det altid er bedst at høre det fra kæresten først, så kan du altid trøste hende bagefter og kalde brormand for en kæmpe idiot 😉

 • Det er så hård en situation at stå i. Hvis det var min bror, ville jeg blive så skuffet. Ikke fordi det drejer sig om en god veninde, men fordi det er respektløst. Det er dog overhovedet ikke op til andre end de to involverede at løse det, så jeg synes ikke, at du skal blande dig..

  • Personligt er jeg lodret uenig. Altså, jeg ville selvfølgelig også være skuffet over brormand, men jeg synes også, der foreligger et ansvar over for veninden. Jeg har prøvet, at min kæreste var mig utro, og jeg ville for alt i verden vide det. Hvis jeg fandt ud af, at min veninde havde vidst det og holdt det fra mig, så tror jeg ikke, jeg ville fortsætte det venskab. Så til indsenderen: Nu kender du din veninde. Tror du, hun ville vide det? Kan du måske finde ud af, om hun ville vide det uden at afsløre dig selv? Hvis du er i tvivl, så ville jeg også konfrontere din bror, som Wickie skriver. Han har sat dig i en supernederen situation, og det burde egentlig være hans ansvar at sørge for, du kommer ud af den.

   • Jeg har skrevet en kommentar længere nede – jeg er helt enig med Miriam. Alle dem der havde vidst om min kærestes utroskab – om de ville mig godt ved at holde det hemmeligt eller ej – er simpelthen cuttet ud af mit liv. Jeg kan ikke længere se på nogle der har vidst sådan noget, og holdt det hemmeligt for mig – jeg følte mig “til grin” og det kunne jeg forestille mig, at din veninde måske også vil. Men jeg synes du skal give din bror chancen for selv at fortælle hende det.

 • Selvfølgelig skal du blande dig… intet menneske er tjent med at blive holdt for nar. Jeg har været i lignende situation – og det endte skidt, fordi jeg valgte ikke at blande mig. Hvad hvis hun selv fandt ud af det? Jeg mener bestemt du skal konfrontere din bror, fortælle ham hvad du ved, og bede ham om at fortælle hende det straks, og hvis han ikke gør, gør du. Din bror vil altid være der, og ham kan man ikke bare “miste”. Lige modsat vil det være med din veninde, hvis hun i sidste ende finder ud af, at du vidste det uden at fortælle hende det. Så er det venskab dødsdømt – for hvem stoler på sin veninde, hvis hun ikke fortæller en sådan noget? Jeg mistede en af mine bedste veninder gennem mange år, fordi jeg ikke turde fortælle hende det, og tilliden blev fuldstændigt ødelagt mellem os.

 • Konfronter din bror, og hvis han ikke vil stå til ansvar overfor sin kæreste/din veninde, må du fortælle det. Det er super hårdt, men hvis du bare går stille hen med det, og din veninde finder ud af det, kan jeres venskab vakle meget. Jeg opdagede engang min daværendes svigermors kæreste var hende utro, og jeg husker jeg led så meget, fordi jeg ikke vidste hvordan jeg skulle forholde mig (taget på fersk gerning), da jeg ikke vidste hvordan og hvorledes, og ikke vil snage i min svigermors privatliv, men endte da sammen med min kæreste at fortælle hende det, samme aften.

 • Jeg synes det har en betydning om brors kæreste er din veninde fordi hun er kæreste med din bror, eller om hun var din veninde, før hun blev kæreste med bror? Det ville for mig have en betydning for hvor min loyalitet ville ligge.

 • Fuck en hovedpine at være i. Jeg er ikke enig, når der bliver sagt at bare fordi det er familie skal det nok gå – man når altså på et tidspunkt en alder, hvor man selv skal værne om familie relationer og ikke længere kan tillade sig at gøre hvad som helst og slippe afsted med det, forholdet upåvirket. Nogle familiemedlemmer forbliver for altid fremmede for hinanden, mens andre aldrig rigtig bliver det samme igen. Hvis du konfronterer din bror skal du i hvert fald være mentalt forberedt på at han kan føle sig trængt op i en krog, gå fra selvforsvar til angreb og pludselig er det dig, der er problemet og søskende krigen er igang. Er du villig til at tage den risiko? For det er helt sikkert muligt og det kan være, din bror er til at snakke med, jeg siger bare worst case scenario her. Hvis du fortæller veninden det for at redde jeres forhold, skal du også være forberedt på at hun måske ønsker at give forholdet til din bror en chance til og så vil det være akavet, måske ødelagt længe fordi du VED hvad der skete i mellem dem og vil være en evig reminder, måske endda pinlig eller smertefuld at omgåes i et stykke tid. Det kan også være tilfældet, hvis hun vælger at skære ham helt ud af sit liv og at du så ryger med i faldet. Ellers kan du komme med en hentydning, til din bror og din veninde, selvom det her er farligt spil. Du får dem opmærksom på, at der er noget ved hans adfærd du har lagt mærke til og så er resten op til dem – at finde ud af hvilken form for adfærd, hvis hun ønsker at vide mere, har hun mulighed for at grave i det. Måske har hun allerede opsnappet noget? En fornemmelse? Måske vil den bemærkning, du kommer med bekræfte hende og få hende selv til at konfrontere ham eller omvendt? Uden du behøver være budbringeren direkte. Jeg ved ikke om det giver mening.

  Min pointe? I sidste ende skal du gøre, hvad du selv kan leve med. For uanset hvad er der ikke en lykkelig beslutning, der gør det her gnidningsfrit for alle parter. Har du lavet en liste? “Pro bror/con bror, pro/veninde, con/veninde?”

  • Skidegodt råd S!
   Jeg synes virkelig du har taget alle mulige scenarier med, og har givet hende en masse at tænke over. Jeg er sgu enig med S 🙂

 • Jeg synes helt sikkert at du skal blande dig! Er enig i at du skal give din bror en mulighed at fortælle det selv.

  • Det var desværre mig hun skrev om i den situation – og jeg vil sige, at det allerbedste der er sket mig, er at min veninde udefra pressede min kæreste og tidligere veninde il at fortælle mig hvad der var sket. Det var rart, at det ikke var min veninde derfra der selv fortalte mig det, men min kæreste selv. Derfor mener jeg, at du skal få din bror til at fortælle hans kæreste hvad der er sket. Who knows, måske han får en chance til, ligesom min.

 • Jeg har prøvet nøjagtig samme scenarie – det var blot min fætter frem for min bror. Jeg gjorde det, at jeg fortalte det til en af venindens og mine fælles veninder, hvorefter hun fortalte det videre. Synes simpelthen det er tarveligt at blive holdt sådan for nar, men gad samtidig heller ikke familiekonflikter. Veninden fandt senere ud af, at det faktisk var mig der havde taget min fætter på fersk gerning, og hun forstod mig fuldt ud.
  Jeg havde ikke valgt at vide det, eller blive blandet ind i noget, men når man har sådan en viden, vil man altid blive indblandet i det på den ene eller anden måde – desværre! Jeg ville helt sikkert snakke med min bror om det – han må også have en samvittighed, om ikke andet overfor dig!

 • Jeg ville give ham en deadline til at fortælle det selv, og fortælle ham at hvis han ikke gør det, så gør jeg. Eftersom man aldrig rigtig kan vide om en person vil vide at deres partner har været dem utro, må man, imo, gå ud fra hvordan man selv har det; ønsker man selv at vide det, hvis situationen var omvendt, og går det over ens egen grænse at gå at bære på sådan en viden.

  Synes virkelig at vedkommendes bror er et kvaj. En ting er at være sin kæreste utro, han gør det så åbenbart også på en måde hvor andre finder ud af det og skal gå og have det dårligt over at være sat i klemme. Det er dobbelt op på egoisme og tarvelighed!

 • For mig er blod bare tykkere end vand, så jeg havde fortalt bror min viden og så håbe han ville komme med en forklaring.

  Jeg ville ALDRIG tvinge eller presse ham til at sige noget, det skulle være hans egen beslutning.

  Tænk du fortæller det til veninden eller tvinger ham til det, og bliver mega uvenner med broren. Så din veninde efter to dage har tilgivet brormand og er komplet ligeglad med det nogensinde er hændt, hvorimod bror afskyr dig.

 • Min kæreste havde været mig utro med en af mine TIDLIGERE veninder. En stor del af vores fælles venner havde vidst det, men ingen fortalte mig det – før en af mine tætteste veninder fik det afvide gennem en anden. Min tætte veninde gjorde det, at hun skrev til min kæreste og min tidligere veninde: “hvis ingen af jer fortæller det til Simone inden på mandag, så gør jeg det” – og selvom det var pisse hårdt at få afvide og min kæreste og jeg måtte tage en pause, og jeg har mistet en veninde på det, er det klart det bedste hun kunne have gjort. Jeg synes du skal gøre som min veninde. Hvis din veninde er ligesom jeg, vil hun være dig dybt taknemmelig – det er noget af det værste at føle sig “snydt og gjort til grin” (selvom man jo i virkeligheden ikke er det), af ens venner som har vidst noget så “grufuldt” som utroskab. Jeg tænker altid, at man selv skal have valget, om man har lyst til at blive sammen med sin kæreste eller ej, når sådan noget er hændt..

 • Jeg må bare sige at jeg altid har tænkt og sagt at man skal blande sig udenom og lade folk selv håndtere deres liv, men efter min kæreste for et år siden fortalte mig at han flere år tidligere havde Været mig utro, har jeg virkelig ændret mening. Jeg var rigtig glad for at få det at vide så jeg selv kunne bestemme hvad jeg vil med mit liv. Jeg synes nemlig det er ret egoistisk at tænke at kæresten har bedreaf ikke at vide det alt imens personen måske bare spilder en masse tid på et forhold som måske alligevel ikke vil holde. Så jeg synes hun i hvert fald skal konfrontere broren og så være der for dem begge.

 • Hvis det var min bror og jeg havde et godt forhold til ham, ville jeg nævne det og sige “Du er godt nok en kæmpe idiot”. Jeg ville nok spørge ham hvad han har tænkt sig at gøre nu, nu hvor jeg ved det. Det er ikke særligt sjovt, det her. Hvordan ville han selv have det hvis du var utro med en af hans bedste venner.

  Hvis en af mine veninder/venner vidste min kæreste var mig utro og ikke fortalte det, var de ikke længere en del af mit liv. Det er ikke okay, selvom det er pisse svært.

  Jeg stemmer på du skal nævne det til ham, og så må han tage det der fra.

Der er lukket for kommentarer.