WTF: Nærigrøv #5

Serieanbefaling: Lucifer

lucifer_s2_2000x1125_thumbnailPå mange måder minder ‘Lucifer’ om serien ‘Castle’. Der er både mordopklaringer og had/kærlighedsforhold mellem den professionelle politikvinde og den charmerende lægmand. Bortset fra at sidstnævnte i dette tilfælde ikke er forfatter, men djævelen selv, der har forladt helvede for at hænge ud på jorden lidt. Han forsøger ikke at holde sin identitet hemmelig, men der er selvsagt ikke rigtigt nogen, der tror på ham. Selvom han ind imellem får vist nogle tricks, der ikke kan forklares.

Problemet er, at menneskeligheden er begyndt smitte af på Lucifer, og han er blevet ganske sympatisk, hvilket bekymrer både ham selv og dem “derhjemme”, men han har alligevel ikke meget lyst til at forlade sit nye hjem. Nu morer han sig jo lige med at fange skurke.

Åh Gud, har vi ikke allerede en million mordopklaringsserier? Er genren ikke snart gennemtæsket? Jo. Og hvis man ikke var fan af serier som ‘Castle’ og ‘Bones’, så er ‘Lucifer’ næppe heller noget for én. For der er et mord i hvert afsnit, der skal opklares, og serien er meget bygget op omkring dynamikken mellem Lucifer og Chloe Decker. Men det er Tom Ellis i rollen som Lucifer, der bærer serien. Han er fabelagtig og dødcharmerende, og han hæver ‘Lucifer’ op på et niveau, der gør den interessant og fængende, selvom det egentlig er et koncept, vi har set en million gange før. Okay, hele helvedes-tingen er ny, but still.

‘Lucifer’ er med andre ord et klassisk set-up med et twist. Det er ikke noget voldsomt banebrydende, men den er gennemført, kvaliteten er høj, og anmeldelserne er velfortjent gode. Er man til serier af denne slags, er det bare om at gå i gang! Der er to sæsoner indtil videre, og de er begge tilgængelige på Netflix.

Enjoy!

   

10 kommentarer

 • Hvor skægt! Jeg faldt netop over denne på Netflix igår, og er ret hooked på ham djævelen. Som jeg ikke kan huske jeg har set før, men det gør det kun endnu bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ved du er vild med Alexsander Skarsgård. Han er med i en ny serie på HBO, der hedder big little lies. Sindsyg god serie, har set hele sæsonen på 2 dage, og der er en del scener med ham halvnøgen, ren eyecandy, og kan godt forstå du er vild med ham efter at ha set ham nu 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den er set – jeg var også meget begejstret for den, selvom han er noget af en røv! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Tak for fantastisk Blog. Kan du anbefale nogen serie i anden genre…. ? Den du anbefalede for noget tid siden; The Handmaids Tale…. Er fantastisk- men ret kort

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Hvis du var glad for den, så prøv “3%”. Den er på Netflix. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Den vil jeg prøve at se!! Nu var det også dig der fik mig hooked på iZombie (Som jo er så god!) så stoler blindt på dine anbefalinger! 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Den skal jeg SÅ meger hjem og se NU!!! Elsker Castle og lign. serier, så den er helt sikkert lige noget for mig 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WTF: Nærigrøv #5