En dag i Herberts liv

Annonce for Royal Canin.

Kl. 6.07. Herbert vågner og gør et forsøg på at overbevise mig om, at vi skal op. Det skal vi sjovt nok ikke.

Kl. 8.27. Jeg mærker noget tungt på mig og åbner øjnene til ovenstående syn. Jeg er under den viste dyne, forstås.

Kl. 8.37. Jeg tænder computeren som det første om morgenen og ligger altid i sengen mindst en halv times tid og bliver opdateret på nyheder, godkender kommentarer på bloggen, tjekker emails, etc. Herbert bruger konsekvent den tid på at ligge i ske med min arm.

Kl. 9.25. Jeg har været i bad og forsøger at smække noget makeup i hovedet. Det er vigtigt for Herbert ikke at gå glip af noget i den helt absurd spændende proces. Engang imellem kommer han over og skubber til min hånd med hovedet for at få nus, hvilket mere end én gang har resulteret i, at jeg har prikket mig selv i øjet med min mascara.

kl. 10.47. Legetid! Herbert har væsentligt mere krudt i røven end sin forgænger, hvilket vel kun er naturligt taget i betragtning, at Frank til sidst var 17 flotte år. Han spiser også mere, og de to ting tilsammen gør, at jeg skal prioritere at lege med og aktivere Herbert en del, så både hans krop og sind forbliver sundt. Indekatte rører sig selvsagt ikke så meget, som udekatte gør, og derfor er det vigtigt at være obs på forholdet mellem foder og aktivitetsniveau, for modsat mennesker gør katte sig ikke så mange tanker på det område, så det er ejerens ansvar, at der er den rigtige balance.

Kl. 11.17. Det har allerede været en meget lang dag. Herbert er forståeligt nok ved at være træt. Tid til en lur i en papkasse.

Kl. 12.41. Frokosttid! Herbert får som bekendt Royal Canins British Shorthair-foder, som han er meget begejstret for. Han har fri adgang til det døgnet rundt, men jeg er meget opmærksom på at holde øje med hans vægt løbende. Det er langt fra alle dyr, der kan administrere tag-selv-bord på fuldtid, også selvom Royal Canins foder er drønsmart designet i selve formen, hvilket gør, at dyrene tygger mere og spiser langsommere. Mange dyr trives bedst med portionsstørrelser, hvis det ikke skal stikke af og resultere i uønsket vægtstigning. Det siger måske sig selv, men hvor et kilo fra eller til ikke gør den store forskel for et menneske, så svarer det til 16 kilos forskel for en kat, så det er værd lige at være opmærksom på. Man kan få en idé om, hvorvidt en kat har en passende vægt ved at mærke omkring dens ribben, men det er klart, at det er bedst at spørge en dyrlæge, hvis man er i tvivl, ligesom det er der, man skal søge vejledning, hvis vægten på ens kæledyr er usund. Herbert er stor og blød, men meget af det er tyk pels, der snyder; hans vægt er helt fin. Læs evt mere om kæledyr og vægt her.

Kl. 13.01. Jeg holder pause med puslespil. Herbert gør i vanlig stil sit bedste for at sabotere mig.

Kl. 15.05. Mere legetid! Herbert har en bred vifte af legetøj, og det er ikke kun, fordi han er snotforkælet, men også, fordi det er vigtigt, han har noget at tage sig til. Meget af det er designet til, at han kan lege selv – fx bolde i lukkede løbebaner – men han vil allerhelst lege med mig, så det gør vi selvfølgelig. Bolden her er i skumgummi, så den er let for ham at bære med munden (og fuldstændig lydløs, hvilket jeg gætter på, underboen sætter pris på!). Den har set bedre dage, men han elsker den så meget, at jeg ikke nænner at skifte den ud. Den er nok også hans største kilde til motion. Det er meget vigtigt for mig, at Herbert er sund, så han kan få det længste og bedst mulige liv.

Kl. 15.59. Hvorfor hvæsse klør i noget beregnet til at hvæsse klør i, når man kan hvæsse klør i noget forbudt, som fx et bordben?

Kl. 16.07. Man skulle da være et skarn, hvis man ikke kunne klare en lur mere.

Kl. 19.15. Det er blevet aftensmadstid, og Herbert får sin daglige portion vådfoder. Han får den variant beregnet til steriliserede katte, fordi han som kastreret har et lavere energibehov, og det er den fremstillet efter. Jeg vælger i øvrigt som regel paté-versionen, for når han får stykker i sovs, har han en tendens til bare at slikke sovsen af og efterlade resten. #stopmadspild 😀

Kl. 21.22. Jeg er blevet forvist fra den nye lænestol. Kong Herbert har vurderet den passende til en aftenlur.

Kl. 22.30. Vi runder aftenen af i sengen med noget skærmtid, inden det er tid til at sove. Herbert sover altid enten i fodenden eller lige ved siden af mit ansigt, og der bliver han som regel hele natten… Eller i hvert fald til klokken igen bliver seks, og dagsrutinen starter forfra.

Kommentarer (61)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.