Serieanbefaling: Lucifer

lucifer_s2_2000x1125_thumbnailPå mange måder minder ‘Lucifer’ om serien ‘Castle’. Der er både mordopklaringer og had/kærlighedsforhold mellem den professionelle politikvinde og den charmerende lægmand. Bortset fra at sidstnævnte i dette tilfælde ikke er forfatter, men djævelen selv, der har forladt helvede for at hænge ud på jorden lidt. Han forsøger ikke at holde sin identitet hemmelig, men der er selvsagt ikke rigtigt nogen, der tror på ham. Selvom han ind imellem får vist nogle tricks, der ikke kan forklares.

Problemet er, at menneskeligheden er begyndt smitte af på Lucifer, og han er blevet ganske sympatisk, hvilket bekymrer både ham selv og dem “derhjemme”, men han har alligevel ikke meget lyst til at forlade sit nye hjem. Nu morer han sig jo lige med at fange skurke.

Åh Gud, har vi ikke allerede en million mordopklaringsserier? Er genren ikke snart gennemtæsket? Jo. Og hvis man ikke var fan af serier som ‘Castle’ og ‘Bones’, så er ‘Lucifer’ næppe heller noget for én. For der er et mord i hvert afsnit, der skal opklares, og serien er meget bygget op omkring dynamikken mellem Lucifer og Chloe Decker. Men det er Tom Ellis i rollen som Lucifer, der bærer serien. Han er fabelagtig og dødcharmerende, og han hæver ‘Lucifer’ op på et niveau, der gør den interessant og fængende, selvom det egentlig er et koncept, vi har set en million gange før. Okay, hele helvedes-tingen er ny, but still.

‘Lucifer’ er med andre ord et klassisk set-up med et twist. Det er ikke noget voldsomt banebrydende, men den er gennemført, kvaliteten er høj, og anmeldelserne er velfortjent gode. Er man til serier af denne slags, er det bare om at gå i gang! Der er to sæsoner indtil videre, og de er begge tilgængelige på Netflix.

Enjoy!

Kommentarer (10)

Der er lukket for kommentarer.