En dag i Herberts liv

Annonce for Royal Canin.

Kl. 6.07. Herbert vågner og gør et forsøg på at overbevise mig om, at vi skal op. Det skal vi sjovt nok ikke.

Kl. 8.27. Jeg mærker noget tungt på mig og åbner øjnene til ovenstående syn. Jeg er under den viste dyne, forstås.

Kl. 8.37. Jeg tænder computeren som det første om morgenen og ligger altid i sengen mindst en halv times tid og bliver opdateret på nyheder, godkender kommentarer på bloggen, tjekker emails, etc. Herbert bruger konsekvent den tid på at ligge i ske med min arm.

Kl. 9.25. Jeg har været i bad og forsøger at smække noget makeup i hovedet. Det er vigtigt for Herbert ikke at gå glip af noget i den helt absurd spændende proces. Engang imellem kommer han over og skubber til min hånd med hovedet for at få nus, hvilket mere end én gang har resulteret i, at jeg har prikket mig selv i øjet med min mascara.

kl. 10.47. Legetid! Herbert har væsentligt mere krudt i røven end sin forgænger, hvilket vel kun er naturligt taget i betragtning, at Frank til sidst var 17 flotte år. Han spiser også mere, og de to ting tilsammen gør, at jeg skal prioritere at lege med og aktivere Herbert en del, så både hans krop og sind forbliver sundt. Indekatte rører sig selvsagt ikke så meget, som udekatte gør, og derfor er det vigtigt at være obs på forholdet mellem foder og aktivitetsniveau, for modsat mennesker gør katte sig ikke så mange tanker på det område, så det er ejerens ansvar, at der er den rigtige balance.

Kl. 11.17. Det har allerede været en meget lang dag. Herbert er forståeligt nok ved at være træt. Tid til en lur i en papkasse.

Kl. 12.41. Frokosttid! Herbert får som bekendt Royal Canins British Shorthair-foder, som han er meget begejstret for. Han har fri adgang til det døgnet rundt, men jeg er meget opmærksom på at holde øje med hans vægt løbende. Det er langt fra alle dyr, der kan administrere tag-selv-bord på fuldtid, også selvom Royal Canins foder er drønsmart designet i selve formen, hvilket gør, at dyrene tygger mere og spiser langsommere. Mange dyr trives bedst med portionsstørrelser, hvis det ikke skal stikke af og resultere i uønsket vægtstigning. Det siger måske sig selv, men hvor et kilo fra eller til ikke gør den store forskel for et menneske, så svarer det til 16 kilos forskel for en kat, så det er værd lige at være opmærksom på. Man kan få en idé om, hvorvidt en kat har en passende vægt ved at mærke omkring dens ribben, men det er klart, at det er bedst at spørge en dyrlæge, hvis man er i tvivl, ligesom det er der, man skal søge vejledning, hvis vægten på ens kæledyr er usund. Herbert er stor og blød, men meget af det er tyk pels, der snyder; hans vægt er helt fin. Læs evt mere om kæledyr og vægt her.

Kl. 13.01. Jeg holder pause med puslespil. Herbert gør i vanlig stil sit bedste for at sabotere mig.

Kl. 15.05. Mere legetid! Herbert har en bred vifte af legetøj, og det er ikke kun, fordi han er snotforkælet, men også, fordi det er vigtigt, han har noget at tage sig til. Meget af det er designet til, at han kan lege selv – fx bolde i lukkede løbebaner – men han vil allerhelst lege med mig, så det gør vi selvfølgelig. Bolden her er i skumgummi, så den er let for ham at bære med munden (og fuldstændig lydløs, hvilket jeg gætter på, underboen sætter pris på!). Den har set bedre dage, men han elsker den så meget, at jeg ikke nænner at skifte den ud. Den er nok også hans største kilde til motion. Det er meget vigtigt for mig, at Herbert er sund, så han kan få det længste og bedst mulige liv.

Kl. 15.59. Hvorfor hvæsse klør i noget beregnet til at hvæsse klør i, når man kan hvæsse klør i noget forbudt, som fx et bordben?

Kl. 16.07. Man skulle da være et skarn, hvis man ikke kunne klare en lur mere.

Kl. 19.15. Det er blevet aftensmadstid, og Herbert får sin daglige portion vådfoder. Han får den variant beregnet til steriliserede katte, fordi han som kastreret har et lavere energibehov, og det er den fremstillet efter. Jeg vælger i øvrigt som regel paté-versionen, for når han får stykker i sovs, har han en tendens til bare at slikke sovsen af og efterlade resten. #stopmadspild 😀

Kl. 21.22. Jeg er blevet forvist fra den nye lænestol. Kong Herbert har vurderet den passende til en aftenlur.

Kl. 22.30. Vi runder aftenen af i sengen med noget skærmtid, inden det er tid til at sove. Herbert sover altid enten i fodenden eller lige ved siden af mit ansigt, og der bliver han som regel hele natten… Eller i hvert fald til klokken igen bliver seks, og dagsrutinen starter forfra.

Kommentarer (61)

 • Elsker det ?? særligt billedet fra lænestolen ?
  Elsker Herbert, men vil ikke selv have hverken kat eller hund, så dejligt du deler ud af din Herbert ??

 • Jeg elsker hvor meget både opbygning og indhold minder om at have en baby på barsel ?. Det er seriøst næsten 1:1 det der kommer op når man søger “baby x måneder dagsrytme”. Inklusiv sabotage.

 • Royal Canin laver noget rigtig godt foder og de har en perfekt fotomodel i Herbert. Mine har også mad til at stå hele tiden, men min søns kat er en ædedolk og kan ikke styre det. Så hun får mad flere gange om dagen.

  • Katte er jo lidt sjove på den måde med, hvor forskellige de er. Jeg kender også en kat, der skal have foder på helt specifikke tidspunkter, ellers kværner han en hel foderpose på halvanden dag! 😀

 • Åh, hvor er han altså skøn?
  Vi har to store hankatte på et år, de er begge meget malige anlagt. De er både ude og indekatte, men våd pels og våde poter nej tak, så hellere ligge i min lænestol og teenagerens dyne hele dagen.
  De slikket også bare sovsen af Vådfoder ??

 • I er altså et godt par ? Jeg skal aldrig have kæledyr – men jeg elsker dine katte-indlæg, de er så hyggelige og nuttede ?

 • Hej Miriam. Herbert er en af mine yndlingskatte. Spændende information at 1 menneskekg svarer til 16 kattekg. Det vidste jeg ikke. Kh. Marianne

  • Han er også en af mine yndlingskatte! Og ja, det er ret vildt! Et kilo virker jo ikke af alverden, men de er selvfølgelig også væsentligt mindre!

 • Jeg hader katte (sorry, men er virkelig bange for dem og synes slet ikke de er søde), men af en eller anden uforklarlig grund, kan jeg godt lide Herbert/Frank-indlæggene (billedet af Frank i pirat outfit er mit all time yndlings). Det jeg vil sige, er, at hvis man laver et sponsoreret indlæg for kattemad, som folk, der hader katte, gider læse – så er det altså ret godt gået!

  • Hahaha, jeg skal gøre et forsøg på ikke at blive lidt fornærmet på alle kattes vegne, men ja, du har ret, så er det faktisk ret vildt, at du gider læse det! Tak for det! 😀

 • Jeg er vild med Herbert ❤️
  Mine katte har i øvrigt også altid fået Royal Canin, og har aldrig ville spise andet. God kvalitet, og med noget for alle aldre/typer/særlige behov ?

 • Hej Miriam. Kæmpe skulderklap for et godt indlæg og god reklame 🙂 Kreativt og sjovt! Jeg har ikke kat og derfor ikke i målgruppen for kattemad, men jeg er virkeligt godt underholdt, og jeg ved godt, hvilken kattemad jeg vil købe den dag, jeg får kat.

  PS. Shit, Herbert er nuttet!

  • Tusinde tak for den dejlige feedback! Det er jo lidt et fjollet koncept i virkeligheden, det her, men det er sgu lidt hyggeligt også! 😀

 • Jeg er i lockdown med mit studie på første semester og underviserne nægter at streame. Så jeg har slides og tekst. Jeg er presset. Jeg ville ønske, du havde et højdepunkt med Herbert på Insta. Får seriøst ro indeni af nut. Elsker elsker elsker Herbert.

  • Du er ikke den eneste, der har ønsket det! Jeg må virkelig lige få taget mig sammen til at lave sådan et!

 • Elsker det her indlæg!
  Mine katte gør også det med kun at spise væsken og lade resten ligge når de får vådfodder. De er nogle spøjse nogen de sn katte.

 • I denne mørke tid, med Corona og andre udfordinger er Herbert en skønt indslag, vi har brug for lidt mere af det i en svær tid.
  Selv sidder jeg her migræne og Herbert er som balsom for min sjæl, som fik mig til at smile.
  Han spreder uanede mængder af glæde for mange tror jeg. Ville gerne nusse ham, men skærmen blev bare fedtet istedet. 😀

  • Årh, sikke en dejlig kommentar! Tak for den, Nadia. Og ja, jeg tror, du har helt ret. Vi har brug for al den hyggelige hverdagsglæde, vi kan få fingre i.

 • Herbert er cute. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Du har så sindssygt flotte øjenvipper. Det er ikke fair.

  • Du er sød! Jeg har nu ladet mig fortælle, at det skulle være opnåeligt for de fleste med en god øjenvippeserum!

 • Herbert for president !!!!! Jeg elsker alt ved det her indlæg. Især Herberts ansigtsudtryk da han skal til at spise aftensmad❤?

 • Herbert ❤️ Han burde have sin egen instagram-konto ? Og det skal lige siges at jeg normalt har den holdning med at det er latterligt når nogle forældrer opretter en IG-konto til deres barn/dyr, osv men…. jeg ville følge Herbert ? Han er SÅ sød!!!

 • Jeg hader katte, men fåååårk jeg elsker Herbert – KÆMPE tak for et kanont indlæg om Herbert, mange flere af dem og selvom det var annonce, føltes det slet ikke sådan.. Som der bliver skrevet længere oppe, så er det virkelig indlæg som disse vi har brug for i denne tid. Jeg tænker Herbert unboxer adventsgaver, hans forhold til juleaften, julegaver, ideer til fx. hans julegave til dig og omvendt. Nytår, hvad er menuen og hvilken fest skal han med til..
  På forhånd tak <3

Der er lukket for kommentarer.