Test: Snag-free elastikker

Hvis jeres hår opfører sig bare tilnærmelsesvis, som mit gør, så ser jeres elastikker sikkert også ofte ud som den til venstre. Kønt er det ikke. Og heller ikke just behageligt de der gange man er nødt til at rykke elastikken ud med vold og magt, fordi den leger kluddermor med ens hestehale.

Derfor besluttede jeg for nylig, at det var på tide at prøve de überhypede snag-free plastikelastikker, der skulle afhjælpe dette problem. Jeg brugte dem i en uge for ligesom at få en fornemmelse af, hvad de havde at byde på.

Resultatet var skuffende. Jeg ved ikke, om jeg bare er ekstremt sat i mine vaner, når det kommer til hårelastikker, men jeg kan simpelthen ikke dele resten af verdens begejstring over dette produkt. Til deres fordel skal det siges, at de vitterligt er totalt snag-free, hvilket er meget imponerende, men nu er en elastiks hovedfunktion jo ligesom at være elastisk, og der fejlede de håbløst.

Første problem opstod, da jeg skulle sætte håret op. Elastikken var ikke stor nok til at nå rundt om min hånd, hvilket gjorde det temmelig bøvlet at skulle gå fra hår-opsat-med-hånd-stadiet til hår-opsat-med-elastik-stadiet. Derudover var der så lidt stræk i elastikken, at jeg måtte vælge mellem en alt for løs hestehale, der blev ved med at falde ned eller en Lotte Heise-hestehale med indbygget ansigtsløft. En knold var helt umulig, elastikken kunne kun nå rundt om halvanden gang, hvilket er totalt ubrugeligt.

Andet problem opstod, da jeg skulle have elastikken af igen. Det føltes lidt ligesom juleaften, når man har fået en gave med alt for stramt gavebånd og skal prøve at have båndet ud over hjørnet af pakken for at få det af. Jeg begyndte at frygte for mine negles sikkerhed.

Summa summarum, så er det pissesmart med snag-free elastikker, hvis altså ikke elastik-delen af produktet var blevet smidt ud af vinduet. Det er lidt, som om materialet ikke var elastisk oprindeligt og så er tvunget til at blive det, men stædigt gør modstand, så det ender med lidt en mellemting. Og jeg kan ikke bruge en mellemting til noget. Så hellere hår(d)knude-elastikker, der gør, hvad de skal. Bum.

Kommentarer (24)

 • Søde Miriam, du skal prøve spiralhårelastikker, de er perfekte og går aldrig i stykker – som i ALDRIG!! De er ikke så kønne, med de holder en evighed og så slipper du får at håret vikler sig fast 🙂
  De kan købe for en slik på fashiongirl.

  Knus Josefine

 • Jeg har afprøvet en billig version, jeg fandt i netto. De var ikke snag-free (ved ikke helt om det bare er fordi jeg taber meget hår pt), de sprang når jeg havde dem i og gav sig alt for meget i løbet af dagen hvis de ikke sprang i løbet af den første halve time. Så hellere en god gammeldags en. Jeg er nemlig en af dem, der virkelig ikke synes, at de der spiralelastikker er pæne 🙂

 • Jeg elsker mine Blax elastikker, de fungerer bare så godt, og jeg har ikke hørt at der var andre der ikke var begejstret for Blax før nu that is…

 • Jeg elsker mine blax elastikker, men de holder for godt fast i håret når jeg har trænet og mit hår derfor er svedigt. Til træning bruger jeg derfor spiralelastikker, og de er altså også et hit, selvom de ikke er så kønne.

 • Måske er det bare mærket der ikke fungerer for dig? Jeg har prøvet tre forskellige slags, hvor den ene (husker ikke navnet) ikke var spor elastisk. Blax derimod er elastiske og holder samtidig håret på plads. Desværre er disse også små-dyre, men synes de er det værd.

 • Jeg må sige, at jeg heller ikke er imponeret. De er ikke elastiske, og jeg har netop samme problem, når jeg skal sætte håret op, med at de ikke kan komme om håndleddet. Og når jeg endelig får dem i håret, kan jeg ikke få dem ud igen uden at knække en masse hår af i processen, og så er man jo lige vidt…

 • Det var lige præcis dem, jeg prøvede! Jeg hev og trak, men de forblev halvstive i det… Mht til de der trick, så dutter det nok ikke helt til krøller. Så ender man med noget værre krus! 😉

 • Hej Miriam.

  Du må undskylde jeg sådan kommenterer på et gammelt indlæg, og jeg ved slet ikke, om du overhovedet ser den her kommentar, men jeg har lige stalket dig gevaldigt og læst det meste af dit blogarkiv igennem. Et eller andet skal jeg jo foretage mig, når jeg sidder og gisper af varmen på sofaen, og du er sjov 😀

  Men jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på spin pins, hvis ikke du kender dem i forvejen. Mit hår er nærmest den diametrale modsætning til dit, det er tungt og glat og ca. 30 sekunder om at sno sig ud af en hvilken som helst knold. Jeg har aldrig kunnet lave en ordentlig knold, som i nogensinde, før jeg fandt de der vidunderlige små tingester. Jeg skal godt nok bruge 4, nogle gange 6, for at holde ordentligt styr på knolden, men når først den er sat, så rokker den sig ikke ud af flækken, før jeg selv piller den ned. Og det allerbedste er, at der ikke er nogle snags, knækkede hår, riven i håret når de pilles ud eller noget som helst andet ubehag. Det eneste man skal være opmærksom på (hvis man, som jeg, bruger to-tre gange så mange pins som de siger) er, at man ikke får dem låst sammen, men det er meget tydeligt, når man er i gang med det og så skruer man bare lidt tilbage og ændrer vinklen lidt.

  Det er de her fine dimser, der er tale om: http://www.fashiongirl.dk/shop/spin-pins-sort-670p.html

 • Næh, dit hår har jo nok ikke så mange Houdini-tendenser som mit, men dimserne laver nogle lækre knolde uden at flå det halve af hårpragten af i forsøget på at få knolden ned igen, og ud fra udseendet på din elastik, så tænkte jeg det måske kunne være brugbart 😀

  P.S. Den slettede kommentar var bare fordi jeg fik kommenteret almindeligt i stedet for at svare, og det ser altså pænest ud, når tingene står de rigtige steder.

Der er lukket for kommentarer.