Filmanbefalinger/Best of Alan Rickman

Jeg er stadig temmelig skræntende og har derfor planer om at holde mig tæt på min dyne resten af aftenen. Jeg er også stadig lidt trist over nyheden om Alan Rickmans død, så jeg tænkte, det ville være på sin plads at se en film eller to fra hans repertoire som en lille, symbolsk hyldest for hans arbejde. Følgende film er mine personlige favoritter.

De skal jo med, og det er selvfølgelig nærliggende at starte med Harry Potter-serien, som for alvor katapulterede Alan Rickman til mainstream berømmelse. Jeg kan ikke forestille mig en bedre Snape, og jeg elsker det faktum, at J.K. Rowling afslørede sandheden om Snape til Alan Rickman allerede fra de første film, (da de sidste bøger endnu ikke var udkommet, og man derfor ikke kendte hele Snapes historie,) så han kunne spille ham “autentisk” fra starten.

Hans Gruber. Legendarisk skurk fra den første (og naturligvis bedste) Die Hard-film. Behøver vist ikke nærmere uddybelse.

Filmanbefalinger/Best of Alan Rickman

Det er ikke mere end en måned siden, mit hjerte brast lidt, da stakkels Emma Thompson opdagede, at Harry havde købt hende firmatøjten en halskæde. Love, Actually er og bliver lidt af et mesterværk. Thompson og Rickman var i øvrigt virkelig gode venner og arbejdede sammen på adskillige film. Blandt andet jo også Harry Potter.

Dogma er måske ikke den film, man bedst husker Alan Rickman for, men jeg kan så godt lide skæve fantasykomedier, og Rickman er fantastisk som Metatron! Bonus i form af unge Ben Affleck og Matt Damon.

Jeg er stor Harry Potter-fan. Rigtig stor. Men min yndlingsrolle fra Alan Rickman er nu alligevel Colonel Brandon i Sense and Sensibility. En film jeg virkelig, oprigtigt elsker, hvor Rickman igen optræder sammen med Emma Thompsom, men også en bedårende pre-Titanic Kate Winslet og Hugh Grant, dengang han stadig spillede de forpjuskede, elskelige roller. Og så er det selvfølgelig en Jane Austen-historie. Ren kærlighed. Jeg tror, det bliver den film, jeg sætter først på…

Kommentarer (16)

  • Jeg græder sgu stadig lidt. Mest over jeg aldrig fik set ham på scenen. Jeg lader mig inspirere af dig og starter med The Song of Lunch, der er min ubetingede favorit og følger så nok op med Bottle Shock eller Sense and Sensibility (som jeg havde glemt, han er med i)

  • Der er kendisser der dør, hvor man tænker “sikke et tab”, og mener det, men ikke rigtigt føler det, fordi de aldrig var en del af ens egen verden. Og så er der Alan Rickman. Én af dem, som virkelig var en del af min verden, om som det virkelig gør ondt at have mistet. Jeg har siddet med små tårer i øjenkrogen hele dagen, for hver en hyldest han har fået, og han fortjener dem alle. Always…

  • Er simpelthen også så ked af det, fantastisk skuespiller! En af de første gange en kendt persons død har påvirket mig så meget. Elsker altså også hans colonel Brandon, var lidt småforelsket i ham i den rolle, da jeg var lille <3 Han vil virkelig blive savnet!

  • Sad og tænkte: hvorfor nævner hun ikke S&S- og så kom dem. Det er godt at gemme det bedste til sidst – også på en god liste.

  • Jeg troede simpelthen ikke på det, da nyheden om Alan Rickmans død først kom frem. Han var jo blevet løjet død et par dage forinden, så tænkte, at det måske bare var nogen der ikke helt havde fattet at det var en (meget, meget dårlig) joke… Blev derfor så meget mere ked af det, da det viste sig at være sandt..!
    Jeg ved godt at det er en smule underligt at føle sorg over kendte der dør, men må indrømme at det skete for mig da nyheden om Alan Rickmans død – og Bowies… Og så indenfor et par dage af hinanden!!
    Jeg vil starte med min ultimative ynglingsfilm fra jeg var helt lille (og som jeg lidt synes mangler på listen, Miriam!) “Robin Hood – Prince of Thieves” (Bonus i form af en ung Kevin Costner og en endnu yngre Christian Slater), og derefter fortsætte med “Love, Actually” og “S&S”.

  • Jeg bryder mig faktisk ikke om den version af Robin Hood, så det er helt bevidst, den ikke er på listen. Men det skal selvfølgelig ikke afholde andre fra at elske den. 🙂

Der er lukket for kommentarer.