Opskrift: Is med valnøddebrittle

Da min mor for et par år siden fyldte rundt, bad hun mig hjælpe med at komme på nogle forskellige isvarianter til desserten på den store dag. Eftersom hun er fuldstændig pjattet med valnødder, og jeg personligt er stor fan af alting karamelliseret, forekom det mig kun logisk at kombinere de to ting. Resultatet blev over al forventning, og vi har lavet isen med jævne mellemrum lige siden.

Baseopskriften er tyvstjålet fra Ben & Jerrys episke dessertbog, der kun kan anbefales, mens valnødderne hver gang laves lidt på gefühl. 
Valnøddebrittle:
En god håndfuld valnødder
Sukker efter smag og behag – jeg plejer at bruge nok til at dække en stegepande i et tyndt lag.
En klat smør
Smelt sukkeret på en stegepande – det må gerne blive brunt, men pas på det ikke brænder på. Når alt sukkeret er netop smeltet, blandes smørret i med en spatel eller deslige. Tilsæt valnødder og få dem godt dækket af karamellen, hvorefter hele herligheden hældes ud på et stykke bagepapir. Efter afkøling hakkes blandingen relativt fint. Stykkerne skal være store nok til at knase, men så heller ikke mere.
Base:
2 æg
2 dl sukker
½ liter piskefløde
2½ dl mælk
Pisk æggene luftige og tilføj sukker gradvist under fortsat piskning. Tilføj fløde og mælk og pisk til det er en ensartet masse.
Er man den heldige indehaver af en ismaskine, hældes basen heri. Når isen er næsten færdig, tilsætte de hakkede valnødder, og når ismaskinen har fordelt dem nogenlunde jævn, sættes massen i fryseren.
Har man ikke en ismaskine, er det en lille smule mere tricky. I så fald tilsættes de hakkede valnødder med det samme, og ismassen sættes i fryseren. Rør i isen et par gange i timen, så valnødderne ikke allesammen falder til bunds. Isen bliver noget hårdere, end hvis den var kørt på maskine, fordi den ikke får pisket luft ind, men den er bestemt stadig god – bare husk at tage den ud i god tid, da den lige skal have 15-20 minutter til at bløde op.
Velbekomme!

Kommentarer (8)

Der er lukket for kommentarer.