Oh, the drama!

Når man tænker på alle de emner, vi har været igennem – mord, selvmord, voldtægt, kriminalitet, stoffer, druk, hor og bussemænd – så må jeg nok ærligt erkende, at jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at det var hemmeligheden om, at en person syntes, en baby var grim, der ville få folk op ad stolene!

Jeg må nok hellere indrømme, at jeg også synes, de fleste babyer er grimme. Især når de lige kommer ud og er helt snaskede til og skæve i hovedet. Da jeg første gang så min niece, havde jeg en mistanke om, at hun måske i virkeligheden var en havenisse, fordi hendes kranium nærmest så sådan lidt havenissehueformet ud. Det er hun heldigvis vokset fra i mellemtiden, og nu er hun faktisk mægtig sød at se på. Det sker tilsyneladende for de fleste børn.

Jeg prøver generelt at prædike, at jeg vil have pæne og konstruktive kommentarer. Også selvom de er kritiske. Det gælder især ved hemmelighederne, hvor folk har en tendens til at føle sig forargede eller personligt ramt og derfor går lidt på barrikaderne. Jeg skulle nok i virkeligheden også have slettet Emilis første kommentar, der startede lavinen, men der skal så forfærdeligt lidt til, før man bliver erklæret kommentardiktator, og fordi hun ikke læser bloggen fast, var hun selvfølgelig heller ikke klar over de faste regler omkring hemmelighederne, så jeg lod kommentaren være. Men derfra stak det helt af, og jeg opgav på et tidspunkt at holde styr på tropperne, hvilket førte til grimme svar, der blev besvaret med endnu grimmere svar, og snart eskalerede det totalt. Det bliver jeg altså umådeligt ked af, for jeg kan jo se på rigtig mange af de velformulerede kommentarer, at der er kløgtige folk bag dem, så i princippet kunne det i stedet have været en saglig diskussion. Men ak, alting er jo så nemt i teorien. 😉

Der var nogle, der blev mægtigt sure på min vegne over, at ordet om den forfærdelige hemmelighed blev spredt i blogland. Og selvom jeg helt vildt godt kan lide, når I har min ryg, så gør det mig faktisk ikke noget, at det var tilfældet. Jeg gør det jo også selv, nakker debatemner fra kommentarfelter, og jeg har intet problem med at stå ved min holdning i dette tilfælde, så så længe situationen bliver præsenteret på en ordentlig måde, er det helt cool, og jeg føler ikke, jeg har beef med nogen af de omtalte bloggere. At de så kan have lige så svært ved at styre deres kommentarfelt som mig, og der derfor sniger sig nogle svinere ind, det må man tage med.

Hemmelighederne er kontroversielle. Det vil de altid være, for hvis jeg kun udgav dem, der handlede om forelskelser og hundehvalpe, så ville det ikke være oprigtigt i forhold til det, konceptet skulle være. Det var netop meningen, at det skulle være tilladt at vise de sider af sig selv, som man traditionelt skal holde hemmeligt. Nogle af dem er sjove, andre er ikke. Ligesom virkeligheden. (Jeg er så dyb.) Synes man, det er helt forrykt, at jeg på den her måde ikke bare anerkender, men decideret fremstiller hvordan folk kan være pissenederen, så er hemmelighederne nok ikke noget for én, og det er helt i orden. Different strokes for different folks. Det er dog, indrømmet, en lille smule irriterende, at jeg altid skal overvåge kommentarerne grundigt, når jeg har udgivet et hemmelighedsindlæg, fordi der altid er en eller anden, der liiiiige skal komme med sin lidt for fordømmende mening. Jeg overvejer derfor fremover at udgive hemmelighederne, så man ikke kan kommentere på dem. Ville I være meget trætte af det? Anyway, kommentarfeltet er lukket for denne gang, for jeg sidder faktisk midt i noget eksamenshejs og har slet ikke tid til det her, men vi ses næste gang til endnu en debat, hvor tonen forhåbentlig er bare en anelse pænere… 😉

Kommentarer (48)

 • Haha! Holy Canoly, det brændte helt sammen derinde! Jeg er med dig hele vejen og det går lige i mit onde hjerte, når hemmelighederne bliver lidt kontroversielle!

 • Hver gang der kommer en heftig debat igang på din blog, venter jeg altid spændt og tænker på, om i dag nu er dagen, hvor jeg for en gangs skyld er uenig med dig og dine (til tider kontroversielle) holdninger. Men nej, den dag er ikke kommet endnu, fordi vi begge er sådan nogle undervurderede og seje mennesker! 😀 Keep up the good (and original) work!

 • Synes på ingen måde kommentarfeltet skal fravælges på dine hemmelighedsindlæg! Folk har hver sin holding, og så må man bare lære at tolerere det faktum. Længere er den ikke.

 • Synes du har en fed blog, Miriam.. en af de bedste i blogland… du behøves ikke ændre en tøddel.

  Fatter ikke at nogen tager anonyme hemmeligheder så personligt

 • Os mig- det er næsten det bedste (indsæt selv det der billede med Michael J. der spiser popcorn, hvor teksten:Im just here for the comments – står.)
  Men jeg vil nu heller ikke undvære hemmelighederne 😀 Jeg vil have kagen MED glasur 🙂

 • Åh er vild med kommentarene. Og elsker du har så meget ytringsfrihed herinde, giver plads til den, og er ret god til at moderere dit kommentarfelt, uden det går på bekostning af den. Så gerne hemmeligheder MED kommentarer. Hilsner Charlotte
  PS. Havde slet heller ikke set den gå amok, som i dag og slet ikke over lige den hemmelighed. Virkelig skulderklap til dig for at holde sagligt niveau på trods af det hele

 • Uden kommentarer, måske? Det er ikke hemmelighederne men kommentarerne som stikker helt af. Ikke kun idag, men sådan generelt. Det ville jeg have svært ved at holde styr på og ikke bryde mig om, hvis det var min blog.
  Correct me if I'm wrong, men jeg tror faktisk, at den samme baby hemmelighed har været med i et af de tidligere indlæg? Måske ikke de aller første, men måske indenfor de første 15? Dengang var der vist ingen som tog notits af den.

 • Miriams blok for the win <3 Jeg er vild med det og synes bestemt ikke du skal lave noget om! Jeg kan selvfølgelig godt forstå at det er anstrengende for dig at skulle bruge tid på at holde ro og orden i kommentarfeltet, måske du kan få lidt spons ind over så du kan tjene nogle penge til sko på at folk går crazy. Høhø.
  Held og lykke med eksamen og godnat!

 • Åh gud! Jeg troede et øjeblik, at alle kommentarfelter efter hemmeligheder var lige som det med babyen. Jeg var hende den nysgerrige der gerne ville vide, hvilken blogger der var tale om – men sådan har jeg det faktisk ofte med de hemmeligheder der kommer frem herinde, at jeg vil virkelig gerne vide mere. Det er nærmest ULIDELIGT ikke at få uddybet de forskellige hemmeligheder.

  Jeg var lidt overrasket over, hvor meget fortolkning der røg ind over hemmeligheden. I min optik var det spøjst at hemmelighedsholderen valgte at unfollow en blogger fordi bloggeren efter hemmelighedsholderens subjektive mening havde et grimt barn, men det var lige pludselig internetmobning.

 • haha jeg kan ikke få nok af det kommentarfelt! synes “nu skal jeg lige komme og påpege hvor politisk inkorrekte i er” attituden er en fremragende intelligens indikator for når der kommer “kontroversielle” emner på banen. mine veninder og jeg diskuterer jævnligt grimme børn over et glas vin, intet hemmeligt der 😀
  men hvad har lortemor skrevet på instagram? jeg er overrasket, det havde jeg ikke lige troet alligevel! tænker nogle gange sådan noget må være en fang masserne finte…

  ps har først fundet din blog for 3 uger siden, læste helt tilbage til starten på 3 sittings, en absolut yndlings!!!

 • Hvis ikke andet, så må din google analytics da være eksploderet haha.. Ærgeligt du ikke havde en bannerreklame i det indlæg 🙂

 • Nu er jeg helt ny herinde, men må sige at din blog er den sjoveste og den der virker mest ægte af alle de blogs jeg har tjekket ud. Jeg har fulgt en bestemt blogger-mor på instagram (hvor jeg så opslaget om din blog), men efter alt det her så har jeg valgt at stoppe med at følge hende og i stedet følge med herinde. Man har vel lov at ændre holdning når man bliver oplyst.

 • Sikke en shitstorm der kom ud af en (for mig at se) ret så uskyldig hemmelighed! Jeg forstår virkelig heller ikke, at det kunne skabe så meget røre og internetmobning. Jeg forstår ikke at Emili blev så forarget – men omvendt synes jeg også at nogle af kommentarerne mod hende gik lidt over stregen, og forstår godt hvis hun efterfølgende har følt sig misforstået. Mennesker er nysgerrige af natur, så selvfølgelig vil der være folk, der gerne vil vide hvem, den efterhånden famøse 'grimme' baby er – men der er jeg naturligvis glad for, at du netop sætter regler i dit kommentarfelt om at ingen navngivne personer skal hænges ud! Og den pointe skulle Emili måske have fået med lidt tidligere – for jeg synes ikke hendes eget indlæg, der siden blev slettet var helt fint i kanten, og måske hvis hun havde fanget, at her er det ikke meningen, at man hænger navngivne folk ud, så var det hele ikke gået så amok! Og i øvrigt synes jeg nu ellers, at både Emili's Saxo og Trine's Alfred er to af de lækreste drengebørn i blogland! 🙂 Jeg forstår også godt, hvis du ikke har tid til at overvåge et kommentarfelt, der stikker så meget af – men jeg håber nu alligevel ikke at du udgiver hemmelighederne med et lukket kommentarfelt. Jeg håber, at de fleste nu enten har forstået præmisserne for både hemmelighederne og kommentarfeltet – og ellers er smuttet herfra 🙂 Man kan vel have lov at håbe 😀

 • Jeg vil gerne vide hvad Lortemor postede på sin instagram.. 😉
  Ærlig talt så kan jeg selv se problemet i hemmeligheden. Jeg har forståelse for, at nogle vil føle sig forargerede eller finde den usmagelig, men det nytter sgu ikke at hidse sig op, for der er ikke noget man kan gøre alligevel.. 🙂

 • Faktisk synes jeg da for det meste at folk er empatiske og hjælpsomme omkring de fleste hemmeligheder, og så er de fleste gode til at grine af de helt langt ude og tossede. Selvfølgelig kommer der nogle øv-kommentarer, men kan slet ikke genkende de ting der blev skrevet om kommentarfeltet i går.

 • Jeg synes godt nok også, at det stak fuldstændig af. Hvilket er utrolig ærgerligt, da noget af det jeg elsker mest ved denne blog, er at der netop ikke er filter på, og at man kan have en stemme. Det ville da præcis derfor være super ærgerligt, hvis kommentarfunktionen blev fjernet. I stedet burde man som læser værdsætte sit frie valg, og bare lade være med at læse de indlæg/blogs, som man føler sig stødt af, medmindre man rent faktisk har noget konstruktivt at sige. Jeg synes virkelig du håndterede det flot, Miriam!

 • Jeg synes der mangler et vigtigt perspektiv i hele den her baby gate:
  Vedkommende som har indsendt hemmeligheden peger vel i virkeligheden fingre af sig selv som værende super overfladisk, i og med at hun unfollower en blogger pga. en – i hendes øjne – grim baby. Siden det er en hemmelighed, må man vel gå ud fra, at det egentlig er noget afsender skammer sig over på et eller andet plan/godt ved er “forkert”. Og ja – så kan man jo synes at hun er en nederen person for kunne synes sådan noget om et stakkels lille barn. Ligesom vi kan synes andre er nederen for at ville knalde sig kærestes roommate, spise ostepops til morgenmad eller tisse i bruseren – same same!
  Reglerne omkring anonymitet er klokkeklare ift. disse hemmelighedsindlæg – og come on: Blogland er stort, og der er MAAANGE bloggere som har børn, både mommybloggere, madblogger, kreabloggere osv. osv. så hvorfor nogen kan føle sig stødt over det, er altså beyond me 🙂

 • Nå for søren, jeg er vidst gået glip af noget (og er stadig ikke helt med på hvad der skete). Jeg ville blot lige indskyde en kommentar om, at jeg synes du kører det godt med dine moderationer i debatten. Det synes jeg virkelig. Og du har endda på et tidspunkt også slettet en af mine kommentarer, hvorefter jeg rent faktisk tænkte “ja okay, det var nok egentligt helt ok”. Hemmelighederne er jo ofte nogle, som virkelig kan prikke til vores retfærdighedsfølelse eller ømme(ste) punkter. Og for mig gik jeg bananas over en, som mente det var helt okay at være utro på en helt igennem gennemtænkt og planlagt maner. Hvorfor gøre dette mod et andet menneske, det kunne jeg ikke forstå, og vil altid finde den slags provokerende og dybt forkert. Men jeg sagde det bare ikke på en god måde, og det slog du ned på ved at slette kommentaren. Og sådan var det – no bad feelings. Jeg forstod hvor du kom fra :). Så dermed er det herfra sagt, at jeg – hvilket ovenstående kommentarer jo fint understreger at andre deler samme opfattelse af – synes du er kanon i din håndtering af det, Miriam.
  På en helt anden note: HVAD SKETE DER MED ROULADEPRESSEREN?? Jeg savner hende jo næsten. Åh hvor kan jeg aldrig gå forbi kageafdelingen i Netto mere uden at tænke på det, haha :D.

 • Jamen præcis. Det er jo en del af den menneskelige natur at have den type følelser også, så det er skam helt bevidst, en del af hemmelighederne er mindre rosenrøde.

 • Meget enig. Desværre er det ikke helt virkeligheden at folk vælger at tolerere det, og det kan være udmattende i længden at skulle håndtere alle de vrede mennesker. Jeg har den stadig oppe at vende.

 • Jeg gør det også. Tager nogle af hemmelighederne personligt. Og bliver vred eller ked af det eller forarget. Men det er en del af oplevelsen, og det skal der være plads til. Man skal bare ikke gå helt apeshit crazy over det.

 • Det er rigtig, rigtig svært at finde balancen i kommentarfeltet, det skal jeg ærligt erkende. Jeg prøver jo at være objektiv, men det er enormt svært, når folk bliver sure og grove over noget, der indeholder så meget af mig. Og når der så kommer et TON af kommentarer, der er lige på grænsen som det skete med det foregående indlæg, så bliver det dobbelt op på svært. Så jeg træder helt sikkert ved siden af, men jeg er glad for, at du har en overordnet fornemmelse af, at jeg træffer de rigtige beslutninger. Det stræber jeg i hvert fald efter! 🙂

 • Yes, det er præcis det spørgsmålet går på: Kommentarfelt eller ej? Jeg har været meget striks med kommentarfeltet ved hemmelighederne på det seneste, og det har funket okay, synes jeg. Denne gang stak det lige præcis af, fordi jeg lod en meget agressiv og anklagende kommentar stå, der satte gang i en Domino-effekt. Jeg er fristet til at lukke kommentarfeltet, fordi det ville gøre mit arbejde lettere, men samtidig er jeg rent principielt imod at lukke ned for ytringsfrihed på den måde. Plus, der forekommer en del hemmeligheder, der medfører masser af tiltrængte opmuntringer og klap på skulderen, og det ville jo betyde at nixe dem også,

  Og ja, jeg kan også godt huske den anden hemmelighed, som ingen sagde et pip til. Et glimrende eksempel på, hvordan man kan opildne en stemning, hvis det er det, man er ude på.

 • Nysgerrighed er helt naturligt, og jeg læste også din kommentar som værende et retorisk spørgsmål for at demonstrere din nysgerrighed. Emilis kommentar var anklagende, og det undrer mig, at hun efterfølgende snakker om at føle sig misforstået, mens hun selv med den kommentar fælder dom på baggrund af sine personlige konklusioner.

 • Jeg ved ikke, hvad Lortemor skrev. Jeg holdt mig så vidt muligt udenom de andre diskussioner, der blev startet. Hvis folk vil diskutere med mig om min blog, så må de gøre det på min blog…

 • Velkommen til! Jeg har faktisk fået en del nye læsere på baggrund af den debat, hvilket må siges næppe at have været de øvrige bloggeres intention, men det vidner vel blot om, at folk har forskellige holdninger på området, og vi i så fald i hvert fald er en del, der er forfærdelige mennesker, der ikke synes det er verdens undergang, hvis nogen synes, et barn ikke er så kønt igen… 😉

 • Jeg forstår sagtens, Emili følte sig misforstået, og der var helt sikkert flere, der gik over stregen i kommentarfeltet. Omvendt kom hun ind i et helt stille og roligt kommentarfelt og var anklagende og aggressiv, og blev efterfølgende chokeret over, at hun fik svar på tiltale og i samme tone. Jeg har alt muligt respekt for, at man ikke synes, hemmelighederne er fede, men den shitstorm kunne have været undgået, hvis kommentaren, der startede det hele havde været konstruktiv og saglig. I stedet endte det med at blive et skænderi og ikke en debat. Brandærgerligt!

 • Kan desværre ikke hjælpe, jeg så det aldrig. 🙂
  Jeg er helt med på, at hemmeligheden ikke var fin. Det synes de fleste af os vel. Inklusiv indsenderen, hvorfor den lige præcis blev indsent. Men der er SÅ mange hemmeligheder, der er tredive gange værre, og jeg bliver forarget over en god håndfuld hver gang. Der er en del af konceptet og har altid været det. Det er jo inspireret af Postsecret, som fx i denne uge har en hemmelighed fra en dame, der har haft en affære med to præster. Heller ikke helt godt, vel? Men synes man, det er nederen at læse om, at folk er sådan, så er det nok, som du siger, trods alt lettere at lade være end at brokke sig…

 • Jeg fik egentlig også indtrykket af, at det mest var Lortemor, der har det indtryk af kommentarfeltet. Jeg er selvfølgelig ked af, at hun ser sådan på det, men jeg kan heller ikke genkende det billede, hun har af det…

 • Tak. Jeg blev vist liiidt for grov til sidst, men der var jeg også virkelig træt af det hele. 😉 Jeg er stor fan af, at der skal være højt til loftet, men det kræver også at dem, der kommentarer, at tonen bliver holdt pæn og indlæggene konstruktive. Det var desværre ikke tilfældet denne gang, og det må jeg så bare arbejde på ikke sker igen.

 • PRÆCIS! Jeg gjorde også opmærksom på det flere gange – samt for, at hemmelighederne sjældet er udtryk for mine egne holdninger og ofte sågar tværtimod… Men det var lidt som om udtrykket “grim baby” vandt over alt andet.

 • Hahaha, jeg tror, der er mange, der stadig ikke helt forstår, hvad der skete. Undertegnede inklusiv!

  Tak for de rare ord. Dem er jeg virkelig glad for, for jeg gør virkelig mit allerbedste, når det kommer til kommentarfeltet – især når det gælder hemmelighederne. Jeg har også skærpet reglerne meget på det område, fordi jeg var rigtig ked af de mange svinere, der altid kom der. Også fra mig ind imellem. Og tit er jeg jo enig med de kommentarer, jeg sletter, men derfor er de stadig forbudt. Man ved jo godt, man er en kælling, hvis man er sin kæreste utro – det hjælper jo ikke på sagen, at man også får det at vide af 15 fremmede på internettet. Hemmelighederne fungerer nemlig langt hed ad vejen også som skrifte, og jeg kan godt forstå, folk ikke har lyst til at indsende, hvis de ved, de ender med at få tæsk i kommentarfeltet….

  Rouladepresseren er nok gået undercover midlertidigt for ikke at blive opdage. 😉

 • Den med opbakningen og hjælpen kan jeg godt se, men ellers er det fede ved hemmelighederne netop, at man sidder tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål, som man er ved at dø efter at få svar på! Og der gør kommentarerne ingen forskel for mig, tværtimod kunne det være mindst lige så sjovt at sidde ene og alene med sin nysgerrighed.
  Og ja, der blev godt nok opildnet en stemning. Unødvendigt. Jeg kan i hvert fald godt trække på smilebåndet over at der reelt set kunne være tale om min egen baby 😉 Men jeg har sommetider spekuleret på, om hemmelighederne blev brugt som et skalkeskjul for at sprede (usande?) onde rygter om bloggere, og det tager for alvor fart i kommentarfeltet. Nogle gange er det lige liiiiiidt for fantastisk, det der bliver skrevet om bloggere. Så bliver det plat og bare tarveligt.

 • Haha, hvis du synes, det er for fantastisk, hvad der bliver skrevet om bloggere, så skulle du se nogle af dem, der ikke bliver udgivet! 😉 Der er mange, der bruger hemmelighederne som sladder, og det kan man bestemt have delte meninger om, men så længe, der ikke bliver nævnt navne, har jeg ikke et problem med det.

 • Helt enig – det jeg mente med, at Emili blev forarget var også møntet på hendes oprindelige kommentar (altså at hun blev så forarget over at folk var nysgerrige og ville kalde en (anonym) baby for grim). For nej, den var nu heller ikke specielt saglig og fik da i den grad startet en ildebrand. Jeg er enig med dig, i at det var brandærgerligt – for det kom lidt til at handle om, hvem der kunne være mest højtråbende – og det forstår jeg ærligt ikke, at folk gider bruge deres tid på 😀

Der er lukket for kommentarer.