O Captain, my Captain

Jeg lå i min seng i går og tjekkede lige Facebook en sidste gang, inden computeren blev slukket, da jeg faldt over nyheden. Robin Williams er død. Jeg fik et sug i maven, og jeg tror, mit hjerte holdt op med at slå et øjeblik. Det er svært at finde en skuespiller, der på samme måde som Robin Williams har været med til at forme min barndom. Fra Aladdin henover Hook, Mrs Doubtfire og Jumanji til Dead Poets Society og Good Will Hunting. Mængden af film, han har lavet, som har en speciel plads i mit hjerte, er overvældende.

Det varede ikke længe, før tårerne kom. Jeg var nødt til at gå ud på min altan og tænde en cigaret på trods af, at jeg egentlig er holdt op med at ryge. Nede på gaden kom en gut cykelende forbi, og jeg havde lyst til at råbe til ham: “Ved du ikke, at Robin Williams er død?!” Jeg blev nærmest vred ved tanken om, at verden ikke kunne stå stille, bare i ti minutter, til ære for en mand, der har givet os så meget.

Jeg er en nærmest latterligt følsom person, så det er ikke første gang, jeg har grædt over en person, jeg aldrig har mødt. Der røg fx en god portion tårer, da Ove Sprogøe døde. Men Ove Sprogøe var gammel og hans død naturlig. Robin Williams var 63, og jeg får ondt i hjertet ved tanken om, hvordan han forlod livet. Det er ikke nogen hemmelighed, at han havde kæmpet med svære depressioner det meste af sit liv, og folk, der har haft depression inde på livet, ved, at det er en forfærdelig sygdom, der tager og tager som et sort hul, der aldrig kan få nok, før der ikke er andet tilbage af personen end en tom skal og en halvhjertet facade. Depression er ikke bare tristhed, det er en konstant følelse af ikke at være god nok, ikke at fortjene hvad man har, ikke at kunne leve op til at være menneske. Jeg kan slet ikke forlige mig med tanken om, at en mand, der var så meget og kunne så meget til sidst forlod verden på så urimeligt et grundlag. Det er ikke fair.

Jeg kan helt ærligt sige, at jeg kommer til at savne ham. Forhåbentligt har han nu fundet fred.

Requiescat in Pace

Kommentarer (20)

 • Depression er uden tvivl en livstruende sygdom og i kombination med et misbrug, skal der ikke meget til at tippe det over. Det er virkelig tragisk. Omend han langt fra var en af mine yndlings, er det ikke til at bære, at hans liv er sluttet så tidligt og på den måde. RIP.

 • Depression er uden tvivl en livstruende sygdom og i kombination med et misbrug, skal der ikke meget til at tippe det over. Det er virkelig tragisk. Omend han langt fra var en af mine yndlings, er det ikke til at bære, at hans liv er sluttet så tidligt og på den måde. RIP.

 • Det er så uendelig tragisk at man nærmest slet ikke har ord for det! Depression er sådan en ubehagelig og uretfærdig sygdom og det er så frygteligt at man kan overbevise sig selv om at man ikke er værdig til at leve, at verden vil være et bedre sted uden en. Det er ubegribeligt hvordan en mand der har bragt så meget glæde hos så mange mennesker, kan have de tanker. Jeg forstår det ikke! Det er ikke mere end et par dage siden jeg sad og grinede af ham i serien The Crazy Ones, som desværre også kun fik en sæson – den ville nu alligevel heller ikke have været det samme uden ham.
  Verden er i dén grad blevet et fattigere sted! Det kan godt være at der sker rigtig mange frygtelige ting ude i verden og at det virker mærkeligt at græde over en død skuespiller, men de er jo så meget en del af ens historie og man føler at man kender dem.
  Øv hvor er det trist! Og du er så absolut ikke den eneste der kommer til at savne ham..

 • Det er så uendelig tragisk at man nærmest slet ikke har ord for det! Depression er sådan en ubehagelig og uretfærdig sygdom og det er så frygteligt at man kan overbevise sig selv om at man ikke er værdig til at leve, at verden vil være et bedre sted uden en. Det er ubegribeligt hvordan en mand der har bragt så meget glæde hos så mange mennesker, kan have de tanker. Jeg forstår det ikke! Det er ikke mere end et par dage siden jeg sad og grinede af ham i serien The Crazy Ones, som desværre også kun fik en sæson – den ville nu alligevel heller ikke have været det samme uden ham.
  Verden er i dén grad blevet et fattigere sted! Det kan godt være at der sker rigtig mange frygtelige ting ude i verden og at det virker mærkeligt at græde over en død skuespiller, men de er jo så meget en del af ens historie og man føler at man kender dem.
  Øv hvor er det trist! Og du er så absolut ikke den eneste der kommer til at savne ham..

 • Jeg har det præcis som du! Jeg tager det absurd tungt, og det har fyldt så meget hele dagen. Var ved at græde da jeg vågnede til nyheden i morges. Kan slet ikke forstå det, og synes virkeligt det er et kæmpe tab for alle os, der har nydt så godt af hans magi.

 • Jeg har det præcis som du! Jeg tager det absurd tungt, og det har fyldt så meget hele dagen. Var ved at græde da jeg vågnede til nyheden i morges. Kan slet ikke forstå det, og synes virkeligt det er et kæmpe tab for alle os, der har nydt så godt af hans magi.

 • Jeg er helt med dig på den her. Jeg bliver også umådelig trist af at tænke på det. Jeg elsker Good Will Hunting – han var fantastisk i den. Det er så trist…

 • Jeg er helt med dig på den her. Jeg bliver også umådelig trist af at tænke på det. Jeg elsker Good Will Hunting – han var fantastisk i den. Det er så trist…

 • Har skrevet klassen til et lignende indlæg, men du skriver det bare så fint, så jeg ikke synes, jeg kan udgive mit nu.. Depression er en forfærdelig sygdom, ikke mindst fordi det af mange ikke bliver set som en sygdom, men bare en periode med tristhed, man 'lige skal igennem'…

 • Robin Williams var også bare noget særligt. Normalt når en kendt dør, er der altid nogen, der skal svine vedkommende til, men alle elskede jo ham…

 • Jeg har grædt virkelig meget selv for mig. Det er så bizart, at man ikke kendte ham, men alligevel lidt følte, at man gjorde…

Der er lukket for kommentarer.