Pjækkedagsfilm #2

For et halvt års tid siden lavede jeg et indlæg med pjækkedagsfilm. Det være sig altså film, man gerne falder over lidt ved et tilfælde, intet aner om og ender med faktisk at blive ganske positivt overrasket over. Bevares, næppe cinematiske mesterværker, men helt habilt tidsfordriv i fx en doven Kristi Himmelfarts-ferie.

Idéen er, at det drejer sig om film, der er fløjet lidt under mainstream-radaren, og for at man får den bedst mulige oplevelse, afslører jeg ikke handling, men giver blot et par stikord om genren og nævner et par film, der er lidt i samme dur, så man forhåbentligt får en fornemmelse af, om de er noget for en.

Jeg har forsøgt at tænkte på lidt for enhver smag, for guderne skal vide, vi allesammen er trætte af at surfe IMDB i et forsøg på at finde noget interessant!

Two Night Stand (2014). En forholdsvis lige ud ad landevejen romantisk komedie, der alligevel har et moderne twist. Se den, hvis du var vild med: The Proposal, Two Weeks Notice, Friends with Benefits.

Blindness (2008). Lidt af det der postapokalyptiske jeg er så glad for, men ganske zombiefrit. Se den, hvis du var vild med: Children of Men, The Road, The Giver.

Stuck in Love (2012). Mere kærlighedshejs. Den her har dog næsten ingen opmærksomhed fået, hvilket er lidt synd. Se den, hvis du var vild med: Crazy, Stupid, Love, The Vow, (500) Days of Summer.

Beautiful Creatures (2013). For alle os der er vilde med de overnaturlige teenagefilm. Rigtig fint udført og lidt mindre plat end mange af de andre. Se den, hvis du var vild med: Twilight, I am Number Four, Divergent.

Gone (2012). Jeg indrømmer blankt, at der næppe er nogen, der ville kalde dette en kvalitetsfilm, men er man til den billige spænding, kipnapningshejs og paranoia, så er det altså klasse! Se den, hvis du var vild med: The Resident, Gone Girl, The Call.

Never Let Me Go (2010). Dette var filmen, der fik mig til at forelske mig i Carey Mulligan. Den er smuk, hjerteskærende, fascinerende og virkelig overset. Se den, hvis du var vild med: The Island, An Education, The Notebook.

Freedom Writers (2007). Feel-good film baseret på virkelig hændelser. You know the drill. Se den, hvis du var vild med: Mona Lisa Smile, The Blind Side, Good Will Hunting.

Timer (2009). En virkelig fin og lidt skæv version af det klassiske romantikbavl. Se den, hvis du var vild med: Don Jon, The Joneses, Waitress.

We Need to Talk About Kevin (2011). Fuck. Fuuuuuck. Tilda Swinton er eminent, og der er godt gang i nerverne helt uden at spille på chok-effekt. Se den, hvis du var vild med: Elephant, Jagten, Martha Marcy May Marlene.

Jeg krydser fingre for, at I ikke kender dem allesammen og ønsker ellers god fornøjelse!

Kommentarer (20)

 • Er de allesammen på Netflix? Ikke at jeg har tid til at se dem. Jeg skal aflevere bachelor på onsdag. Og jeg mangler. Meget.

 • Det var sådan jeg opdagede både “Like Crazy” og “Chalet Girl”.
  Like Crazy handler om et lang distanceforhold, mellem et ungt par fra henholdsvis USA og England. Og Jennifer Lawrence har en lille birolle!

  Chalet Girl er lidt ligesom she's The man og andre i den dur. Bare en piger der står på snowboard. Men sindssygt lækre Chuck Bass er med. Yes

 • Åh, We Need to Talk About Kevin er virkelig fantastisk, Swinton er, som du siger eminent, men Ezra Miller gør det også virkelig godt.

 • Tak for anbefalinger!
  Sådan et indlæg håber jeg du laver igen.
  Jeg vil kvittere med at anbefale About Time og The Man From Earth.

 • Altid dejligt med anbefalinger til gode film 🙂

  Jeg har for nyligt set den – måske – bedste film nogensinde, og jeg er derfor lige nødt til at smide en anbefaling tilbage til dig. 'Mommy' kører i biograferne lidt tid endnu. Ligesom du skrev om 'Jagten 'i et tidligere indlæg, så er 'Mommy' ligeledes en fantastisk film, men ikke én man lige sætter på for sjov en lørdag eftermiddag, hvor man trænger til lidt let underholdning. Nå ja – sidste anbefaling/råd: hav lommetørklæder tæt ved hånden!

 • Alle burde læse We Need To Talk About Kevin i stedet for at se filmen. Hold kæft, hvor er det en helt igennem fantastisk roman, der virkelig giver kuldegysninger!

 • Bogen er fantastisk! Jeg vil anbefale alle at først læse bogen OG derefter se filmen (for den er faktisk rigtig god men kan jo i sagens natur ikke have så meget med som bogen havde – ellers skulle det vist ha' været Peter Jackson, der skulle have stået for filmatiseringen..)

 • About Time var faktisk med i det første indlæg i den her serie. The Man From Earth kender jeg ikke, men den må på listen!

 • Arh, det behøver vel ikke være i stedet for at se filmen. Bogen vil altid være bedre end filmen, men hvis man nu er i humør til at se film og ikke læse, så skal der også være plads til det. 🙂

Der er lukket for kommentarer.