Du skal da lige se de to her…

Jeg har holdt alkohol- og røgfri januar og forsøger at tage februar med. (Har kun snydt med et lillebitte glas bobler og cigaretten fra helvede.) Det er primært for at se, hvilken effekt det har på min økonomi samt for at teste, om det får min medicin til virke bedre, fordi jeg teknisk set ikke må drikke alkohol, når jeg tager den. Jeg ville også gerne skrive, det var for at være sund, men den mellem popcorn jeg kvaste hele alene tidligere i aften, fortæller en anden historie…

Men hvorom alting er, betyder det, at jeg har set en del film – et par af dem i biffen, så I får lige et par anbefalinger her:

Den første er ikke overraskende Disneys Frozen. Det er virkelig en skøn, lille film – især hvis man som jeg generelt er glad for Disney. Den er lidt i samme stil som Tangled – en blanding af eventyr og moderne humor. Frozen skulle angiveligt være baseret på Snedronningen, men ligesom med Tangled og Rapunzel er der helt ærligt ikke den store lighed – det gør dog ingenlunde filmen dårligere.

På mange måder er dette én af Disneys mere modige film – blandt andet indeholder den et homoseksuelt par (bare vist i skyndingen, ingen fokus på dem), der bliver stillet spørgsmålstegn ved hele den den klassiske kærlighed ved første blik-fortælling, og det er også første gang en Disney-film indeholder et twist, jeg overhovedet ikke havde set komme.

Under alle omstændigheder vældig anbefalelsesværdig, hvis man er til den type film. Det eneste, der trak fra i min bog, er, at storesøster Elsa æder lidt for meget af opmærksomheden fra lillesøster Anna (aka yndlings-Kristen Bell), og at Idina Menzel, der lægger stemme til Elsa, har en lidt mere moden stemme, end jeg havde foretrukket.

Den anden film har jeg netop set i aften. American Hustle. Jeg anede intet om plottet udover titlen, og det passede mig ganske fint. Den handler i bund og grund også bare om hustling i 1970’ernes USA, hvilket bl.a. betyder, at vi får set Bradley Cooper med en yndig permanent og virkelig meget af Amy Adams’ bryster. Det er en af de der film, hvor man aldrig rigtig kan finde ud af, hvem i alverden man skal holde med, fordi de allesammen er både good guys og bad guys, hvilket automatisk fanger seerens opmærksonhed.

Filmen kunne måske godt tåle lige at være 20 minutter kortere, men er stadig absolut et syn værd. Især for Christian Bale, som jeg normalt ikke bryder mig om, men som spiller fremragende med ølvom og hentehår. Og så er jeg som ivrig Jennifer Lawrence-fan glad for at kunne berette, at dette klart er hendes mest velspillede rolle til dato. Jeg turde ikke rigtig sige det højt sidste år, men jeg synes egentlig ikke, hendes præstation i Silver Linings Playbook var så fantastisk, som alle folk gjorde den til. Denne gang ville jeg ikke klandre nogen for at smide en Oscar i nakken på hende…

Kommentarer (8)

 • Disney er bare det bedste! American Hustle står også højt på min film ønskeliste, den må jeg få set snarest! Jeg har faktisk netop her til aften set Silver Linings Playbook – jeg er bagud, jeg ved det, men synes at Jennifer Lawrence gjorde det fantastisk og Bradley (mmm Bradley) ligeså.

 • Jeg ELSKEDE Frozen og anbefaler den også til alt og alle omkring mig! Var ligesom dig meget overrasket over twistet (Udbrød muligvis “HHHHHH” – du ved, som en meget overrasket vejrtrækning – meget højt i den ellers stille biografsal…), som trak en i forvejen fin film op på et rigtig højt niveau i min optik. Desuden elskede jeg sangene, men synes ligesom dig, at Idina Menzels stemme ofte blev lidt for voksen og kom lidt for langt væk fra det klassiske Disney. Til gengæld var (er) jeg helt blød med Jonathan Groffs stemme og kunne godt have tænkt mig flere sange med ham!

  Jeg er i øvrigt ny fast læser herinde og læser ivrigt dine indlæg til stor fornøjelse! Tak for dig 🙂

 • Jeg havde min datter Beate med ind i biografen og se Frozen (hendes FØRSTE biograftur – big stuff!) og som jeg også har skrevet herinde før, er hun helt tosset med Tangled, så denne her ramte virkelig plet ved hende. Hun hujede, hejede og holdt hænderne for munden som en anden hooligan og det var simpelthen så sødt og rørende at se den kæmpe indlevelse.

  Så også anbefaling herfra! American hustle gad jeg tilgengæld også godt se, men jeg ved ikke lige om det kan lade sig gøre.

 • Jeg elskede virkelig også Frozen! Dér sad jeg, og troede jeg havde regnet det hele ud – men næ nej! Det var virkelig et så godt indarbejdet plot twist!
  Og så elskede jeg også Anna, hendes humor og hendes akavethed! Fantastisk at se en Disney prinsesse der også overspiser chokolade, når hun er nervøs 😀

 • Nårh, hvor dejligt! Jeg synes virkelig også, den her, ligesom Tangled, rammer så fint plet hos både børn og voksne. Well done, Disney!

 • Anna er fantastisk! Så kikset og akavet og charmerende. Lige præcis derfor synes jeg, det er så ærgerligt, hun lidt bliver glemt til fordel for Elsa…

Der er lukket for kommentarer.