H&M x Balmain x drama

Jeg havde egentlig planlagt at skrive et langt, humoristisk indlæg om min kamp for H&M x Balmain-rov, for jeg havde glædet mig som et lille barn til i dag, og jeg er nærmest lidt lykkelig for, at jeg rent faktisk fik fat i nogle ting, omend det skete under relativt dramatiske omstændigheder. Men jeg har mistet lysten til at skrive et sådant indlæg, for familien Danmark har fået øjnene op for hurlumhejet og øjner naturligvis med iver chancen for at boltre sig i forargelse, så på nuværende tidspunkt bliver der tisset på min ellers så rare sukkermad fra alle sider.

Jeg synes også, det er åndssvagt, at folk har ligget i telt i flere dage. Jeg synes også, det er absurd, at man som 16-årig har fået 25.000 og tilladelse til at pjække fra gymnasiet for at være først i køen. Jeg synes også, det er vanvittigt, at tøjet allerede er til salg på Trendsales, og folk gladeligt betaler 3-4 gange nypris for en helt almindelig sort t-shirt, fordi der står Balmain på den. Og jeg synes også, det er ærgerligt, at nogle piger udelukkende er interesserede, fordi de associerer Balmain med Kim Kardashian.

Men der findes altså også andre kundetyper end dem. Jeg har ikke glædet mig til i dag, fordi jeg er blevet opslugt af hypen. Jeg har glædet mig til i dag, fordi jeg altid har været fan af Balmain. Jeg har råbt op om det herinde længe før, samarbejdet med H&M blev annonceret, men det kan under alle omstændigheder næppe komme bag på nogen, der kender min stil. Balmain har voldsomme 80’er-vibes med skarpe skuldre og masser af udsmykninger, og som jeg læste i dag i en kritik af kollektionen, så ryger mange af deres designs helt over i Michael Jackson-kostumer. Det er sandt. Men det er det, jeg elsker. Der er en snert af humor i den overdrevne Dollars-dekadence, og når man kombinerer det med de meget feminine silhuetter, så er jeg solgt. Bevares, der er hold i kritikken om, at kollektionen ikke just er klædelig for enhver kvindekrop, men jeg har holdt mig fra det, der var meget stramt og/eller hulkort, og der var stadig masser af muligheder til mig. Jeg kan heller ikke få nedtur over, at det “bare” er H&M og ikke den ægte vare. Det er stadig Olivier Rousteings designs. Kvalitet og præcision er næppe det samme som i modehusets egne butikker, men jeg ser snarere en kollektion i stil med denne som pendant til, når fx Marc Jacobs eller Alexander McQueen kreerer underlinjer (henholdsvis Marc by Marc Jacobs og McQ), hvor priserne rammer en lidt brede befolkning.

Så mens de sociale medier syder over alt, de kan komme i nærheden af, vil jeg i stedet glæde mig over, at jeg trods besvær (og takket være en helt fantastisk kundeservice-dame) fik lagt en bestilling og kan se frem til, at der om en uges tid ankommer en bunke varer, som gør mit hjerte glad. Uanset hvad andre mener om det.

Kommentarer (37)

 • Folk skal også bare stoppe.. Det er jo en folkesport på fod med Marathon og Ironman at forarges over ting. Pas din egen potte, Lille Per!

 • Og jeg har iøvrigt købt to bluser derfra, og så er jeg ærligt talt ligeglad med hvad andre synes om det. Jeg køber tøj for min egen skyld og ikke for andres. Jeg bliver faktisk mere forarget over, at medierne er forarget 😉

 • Jeg synes også, at mange har den holdning at de bare skal have noget. Det synes jeg er ærgeligt, da der så måske ikke er noget at komme efter, for dem der virkelig gerne vil have det. Jeg arbejder selv i H&M og får 25%, dog først to timer efter det er kommet ud, og jeg kunne sagtens købe noget, bare for at købe noget, når jeg får det så meget billigere. Men det er ikke min stil, og jeg synes det er unfair for dem, som virkelig har gået og sparret op, og set frem til kollektionen.

 • Hulkort? Translate, please 🙂
  Skal det forstås som den udgave af lårkort, der knapt nok dækker bagdelen, især hvis man skulle være så frejdig at bukke sig forover? – aka størstedelen af H&M's lårkorte sortiment de seneste 5 (?) år? aka resultatet af optimer-ved-at-spare-15-%-af-produktionsomkostningerne-til-stof-ved-at-bruge-15-%-mindre-stof-i-bunden-af-kjolerne-business-casen?

 • Hulkort betyder lige præcis kort nok til, at man næsten kan se, well, hullet. Jeg slog det lige op, men det er åbenbart udgået af ordbogen, så det er bare mig, der er gammel.
  Og de af os, der har ret imponerende lårbasser, er i øvrigt ret trætte af den der kort-kjole-business-case!

 • AKA, Hjemstavskjoler, aka fødestedskjoler.
  Åh den grønne korte og meget nedringet kjole. Om jeg havde haft penge og krop….
  Så har kun cyper savlet big time.

 • Amen sister! Jeg er ret dårlig til trendbølger generelt, så lur mig om ikke jeg først køber balmain om to år når det er noget andet folk går amok over, ligesom jeg først læste den første twilight bog som den sidste film ramte biograferne og harry potter efter, jeg gik ud af gymnasiet. Det er ikke fordi jeg bevist prøver at være hipster eller noget, jeg har bare meget svært ved at danne mit eget indtryk når alle andre råber deres op og så bliver jeg lidt små stædig og venter.. Tillykke med købet sagt på den mindst flabede og sarkastiske måde over hovedet 🙂

 • Men hvad fik du så fat i?!?! Her gik jeg og regnede med, at jeg skulle leve/shoppe via dig, nu hvor jeg ikke selv har prioriteret at spare op denne gang. And then you give me nothing?!?!? Spill it girl! ☺

 • Altså, jeg er personligt forarget over, at nogen har valgt at hamstre tøjet for derefter at forsøge at sælge det til overpris på nettet til folk, som rent faktisk rigtig gerne ville have købt det til den pris, som H&M havde sat det til salg for. En af idéerne bag samarbejdet er jo netop, at folk med en mere gennemsnitlig indkomst kan købe tøjet – derfor synes jeg, det er helt hen i vejret, at så meget af tøjet nu sælges til total overpris på nettet af folk, som ikke engang har en interesse i selve tøjet, for hvad det er.

  Ærligt talt, så forstår jeg ikke den slags grådighed. Jeg ved, at det er ulovligt at sælge f.eks. billetter til Roskilde Festival til mere, end hvad man selv har givet for billetten, altså for selv at opnå profit – og det må jo være for at beskytte forbrugeren eller noget i den stil (jeg kender desværre ikke grunden til dettte). Nogen gange er jeg bare skuffet over folks grådighed, og det er ikke fordi jeg selv sad i kø på siden eller ved butikken, men det er tydeligt, at mange gerne ville have købt noget, og som sagt falder en del af idéen bag samarbejdet desværre til jorden.

 • Jeg krummede så meget tæer over interviewet med de tre teenagere i aftenshowet igår. Ikke pga. Teenagerne, men pga af den elendige vejrvært, der stod for interviewet. Havde ellers glædet mig til at høre om kollektionen, men i stedet handlede interviewet udelukkende om værtens forargelse

 • Haha, tror det er mig der er gammel – forbinder i hvert fald umiddelbart hulkort med gamle datamater 😀
  Og jeg kan love dig for, at de af os, der har slanke lårbasser og små popoer, er mindst lige så trætte af den case! 🙂

 • Sociale medier er snart = forargelse og had – desværre..

  Jeg er mere interesseret i, hvad du fik fingrene i?

 • Jeg overhørte en ung pige der MEGA gerne ville have noget, fra den der “bælaman” kollektion. Jeg kunne ikke lade være med at grine en lille smule inde i mig selv 🙂

 • Lige siden første designsamarbejde hvor folk (piger/kvinder) lå i kø, har jeg undret mig – især over dem der køber noget bare for at sælge det videre til overpris på Trendsale (og rystet på hovedet af dem, som har givet overpris på Trendsales).
  Jeg forstår ikke hvorfor kvinder har stået i kø foran Søstrene Grene for et sofabord.
  Det jeg ikke forstår denne omgang, er de forældre der har støttet sønnen i at tre dages pjæk fra gymnasiet og givet ham 25.000kr til tøj. Faktisk er det ikke de 25K jeg rynker mest på brynene af, nej det er den forældregodkendte pjæk.

  Jeg har absolut intet mod Balmain, sukkede lidt kraftigt over en kollektion for nogle år siden og der er også nogle ting fra H&M-samarbejdet jeg synes er fede (fordi de minder meget om det jeg sukkede over – blot noget billigere), men hverken økonomi eller min nuværende vægtklasse er et godt match med de pågældende stykker tøj.

  Så hvad har du fået fingrene i?

 • En ting er at sælge ting videre ærligt og folk så vælger at byde crazy priser, men mængden af folk, der helt tydeligt KUN har brugt energi på kollektionen for at tjene på det, det bliver jeg også enormt forarget over!

  Jeg flasher mine køb, så snart de ankommer! 🙂

 • Folk hamstrer, fordi det er en sikker investering. De ved, de kommer til at tjene penge på det. Det kan ikke bringe mit pis i kog. Hvis der er nogen, der gider ligge i telt i en uge, for at købe et par cheap ass tshirts med et logo på, for så at prøve at sælge det på nettet, go ahead. Jeg ryster mere på hovedet af dem der vil betale de 800 og af deres forældre, som finansierer gildet for at “støtte” deres børn. Man skulle fandme tro, det var livsændrende at købe ind i hm.

 • Jeg har det omvendt af dig, Anne. Jeg synes, det er virkelig moralsk forkasteligt, at “stjæle” andre folks køb, for derefter at sælge det til dem til ågerpriser. Det er præcis det samme som at købe fx Roskilde-billetter og vente på, der bliver udsolgt for så at sælge dem til det dobbelte. Det er en sikkert investering, men det er dundrende ulovligt. Hvis der på samme måde havde været en deadline for tøj, så havde det været tilsvarende ulovligt. Folk giver penge for ting, de gerne vil have. Om det er en koncert eller en t-shirt. Det har jeg ikke et problem med. Men at udnytte det for egen vindings skyld, det er simpelthen for lavt.

 • Det er sådan de fri markedskræfter fungerer. Der er jo ikke nogen der stjæler noget her og der er ingen der er tvunget til at købe det til ågerpris men den sidste idiot er ikke født endnu. Jeg synes det er klamt, at tøj der er produceret under halvkummerlige forhold i Bangladesh eller Indien kan sælges for 3500 fordi Kardashianklanen går med det men sådan er der så meget.
  Mht Roskilde billetter, så er det ulovligt og det er det andet så ikke. Der er så mange ting der er moralsk forkastelige og det her, er ikke en af de ting jeg ligger vågen over. Når det så er sagt, så håber jeg altid, at de brænder inde med deres lager af polyester blanding og elastan.

 • Mit 'problem' med hele den historie er, jeg vil gætte på at 90% af dem der deltog i hysteriet ikke anede hvad Balmain var før H&M lavede kollektionen.
  Også taber jeg lidt tråden når det så bare mest er hysteri og medløberi.
  Fuld respekt til de sidste 10% der rent er vild med deres designs.

 • H&Ms marketingsafdeling kan deres kram! Tror mest, det er teenagere, der hopper på den vogn. Guderne skal vide, jeg var nem, da jeg var på den alder! 😀

Der er lukket for kommentarer.