Den store datingtest #2

En måned er gået, og det er tid til en update på det store datingprojekt. Her er, hvad jeg har lært, efter 30 dage på henholdsvis Dating.dk og Scor.dk:

– Som pige er det ikke nødvendigt nogensinde at tage det første skridt, hvis man ikke har lyst. Det først døgns tid efter oprettelse, bliver man spammet ned med breve. Efter en måned har man ca. været hele sidens udvalg igennem, hvilket forklarer fornævnte spam af nye profiler.

– Der er rigtig mange lovende mænd, hvis man er okay med, at de har børn.

– Uhyggeligt mange mennesker læser ikke ens profil, før de beslutter sig for at sende et brev. Så virkelig uhyggeligt mange. Jeg var ved at blive vanvittig til sidst af at svare på, hvad jeg søgte, selvom om det stod helt tydeligt i profilen, og så at afvise mænd på 50+.

– Rigtig, rigtig mange profiler starter med “Jeg er ikke så god til at sælge mig selv”, og det er officielt den værste måde at sælge sig selv på. Måske med undtagelse af at beskrive sig selv som en “frisk fyr”, hvilket desværre nærmest synes obligatorisk.

Det sjoveste er unægteligt at browse profiler. Det må næsten være det antropologiske i det – man bliver virkelig dybt fascineret af, hvor mange forskellige typer, der findes. Jeg rendte blandt andet ind i en catfish, min svogers dobbeltgænger (min søster synes, det ville være hylesjovt, hvis jeg snuppede ham – jeg syntes mere, det var creepy) og syv D-liste kendisser. Og så faretruende mange mænd, der bare drømte om at forære mig nye designersko, indtil de fandt ud af, at jeg ikke ville sende dem nøgenbilleder, hvorefter de sjovt nok forsvandt. Generelt huserer der desværre en del useriøse profiler.

Bedste åbningsscorereplik på Scor: “Dejlige øjenbryn.” Seriøst, hvis man reelt har sat sig ind i, at øjenbryn er den nye, vigtigste makeupdille, så fortjener man mad props!
Værste åbningsscorereplik på Scor: “hej fra amager du er super flot kæmpe knus fra thomas er du til dejlig tisse sex hygge” – Direkte copy-pasted. Op i røven med det danske sprog.

Bedste åbningsscorereplik på Dating: “Let’s make some babies!” Er ikke bare lidt kæk, men signalerer også, at man rent faktisk vil noget seriøst og langtidsholdbart.
Værste åbningsscorereplik på Dating: “Let’s make som babies!” To beskeder inde viste det sig imidlertid, at denne mand, der var sidst i 30’erne, reelt var på sitet for at finde en babymama. Han var dundrende skruk og fuldstændig uinteresseret i mig som person. Han ville bare have fat i mine æg. Så mærkeligt.

Overall vurdering

Dating.dk
Brugermæssigt fint sat op og nemt at finde ud af. De har indført en slags Tinder-funktion, hvor man kan klikke, at man er “interesseret” i en bruger og på den måde matche, før man begynder på det der med breve. Jeg er også stor fan af “send standardsvar”-funktionen, så man kan afvise intetsigende breve på en høflig måde i stedet for at ignorere dem eller skulle skrive den samme nej tak-smøre tyve gange om dagen.
Udvalget er stort, men for mig desværre overvejende uinteressant. Det hænger selvfølgelig helt og holdent sammen med mine præferencer, som er noget med intelligens, ambition og sprogglæde. Dating er på mange måder ret prol i det for at sige det lidt groft. Siden bærer meget præg af ikke at have en speciel målgruppe, som mange andre sider har, og derfor bliver det hele lidt gennemsnitligt. Man skal lede lidt for at finde de interessante profiler, men de er der selvfølgelig.
Prisen er Datings største minus. De reklamerer vidt og bredt om, at man kan oprette en gratis profil, og det kan man også godt. Man kan bare ikke bruge den til en skid. For at kontakte andre brugere eller så meget som læse sine egne breve, skal man nemlig have en PlusProfil. Det koster 149 kroner om måneden, men man kan ikke engang bare købe en enkelt måned for at teste siden, nej, man skal binde sig til to måneders abonnement. (Med andre ord har dette indlæg kostet mig 298 kroner.) Meget tæt på at være decideret flabet forretningsføring.

Scor.dk
Brugermæssigt sat endnu bedre op end hos Dating, men man bliver lynhurtigt gjort opmærksom på, at det seksuelle altså er meget i fokus her. Profilbilleder kan være alt fra helt almindelige ansigtsbilleder til nøgne tissemænd. Scor har et filter på, så man kan vælge, om man vil se erotisk indhold eller ej, hvilket er fint, men lidt skønne spildte kræfter, når man på sitet desuden render ind i brugernavne som “ska missen ha slik” og “analpige søges”.
Orker man ikke alt det sex der, så skal man holde sig fra Scor. Kan man se igennem fingre med det og nøjes med at grine af de overdrevevne, seksuelle breve, der ind imellem dumper ind, (eller er man måske selv på jagt efter sex), så er Scor efter min personlige mening faktisk at foretrække frem for Dating. Der er meget mere identitetssikkerhed, personlighed og ja, intelligens at komme efter, og det var overraskende nok der, jeg endte med at have de klart mest interessante (og helt useksuelle) samtaler. Men det kræver altså stadig en del sortering og ikke mindst, at man er klar på gentagende gange at melde ud, at nej tak, jeg vil helst ikke mødes og blive gennemkneppet i aften, men ellers tak for tilbuddet. For profillæsning, det gør sexhungrende mænd sig ikke i. (De mindre desperate gør dog heldigvis ind imellem.)
Derudover er der den forskel, at man på Scor rent faktisk kan bruge sin gratisprofil. Man kan ikke initiere samtaler, men man kan snakke løs, hvis en mand skriver først, og det gør de gerne. En del. Personligt stod jeg aldrig og manglede de flere funktioner, man får med en betalingsprofil.

Den noget overraskende konklusion bliver altså, at undertegnede rent faktisk foretrækker Scor frem for Dating. Scor er ekstremt, javist, men i det mindste ikke kedeligt. Jeg glæder mig dog meget til at teste videre, om andre sider skulle falde mere i min smag, for det ideelle match er endnu ikke fundet. Hverken mande- eller datingsidemæssigt.

Næste måned står i appens tegn, og så snart mit nye SIM-kort arriverer, går jeg all in på Tinder og Happn. Så må vi se, hvad de kan tilbyde…

Kommentarer (25)

 • Jeg har altid synes at det var lidt pinligt at sige, at man har været på scor. Det er jo et sexdating site! Men du får det til at lyde helt legitimt og rart – på trods af de mange spændende beskeder man får.. Jeg fik en del beskeder om hvad de forskellige ville gøre ved mig/sexnoveller kopiret direkte fra nettet 😉

  Nu skriver jeg så også HAR været og ikke er… Jeg fandt nemlig den dejligste mand igennem scor, som jeg snart har været kærester med i 4 år og boet med i 3. Jeg havde helt ærligt ikke troet at ham der skrev “Hey, hvorfor skriver du ikke, når nu du tjekkede min profil?”, var ham jeg skulle have lyst til at leve resten af mit liv med. 😉

  Så man kan altså sagtens finde kærligheden på scor!

 • Sjovt at høre om dine oplevelser, jeg var en kort periode for et par år tilbage på Dating og havde meget den samme oplevelse som dig. Jeg tror ikke at de mænd jeg finder interessante findes på Dating og så er prisen for sindssyg. Scor har jeg aldrig prøvet, da jeg egentlig ikke er specielt fan af online dating, men det er sjovt at følge med i dine oplevelser. Kom der nogen dates ud af dine profiler, eller var bejlerne på Scor heller ikke interessante nok?
  Jeg glæder mig allerede til næste update!

 • Sjøst, det er for sjovt! Og det er lige før, at jeg vil sponsorere en måned på “partner med niveau”, bare for at læse dit indlæg om det – jeg har de vildeste fordomme om den side.. Undskyld, men det har jeg altså.
  P.S. Jeg har også lagt mærke til dine bryn – det er blevet gåt!

 • “Op i røven med det danske sprog” haha! 😀 Ja tak til test af Elitedaters og Partner med niveau. Giver også gerne en skilling, hvis det er dyre sites. En lille investering i et godt grin og måske din fremtidige kæreste.

 • Elitedaters er på listen, men Partner Med Niveau holder jeg mig altså langt væk fra, da det efter sigende ikke er så meget et datingsite som et lusket forsøg på at hapse alle dine penge. Tjek deres rating på Trustpilot. Det er ikke godt.

 • Altså, man bestemmer jo selv, hvad man bruger Scor til. Der er mange, der bruger til sex og nichts weiter, men det kan man jo bare lade være med. Essensen er vel at melde ud, hvad man søger.

  Du er jo et levende bevis på, at det kan lade sig gøre!

 • Jeg synes egentlig ikke, prisen er helt voldsom, men jeg synes godt nok, det er flabet, at man skal binde sig for to måneder uden overhovedet at have prøvet siden!

 • Så sjovt at læse med. 🙂
  I mine single dage var jeg også på dating.dk, var på 4-5 dates, men ikke videre interessante mennesker. Og var nok også mest interesseret i at finde en at knalde med.
  Så hoppede jeg videre til scor, og kæft jeg havde det sjovt! Og mødte nogle virkelig søde og intelligente fyre. Mødte så en fyr i byen, der var lidt sødere, så datingprofilerne blev slettet, og vi har lige købt hus. <3
  Men scor var meget bedre end dating.dk i min verden, også hvis man ledte efter noget mere holdbart.
  Har du slet ikke været på dates i denne periode så? 🙂

 • Men til gengæld får dating.dk æren af ærlig omtale fra dig for 298 kr. Jeg tror da til hver en tid at dine læsere vil overveje scor.dk over dating.dk efter den anmeldelse. Det er sgu smukt, hvor er det godt du ofrer dig for os 😀

 • Jeg er slet ikke på markedet – har kendt min kæreste i 10 år, været kærester i seks og venter vores første barn. Men hold nu kaje, jeg elsker de dating-indlæg! Og alle indlæg i det hele taget – totalt yndlingsblogger, Miriam!

 • Jeg vil gerne lægge et lod på vægten i dating.dks skål. Det er rigtigt, at der er langt mellem guldet, og at det kan ligge dybt. Jeg har været der ad flere omgange og er oftest bare gået derfra med, lad os sige, interessante oplevelser. Jeg gik efter 50+, fordi det er i den klasse, jeg selv er, og det kan selvfølgelig påvirke sammenligningsgrundlaget i forhold til dine oplevelser. Men – og her kommer det vigtige i denne forbindelse – jeg har haft held. Jeg skrev en lang og ordrig profiltekst, fordi ord er vigtige for mig, og brugte den som et sorteringsfilter: Hvis de ikke kunne klare den, var de alligevel ikke noget for mig. Sidste gang jeg var der (for fire år siden), havde dating.dk faktisk et introtilbud, en uge som plusprofil for 19 kroner. Morten ramte det samme starttilbud, slap igennem mit filter ved at skrive en lang, elegant og veldrejet tekst, som præcis var hvad jeg drømte om og lidt til. Vi huskede at afmelde vores profiler, inden ugen var omme, og kostede således tilsammen 38 kroner. Det var mit livs bedste nethandel.
  Vi bor sammen nu, og mit budskab er egentlig bare, at det KAN lade sig gøre.
  Læs eventuelt mere her: http://grevindenpaatredje.dk/2013/12/jeg-onskede-mig-en-morter-jeg-fik-en-morten/

 • Jeg bruger den danske, gratis site endate.dk 🙂 som på de andre sider er der langt imellem, men hey, sådan er det altså også i den virkelige verden. Jeg fandt min kæreste blandt ordblinde tømrere uden personlighed og gamle grise på 50plus, der burde være inde på seniordating, og vi er stadig sammen i dag et halvt år senere. Go for it!

  Og så skader det altså ikke at sende de små søde mænd beskeder ind i mellem, det her er det 21. århundrede. Vi behøver ikke altid vente på de skriver først, hvis de liker og vi liker og der er et match. It is stupido.

 • Vidste ikke, at man på dating-sider kan se, hvem der har kigget på ens profil… tænk sig at blive bustet i sin “snagen” 🙂
  I går i The Daily Show så jeg, at der findes en app ved navn Bumble. Den fungerer, så vidt jeg forstod, som Tinder, bortset fra at det kun er kvinderne, som kan tage initiativ til at skrive, når der er opstået et gensidigt “like”, og at den første kontakt skal tages inden 24 timer fra “liket”. Så måske den skal prøves af som en øvelse/udfordring for dig selv (apropos dit indlæg om dating-piedestalen).

 • Ingen dates. Jeg bryder mig ikke om at tage på dates med det vuns, fordi jeg virkelig hader akavethed, så jeg er den frygtede type, der helst vil skrive i noget tid først. 🙂

 • Ok, jeg er slet ikke i tvivl om, at det sagtens kan lade sig gøre. Det var nok bare ikke helt stedet for mig. Til gengæld funkede det så for dig! 🙂

 • Jeg synes heller ikke, der er noget i vejen for at skrive først – men der kan omvendt være mange grunde til, at man ikke har lyst til det, så “stupido” synes jeg måske lige er groft nok. Hvis man fx har frygt for afvisning, har social angst eller bare foretrækker mænd, der er dominerende.

 • Datingsider er jo til for at snage, så det gør ikke så meget. Bare fordi man kigger, er det jo ikke ensbetydende med, at man er interesseret. Må undersøge den app nærmere. Tak for tippet!

Der er lukket for kommentarer.