Shhh... #192

H&M x Erdem

collage1erdemhmcollageerdemhm3 collage2erdemhmcollageerdemhm4Som hovedregel er jeg ret begejstret for H&Ms designsamarbejder. Så kan man selvfølgelig tale om, hvorvidt priserne altid matcher kvaliteten, men for mig handler det mere om at have adgang til, hvad der foregår inde i en topdesigners hoved. I år har det svenske modehus i bogstaveligste forstand slået pjalterne sammen med London-baserede Erdem, og kollektionen er nu endelig blevet afsløret…

Min reaktion er i bund og grund ‘meh’. Det er ikke min æstetik. Min første tanke er faktisk, at det hele er lidt for ærbart. Nærmest ovre i det victorianske, selvom de så har valgt at bruge mange af de elementer derfra, jeg lige præcis ikke er håbløst forelsket i. Modemæssigt kan jeg godt se værdien i kollektionen til de rigtige kunder. Det er bare ikke mig. Der er nogle enkelte items, jeg godt kunne. Den hvide blondebluse med præstekraven er jeg fx overraskende vild med, og der er også et par af tørklæderne, jeg faktisk rigtig gerne vil have fingrene i. Men ellers forekommer det hele mig en anelse for stift til min smag, selvom det meget muligt kan have noget med stylingen at gøre. “Sæt dig på en stol, stil dig på en trappe, udvis ingen følelser.” What?

Såfremt tingene ikke bliver udsolgt i første sekund, vil jeg gerne ind og se dem live og mærke lidt på dem. Nogle gange bliver man overrasket. Men lige så begejstret som jeg var for Balmain-samarbejdet, bliver jeg nok aldrig. 😉

I kan se hele kollektionen og de tilhørende priser her. Hvad synes I?

   

26 kommentarer

 • Nina

  Nope – not feeling it. Synes meget af det er klodset og firkantet eller bare for meget mormors gardiner…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg tror, mormor-følelsen ville gå af, hvis de var stylet anderledes, men det er heller ikke rigtigt mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der var to ting jeg synes var pæne.. Resten synes jeg er direkte afskyeligt. 🙈 Herre kollektionen synes jeg dog de har klaret en anelse bedre.
  Jeg kan normalt godt lide blomsterprint, men på eller anden måde så virker det her bare stift og kedeligt.. men hurra for forskellig smag og stil! Det ville være jævnt kedeligt hvis vi alle gik rundt i det samme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Tror du ikke også, det er stylingen, der får det til at virke kedelig? Jeg tænker, den rigtige IT-pige godt ville kunne rocke det på sin egen måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eeeelsker! Skal nok kun have fat i et par ting (kjolen med blondeærmer og den blomstrede blazer tænker jeg umiddelbart), men jeg elsker universet, snit, materialer. Åh, så lækkert! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  For en sjældengangs skyld synes jeg det er en interessant kollektion og noget man rent faktisk kan bruge. Kommer dog aldrig til at kaste mig ud i at sidde i kø, hverken online eller ved butikkerne. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine L

  Jeg er helt vild med V-hals kjolen på billede 2 😍 Men derudover er det lidt for meget jakkesæt og blomster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er positivt overrasket.
  Normalt er jeg ikke til deres designsamarbejder, men denne her læner sig op ad den stil jeg godt kan lide, har et svagt punkt for det vintageinspirerede.
  Det der tæller ned (ud over prisen) er at snittet ikke umiddelbart klæder min figur.

  Men det er her jeg råber: Hurra forskellig tøjsmag og stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Nej, snittet er heller ikke godt til mig. Det er meget minimalistisk. Men der er heldigvis andre, der kan rocke det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina b

  Tjek lige den afdøde kunstner Frida Kahlo ud – det er totalt hendes univers

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er vild med det hele!! Men jeg går også i vintage til dagligt, så jeg glæder mig over, at der endelig kom noget til en snerpe som mig 😉 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Der er sjovt hvor forskellige smag kan være. Imens jeg på ingen måde var oppe at ringe over Balmain, så er jeg ved at dø over hvor pænt jeg synes den nye kollektion er. Så Miriam, hvor er jeg glad for at du ikke kan lide den, så er der i det mindste en mindre i konkurrencen om de bedste items 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Men det lader stadig til, der bliver rift om tingene! Så er det ind og ligge i kø! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna J G

  Jeg synes det er virkelig smukt! Det ser skarpt, præcist og afdæmpe ud, men med lidt “over the top” detaljer, som de plisserede kraver 🙂 Kjolerne, og de blomstrede jakkesæt med stumebukserne – wow.. Jeg tror jeg ville føle mig som en million i det sæt.
  Og hvis jeg var en mand, ville jeg også være ret begejstret. Jeg er i hvert fald begejstret på deres vegne.
  Omend, jeg giver dig ret i den lidt stive styling, haha! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Mændenes er jeg helt enig i! Men det er nok det der “præcise”, jeg synes bliver kedeligt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg er VILD med den. Normalt siger H&M samarbejderne mig ikke så meget. Men den her er da helt fantastisk! Der er flere ting jeg allerede føler jeg ikke kan leve uden ❤️
  Tak for at minde mig om det Miriam. Jeg sidder helt sikkert klar når den bliver frigivet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg kan anbefale at sidde både ved computer og telefon! Så er der dobbelt chance for gevinst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal egentlig bare lige have kigget materialevalg – det er mit største forbehold ved at shoppe hos H&M.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg må indrømme, at jeg for en gang skyld har skrevet releasedatoen i kalenderen 🙂 Kan bestemt følge dig med “præstekrave-blusen”, men de småblomstrede sager og herrestrikkene (altså til mig selv) er jeg ret vild med.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shhh... #192