We Need to Talk. (+Undskyldningstip)

Guys. Jeg har dårlige nyheder. Jeg har vendt og drejet situationen, siden de dårlige nyheder om mit kameras skæbne, og jeg har truffet den uundgåelige beslutning: Jeg er nødt til at købe et nyt. Man kan godt blogge uden et spejlrefleks, men det frustrerende. Når man gerne vil præsentere noget ordentligt – nye sko, pæn neglelak, Frank – så gør det al forskel i verden, at man kan gøre det med et ordentligt billede. Det kan min iPhone bare ikke leve op til. Og perfektionisten i mig er træt af mængden af rådne billeder på bloggen det sidste stykke tid. Jeg ved godt, at mange af jer ikke kommer herind for billedernes skyld, og det er da heller ikke det bærende element på nogen måde, men jeg vil gerne have muligheden for at vise jer bare nogenlunde acceptable billeder.

Problemet er selvfølgelig, at spejlreflekser er pissedyre, og jeg er pissefattig. Jeg har en lille designersko-opsparing, men jeg vil meget nødig være nødt til at gå i den for at købe noget praktisk, der stort set udelukkende er til blogbrug – fotografi interesserer mig ikke synderligt. Så nu gør jeg det, der unægteligt vil få mange af jer til at rynke på næsen i afsky. Jeg udnytter mine læsere. Jeg har fået et tilbud om et affiliate-samarbejde, og jeg håber på at kunne sige ja til det. Det er et samarbejde med en side, jeg ofte har linket til helt frivilligt, så på den front har jeg ingen kvaler. Det betyder næppe, at jeg vil begynde at nedspamme jer med collager(!), men det betyder, at der sandsynligvis vil være affiliate-links, når de en sjælden gang kommer. Og jeg skal selvfølgelig nok råbe højt, når det et tilfældet.

Jeg er klar over, at denne beslutning vil medføre meget blandede reaktioner. Nogle vil mene, det er småting i forhold til andre bloggere og gladeligt donere mig et klik, mens andre vil mene, at det er første skridt i retningen mod at sælge ud og skride i protest, fordi jeg nu er lige som alle de andre. Jeg vil gerne understrege, at jeg i øjeblikket stadig absolut ingen trang har til at bruge bloggen som bijob, og planen er på nuværende tidspunkt udelukkende at give dette et forsøg i håb om at kunne skaffe penge til et nyt kamera.

Jeg håber inderligt, I vil tage pænt imod denne nyhed, også selvom I synes, det er en lortebeslutning. Jeg er klar over, at mange læsere undgår affiliate-links som pesten, men håbet er selvfølgelig møntet på dem, der ikke mener, der går noget af dem ved at bruge den slags.

Som undskyldning for den tunge beslutning, får I hermed et tip om, at Ezzence har OPI til halv pris og et shitload at vælge imellem. Så kan I trøsteshoppe lidt. Og bare rolig… Jeg tjener ikke en krone på det! 😉

Kommentarer (24)

 • Det er lige præcis det, der er planen, men “billigt” er stadig et par tusinde kroner, og jeg har ikke et par tusinde kroner.

 • Giv den gas! Jeg har på ingen måde ondt bagi over at du tjener et par kroner hist og her, det er helt naturligt efter min mening. At blogge er en tidskrævende hobby og dine læsere har virkelig meget gratis glæde ved at komme herind, så jeg mener bestemt at det er dig vel undt at tjene en skilling eller to – endnu mere når det oven i købet er til at købe noget blogrelateret for. Det står jo en frit for om man vil klikke på dem eller ej og det er jo ikke fordi at varen bliver dyrere af at støtte dig lidt samtidig.
  Ingen sure miner herfra ihvertfald!
  Jeg har i øvrigt et Canon Eos M som er et kompakt systemkamera, jeg ved ikke om du kender det men det er en hel del mindre end et spejlrefleks (og billigere) men kan nogenlunde det samme, altså alle manuelle indstillinger og udskiftelige objektiver. Det ville jeg bare lige tippe om.

 • Jeg kan helt ærligt ikke se, hvorfor folk har så ondt i røven over affiliate-links. Hvad skader det dem, at du tjener en smule på det? Jeg synes du fortjener alle de penge, du overhovedet kan skrabe sammen, for du lægger sgu er ordentlig røvfuld arbejde her, for at underholde os sørgelige sjæle. Hurra for Miriam og hendes nye indtægt (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

 • Et par affiliate links får nu ikke mig til at forsvinde – de er svære at komme udenom i blogland! Hvis en læser alligevel ønsker at købe produktet, hvorfor så ikke støtte bloggeren der har brugt tid på at finde produktet og tilmed skrevet et dejligt underholdende indlæg om det 😉 Hvis man er imod affiliate kan man jo bare lade være med at købe produktet gennem en blog… Jeg må dog indrømme at de indlæg der åbenlyst kun er skrevet for at sælge produktet, de læses ikke færdigt og de efterfølgende indlæg markeres som læst ret hurtig… Jeg dog slet ikke i tvivl om at du aldrig kommer lander i den grøft 🙂 Og selvfølgelig skal du ikke røre ved din designer-sko opsparing medmindre det er et par sko der skal klikkes hjem 😉

 • Go for it. Jeg tror, at du godt kan vedvare en balance, som gør, at hverken bloggen eller læsere drukner i ligegyldige links, der absolut intet har med bloggen eller dig personligt at gøre. Vi får jo noget ud af dit nye kamera, og selv hvis pengene “bare” gik til et par lækre, nye sko – så betragt det da som en ringe løn for et kæmpe arbejde. Jeg kan kun opmuntre det, så længe det ikke går ud over bloggens identitet som troværdig og personlig! Glæder mig til at se flere dejlige, skarpe billeder af Franken 😉

 • Giv los! Det er da helt fint, hvis du kan tjene et par kroner ved, at vi trykker på et par links… Især når det går til et godt formål! (altså billeder af Frank) 😉

 • Syntes da bestemt du skal bruge affiliate-links. Så længe det ikke præger hele bloggen er det mig ligegyldig 🙂

 • klikkede iøvrigt meget spændt på denne post, og var sikker på at der kom en lang redegørelse for, hvorfor du havde valgt at holde din hemmelige kæreste, hemmelig! (hvilket iøvrigt var fordi han både var håndværker, boede i jylland og ikke kunne stave. Men var helt vild med katte)
  Talk about misjudgement.. 😉

 • Jeg er hverken imod affiliate links eller spons, det hele afhænger af, hvordan bloggeren serverer det. Jeg er slet ikke i tvivl om, at du nok skal sige din bundærlige mening, ligegyldigt hvor mange penge, du får smidt i nakken. Det er jo præmissen herinde 🙂 Så jeg støtter gerne dit nye kamera!

 • Haha (græder-af-grin-smiley)! Du trak den så langt ud at jeg nåede at tænke, at du var ved at oprette sådan en indsamling på Mobilepay ligesom Numse-Rasmus. Godt det ikke var tilfældet, og det er helt ok for mig med affiliate links – det gavner jo os alle i sidste ende.

 • Hej Miriam
  Jeg har et Canon EOS 350D til salg, hvis det er. Jeg ved ikke så skide meget om kameraer, så ved ikke om det er på niveau med det du havde, men hvis det er et du kunne bruge, ville jeg bare lige give et heads up:) Vil jo gerne se lækre billeder af den lækre Franke-mis;)

Der er lukket for kommentarer.